Кратос Написано Фебруар 15, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2016 Di je moj vic sunce vam poljubim moderatorsko? Ronald је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Фебруар 15, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2016 Ja ne smem ni da se javim, zbog tako jasnog opšteg stava koji je toliko različit od mojih iskustava i svetonazora. Ništa dekonstrukcija, lična iskustva. Mene baka i deka vodili na nudističku plažu u Rovinju; i kod mene i kod mog muža u porodicama bilo normalno da se roditelji oba pola vide goli ponekad - ne nešto namerno ni egzibicionistički, već manje-više slučajno, usput, ali bez frke i panike. Ja sam prosto odrasla uz jak osećaj da ljudsko telo nije ni sramotno ni strašno samo po sebi - ali ni nekako nepobedivo seksualno. Samo jeste, kao stena ili drvo. Jedina situacija kada mi je nečija golotinja bila neprijatna bila je kada mi se pokazao egzibicionista - i to zato što mi je bilo jasno da je u pitanju seksualni čin koji ni izdaleka nisam želela, ne zbog samog tela. Mi se ni ne egzibicioniramo pred decom, ali se ni ne krijemo po svaku cenu. Sa kćerkom se zajedno u kabini presvlačim kada idemo na plivanje. Ona još uvek nekad posle kupanja ostane gola koji minut, a mi se bunimo samo kada je hladno. Učitavati nešto neprilično ili iole seksualno u bilo šta od ovoga po meni više govori o onome ko učitava. Meni to uopšte nije jasno, nikad nije bilo, nisam tako vospitana. Juanito and Ronald је реаговао/ла на ово 2 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Фебруар 15, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2016 Koliko sam ja ucio iz antropologije, ovaj period nikad nije postojao u istoriji, to je mit. Ali bilo je slucajeva i trenutaka kada su zene imale dosta privilegovanije polozaje. Stvar s tim je malo složenija, ti periodi se uvijek ponovo pojavljuju i nestaju pa opet pojave na različitim mjerstima i u raznim kulturama, tj. do sada je to bilo tako. Dakle ne radi se o nekoj fazi već o preovladjujućoj tendenciji kad je bila najšire praktikovana matrilinearita što je ustvari naziv sa nasljedjivanje po majci a ne toliko za vladu žena. No, to je opet, više manje rječičkovanje, matrilinearita je uredjenje gdje se lični status, privilegija i imanje nasljedjuje po majčinoj liniji tako da je tamo kako god okreneš postojala vlada žena iako ne individualna već rodovska, kolektivna. Ali relikti vladajućeg pravog matrijarhata se daju pronaći svugdje u Evropi, u Češkoj je to kneginja Libuše, žena Přemisla Orača, osnivača Přemislovske dinastije a taj je bio često kombinovan u praksi sa tom matrilinearitom i periodično praktikovan. I u staroj Rusi su isto bili poznati takvi periodi. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Фебруар 15, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2016 Koliko sam ja ucio iz antropologije, ovaj period nikad nije postojao u istoriji, to je mit. Ali bilo je slucajeva i trenutaka kada su zene imale dosta privilegovanije polozaje. Slabo si ti to učio.....Al zbog snishođenja ženama kaži da je to mit.Mislim zbog sexa radi. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Фебруар 15, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2016 Ja ne smem ni da se javim, zbog tako jasnog opšteg stava koji je toliko različit od mojih iskustava i svetonazora. Ništa dekonstrukcija, lična iskustva. Mene baka i deka vodili na nudističku plažu u Rovinju; i kod mene i kod mog muža u porodicama bilo normalno da se roditelji oba pola vide goli ponekad - ne nešto namerno ni egzibicionistički, već manje-više slučajno, usput, ali bez frke i panike. Ja sam prosto odrasla uz jak osećaj da ljudsko telo nije ni sramotno ni strašno samo po sebi - ali ni nekako nepobedivo seksualno. Samo jeste, kao stena ili drvo. Jedina situacija kada mi je nečija golotinja bila neprijatna bila je kada mi se pokazao egzibicionista - i to zato što mi je bilo jasno da je u pitanju seksualni čin koji ni izdaleka nisam želela, ne zbog samog tela. Mi se ni ne egzibicioniramo pred decom, ali se ni ne krijemo po svaku cenu. Sa kćerkom se zajedno u kabini presvlačim kada idemo na plivanje. Ona još uvek nekad posle kupanja ostane gola koji minut, a mi se bunimo samo kada je hladno. Učitavati nešto neprilično ili iole seksualno u bilo šta od ovoga po meni više govori o onome ko učitava. Meni to uopšte nije jasno, nikad nije bilo, nisam tako vospitana.[/quote Deka i baka kuleri:-) http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Фебруар 15, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2016 Pa što se oblačimo uopšte na leto meni sad nije jasno?Što ne bi bili goli i pred decom i pred drugim zrelim ljudima?Licemerje?Maska?Šta se dešava pitam se ja... Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Фебруар 15, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2016 Sad me je Paradoksa zbunila... Jel mi pricamo o tome da stalno budemo goli il odeveni ili ono tipa nudisticke plaze, slucajno vidjenje i slicno... To su dve razlicite stvari... Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Фебруар 15, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2016 Pa što se oblačimo uopšte na leto meni sad nije jasno?Što ne bi bili goli i pred decom i pred drugim zrelim ljudima?Licemerje?Maska?Šta se dešava pitam se ja... Pa zbog estetike, ko je znatiželjan na staračke sekundarne polne oznake i kome se to čini privlačan pogled na golu 70+ godišnju babu ili djeda? A o pivnim pupcima, celulitidi i sličnim bljak stvarima da ni ne spominjem. To mi ne izgleda kao mnogo estetski, prije kao traumatizirajući i frustrujući doživljaj vidjet tako nešto na svoje oči. Kome bi moglo biti to prijatno gledat? Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Фебруар 15, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2016 Meni ljudsko telo tesko biva "bljak", ali mi isto nije automatski "seksi". U javnosti mi je pre svega problematicna golotinja pred osobama suprotnog pola koji nisu mala deca, pre svega zbog bojazni od ovog drugog. Ronald and Sanja Т. је реаговао/ла на ово 2 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Фебруар 15, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2016 Meni ljudsko telo tesko biva "bljak", ali mi isto nije automatski "seksi". U javnosti mi je pre svega problematicna golotinja pred osobama suprotnog pola koji nisu mala deca, pre svega zbog bojazni od ovog drugog. Pa ni meni nije bljak samo po sebi, kad tome čovjeku trebaš pomoći, njegovat ga nemoćnog, ali izlagat se javnosti, to je ko biti bez sluha a pjevat, nema se šta pokazat, nije to za izložbu. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Фебруар 15, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2016 Pa zbog estetike, ko je znatiželjan na staračke sekundarne polne oznake i kome se to čini privlačan pogled na golu 70+ godišnju babu ili djeda? A o pivnim pupcima, celulitidi i sličnim bljak stvarima da ni ne spominjem. To mi ne izgleda kao mnogo estetski, prije kao traumatizirajući i frustrujući doživljaj vidjet tako nešto na svoje oči. Kome bi moglo biti to prijatno gledat? Ja volim gledat nago žensko telo.I ne samo gledat nego i pipat.I vrlo mi je estetično.Ako je telo toliko gad što ga je sam Bog uzeo? Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Фебруар 15, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2016 Ja volim gledat nago žensko telo.I ne samo gledat nego i pipat.I vrlo mi je estetično.Ako je telo toliko gad što ga je sam Bog uzeo? Da, to ti već vjerujem, do tih nekih 20-30 godina svako žensko tijelo je vrlo estetično, to si u pravu. Ja govorim o starcima i staricama, da bi njih rado gledao gole to bi morao bit čovjek gerontofil valjda. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Фебруар 15, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2016 Da, to ti već vjerujem, do tih nekih 20-30 godina svako žensko tijelo je vrlo estetično, to si u pravu. Ja govorim o starcima i staricama, da bi njih rado gledao gole to bi morao bit čovjek gerontofil valjda. Valjda je zato i Hristos umro i vaskrsao u 33. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zero Написано Фебруар 15, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2016 Znam iz priče o dečici jednog drugara kako na leto napune im roditelji bazen i oni se kupaju, golaći svi, jedan izlete onako, pitao mamu da mu da pare da kupi sladoled, ona mu da, on krene samo u papučama, ona njemu: gde ćeš?! Oblači se! Zanimljivo kako ta deca nisu dala primat golotinji, nego jedni drugima...Pitanje je da li ovo "smemo li biti" jeste pitanje odgovornosti ili smelosti...@@Kratos, aaa, ubiše me komentari ovi Ali, respect na iskrenosti Кратос је реаговао/ла на ово 1 "Gledajući ljude sažali mu se, jer bejahu smeteni i rasejani kao ovce bez pastira."(Mat. 9, 36) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Фебруар 15, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2016 E moji forumasi ... Mnogo ste mi vi blagocestivi ... ... Ja nikad svoje roditelje nisam videla da se setaju goli po kuci , ali sam ih milion puta videla kako se grle ... A to je , morate priznati , velika razlika ... Postoji nesto sto ce neko pogresno da shvati ... a to je dostojanstvo , postovanje necije privatnosti ... Pa i Hrista kad su raspeli , skinuli su ga da ga posrame ... I zasto bi deca od malih nogu morala da budu navikavana na vulgarnost bilo koje vrste ... Na kraju krajeva , i na pocetku svih pocetaka .... svako ima pravo na svoje misljenje ... Pozdrav svima blagocestivima ... ( sta god to znacilo ) Neša_ and Zero је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука