Jump to content

Предавање бившег адвентистичког проповедника о атеизму, скептицизму

Оцени ову тему

Препоручена порука

О чему се ради на снимку, да не губим време...?

Предавање траје пола сата. Дискусија након њега двадесетак минута. Ако те занима ти ћеш погледати. Није он лик нити "доктор" попут Мирољуба да би се предавање могло лако препричати.

Иначе, гледао сам га управо као адвентистичког проповедника. Није лош у познавању Светог Писма.

Не да није био лош него је, барем по мени, био одличан. Са уживањем сам одгледао сва његова предавања на ЈТ. Онај серијал "Тајне исповести отвореног ума" више пута.

Штета што је постао атеиста. Ништа толико и не треба да чуди ако у обзир узмемо "цркву" којој је припадао. Напустио је колико се сећам највише због креационизма. Ево вести о његовом напуштању суботара http://www.jutarnji.hr/dvadeset-sam-godina-bio-predani-pastor--a-onda-sam-shvatio-da-bog-zapravo-ne-postoji/1444550/

Дај Боже да се врати изворном Хришћанству које не учи то због чега га је он првенствено напустио.

Подели на овим сајтовима

Hvala sto si mi otkrio ovaj youtube kanal :).

Sto mi nemamo skeptike u pabu :( ?

• Волим 1

The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one

In the absence of science, opinion prevails

Подели на овим сајтовима

Hvala sto si mi otkrio ovaj youtube kanal :).

Sto mi nemamo skeptike u pabu :( ?

Postavljao sam ja snimke iz ekonomije i evolucione psihologije, dodaj na facebooku stranicu Drustvo za promociju znanosti, vecina stvari je odlicna, svidjece ti se i teme i diskusije:-)
  • Волим 1
Подели на овим сајтовима

Il se pokloni ili ukloni.Problem Biblije.Lepo je ovo rekao.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Zanimljiva definicija ateizma.Ateizam nije prosto tvrdnja da Bog ne postoji nego je ateizam tvrdnja da sve dosadašnje tvrdnje da on postoji nisu opravdane. 

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Hvala sto si mi otkrio ovaj youtube kanal :)

Нема на чему. ;)

Zanimljiva definicija ateizma.

Још су занимљивија ова његова предавања

Као и сва остала из тог серијала

Било некад, сада се приповеда....  0703_read

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...