Макрина Написано Април 18, 2012 Пријави Подели Написано Април 18, 2012 Опрости Коко,бар у категорији паса које ми имамо,никада нисам чула за тако драстичне примере нехуманог понашања.Познајем једну веома некоректну одгајивачницу ,односно две,али зато има феноменалних одгајивачница и феноменалних власника паса. Ниједан нормалан човек који има женку,поготово расе великих паса,неће је парити више од четири пута у свом њеном животном добу.Има разних људи и ћуди али прави и аутентични љубитељи паса,зна се како поступају са животињама а Хвала Богу таквих има пуно. Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Margareta Написано Април 18, 2012 Пријави Подели Написано Април 18, 2012 Veruj mi, njih 90% se ponaša ovako kako ja pričam. Oni pare svoje ženke jednom godišnje, neki i češće, počinju pri prvom teranju. Iskreno, po mojim pojmovima pravi i autentični ljubitelj životinja neće gledati rasu, pol i starost psa (ili mačke, nebitno). Neki ljudi žele ljubimca,neki igračku a neki ukras. Sad, nemoj da misliš da se ja ne slažem sa tobom. Ti imaš retrivere. Pretpostavljam da imaš decu. Oni su fenomenalan izbor za tebe, to i sama znaš. Jer, oni su privrženi ljubimci i mnogo vole decu. Verujem da se ne bi usrećila sa mojom mešankom pekinezera i nekog uličnog psa- nije baš naklonjen maloj deci. Shvataš o čemu ti pričam? Kada imaš decu, stare, bolesnog člaa prodice ili živiš u stanu, naravno da nije baš najbolji izbor uzeti odraslog psa sa ulice jer ti treba pas koji se ponaša po tačno određenim pravilima, a samo za rasne pse možeš da znaš da će imati tu neku ,,crtu'' u karakteru koja baš tebi odgovara. Ovim što sam napisala o odgajivačnicama ja nisam htela da uvredim bilo koga, samo da skrenem pažnju kako se ljudi ponašaju prema svojim životinjama. I ovo što sam napisala o usvajanju se odnosi na one ljude koji imaju mogućnost za tako nešto. Za one koji imaju prostora, novca, vremena i uslova. Jer su oni najčešće u ptraži za igračkom koja će biti lepa i kojoj će se ljudi diviti, ne za ljubimcem. Turn on, tune in, drop out Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Април 18, 2012 Пријави Подели Написано Април 18, 2012 Још да додам,није то само 300 еура купиш пса а одгајивач је уложио не знам 50 евра за њега за два месеца. Рецимо,госпођа Силвана,познати одгајивач и најбољи у нашој земљи,златних ретривера,је дугогодишњим трудом,љубављу и пожртвованошћу,успела да одгоји и добије најбољу тренутно пасмину код нас,ретривера а то је захтевало,стално напредовање,путовања,тражења по белом свету квалитетних и добрих раса. Њено штене не кошта 300 већ 1000 еура али има људи који купују и знају шта купују. Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Април 18, 2012 Пријави Подели Написано Април 18, 2012 Veruj mi, njih 90% se ponaša ovako kako ja pričam. Oni pare svoje ženke jednom godišnje, neki i češće, počinju pri prvom teranju. Iskreno, po mojim pojmovima pravi i autentični ljubitelj životinja neće gledati rasu, pol i starost psa (ili mačke, nebitno). Neki ljudi žele ljubimca,neki igračku a neki ukras. Sad, nemoj da misliš da se ja ne slažem sa tobom. Ti imaš retrivere. Pretpostavljam da imaš decu. Oni su fenomenalan izbor za tebe, to i sama znaš. Jer, oni su privrženi ljubimci i mnogo vole decu. Verujem da se ne bi usrećila sa mojom mešankom pekinezera i nekog uličnog psa- nije baš naklonjen maloj deci. Shvataš o čemu ti pričam? Kada imaš decu, stare, bolesnog člaa prodice ili živiš u stanu, naravno da nije baš najbolji izbor uzeti odraslog psa sa ulice jer ti treba pas koji se ponaša po tačno određenim pravilima, a samo za rasne pse možeš da znaš da će imati tu neku ,,crtu'' u karakteru koja baš tebi odgovara. Ovim što sam napisala o odgajivačnicama ja nisam htela da uvredim bilo koga, samo da skrenem pažnju kako se ljudi ponašaju prema svojim životinjama. I ovo što sam napisala o usvajanju se odnosi na one ljude koji imaju mogućnost za tako nešto. Za one koji imaju prostora, novca, vremena i uslova. Jer su oni najčešće u ptraži za igračkom koja će biti lepa i kojoj će se ljudi diviti, ne za ljubimcem. Разумем потпуно,нажалост,има свега.Ја немам лоше искуство са одгајивачима ретривера,кажем сем те две одгајивачнице,који су стварно некоректни али верујем да има свашта. Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Margareta Написано Април 18, 2012 Пријави Подели Написано Април 18, 2012 Још да додам,није то само 300 еура купиш пса а одгајивач је уложио не знам 50 евра за њега за два месеца. Рецимо,госпођа Силвана,познати одгајивач и најбољи у нашој земљи,златних ретривера,је дугогодишњим трудом,љубављу и пожртвованошћу,успела да одгоји и добије најбољу тренутно пасмину код нас,ретривера а то је захтевало,стално напредовање,путовања,тражења по белом свету квалитетних и добрих раса. Њено штене не кошта 300 већ 1000 еура али има људи који купују и знају шта купују. A šta fali ,,običnom'' retriveru? Neće ti zavideti ceo komšiluk? neće pobediti na izložbi(pošto, da, to je željei ambijent za pse- stranci koji ih pipkaju, zagledaju, gnjave, buka, vreva, galama, hiljadu nepoznatih ljudi oko njega i još toliko pasa?). Izvini, ne mogu da se ne zgrozim. Neko jede hranu iz kontejnera, a neko troši 1000 evra da ,,zna šta kupuje''. Turn on, tune in, drop out Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Април 18, 2012 Пријави Подели Написано Април 18, 2012 Коко,са социјалне тачке гледишта и гладне Србије,твоје згражавање је на месту али ако причамо о псима,онда морамо да узмемо у обзир како скромне тако и високо квалитетне пасмине. За мене је такође превише 1000 еура за пса .Зато се и иде на планирана легла јер те псе купују углавном странци са пуном собом пехара. Иначе,леп је осећај прошетати пса на изложби и добити неку награду,још је лепше што се упознају заиста добри људи. Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Margareta Написано Април 18, 2012 Пријави Подели Написано Април 18, 2012 Da, i ja sam moju Monu vodila na izložbu. Evo je Mona: Rasa: Dodž. Leglo: Zapaljen kontejner+sneg do kolena+njen bata. Mnogo joj je ljudi prišlo da je pomazi i ohrabri. I u kategoriji pasa mešanaca, ona je bila najružnija i najneskladnija. Rezultat toga je bio da sam upala u veoma razgranatu mrežu ljudi koji udomljavaju životinje, stekla kontakte po celoj Srbiji i obogatila svoj život time što im pomognem da svaki dan spasu jednu dušu. dusha, Silence and Рада. је реаговао/ла на ово 3 Turn on, tune in, drop out Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Април 18, 2012 Пријави Подели Написано Април 18, 2012 То је заиста лепо и она је лепа. Не треба имати предрасуде Коко а поготово сматрати да се у име саосећања раде узвишеније ствари. Као што рекох,ми смо подигли много луталица и удомљавали и мучили се са окотима.Сада смо се пронашли у овоме,лепо нам је и пријатно. Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Margareta Написано Април 18, 2012 Пријави Подели Написано Април 18, 2012 Najbitnije je da je pas srećan, ništa drugo Imam i ja dve rasne životinje- macu i zeku. Maca je maine coon, a zeka je patuljsti kunić. I san mi je da imam škotskog ovčara- vama poznatijeg kao Lesi, ali to će morati da sačeka jer mnogo pasa sa ulice čeka na mene, i prvo treba ostvariti onaj primarni san- da imam pansion za napuštene životinje Slavko... and dusha је реаговао/ла на ово 2 Turn on, tune in, drop out Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Април 18, 2012 Пријави Подели Написано Април 18, 2012 Najbitnije je da je pas srećan, ništa drugo Imam i ja dve rasne životinje- macu i zeku. Maca je maine coon, a zeka je patuljsti kunić. I san mi je da imam škotskog ovčara- vama poznatijeg kao Lesi, ali to će morati da sačeka jer mnogo pasa sa ulice čeka na mene, i prvo treba ostvariti onaj primarni san- da imam pansion za napuštene životinje Желим ти остварење сна и једног и другог.Драго ми је да си таква. dusha је реаговао/ла на ово 1 Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Април 30, 2012 Пријави Подели Написано Април 30, 2012 Malina, Макрина and Дуња је реаговао/ла на ово 3 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гост Написано Јун 3, 2012 Пријави Подели Написано Јун 3, 2012 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Јун 3, 2012 Пријави Подели Написано Јун 3, 2012 Što ti je lep zeka. Vidi kako škilji kroz kapak Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гост Написано Јун 3, 2012 Пријави Подели Написано Јун 3, 2012 aha, tek izvucen iz sesira Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sophrosyne Написано Јун 8, 2012 Пријави Подели Написано Јун 8, 2012 Za oko nedelju dana ću udomoti jednog psa.U pitanju je engleski seter.Njegovo ime je Dorijan i posle mnogo razmišljanja odličio sam da budemo drugari.On se nalazi u azilu i sjutra dolaze da snime lokaciju i ako bude sve u redu,doći ću po njega u toku iduće nedelje.Već sam mu kupio zdjelicu za hranu,šampon za kupanje a za vikend ću da krenem da mu pravim kućicu. Za sve vas jedan video klip a ispod možete i vidjeti slike Dorijana iz azila.Držite nam čvige. dusha је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука