Таша Написано Фебруар 15, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2012 @ Tasha I ja sam imala dalmatinskog psa Galu koja je bila toliko alava da je, u trenutku, progutala decju carapu, na moje oci, pa sam morala danima da zavirujem za njom dok nije izbacila... E, a sad se jurim po kuci sa macorom Cicijem koji je nevaspitan i bezobrazan, vidi ga i ja sam sa svojom dalmatinkom Lorom imala problema, "pojela" mi je dva para cipela, tacnije stikle - ostrila zube cura, knjige, video kasete, a neki moj komad odece je drzala u korpi i spavala sa nim dok sam bila na putu i sl. A ako se ne vratim na vreme sa posla bivala je ljuta i kopala parket u sobi ... meni je pas omiljena zivotinja, mace ne bas. Zao mi je sto trenutno nisam u mogucnosti da klincima priustim tu radost . A macak je sladak, u stvari prvo sam zapazila koliko je cist .... dusha је реаговао/ла на ово 1 Sve sto dise neka hvali Gospoda ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Март 12, 2012 Пријави Подели Написано Март 12, 2012 dusha and Malina је реаговао/ла на ово 2 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dusha Написано Март 26, 2012 Пријави Подели Написано Март 26, 2012 http://fkv.rs/forum/uploads/1332271663/gallery_79_25_128129.jpg Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dusha Написано Март 26, 2012 Пријави Подели Написано Март 26, 2012 http://fkv.rs/forum/index.php/gallery/image/474-kuca/ Таша је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dusha Написано Март 26, 2012 Пријави Подели Написано Март 26, 2012 http://fkv.rs/forum/index.php/gallery/image/836-cuvari/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Написано Март 26, 2012 Пријави Подели Написано Март 26, 2012 јуче скинем са свог ловачког пса 15 крпеља, онако малих, поганих! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dusha Написано Март 26, 2012 Пријави Подели Написано Март 26, 2012 Eeee, Vuce, stalno gledaj da li ima...mnogo mrzim krpelje...fuj. Vidi ovu ''grobarsku'' kombinaciju... http://fkv.rs/forum/index.php/gallery/image/1158-crno-belo/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dusha Написано Март 26, 2012 Пријави Подели Написано Март 26, 2012 http://fkv.rs/forum/index.php/gallery/image/1525-мој-цимер-је-тужан/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dusha Написано Март 26, 2012 Пријави Подели Написано Март 26, 2012 Centralno groblje, Beograd http://fkv.rs/forum/index.php/gallery/image/2027-siroce-sa-groblja/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Margareta Написано Април 18, 2012 Пријави Подели Написано Април 18, 2012 Ako već želite da nabavite kućnog ljubimca, nemojte kupovati pse ili mačke. Sa tim novcem možete udomiti 10 ,,običnih''. Kada odbijete nekog psa ili mačku zato što nisu rasni, zato što su spasene lutalice, isto je kao da ste odbili druženje sa nekim zato što nije lep. Pa, ja stalno postavljam slike maca i kuca koji su slobodni za usvajanje, koji su izbegli strašnu sudbinu. I niko se nikad ne javlja. A sa druge strane, svakodnevno me ljudi pitaju gde mogu da kupe ovu ili onu rasu- kojima je cena uglavnom oko 300 evra. Ne kažem ja da te životinje ne treba voleti, bože moj, svi mi volimo male čupave maltezere ili razdragane, plavooke prelepe sijamske mačke...ali svaka životinja sa malo vode, sapuna, šišanja i praha protiv buva može izazvati osmehe kod prolaznika. Nemojte kupovati ljubimca. Spasite nekog sa ulice! Рада. је реаговао/ла на ово 1 Turn on, tune in, drop out Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Април 18, 2012 Пријави Подели Написано Април 18, 2012 Ako već želite da nabavite kućnog ljubimca, nemojte kupovati pse ili mačke. Sa tim novcem možete udomiti 10 ,,običnih''. Kada odbijete nekog psa ili mačku zato što nisu rasni, zato što su spasene lutalice, isto je kao da ste odbili druženje sa nekim zato što nije lep. Pa, ja stalno postavljam slike maca i kuca koji su slobodni za usvajanje, koji su izbegli strašnu sudbinu. I niko se nikad ne javlja. A sa druge strane, svakodnevno me ljudi pitaju gde mogu da kupe ovu ili onu rasu- kojima je cena uglavnom oko 300 evra. Ne kažem ja da te životinje ne treba voleti, bože moj, svi mi volimo male čupave maltezere ili razdragane, plavooke prelepe sijamske mačke...ali svaka životinja sa malo vode, sapuna, šišanja i praha protiv buva može izazvati osmehe kod prolaznika. Nemojte kupovati ljubimca. Spasite nekog sa ulice! Не слажем се и слажем се Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Margareta Написано Април 18, 2012 Пријави Подели Написано Април 18, 2012 Zbog čega neslaganje? Turn on, tune in, drop out Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Април 18, 2012 Пријави Подели Написано Април 18, 2012 Не слажем се да не треба куповати расне псе и неговати квалитетну кинологију у Србији.Ми имамо два златна ретривера.Прво смо купили женку а скоро смо узели и мужјака. Одхранили смо и удомили не знам колико обичних паса,сви остављају код нас женке луталице па после муке живе кад се окоте. Потпуно сам за расне псе и за побољшање кинологије код нас. Ето,зато се не слажем. Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Април 18, 2012 Пријави Подели Написано Април 18, 2012 Ево и нас Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Margareta Написано Април 18, 2012 Пријави Подели Написано Април 18, 2012 Sve je to lepo, ali ti daš 300 evra za rasnog psa. A sa 300 evra možeš da središ trajno bar njih 10. Sve je to divno, ti psi imaju svoje vrline i mane, dobro je kada znaš od kojih će bolesti najverovatnije bolovati tvoj pas-ne d'o bog, ali znaš(svaka pasmina ima specifične genetske bolesti) i kako će se ponašati, ali bar da im je cena manja...ili da odlazi u neke svrhe, a ne sve za odgajivača. Shvatam da odgajivač mora da pokrije troškove hranjenja i vakcinacije, ali veruj mi, hrana i vakcine- i čipovanje za dvomesečnog psa ne košta 300 evra. Zbog ,,negovanja kinologije'' ženke se pretvaraju u rasplodne kobile, koriste se samo da bi dale potomstvo i briga o njima je ograničena samo na tu regiju. Ako vlasnici budu primorani da zbog nečega sterilišu mužjake, onda se oni izbacuju na ulicu jer ne služe više svrsi. Ženke takođe. Takođe, ako se ženka slučajno pari sa nekim psom koji nije njene rase, štenci se ne čuvaju i ne poklanjaju nego se izbacuju na ulicu. Kada se ti psi razbole smrtno, njihovi vlasnici ne žele da ih leče niti da daju 10 evra za eutanaziju, već ih izbace na ulicu.Odatle toliko pasa lutalica. Tako stvari stoje kod 90% odgajivača u Srbiji. Ako je neko ovde odgajivač, neka se ne uvredi, ali tako je. Studiram veterinu i nisi svesna kakve sam odgajivače viđala u svojoj praksi. Ne kažem da se vlasnici pasa ponašaju ovako, samo sam oplela po odgajivačima. Zato sam protiv toga. Turn on, tune in, drop out Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука