Jump to content

Uvidjamo li i nase slabosti ili samo tudje?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Svi smo manje vise skloni da uvidimo tudju slabost, a sta je sa nasim sopstvenim slabostima? Uvidjamo li i njih ili se samozavaravamo? Koliko smo odmakli u posmatranju sebe samih, koliko priznajemo sebi i drugima svoje slabosti i sta cinimo da popravimo sebe same? 

Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati.

Подели на овим сајтовима

El mož da se definiše prvo slabost za početak?

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Previse pricam i nemam takta... Sebi vise stete nanesem nego drugima.

I da planem brzo...

"Svaki problem možemo gledati kao skrivenu priliku, blagoslov, čak iako to i ne izgleda tako. To je znak da nešto veće i bolje dolazi."

Подели на овим сајтовима

Eto ja sam recimo ponekad bas arogantna... :blush:  nemam strpljenja za neke ljude...nekad prosto sama " cacnem" nekoga...iz dosade... 7896634

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

Svi smo manje vise skloni da uvidimo tudju slabost, a sta je sa nasim sopstvenim slabostima?

Увиђамо ми, како туђе, тако и сопствене слабости. Сопствене још и више, само што нисмо тако гласни када их истичемо, у односу на оно како то радимо када уочимо нечију, туђу, слабост.

"Ох, та ја сам Човек! Човек!" 

Подели на овим сајтовима

само што нисмо тако гласни када их истичемо

To je to...koliko smo zapravo spremni da priznamo svoju gresku... :)  

Подели на овим сајтовима

Slabost u smislu necega sto smatras svojom manom, nesto sto radis a to smeta drugom ili i tebi samom...

Ne znam možda plahovitost,temperament...kad me neko čačka..mada moram da priznam da sam se popravio u odnosu na ranije :)))

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Sta si radio da se popravis...? :D  

Osvestio sam je za početak,priznao sebi,onda kada mi se javi takva misao neka,pustim je,ono kontempliram nad njom,budistički ne vezujem se za nju,to je samo moj lažni ego i slično...a misli kao i reka teku,dođu i prođu...

Подели на овим сајтовима

Da, i meni je to mnogo pomoglo...ja sam ranije bila uzasna ( kad se osvrnem sad) Nisam bila plahovita, ali sam bila prgava...morao je covek da bira reci kad samnom razgovara, nisam imala ni mrvu strpljenja, samo po mom ili nikako ( mada sam se mnogo mucila i oko ovog nikako, mora po mom) naljutim se cas posla...katastrofa jedna. Svaka mi cast kako sam uopste samu sebe trpela.... :smeh1:  A i jadni ljudi oko mene....

Onda mi jednostavno kliknulo i krenem da osvescujem sve ono sto kod mene ne valja....mada jos uvek nemam strpljenja za pojedine, sada se samo okrenem i odem, bez reci...ranije bih se raspravljala...sad jok. 

Подели на овим сајтовима

Ja sam posla sa druge strane, tiha i povucena i naivna do besvesti...

Jos kad sam usla u Crkvu, ajme meni...

Bogu hvala bilo ne povratilo se  :)))

Jos uvek se borim sa autodestrukcijom na momente i stalno se podsecam da voli bliznjeg svog ima i deo kao samog sebe.

I za razliku od foruma uzivo nisam neka pricalica  :)) pogotovo o samoj sebi, mogu da caskam ali se ucim da pricam o sebi.

Moja najbolja prijateljica mi je stalno to prigovarala - aman zeno, pricaj, nemoj da ti klestima vadim reci iz usta... (kad se radi o nekom mom unutrasnjem svetu i to je bolelo meni najblize, sto sam ja konstantno cutala o svemu sto je iznutra)...

Ucim se da ponekad ne budem toliko teski bukvalista, i da ne pomislim odmah - a sta sam sad uradila pogresno, no to opet ima veze sa autodestrukcijom i to je proces.

Nekad sam bila jako osetljiva na izgovorenu rec, a posle sam shvatila da to nije nuzno lose i da samo treba to da iskoristim kao energiju. 

Dakle sada ako me nesto povredi sto mi neko kaze ja se ne zatvaram u sebe i ne znam sta radim nego to iskoristim za akciju - da li kroz to da cu odreagovati i reci drugome sta imam, ili to iskoristiti da pogledam sebe u nekom drugom svetlu i ponovo nesto "uraditi".

Naucila sam se vremenom da pitam sebe jos cesce - a zasto? i kakve to veze ima s tobom? sto je tebi do toga stalo?

I ta pitanja su me vodila kuda da idem u sebi.

Od slabosti tu je bila i prokrastinacija, dakle odlagala sam obaveze do besvesti i genijalna sam u tome da ih zavrsim u pet do 12. Nikad nisam zakasnila niti je drugi trpeo, ali ja jesam.

Onda sam naucila da pitam sebe - da li ja to zelim da uradim i kako? Kad su neke obaveze u pitanju naucila sam da je u redu da ne moram sve da prihvatam i da sve uradim, osim delegiranja tu je prosto - ja to ne mogu. Ranije bih sta god me ko zamoli da uradim radila, prosto nisam mogla da kazem ne, a onda bih odlagala nesto sto mi mrsko do besvesti.

I onda sam rekla sebi - aha, dakle nije stvar da si ti lenja, ti samo neces da radis ono sto neces pa nadjes nacin da sabotiras :coolio:

Dosta za pocetak :ani_biggrin:

Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija

Подели на овим сајтовима

Превише сам осетљив и све примам ка срцу и никада ништа не заборављам било да је добро или зло. Увек опростим, али остаје запис у дубини душе који се никада не брише.

• Волим 1

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

Трун у оку брата свог видим, а брвно у оку свом не осећам. 

Најчешће код других видимо оно што можда и сами од себе кријемо и не желимо да признамо.

Често уместо да не одобравам поједине поступке других људи, ја у себи осуђујем те људе. Онда ми се то врати као бумеранг у виду лоших помисли. Ево једног примера.

У неком каснијем периоду основне школе почео сам да псујем, током студирања мислим да сам могао да се мерим и са кочијашима. Тога нисам ни био толико свестан, док ми то други нису рекли.

Ето, сад се трудим да не опсујем, деси се понекад, али чујем друге, онда почнем у себи да осуђујем, онда ми се то врати и тако. Мислим да је ту у основи гордост. Опет понављам, оно што најчешће примећујемо код других, то је оно што и ми у себи кријемо.

Искушења ће бити, и мислим да је и добро што је тако. Можда не би било лоше да неко отвори тему о томе како из једне страсти прелазимо у другу, како често један демон изгони другога.

• Волим 1

Не брините се, дакле, за сутра; јер сутра бринуће се за се. Доста је сваком дану зла свога.

(Мт.6, 34)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...