Dominika Написано Децембар 17, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2015 Помаже Бог! Надам се, да отворила сам тему на правом месту. Кратак увод - јесам пола Пољакиња, пола Српкиња, живим у Пољкској, радим различите ствари за Пољску Православну Цркву, пре свега преводим и пишем за највећу пољску православну страницу cerkiew.pl Пошто ништа не ма преведено на пољски од св. Јустина Поповића, постала је иничјатива, да почнемо нешто преводити - значи, да ја то радим, и да један свештеник у свој издавачкој кући то издаје. И овај отац измислио да прво дело св. Јустина које ћемо издати буде његова докторска дисертација Проблем личности и познања по учењу Св. Макарија Египатског пошто следеће године биће јубилеј 90 година. Има доста дела св. Јустина на Интернету (на пример svetosavlje.org) али тога не могу наћи. Има на руском http://www.portal-slovo.ru/theology/37584.php али 1. није у томе ствар да се то преведе не из оригинала 2. не знам руског Онда моје питање је: да ли има негде ова дисертација (или цела књига Пут Богопознања) на Интернету? Можда ћу доћи у Србију током лета, али не можемо да толико чекамо, а чак и не знам, да ли може да се то лако купи у Србији. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Децембар 21, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2015 Bog pomog`o. Evo da uskocim na kratko ja, posto se niko do sad nije javio - koliko znam, te knjige nema u celini na internetu. Sto se tice kupovine knjige - ako negde moze da se nadje, to bi verovatno bilo u samom manastiru Celije, a ako bas ni tamo nema, onda je mozda pametno da nadjete nekog ovde ko ima knjigu i ko bi je ustupio neko vreme na citanje i prevodjenje. Dobro nam dosli na forum... Dominika је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Pancakes Написано Децембар 21, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2015 Neka se organizuje bratija i sestrinstvo foruma pouke.org da kupe tu knjigu i pošalju ti je poštom, a ti Dominika za uzrvat da ih malo nahvališ po Poljskoj. Inače Poljska je divna zemlja, volio bih da je posjetim jednog dana... Dominika је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dominika Написано Децембар 22, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 22, 2015 Тако сам и претпоставила да тога нигде не ма, аko нико није одговорио Казаћу каква је ситуација овом свештенику из издавачке куће и видећемо шта он препоручи. Иначе, хвала што сте одговорили бар нешто Да, Пољска јесте дивна земља, и што још боље, да Срби сад су ту јако добро прихваћени - постала већ нека мода на српску музику, јело итд. А православци овде увек су волели Србе Тако да то је добро место за посету feeble, Плутон, Рапсоди and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука