Marko Vesic Написано Март 21, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Март 21, 2010 ZAŠTITA PRIRODNIH DOBARA NA INTERNACIONALNOM NIVOU SRBIJA CRNA GORA PROGRAM: ČOVEK I BIOSFERA (MAB) 1(9 ?) 1 KONVENCIJA O PODRUČJIMA VODENIH STANIŠTA OD MEĐUNARODNOG ZNAČAJA NAROČITO KAO STANIŠTA PTICA - RAMSAR 4 1 KONVENCIJA O SVETSKOJ PRIRODNOJ BAŠTINI 5 ? 1 UKUPNO ZAŠTIĆENIH PRIRODNIH DOBARA U SRJ 8 (22?) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
gane Написано Март 24, 2010 Пријави Подели Написано Март 24, 2010 Загађена вода уништава широм света више људи, него ратови и сви други облици насиља заједно. О томе сведочи извештај УН „Нездрава вода“ припремљен поводом Светског дана воде. У документу пише, на пример, да сваке године од обољења везаних за неквалитетну воду умире више од милион и по деце. Експерти УН израчунали су да се свакодневно око 2 милијарде тона искоришћене и загађене воде пушта у реке и мора изазивајући ширење болести и наносећи ненадокнадиву штету екологији. "Заповест је Господња да не останемо неми у временима кад је вера у опасности. Када је вера у питању нико нема право да каже, ко сам ја? Нико нема право да каже није моја ствар или то ме не занима. Камење ће завикати а ти зар да останеш нем и незаинтересован?" (Св. Теодор Студит) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука