Jump to content

Митрополит Амфилохије - актуелности и догађаји

Оцени ову тему

Guest Светлана

Препоручена порука

интересује ме да ли ово има неког смисла:

Danilo Stojanovic kaže:
17.02.2013 u 08:44

Ne postoji “neprekinuti kontinuitet SPC u CG, i sramota je da jedna crkva iznosi ovakve ocigledne neistine. Jer:

“Cetinjska Mitropolija – Krajem 17-og vijeka, kad je pri Danilu Petrovicu Njegosu utvrdjena bila politicka samostalnost Crne Gore, pravoslavna crkva u vecem dijelu zemalja, koje danas predstavljaju crnogorsku knezevinu, zajedno sa svojim mitropolitom, bila je u zavisnosti od pecke srpske patrijarsije; a iz jedne gramate peckog patrijarha od 1700. Godine vidi se, da je taj mitropolit, kojega je katedra bila na Cetinju, imao pravo i nad drugim zemljama , koje nijesu potpadale pod crnogorsku politicku vlast. Bio je i ovaj mitropolit “egzarh trona peckoga”. Ova zavisnost cetinjaske mitropolije produzavala se do ukinuca pecke patrijarsije. A od tog doba, pri drzavnoj samostalnosti Crne Gore, i crkva u njoj, kojoj je poglavica bio u isto vrijeme i gospodar zemlje, smatrala se samostalnom u svom ustrojstvu i unutrasnjoj upravi, kao sto je samostalna i danas. Samostalnost cetinjske mitropolije priznala je i carigradska patrijarsija (At. Sint. V, 529 – Autokefalna Mitropolija Crnogorska)
dr. N. Milas – Pravoslavno Crkveni Pravo – Zadar, Jun 1890, str. 298)

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...
  • Одговори 1k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Mitropolit_Amfilohije_Predavanje-o_Njego

Пред­сјед­ник Скуп­шти­не Цр­не Го­ре Ран­ко Кри­во­ка­пић из­нио је ви­ше не­и­сти­на и гру­бо дез­ин­фор­ми­сао по­сла­ни­ке Европ­ског пар­ла­мен­та. На са­стан­ку са чла­но­ви­ма Од­бо­ра за ме­ђу­на­род­не од­но­се ЕП Кри­во­ка­пић је ка­зао да пред­ста­вља Срп­ска пра­во­слав­на цр­ква про­блем, јер не при­зна­је др­жав­ност Цр­ној Го­ри јер не же­ли да се ре­ги­стру­је као све оста­ле вјер­ске за­јед­ни­це, на­вео је ми­тро­по­лит цр­но­гор­ско-при­мор­ски Ам­фи­ло­хи­је у пи­сму упу­ће­ном ко­ме­са­ру за про­ши­ре­ње и по­ли­ти­ку су­сјед­ства Европ­ске уни­је Ште­фа­ну Фи­леу и пред­сјед­ни­ку Од­бо­ра за ме­ђу­на­род­не од­но­се ЕП Ел­ма­ру Бро­ку.

Ам­фи­ло­хи­је је ци­ти­рао и Кри­во­ка­пи­ће­ву тврд­њу „да из Срп­ске пра­вол­сав­не цр­кве до­ла­зе вер­бал­ни на­па­ди на ЛГБТ по­пу­ла­ци­ју и на пер­спек­ти­ве члан­ства у НА­ТО”.

– Со­ци­јал­де­мо­крат­ска пар­ти­ја, на чи­јем је че­лу Кри­во­ка­пић, већ го­ди­на­ма без ика­квих ар­гу­ме­на­та, а из иде­о­ло­шких ин­те­ре­са, гру­бо на­ру­ша­ва ци­ви­ли­за­циј­ске и прав­не те­ко­ви­не. Зло­у­по­тре­бом вла­сти, Кри­во­ка­пић пред­у­зи­ма про­тив­прав­не рад­ње упе­ре­не пре­ма СПЦ, од­но­сно Ми­тро­по­ли­ји цр­но­гор­ско-при­мор­ској и оста­лим пра­во­слав­ним епар­хи­ја­ма у Цр­ној Го­ри. То чи­ни по­след­њих не­ко­ли­ко го­ди­на и пре­ко Ми­ни­стар­ства уну­тра­шњих по­сло­ва, ко­ри­сте­ћи ре­сор­ног ми­ни­стра из сво­је пар­ти­је, про­тив­за­ко­ни­то не­ги­ра вје­ков­но по­сто­ја­ње СПЦ, од­но­сно ње­них је­ди­ни­ца у Цр­ној Го­ри, на­па­да ње­ну имо­ви­ну и про­го­ни пра­во­слав­но све­штен­ство из Цр­не Го­ре ус­кра­ћи­ва­њем пра­ва на бо­ра­вак – ка­зао је Ам­фи­ло­хи­је.

По ри­је­чи­ма ми­тро­по­ли­та, пред­сјед­ник пар­ла­мен­та са­да је оти­шао и ко­рак да­ље та­ко што гру­бе не­и­сти­не са­оп­шта­ва и по­сла­ни­ци­ма ЕП. Под­сје­ћа да је у Цр­ној Го­ри још на сна­зи За­кон о прав­ном по­ло­жа­ју вјер­ских за­јед­ни­ца, ко­ји је усво­ји­ла јед­но­пар­тиј­ска ко­му­ни­стич­ка власт 1977. го­ди­не, а у чи­јим од­ред­ба­ма не по­сто­ји по­јам „ре­ги­стра­ци­је” не­го „еви­ден­ци­је” цр­ка­ва и вјер­ских за­јед­ни­ца, и то са­мо оних ко­је се осну­ју на­кон сту­па­ња на сна­гу тог за­ко­на.

– Ни­ка­да до са­да ни­је­дан др­жав­ни ор­ган, чак ни за ври­је­ме ко­му­ни­стич­ког ре­жи­ма ко­ји је до­нио тај за­кон, то ни­је тра­жио од Ми­тро­по­ли­је и ни­ко до Кри­во­ка­пи­ћа да­нас ни­је оспо­рио прав­ни су­бјек­ти­ви­тет Ми­тро­по­ли­је и дру­гих пра­во­слав­них епар­хи­ја у Цр­ној Го­ри – на­гла­сио је Ам­фи­ло­хи­је.

Ми­тро­по­ли­ја цр­но­гор­ско-при­мор­ска је, ка­ко до­да­је, осно­ва­на 1219. го­ди­не и у не­пре­ки­ну­том кон­ти­ну­и­те­ту по­сто­ји до да­на да­на­шње­га.

– Ми­тро­по­ли­ју ни­је осно­вао ни­ко од да­на­шњих гра­ђа­на и из тог раз­ло­га не по­сто­ји за­кон­ска оба­ве­за за би­ло ка­квом при­ја­вом над­ле­жном ор­га­ну. Та­кво ту­ма­че­ње за­кон­ске од­ред­бе из чла­на 2 тог за­ко­на су за­у­зе­ле и суд­ске и из­вр­шне вла­сти кроз ви­ше пра­во­сна­жних суд­ских пре­су­да и ту­ма­че­ња. Ме­ђу­тим, еви­дент­но је да Кри­во­ка­пи­ћа, као пред­сјед­ни­ка за­ко­но­дав­ног до­ма Цр­не Го­ре и пар­ти­ју на чи­јем је че­лу, не оба­ве­зу­ју суд­ске од­лу­ке и ту­ма­че­ња над­ле­жних ор­га­на – ка­зао је Ам­фи­ло­хи­је.

По­ја­шња­ва да су свој­ство прав­ног ли­ца у прав­ном си­сте­му Цр­не Го­ре Ми­тро­по­ли­ји цр­но­гор­ско-цри­мор­ској и дру­гим епар­хи­ја­ма СПЦ кон­ти­ну­и­ра­но при­зна­ва­ли и при­зна­ју дру­ги над­ле­жни др­жав­ни ор­га­ни и су­до­ви у по­ступ­ци­ма пред суд­ским и управ­ним ор­га­ни­ма.

– Пре­ма зва­нич­ним ту­ма­че­њи­ма дру­гих над­ле­жних ор­га­на, СПЦ у Цр­ној Го­ри, оли­че­на у Ми­тро­по­ли­ји цр­но­гор­ско-цри­мор­ској и оста­лим пра­во­слав­ним епар­хи­ја­ма, има свој­ство гра­ђан­ско-прав­ног ли­ца и као та­ква она је не­пре­кид­но оства­ри­ва­ла и оства­ру­је сво­ја пра­ва и оба­ве­зе у прав­ном про­ме­ту као и дру­га прав­на ли­ца – под­ву­као је Ам­фи­ло­хи­је.

Он на­по­ми­ње да је Ми­тро­по­ли­ја због ис­кр­слих про­бле­ма по­твр­ди­ла и при­ја­ви­ла сво­је и по­сто­ја­ње оста­лих пра­во­слав­них епар­хи­ја у Цр­ној Го­ри ак­том АЕМ бр. 361 од 7.3.2012. го­ди­не, упу­ће­ним МУП-у Цр­не Го­ре, на ко­ји тај ор­ган ни до да­нас ни­је од­го­во­рио на на­чин ка­ко је то учи­нио са при­ја­ва­ма оста­лих вјер­ских за­јед­ни­ца од 2000. до 2011. го­ди­не.

Ам­фи­ло­хи­је ис­ти­че да ни­јед­ном ри­јеч­ју или дје­лом ми­тро­по­лит, Ми­тро­по­ли­ја цр­но­гор­ско-при­мор­ска ни оста­ле пра­во­слав­не епар­хи­је ни­је­су оспо­ри­ли др­жав­ност и ме­ђу­на­род­но­прав­ни су­бјек­ти­ви­тет Цр­не Го­ре.

– Оп­ште је по­зна­та чи­ње­ни­ца да је Ми­тро­по­ли­ја цр­но­гор­ско-при­мор­ска уте­ме­љи­ла цр­но­гор­ску др­жав­ност, јер су се ско­ро 200 го­ди­на, од­но­сно до 1851. го­ди­не цр­но­гор­ски ми­тро­по­ли­ти у те­шком вре­ме­ну на­ла­зи­ли као вла­да­ри на че­лу Цр­не Го­ре. Из те чи­ње­ни­це, као и из све­у­куп­не ду­хов­не ми­си­је Ми­тро­по­ли­је и пра­во­слав­не цр­кве у Цр­ној Го­ри и ње­не ко­му­ни­ка­ци­је са дру­гим др­жав­ним ор­га­ни­ма, ја­сно се ви­ди да она при­зна­је др­жав­ност Цр­не Го­ре у ко­јој по­сто­ји и дје­лу­је вје­ко­ви­ма – на­вео је Ам­фи­ло­хи­је.
Бо.М.

Ми­је­ша се у уну­тра­шња пи­та­ња цр­кве

Иако је на че­лу СДП-а, ко­ји је члан Со­ци­ја­ли­стич­ке ин­тер­на­ци­о­на­ле, Ран­ко Кри­во­ка­пић сво­јим дје­ло­ва­њем уру­ша­ва не са­мо прав­ни си­стем Цр­не Го­ре не­го и ци­ви­ли­за­циј­ске ври­јед­но­сти, на­вео је Ам­фи­ло­хи­је.

По ње­го­вој оцје­ни, Кри­во­ка­пић се че­сто са по­зи­ци­је пред­сјед­ни­ка Скуп­шти­не ми­је­ша у уну­тра­шња пи­та­ња пра­во­слав­не цр­кве у Цр­ној Го­ри, ко­јој он, по сво­јој сло­бод­ној во­љи, не при­па­да као вјер­ник.

– Ко­ри­сте­ћи по­ли­тич­ки ути­цај пред­сјед­ник СДП-а го­ди­на­ма, пре­ко ми­ни­стар­ста­ва на чи­јем се че­лу на­ла­зе функ­ци­о­не­ри ње­го­ве пар­ти­је, ак­тив­но­сти тих др­жав­них ре­со­ра ис­кљу­чи­во усмје­ра­ва са ци­љем да, кр­ше­ћи ва­же­ће прав­не про­пи­се, на­но­си ште­ту пра­во­слав­ној цр­кви и све­ште­ни­ци­ма – гра­ђа­ни­ма Цр­не Го­ре. Он вје­ро­ват­но то чи­ни због иде­о­ло­шке по­др­шке но­во­фор­ми­ра­ној вјер­ској за­јед­ни­ци ко­ја се­бе на­зи­ва „Цр­но­гор­ска пра­во­слав­на цр­ква”. Не­за­ко­ни­тост та­квих ака­та је, на сву сре­ћу, до­ка­за­на пред су­до­ви­ма у Цр­ној Го­ри ко­ји су их по­ни­шта­ва­ли – на­во­ди се у Ам­фи­ло­хи­је­вом пи­сму.

Уру­ша­ва прав­ни по­ре­дак

Кри­во­ка­пић, ка­ко је ис­та­као Ам­фи­ло­хи­је, има пра­во на сво­ја опре­дје­ље­ња, па и на ате­и­стич­ко и иде­о­ло­шко-по­ли­тич­ко увје­ре­ње.

– Ме­ђу­тим, не­ма пра­во да у име свог ате­и­зма, по­ли­тич­ке иде­о­ло­ги­је и на­ци­о­нал­ног опре­дје­ље­ња, по­зи­ва­ју­ћи се при том на „европ­ске стан­дар­де”, уру­ша­ва прав­ни по­ре­дак, др­жав­не ин­сти­ту­ци­је пре­тва­ра у иде­о­ло­шко-пар­тиј­ске сер­ви­се и да про­го­ни цр­кву и ње­но све­штен­ство ли­ша­ва­ју­ћи их пра­ва на сло­бо­ду вје­ро­и­спо­ви­је­сти – ка­зао је Ам­фи­ло­хи­је.

Он је на кра­ју из­ра­зио спрем­ност да од­нос пра­во­слав­не цр­кве, ко­јој при­па­да ап­со­лут­на ве­ћи­на ста­нов­ни­штва у Цр­ној Го­ри, пре­ма др­жа­ви Цр­ној Го­ри и ва­жним дру­штве­ним пи­та­њи­ма „по­свје­до­чи­мо и у лич­ном су­сре­ту са Фи­ле­ом и Бро­ком”.

Не мо­же цр­ква про­па­ги­ра­ти хо­мо­сек­су­а­ли­зам

Ми­тро­по­лит Ам­фи­ло­хи­је ис­ти­че да се је­ди­но пра­во­слав­на ми­тро­по­ли­ја оп­ту­жу­је за на­вод­ну хо­мо­фо­би­ју, иако је ње­но ми­шље­ње о том пи­та­њу исто као и став Ри­мо­ка­то­лич­ке цр­кве, али и свих цр­ка­ва и вјер­ских за­јед­ни­ца у Цр­ној Го­ри.

– Као ми­тро­по­лит цр­но­гор­ско-при­мор­ски сло­бод­но, по сво­јој са­вје­сти и пра­во­слав­ном вјер­ском увје­ре­њу, на исти на­чин као што то чи­не ве­ли­ко­до­стој­ни­ци дру­гих хри­шћан­ских цр­ка­ва у Евро­пи и сви­је­ту, а по­во­дом ак­ту­ел­не јав­не де­ба­те о ЛГБТ по­пу­ла­ци­ји, са­оп­шта­ва­мо став цр­кве о овом пи­та­њу за­сно­ван на хри­шћан­ској ети­ци – на­во­ди Ам­фи­ло­хи­је.

На­гла­ша­ва да као пра­во­слав­ни хри­шћа­нин и епи­скоп сма­тра да сва­ки чо­вјек има пра­во да сло­бод­но ода­бе­ре свој на­чин жи­во­та, као и да је то пре­ко пред­став­ни­ка Ми­тро­по­ли­је ви­ше пу­та ис­ти­цао при­ли­ком до­но­ше­ња За­ко­на о за­бра­ни дис­кри­ми­на­ци­је.

– Не мо­же се од цр­кве и пра­во­слав­ног ми­тро­по­ли­та, и то у Цр­ној Го­ри, тра­жи­ти да по­ста­ну про­па­га­то­ри хо­мо­сек­су­а­ли­зма и ЛГБТ по­пу­ла­ци­је. Ни­јед­ном ми­тро­по­ли­ту не мо­же се за­бра­ни­ти пра­во на сло­бо­ду ми­шље­ња, го­во­ра и са­оп­шта­ва­ње ста­во­ва цр­кве о дру­штве­ним по­ја­ва­ма, укљу­чу­ју­ћи и од­нос пре­ма НА­ТО-у. Ме­ђу­тим, упра­во је то Кри­во­ка­пи­ће­ва ам­би­ци­ја ко­ја је не­дав­но по­свје­до­че­на и у Европ­ском пар­ла­мен­ту – ис­та­као је Ам­фи­ло­хи­је.

Извор

Подели на овим сајтовима

На многаја љета, Владико Свети!

"Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо"

Архимандрит Софроније

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

amfilohijeipapa.jpg

ЦЕТИЊЕ, 22. МАРТА (Светигора прес) – У сриједу, 20. марта, дан након инаугурације новоизабраног поглавара Римокатоличке Цркве, Високопреосвећени Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски господин Амфилохије је, са представницима Православних Цркава, других хришћанских заједница и религија, као представник Српске Патријаршије, био на свечаној аудијенцији код Папе римског Франциска.

На свечаној аудијенцији, након поздравних говора Његове Свесветости Патријарха константинопољског Вартоломеја и Папе римског Франциска, Господин Митрополит је Папи, у име Његове Светости Патријарха српског Иринеја, даривао икону Пресвете Богородице, рад монахиња из манастира Св. Луке у Жупи Никшићкој и заблагодарио му на гостопримству током боравка делегације Српске Патријаршије у Ватикану.

Митрополит је, као и претходних дана, имао више сусрета са званичницима Православних Цркава: Патријархом константинопољским Вартоломејем, Митрополитом волоколамским Иларионом (Московска Патријаршија), свим присутним представницима Православних Цркава, али и са високим званичницима Римске курије, попут кардинала Валтера Каспера, бившег предсједника Понтификалног савјета за јединство Хришћана и других.

Митрополит се истог дана, у просторијама Амбасаде Црне Горе, сусрео са Његовом Еминенцијом Амбасадором Црне Горе у Италији г. Војином Влаховићем. У отвореном разговору размијенили су утиске у вези са избором новог папе, а господин Амбасадор је Митрополиту кратко представио живот и рад црногорске амбасаде у Италији. Митрополит је Амбасадору Влаховићу поклонио икону Владимирске иконе Божије.

Митрополит се нешто касније у Ватикану, у Дому Свете Марте, гдје је била смјештена наша делегација, састао са Његовом Еминенцијом г. Енриком Тућилом, Амбасадором Сувереног војног малтешког реда у Црној Гори и том приликом, будући да се Амбасадор заинтересовао за њих, разговарао с њим о некадашњим светињама Малтешког реда које се данас чувају на Цетињу. Амбасадор Тућило је изразио задовољство и благодарност што се светиње данас с пажњом и поштовањем чувају у Православној Цркви.

У вечерњим часовима је Митрополит дао интервју за аргентински дневник Ел Либерал из Сантијаго дел Естера, гдје је поновио, оно што је рекао и Папи у личном разговору, да је за Православне врло важно свједочење новоизабраног Папе о томе да је Христос, а не папа, центар Цркве, осврнувши се том приликом на папски примат, који је једно од централних питања дијалога Православне и Римокатоличке Цркве.

Након интервјуа, Митрополит се у Риму састао са неколико студената из Српске Патријаршије који студирају на теолошким факултетима римских универзитета, а сљедећег дана, у четвртак, 21. марта, делегација Српске Патријаршије је напустила Рим.

И.Б.

http://www.mitropolija.me/?p=11038

Подели на овим сајтовима

Podgorica - Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije kazao je da je Kosovo epicentar sukoba dobra i zla i da je Evropa na Kosmetu bombardovanjem 1999. godine pokazala svoj osvajački nagon.

269688_amfilohije-foto-fonet_f.jpg?ver=1

- Evropa je na Kosovu, bombardovanjem 1999. godine, po ko zna koji put pokazala svoj osvajački nagon, već viđen u krstaškim, austrougarskim i nacifašističkim pohodima. Sve te pohode pravdali su navodnim svetim ciljevima, a tragovi im smrde nečoveštom - rekao je Amfilohije na tribini u Podgorici na temu "Kosovo- zločin bez kazne".

On smatra da je sve što se događalo u vreme Drugog svetskog rata i od 1945. do 90-ih godina bila priprema za bombardovanje 1999. i "ponovno odsecanje Lazareve glave - Kosova, od njegovog tela, odnosno ostatka Srbije".

- Bombardovanje i okupacija Kosova i Metohije, koja i danas traje kao podloga takozvane nezavisnosti, jeste opredeljenje Evrope za nastavak Muratovske tiranije i petovekovnog otomanskog gospodarenja Kosovom - kazao je mitropolit Amfilohije na tribini koju je organizovala Matica srpska u Crnoj Gori.

Prema njegovim rečima, Haški tribunal služi opravdanju zločina i nagrađuje "zločine džihadističko-terorističke OVK i NATO pakta", naveo je mitropolit Amfilohije.
On je izrazio nadu da će se crnogorska vlast urazumiti i da će odustati od ulaska u NATO.

- Nadam se da crnogorska vlast neće trčati za NATO zločincima, već da se okrenuti svom narodu - kazao je mitropolit Amfilohije.

On je bivšem crnogorskom ministru inostranih poslova Milanu Roćenu, koji je izjavio da je se najviše ponosi činom priznanja kosovske nezavisnosti, poručio da ne zaboravi da su "crnogorski vitezovi prolili krv na Kosovu".

- Pitao bih da li zna da u Djakovici i danas postoji grobnica 700 crnogorskih vitezova stradalih u odbrani Kosova. Podsetio bih ga i na 13.000 Crnogoraca koji su ugradili mošti u oslobođenju Kosova i Metohije 1913. godine - naveo je mitropolit Amfilohije.

Blic

Подели на овим сајтовима

Kao i uvek pez pardona ,što na umu to na drumu, kao starozavetni proroci, naziva stvari svojim pravim imenom. Neko ko ne teži za šargarepom boljeg materijalnog standarda nema razloga kao političari da se udvara toj nekada hrišćanskoj, a sada mekdonaliziranoj evropi.

Подели на овим сајтовима

Strogo sam protiv mesanja crkve u politiku i protiv ovakvih neodgovornih izjava. NIkakva evropa nije ni gadjala Srbiju niti okupirala kosovo i metohiju. 

Zasto to nikada ne cujemo iz nasih redova? Zasto +Amfilohije nije rekao, evropa je zla ali nismo ni mi sjajni. Kroz ceo njegov tekst kao da oce da kaze da je Srbija velikomucenicka zemlja koja pati zbog sotonske evrope. I to pogresno koristi terminologiju, mesa termin Evropa sa terminom Nato iako su to dve totalno razlicite stvari. 

Sad si nagrabusio  greengrin

Подели на овим сајтовима

Sad si nagrabusio  greengrin

Izeditovao sam, ona mala fora govori vise protiv onog teksta nego bilo sta drugo. Ali neka ostane i onaj citata da se vidi sta sam napisao. 

Nije Evropa nego Evropska Unija, NATO i Amerika.

Netacno. Kosovo je okupirano od gradjana Jugoslavije i Kosova albanskog etosa, uz pomoc NATO-a 

Evropska unija kao organizacija nema veze sa time. Posebno nije fer jer u redovima evropske unije imamo zemlje koje su strogo protiv nezavisnosti Kosova.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Izeditovao sam, ona mala fora govori vise protiv onog teksta nego bilo sta drugo. Ali neka ostane i onaj citata da se vidi sta sam napisao. 

Netacno. Kosovo je okupirano od gradjana Jugoslavije i Kosova albanskog etosa, uz pomoc NATO-a 

Evropska unija kao organizacija nema veze sa time. Posebno nije fer jer u redovima evropske unije imamo zemlje koje su strogo protiv nezavisnosti Kosova.

Ma daj molim te kako jedna teritorija moze da bude okupirana od strane naroda koji tu zivi? Albanci nisu okupatori vec secesionisti.

EU je poslala euleks uz saglasnost zemalja koje nisu priznale Kosovo, i na zalost uz saglasnost nasih vlasti.

Подели на овим сајтовима

Ma daj molim te kako jedna teritorija moze da bude okupirana od strane naroda koji tu zivi? Albanci nisu okupatori vec secesionisti.

EU je poslala euleks uz saglasnost zemalja koje nisu priznale Kosovo, i na zalost uz saglasnost nasih vlasti.

Vi ste prvi iskoristili termin "okupacija" koji je kao sto i sam primecujes takodje.. nepravilan. 

EU je poslala euleks uz saglanost Srbije, po medjunarodnom ugovoru koji smo potpisali. To nije okupacija, jer je doborovljno.

Isti medjunarodni ugovor mozemo i da ponistimo... ali ti odlichno znash kakve bi to posledice snosilo. 

Sto se Evropske unije tiche, kosovo je deo Srbije dok UN ne kaze drugacije. 

Euleks je misija koja radi statusno neutralno. Kosovom samoupravlja narod koji zivi tamo, sto bi se reklo de fakto nezavisnost de jure deo Srbije..

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...