Jump to content

Hleb nasusni...

Препоручена порука

Kada kuvate,spremate jelo za sebe ili porodicu,da li se molite?I ako da,da li primecujete razliku u hrani kada je spremljena uz molitvu i bez nje?

Ovu praksu sam videla u nasim manastirima,gde je najjednostavnija hrana a najukusnija.

Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls.

Подели на овим сајтовима

Hrana menja ukus ako je skuvana s ljubavlju. :D

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Kada kuvate,spremate jelo za sebe ili porodicu,da li se molite?

Не, немам ту навику.

Ovu praksu sam videla u nasim manastirima,gde je najjednostavnija hrana a najukusnija.

Јесте храна је укусна у нашим манастирима у то сам се и ја уверила, верујем да је до молитве, такође мислим, можда грешим да када се кува у већој количини храна је увек укусна.

Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру!

Подели на овим сајтовима

Само једном када сам правила торту за Ускрс, па нешто смеса за коре није хтела да се умути добро, почнем свесрдно да се молим на крају је било "Па добро бре Боже помози, не правим торту за баханалисање, него за Ускрс"...наравно помогао је, и само се потврвдило оно чувено "Без невоље нема богомоље" :)

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

Evo mog iskustva... spremala sam za mog popu i njegovu komisiju koja je nadgledala iygradnju crkve na Zlatiboru... o kako sam se molila da sve bude dobro, ne bitno sto sam profi kuvar al sam se molila... prvi radni dan u tom restoranu, prvi gosti... a jos dragi. I hvala Bogu bilo je odlicno!

"Svaki problem možemo gledati kao skrivenu priliku, blagoslov, čak iako to i ne izgleda tako. To je znak da nešto veće i bolje dolazi."

Подели на овим сајтовима

Ако додате у јело  300 гр љубави + 500гр стрпљења и зачините осмехом биће дефинитивно укусније и успешније ,

а још молитва  јеееееееееееее. :D

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

Kada kuvate,spremate jelo za sebe ili porodicu,da li se molite?

Не, немам то у пракси. Али пошто волим да кувам и кувам са мноооого љубави, онда ти је то равно молитви ;)

Једино кад хоћу да замијесим крух, онда се прекрстим. :) 

• Волим 1

Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4)

Подели на овим сајтовима

Hrana menja ukus ako je skuvana s ljubavlju. :D

I posluzena uz osmeh :D

Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls.

Подели на овим сајтовима

Kada kuvate,spremate jelo za sebe ili porodicu,da li se molite?I ako da,da li primecujete razliku u hrani kada je spremljena uz molitvu i bez nje?

Molim se , al' nista .

:351780:

Подели на овим сајтовима

Ja volim da kuvam i uzivam u tome, a bez molitve i pesme ne pocinjem nista :) inace pevam po ceo dan, jer pevam i u horu i stalno ucim nove pesme, sto na grckom, ruskom i gruzijskom jeziku :)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...