Jump to content

Случај умировљеног владике Василија (Качавенде)

Оцени ову тему

Препоручена порука

A cekaj sto si zlonamerno spojio moju hipoteticku iskazanu teoriju uopste sa vladikom?>

Нисам ја, него ти.

Ти си се позабавио тим хипотетечким исказима... ''укључујићи'' убиство у овај случај???

• Не свиђа ми се 1

"Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо"

Архимандрит Софроније

Подели на овим сајтовима

Добро је Џу, мани ме те херменеутике, не капираш контекст

Ne znam sta ti je u poslednje vreme, ali se izvinjavam sto sam citirala deo tvog post-a, evo, neka ga zamene Golubovim. Sto ne menja cinjenicu da post nije namenjen iskljucivo i samo onome koga citiram, vec svima. Tome forumi i sluze.

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

Нисам ја, него ти.

Ти си се позабавио тим хипотетечким исказима... у укључио убиство у овај случај???

ukljucio sam zato sto je to mozda jedno od najmonstruoznijih grehova,medjutim ako mislis nisam ukljucio u to pricu zbog malog Bogoslova Milica,jer tu iskreno sve sto bi mi rekli moze zaista biti rekla-kazala,ali za sve ostalo drugo,tu jasni dokazi postoje.

Ne brini,nemam ja problem da ono sto mislim jasno kazem,niti da uvijam u oblande.

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

Ne brini,nemam ja problem da ono sto mislim jasno kazem,niti da uvijam u oblande.

Не бринем.

"Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо"

Архимандрит Софроније

Подели на овим сајтовима

Кога је то Качавенда убио?

Нисам пратио детаљно ове приче око њега, али изгледа да је он био педер, што наравно није спојиво са ''службом'' коју је вршио... могао је са тим склоностима да буде добар политичар у европској унији и да га још за те склоности похвале, али не лези враже...

Откуд сад, па опет он испливао у медијима?  да га нису опет ухватили како се љубака са мушкадијом? или копају по старим грешкама?

или је нешто друго по среди?

Ono što se pominje, a što je stvarno problematično (za razliku od ljubljenja sa muškarcem): obljuba maloletnika i sumnjiva smrt mladog iskušenika koji se navodno ubio.

Добро је Џу, мани ме те херменеутике, не капираш контекст, није ствар у томе већ у РУЉИ КОЈА ЛИНЧУЈЕ.

Gde je rulja? Gde linč? Kome dlaka sa glave fali?

Mi ne znamo šta se dogodilo. Ali sa jedne strane stoje neka deca koja su možda mnogo propatila, a jedan je mladić možda i ubijen, ne znamo ništa sigurno, a sa druge strane stoji vladika kome se ništa zaista nije desilo, samo je umirovljen, i koji očito ima određenu moć, novac i položaj u društvu. Ko ti ovde više liči na žrtvu kojoj treba podrška? Ako neko neosnovano posumnja na vladiku i zatraži istragu, čovek je ipak monah, zar je to stvarno pretežak krst za takvog jednog sledbenika Hristovog koji može očekivati razne krstove od ovog sveta, a posebno u odnosu na krst koji možda tražimo od ove dece da nose?

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

По твојој накарадној логици Христос би ''допустио'' да жену ухваћену у прељуби прво каменују, па да јој тек онда допусти да се покаје...

Јеси ли ти сигуран да си толико безгрешан кад се толико фрљаш камењем на грешнике?

Тешка је реч казна, управу си излете ми. Али удаљити га од колектива свакако да, на ту сам казну мислио. После тога нек крене од нуле (ако уопште жели). А заправо није ни изјавио да се искрено каје, већ све то потискује и негира.Бар да ћути и повуче се, не он још провоцира изјавама. И шта сад по твојој логици треба да се правимо као да се ништа није десило? Идемо даље? Далеко од тога да сам безгрешан, грешан сам итекако. Немој да ме неко погрешно схвати, никоме не судим. Само не желим да ми посредник са Господом илити духовник буде један од таквих. Такви раде све супротно од тога што проповедају. Верују у бога то не сумњам само питање који је њихов бог.

Подели на овим сајтовима

Kačavenda i Pahomije su bruka i sramota SPC.Ne bih se nikada pričestio iz ruke takvih ,,sveštenika,, i ,,pastira Hristovih,,.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Kačavenda i Pahomije su bruka i sramota SPC.Ne bih se nikada pričestio iz ruke takvih ,,sveštenika,, i ,,pastira Hristovih,,.

Sto bi rekao patrijarh Pavle zica i kad je losa i rdjava,sprovodi struju. 

Ne bih bas isao tako daleko u stavu,medjutim mislim da SPC mora ovakve slucajeve da bez ikakve diskrecije razoblicava to je odgovornost SPC pogotovo prema slucajevima koji su se odvijali pod njenim okriljem.

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

• Гости

Јасно је ко дан да држава жели да протури неку опасну игру народу, а нема боље форе него да се крене са буђењем старих духова и то баш у доба кад народ долази у цркву и када се славе славе.

Подели на овим сајтовима

Sto bi rekao patrijarh Pavle zica i kad je losa i rdjava,sprovodi struju. 

Ne bih bas isao tako daleko u stavu,medjutim mislim da SPC mora ovakve slucajeve da bez ikakve diskrecije razoblicava to je odgovornost SPC pogotovo prema slucajevima koji su se odvijali pod njenim okriljem.

U slučaju Pahomija pa i Kačavende se videlo da Crkva želi to da zataška a ne da se istraži do kraja.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Ne znam za ostale forumase, al' mene je vise "pogodila" tvrdnja da je +Pavle znao za sve i da nije nista preduzeo. Ako je tako bilo onda je, i pored sve svoje skromnosti, bio mnogo slicniji ostalim vladikama nego sto se popularno misli.

Domine, adiuva incredulitatem meam!

Подели на овим сајтовима

Ne znam za ostale forumase, al' mene je vise "pogodila" tvrdnja da je +Pavle znao za sve i da nije nista preduzeo. Ako je tako bilo onda je, i pored sve svoje skromnosti, bio mnogo slicniji ostalim vladikama nego sto se popularno misli.

To ne mozemo znati,a nije bas za sve verovati coveku koji govori o nekome ko je mrtav da mu je to i to rekao. Drugo taj Bojan je zamonasen,bio je monah,pa se sam rascinio i ozenio,za ljude u vrhu klira takvi ljudi uvek mogu da izazovu odredjenu vrstu sumnje,nama laicima to moze da bude normalno da neko ode i zamonasi se pa posle se ozeni i tako,ali ljudima kao sto su patrijarh Pavle to sigurno nije bilo i pitanje je kako je protumaceno to sve.

Tako da izuzev tog Bojana koji je rekao da je obavestavao patrijarha Pavla ne vidim drugu vrstu sprege njega sa tim slucajevima,a tu ima i ono da uvek zelis brata opravdati...

Ne zaboravimo sa druge strane,da sve veca prica,snimci,slike i dokazi o ep.Vasiliju...da je to sve objavljivano tek kasnije posle smrti patrijarha Pavla.

Подели на овим сајтовима

To ne mozemo znati,a nije bas za sve verovati coveku koji govori o nekome ko je mrtav da mu je to i to rekao.

Slazem se, samo kazem da mi ovi detalji oko Vasilija nisu bili previse cudni kad sam prvi put cuo pricu (izuzev onoga o navodnom ubistvu tog decka, to mi je ipak malo previse), niti epilog na Saboru u vidu penzionisanja.

Domine, adiuva incredulitatem meam!

Подели на овим сајтовима

Видео снимке сам видео, знам за њих одавно. Као што сам чуо и многе друге приче а које сам споменуо раније. Шта је патријарх рекао, на које доказе је мислио тј. за које ствари које се Качавенди стављају натерет? Који очевици, јел Јовановић? Које изјаве, тачније у вези којих дела која му се стављају на терет? На које слике мислиш, дај да видимо о чему се ради?

snimke si video,video si ono sto su nam pustili,ali ima ih jos kazu. Patrijarh je rekao da je cuo ali da nije znao sto posto,ali kad su saznali su ga penzionisali,na mnoge vladike koje su o tome govorile,svestenici,monasi koji su priznavali dogadjaje. Ocevidac je i taj Jovanovic i jos mnogi koji su pisali prijave,blud,pederastija,pedofilija. Na slike iz dvora sa npr Nestorovicem gej striperom koji ga je ucenjivao.

http://www.parapsihopatologija.com/forums/uploads/monthly_01_2010/post-2970-12640796462851.jpg

Подели на овим сајтовима

Али удаљити га од колектива свакако да, на ту сам казну мислио. После тога нек крене од нуле (ако уопште жели). А заправо није ни изјавио да се искрено каје, већ све то потискује и негира.Бар да ћути и повуче се, не он још провоцира изјавама. И шта сад по твојој логици треба да се правимо као да се ништа није десило? Идемо даље?

Ја колико знам он је ''удаљен од колектива''... и повукао се... и ћутао... бар у медијима га није било на његову иницијативу... нисам чуо да се нешто батрга и да хоће из пеМзије да ускочи, поново, у радни стаж...

Него, откуд сад опет ова прича о њему и ''преко'' њега напад на СПЦ... питам се?

(о чему то не треба да се прича, кад се ова прича потегла поново... )

Архимандрит Софроније

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...