Jump to content

Случај умировљеног владике Василија (Качавенде)

Оцени ову тему

Препоручена порука

On 14. 2. 2016. at 18:39, Ronald рече

Pametan je on, odabrao je nesto umjereno za novine 12:smeha:

... што би рекао Старац Тихон, духовник оца Пајсија Светогорца : " Шта ћеш дијете, ваљда им другачији типик.?"... :)

Подели на овим сајтовима

• 7 months later...

Išćitah ovu temu do 20. strane, nije imalo potrebe da čitam više.

Kao što ništa na ovom svetu nije samo crno i samo belo (sem savršenog Gospoda i onog drugog, crnog), tako nije ni ovaj slučaj.

Slušajući ovog Bojana u Marićevoj emisiji, čula sam da je pomenuo nešto interesantno: kaže, i sam Kačavenda je bio zlostavljan u detinjstvu... daleko od toga da ga pravdam, ali složićemo se da jedno neispravljeno zlo stvara još veće... 

Sam Bojan Jovanović  mi se ne dopada, to sam već u drugoj temi pomenula, jer za jedno svešteno lice nema ni zrna mudrosti... nije on nikad ni bio za bilo kakav čin sveštenstva (ne razumem se u te hijerarhije), ali nije za taj svet. 

Od SPC se očekivalo (i očekuje) više, pa ćemo videti šta će biti na kraju. Velika je i sramotna greška da ovaj završi samo u penziji. Zna i crkva da to narod zna, ali računaju verovatno da će se zaboraviti.

I sad ću zvučati užasno, ali ovo je moj definitivni zaključak: kada je Bojan video šta se dešava, i nakon nekog vremena video da od pokušaja da izvuče stvar - nema ništa, trebao je lepo na pravdi Boga da ubije Kačavendu i gotovo. Jer, ako je on neko ko je godinama posmatrao taj pakao, da ni ne pominjem dečaka koga je Kačavenda lično ubio ako ćemo reaalno, trebao je lepo da uzme i da ga otruje, zadavi, to nije ni bitno, i da nosi taj krst sa sobom.

Ovo što gostuje i razvlači horor priču po medijima i "ubija" crkvu i veru u ljudima, gore je nego da je ubio ovoga. Od dva zla, trebao je da izabre manje, ali izabrao je veće zlo.

"Lepota je u oku onog ko gleda, tako nas i Bog vidi s one strane neba." - Marčelo.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...