cloudking Написано Новембар 20, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2015 Ок. А када се ради о имену неког Удружења (значи властито име "Богољубље"- Богољубци), зар се ту онда не одступа од тог правила? Onda se imenica ne menja na taj nacin. Zaposleni u JAT-u se ne zovu Jatovci, zaposleni u Zastavi se ne zovu Zastaveri... tako se i zapsoleni u "Bogoljublju" ne zovu Bogoljubci nego "zaposleni u Bogoljublju" ili pripadnici, simaptizeri, pokrovitelji Bogoljublja... Плутон је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Новембар 22, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2015 Ок. А када се ради о имену неког Удружења (значи властито име "Богољубље"- Богољубци), зар се ту онда не одступа од тог правила? Не, те гласовне промене остају. Ово што рече Клаудкинг, то важи за неки формалнији разговор или званичне документе, овако нема препреке за коришћење назива богољупци за чланове тог удружења, као што нпр. зову запослене у општинама општинарима итд. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Новембар 23, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2015 као што нпр. зову запослене у општинама општинарима итд шалтеруше Kaludjerovic Sreten, GeniusAtWork and Плутон је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
MiraM Написано Април 2, 2016 Пријави Подели Написано Април 2, 2016 Da li su se sva ova pravila toliko odomacila u mom govoru pa ja ne mogu da shvatim u cemu je grska? Da li bi mi neko pojasnio malo bolje? Jedino mi je objasnjenje za ovo hvala puno cudno, ali ne znam vise sta je ispravno. Послато са ASUS_Z00AD уз помоћ Тапатока Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука