Jump to content

Присутност православног образовања (Богословског) на форуму

Оцени ову тему

19 члановâ је гласало

1. 1. Које православно образовање посједујеш?

• Теолошки (православни) факултет
      5
    • Богословију
      0
    • Веронауку у школи
      1
    • Веронауку при цркви
      3
    • прочитао/ла неке православне књиге (из личног интересовања)
      9
    • немам православног образовања
      0
    • остало
      1

Препоручена порука

Браћо и сестре занимљиво би било извући податак ко у главном сачињава форум. Али не у контексту појединаца већ само процентуално имати одговор на питања да ли су то: Богослови, теолози, људи који су имали неки вид вјеронауке, људи који често посјећују цркву ...

Подели на овим сајтовима

20 година литургијског живота, доста прочитаних књига /православна литература/.

Доста заблуда везаних за православну веру, доста преподобних с...,

доста падова, и устајања. 

А ипак врло често имама утисак, да сам на самом почетку ,да немам ни дан литургијског живота

да ни страницу православне литературе нисам прочитала.. 

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

Nemam pravoslavno obrazovanje ... Ja sam pravoslavni nepismenjakovic . Meni nije mesto na forumu , vec na Marsu .

:351780:

Подели на овим сајтовима

Nemam pravoslavno obrazovanje ... Ja sam pravoslavni nepismenjakovic . Meni nije mesto na forumu , vec na Marsu .

Не треба ти православно образовање ако имаш православни образ. Мудрост је старија од књига :citac: , ваљда је мудрост писала књиге. 

Као што је кокошка старија од јајета. Па зар није форум једна врста марса. :D

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

Bez uvrede, teorija je jedno a praksa nesto sasvim drugo, i bez blagodati Duha Svetoga ne vredi, ma procitao sve knjige sveta.

Svakako da treba citati Sveto Pismo i duhovne knjige, ali meni vise prija Boziji sluga(svestenik) koji ide u narod, koji pomaze i zivi za svoj narod,

koji pati zajedno sa svojim narodom,koji obilazi siromasne, bolesne i ljude u nevolji, dajuce sve od sebe, nego npr. teolog koji drzi predavanje u nekoj sali.

Подели на овим сајтовима

Мислиш,Марсу није место на форуму већ теби :)

Придружујем се твом статусу.Такође без образовања(камо среће да сам пре двадесет година кренула под псеудонимом да пишем,данас бих била образован мушкарац ;)

Extra ecclesiam nulla salus.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...