Jump to content

Зоран Ђуровић: Нерминово бркање лончића, Јн 8, 58

Zoran Đurović

Препоручена порука

Nermin Majlovic: Da li mozete pisati latinicom Zoran Djurovic jer slabo razumem cirilicu? Da bi vam odgovorio na pitanje, trebam prvo razumjeti, sta pisete?

Ta rijec koja se odnosi na Isusa nema veze s obozavanjem Zoran Djurovic.Navodim rijecnik pa slobodno pogledajte-------The NAS New Testament Greek Lexicon definira rijec:proskuneo

Definition

to kiss the hand to (towards) one, in token of reverence

among the Orientals, esp. the Persians, to fall upon the knees and touch the ground with the forehead as an expression of profound reverence

in the NT by kneeling or prostration to do homage (to one) or make obeisance, whether in order to express respect or to make supplication

used of homage shown to men and beings of superior rank

to the Jewish high priests

to God

to Christ

to heavenly beings

to demons

Naveli ste Izlazak 20:5, i pogledajte izvornu rijec, koja znaci obozavanje.--Što znači hebrejska riječ “shachah?”

Strong’s Concordance 7812. (שָׁחָה) shachah, definira ovako:Obožavati, pasti na koljena s svrhom obožavanja nekoga.Sada, ja ću navesti neke primjere kao argument.

Navodim link pa provjerite--http://biblehub.com/hebrew/7812.htm

Takode ste spomenuli Otkrivenje 22:8-9, i navodno to je argument, andele ne treba obozavati.Sad pogledajte druge stihove, gde andeli ipak primaju obozavanje

Anđeli primaju obožavanje (shachah)

Postanak 19,1 Kad oba anđela uvečer dođoše u Sodomu, upravo je tada sjedio Lot na vratima sodomskim, čim ih Lot ugleda, ustade pred njima, pokloni (shachah) se sve do zemlje,

Postanak 18,2 Kad on naime podignu oči svoje i pogleda oko sebe, i gle, tri čovjeka stajala su pred njim. Kad ih ugleda, potrča im od ulaza u so tor u susret i pokloni (shachah) se sve do zemlje;

Brojevi 22,31 Tada Gospod otvori oči Balaamu, tako da ugleda anđela Gospodnjega gdje stoji na putu s golim mačem u ruci. I on se nakloni (shachah) i pade ničice na svoje lice.

Jošua 5,14 On odgovori: “Nijesam, nego sam vođa vojske Gospodnje. Upravo dođoh.” A Jošua pade na zemlju na svoje lice, pokloni (shachah) se i zapita ga: “Što ima gospodar moj da kaže slugi svojemu?”

Anđeo prihvata žrtvovanje i obožavanje

19 Nato Manoah uze jare i prinos i žrtvova Gospodu na hridini. Tada se dogodi čudo, a Manoah i žena njegova gledali su.

20 Kad se je naime podizao plamen sa žrtvenika k nebu, podiže se Anđeo Gospodnji u plamenu žrtvenika Kad to vidješe Manoah i žena njegova, padoše ničice na zemlju na svoje lice.

21 I Anđeo se Gospodnji ne javi više mužu i ženi njegovoj. I spoznade Manoah, da je to bio Anđeo Gospodnji,

22 I reče Manoah ženi svojoj: "Mi moramo sigurno umrijeti, jer vidjesmo Boga."

23 A žena njegova odgovori mu: "Kad bi htio Bog da nas usmrti, ne bi primio od nas žrtve paljenice ni prinosa i ne bi nam dao da sve to vidimo i tako što čujemo."

Postanak 22:10-13 Ali anđeo Gospodnji povika mu s neba: "Abrahame, Abrahame" On odgovori: "Evo me!" Anđeo reče: "Ne stavljaj ruku na dječaka i ne učini mu ništa, jer sad znam, da se Boga bojiš i da mi nijesi uskratio jedinoga sina svojega." Kad Abraham pogleda oko sebe, vidje odzada ovna, što se bio rogovima svojim zapleo u trnju. Abraham ode tamo, dovede ovna i prinese ga mjesto sina svojega kao žrtvu paljenicu. I drugi anđeo dođe, i stade pred žrtvenik imajući zlatnu kadionicu; i bijaše mu dano mnogo tamjana, da ga prikaže s molitvama svih svetih na žrtvenik zlatni pred prijestoljem. I dim od kađenja s molitvama svetih uzađe iz ruke anđelove pred Boga.(Otkrivenje 8:3-4)

Ава: Plemeniti, ja ako te dobro razumem, ispada da Boga ne treba obožavati. Jer, ako to proskinevo ne podrazumeva, šta onda drugo?

Iskreno, ne kačim šta hoćeš da kažeš? Da Jahvea ne treba obožavati, i da su pored zabrane iz Izl. pravednici obožavali stvorenja?

Подели на овим сајтовима

Nermin Majlovic Ti dobro znas, hebrejski deo je napisat na hebrejskom i mali deo na aramejskom.Kasnije kad su prevodili te dijelove na grcki, moguce da nisu koristili adekvatnu rijec.Jer nijedan prevod nije orginal, stoga prevodi sadrze greske ili prevodioc nije znao dobro prevesti

Nisam rekao da Yahweh ne treba obozavati, njega jedino i treba obozavati.Dok stvorenja ne treba obozavati

Ава: Pa ni ti ne misliš na jevrejskom. Nego, pojasni mi tvoju misao, jer kako sad da ja razlikujem isti termin. Zašto shachah u Izl ima smisao obožavanja ako je to samo poštovanje kako se vidi iz primera koje si naveo?

Nermin Majlovic rijeci shachah je obozavanje, samo sto prevodioci prave se budale i ne prevode ispravno. Uzmi grcki rijecnik i sam provjeri, nikome ne vjeruj danas.Jer religija je biznis i pojedinci zive na racun naivni vjernika

Ako ova rijec znaci obozavanje proskyneo--Je li Bog zapovjedio da zidovi obozavaju krscaneÉ-

Evo dajem one iz zbornice sotonine koji govore da su Jevreji i nisu, nego lažu; evo ću ih učiniti da dođu i da se poklone pred nogama tvojim, i da poznadu da te ja ljubim.[Otkrivenje.3:8-9]

Ава: Dobro, ako ta reč shachah označava obožavanje, otkud da starozavetni pravednici isto čine pred ljudima, kako si ti naveo? Oni su napravili smrtni greh.

Ne žive pojedinci na račun glupih, nego cele zajednice. Između ostalih i JS koji im uzimaju 10%.

Nermin Majlovic Ocito njihova tradicija je takva bila, da padnu nicice pred osobom kojoj iskazuju postovanje.Zasto je koristena ta rijec obozavanje, stvarno ne znam.Mada nemamo nijedan zapis da su kritikovani sto su to radili

Kakve veze sad imaju Js s ovim razgovoromÉ Ja nisam clan Kule strazare niti imam ista s njima. Nemoj mene mijesati s clanovima Kule strazare, ja pripadam novom pravcu i mi nemamo nista s njima

Idem sad s suprugom u kupovinu, nastavicemo razgovor drugom prilikom.Zelim vam sve najbolje Zoran Djurovic pa se cujmo kasnije

Ава: Jasno je da ne možeš da odgovoriš, jer nećeš da razumeš kako jedan te isti termin ima tehničko značenje obožavanja i poštovanja. Zato ne možeš da izađeš iz živog blata u kome se nalaziš. - Izvini za spočitavanje o JS jer imam različite informacije o tebi sa foruma. Tako sam te držao za JS kao najpribližnijoj grupaciji. - Za muslimane i njihove mahinacije ti skidam kapu! Najiskrenije! Samo se plašim da te negde budale ne sačekaju... Veliki pozdrav, pišemo se!

Подели на овим сајтовима

... није свак за све, свако је позван, на оно што може да испуни, нека је благословено, оче, благослови... :skidamkapu:

Бог благословио!

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...