Jump to content

Da li su Kuran i Biblija "sejtansko djelo"

Оцени ову тему

Препоручена порука

Мораш прво да знаш како су настала Дела Апостолска, која цитираш. То је својеврсна историја Цркве. Написао ју је апостол Лука. Он је сакупљао многа сведочанства, а првенствено сведочанства апостола Павла јер је био његов пратилац. Ако обратиш пажњу, први стих који си цитирао говорен је у трећем лицу, што ће рећи да апостл Лука записује нечије сведочанство (очигледно неког ко није био учесник догађаја, већ сведочи о ономе што је чуо). Други стих је писан у првом лицу, што ће рећи да је из уста апостола Павла. Отуда ова разлика у детаљима, као и онај извештај о натпису на крсту. Најмеродавнији опис детаља је онај из уста самог учесника (мени је у глави остао онај први цитат, зато сам ти дао горњи одговор).

Бављење библијском ерминевтиком и егзегезом је захтеван посао. Нови Завет није настао тек тако, бацио Бог нешто са неба. Нама је то потпуно познато и ми богонадахнућу и настанку библијских текстова не приступамо као ви тим истим питањима када је Куран у питању.

Значи, конкретна Књига, Дела апостолска, представља историјска сведочанства из више извора које је апостол Лука сакупио. То је реалност, историја, а никаква Божија чаролија. Зато за нас ту нема ничег саблажњивог и чудног.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 76
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Одговори ти мени, Селкоба, како ти схваташ богонадахнуће? Шта значи да је писац од Бога надахнут да пише књигу? Важно је то да разјаснимо да би смо знали позиције и стање свести са којих наступамо.

Подели на овим сајтовима

Чули су глас. Тај догађај има сведоке. Апостол Павле је и чуо и видео, а пратња је само чула глас.

Kako objasnjavas ovo?

Djela 9

7 A ljudi koji iđahu s njim stajahu i čuđahu se, jer čujahu glas a ne viđahu nikoga.

Djela 22

9 A koji behu sa mnom videše svetlost i uplašiše se; ali ne čuše glas koji mi govoraše.

ok Znaci neko ne pise kako treba ovdje?jer ovo je veoma bitna stvar.

Bez nekog posebnog pristupa i objasnjenja ovdje se radi ocigledno o jednoj velikoj gresci.

Ti rece uzmimo gdje pavle govori znaci on je SAM cuo glas.

I na osnovu tog glasa misli da je to Isus to njemu govorio

Подели на овим сајтовима

Зато што се Павлов живот од тог тренутка потпуно преобразио - до тада је прогонио хришћане, а од тада до краја живота више није мрава згазио, него је проповедао Јеванђеље и љубав Божију, пуно страдао, трпео, праштао и на крају страдао за Христа. Тако се преобрази живот људи који упознају Бога.

"По плодовима њиховим познаћете их." (Мт 7:!6)

To moze i sejtan da uradi.

Кад се шејтан јави човеку онда он у животу чини велике грехе - има више жена, убија људе, жени се малолетном децом и тако даље.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Зато што се Павлов живот од тог тренутка потпуно преобразио - до тада је прогонио хришћане, а од тада до краја живота више није мрава згазио, него је проповедао Јеванђеље и љубав Божију, пуно страдао, трпео, праштао и на крају страдао за Христа. Тако се преобрази живот људи који упознају Бога.

To moze i sejtan da uradi.

Кад се шејтан јави човеку онда он у животу чини велике грехе - има више жена, убија људе, жени се малолетном децом и тако даље.

Malo je poglup sejtan ako tako radi.Onda bi to bilo potpuno jasno koga sejtan vodi ili?

Zasto li se judi onda toliko okrenu islamu?Pa ocigledno je kako ti kazes cija Knjiga je sejtanova

Подели на овим сајтовима

Мораш ми рећи како схваташ надахнуће, то је веома важно Селкоба да би смо се разумели. Очигледно је да постоји разлика у том схватању.

Подели на овим сајтовима

Malo je poglup sejtan ako tako radi.Onda bi to bilo potpuno jasno koga sejtan vodi ili?

Zasto li se judi onda toliko okrenu islamu?Pa ocigledno je kako ti kazes cija Knjiga je sejtanova

Број не знчи ништа. И Ђаво је повукао за собом мноштво анђела те су са њим пали. А што се тиче апостола Павла, објективно има више разлога да му се верује. Јер, не заборави, Мухамед НЕМА СВЕДОКЕ. Верујете му на реч и ништа више.

Подели на овим сајтовима

Ti rece uzmimo gdje pavle govori znaci on je SAM cuo glas.

I na osnovu tog glasa misli da je to Isus to njemu govorio

Хе, хе 0104_cheesy А шта ћемо са Мухамедовим виђењем и гласом? А поготово што му је понашање нкон тог "виђења и слушања" било веома чудно. Бојим се да би данас зарадо голему робију због својих дела 8084.gif. Да је апостол Павле једини па да навалимо да га критикујемо. Није једини. Многи су сведочили, МНОГИ. У томе је величина Јеванђеља.

Подели на овим сајтовима

Па јасно је - свако ко чини зло следи шејтана. Има неких који се привремено претварају, али на крају покажу своје право лице.

Немој тако, ја никад нисам рекао да муслимани следе шејтана. Већина муслимана се искрено труди да следи Бога, проблем је само што им Мухамедов пример у томе не помаже, него смета.

Nego kako ti Zvonko objasnjavas one stihove?

Мислиш на ове:

Djela 9:7 A ljudi koji iđahu s njim stajahu i čuđahu se, jer čujahu glas a ne viđahu nikoga.

Djela 22:9 A koji behu sa mnom videše svetlost i uplašiše se; ali ne čuše glas koji mi govoraše.

Суштина јесте да су сви видели да се десило чудо, али је само Павле видео Христа. Од осталих присутних неки су можда само видели светлост, неки само чули глас - а Лука је записао сведочанство два различита сведока.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Селкоба, моли Бога да је апостол Павкле заиста видео Христа. Јер, ако није, онда је и Куран у гадном сосу. Знаш зашто? Па у Курану имаш дословно преписане речи тог истог апостола, када говори о Рају: "Оно што око не виде, ухе не чу и у срце човечије не уђе..." Ако ли је ђаво надахнуо апостола Павла, онда сте преписали ђаволске речи па сте скупа с нама преварени. :(

Подели на овим сајтовима

Значи, по теби, ако су људи чинили добра дела то је лукавство ђавола да нас завара. Онда би насупрот томе, истинити Божији људи били они који су радили ђавоља дела. Хм, интересантно размишљање... :(

Подели на овим сајтовима

Па јасно је - свако ко чини зло следи шејтана. Има неких који се привремено претварају, али на крају покажу своје право лице.

Немој тако, ја никад нисам рекао да муслимани следе шејтана. Већина муслимана се искрено труди да следи Бога, проблем је само што им Мухамедов пример у томе не помаже, него смета.

Nego kako ti Zvonko objasnjavas one stihove?

Мислиш на ове:

Djela 9:7 A ljudi koji iđahu s njim stajahu i čuđahu se, jer čujahu glas a ne viđahu nikoga.

Djela 22:9 A koji behu sa mnom videše svetlost i uplašiše se; ali ne čuše glas koji mi govoraše.

Суштина јесте да су сви видели да се десило чудо, али је само Павле видео Христа. Од осталих присутних неки су можда само видели светлост, неки само чули глас - а Лука је записао сведочанство два различита сведока.

Poenta je u tome sto se oni razilaze u tome.sta je istinito sta ne?

mnogo stvari u Bibliji su ovakve negdje stoji ovako negdje onako.sta od svega toga treba da bude istina?

Подели на овим сајтовима

Jer kao sto pavle rece ako se ne bude vjerovalo da je Isus boziji sin onda propade vjera citava.A sve na osnovu jedne vizije koju je samo on imao

Да је Христос Син Божији не верује се само на основу једне визије,јер су остали апостоли пратили Христа током Његовог проповедања Св.Јеванђеља.Да је Христос Син Божији раван Оцу види се из тога што је чинио чудеса каква се могу приписати само Богу.

Domine, adiuva incredulitatem meam!

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...