Иван Ивковић Написано Октобар 26, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2015 Новосадски бенд Перо Деформеро познат је по свом јединственом стилу комбиновања турбо-фолка, хард рока и хеви метала. Постоји од 1993. године с' прекидом од 1997. до 2003. када се бенд поново окупља.Разговор са фронтменом познатог НС бенда ПЕРО ДЕФОРМЕРО Гораном Бишевцем Бишкетом за Новине новосадске водио Жељко Ињац. Да ли си свестан да живиш у Новом Саду?– Да свако јутро кад се пробудим и кренем на посао, ја знам да сам у НС-у још ниједном се нисам зезнуо.И како ти је у НС?– Па лепо… знаш како… Има женске, има свее… . Ту сам рођен, ту су ми пријатељи, родбина. Да је најгори на свету… волим га. Чији је бољи рок НС или БГ (ја лично навијам за НС)?– Хмм, јако је тешко дати исправан одговор. У протеклим годинама се јасно види најезда младих који супер свирају и то је супер за оживљавање сцене. Али сад остаје да изникну добри аутори и да својом маштом освоје публику! Има добрих аутора свуда.Разлика измеду НС рок сцене данас и пре 15 година?– За разлику од пре 15 година имамо све више врхунских музичара, али вема мало добрих аутора, као што рекох. Да ли вам се дешавало некад да вас људи заиста доживе као народњаке и да вас рецимо зову да им свирате на свадби?– Хехехе увек има људи који буквално контају ствари, наравно… било је позива и за свадбе, испраћаје у вртић (на одслужење војног рока).Да ли сте пристали?– Наравно да смо… еее… нисмо пристали ! Јер то је лоша карма за младожењу и младу.За коју кинту?– Пааа.. ови последњи што су се развели су нам платили 5000 марака… само да престанемо! Било је и бакшиша, чак су нам и помогли да однесемо ствари… љубазан неки свет.Шта мислиш рецимо о заједничком наступу са Цецом?– Цеца је прецењена, ја би дует са Зорицом Марковић, Вики, Јами, Снежана Бабић, Изворинка Милошевић, Драгана Ладy Гага Мирковић, Шемса Суљаковић, то су праве ствари!Ово за гостовање у Бугарској је нека фора или заиста идете у Софију?– У Софији смо радо виђени гости и већ 5 година за редом. Редовно имамо наступе по Бугарској. А свирали смо и фестивале у Румунији и Аустрији рецимо. Како је било у Софији на концерту ове године?– Бугари доста прате нашу сцену, рекао бих. Моје прво изненађење пре 5 година је било да знају текстове и певају на глас а традиција се наставила до данас. Имамо доста сличности са тим народом. Капирају спрдњу. Не воле Турбо Фолка јер и тамо је преплављено трзиште са певаљкама које воле обнажене спотове и певају о несрећним љубавима. Увек се радујемо концертима у Бугарској. Где до сад у екс YU нисте свирали/гостовали?– Одсвирали смо све, од Вардара па до Триглава, од Ђердапа па до Јадрана и ширили позитивне вибрације…Шта иначе слушаш (и да ли ишта)?– Турбо Фолк, Џез,Техно .. и неке касете са Најлон пијаце.Да ли си размишљао да се почнеш бавити политиком и зашто да не?– Не! Политика је за неморалне људе, ја сам контраверзни фолк певач… то је изнад политике. Имате ли неке нове идеје или пројекте (рецимо музика за хорор филмове)?– Тренутни пројекат којим се бавим је како да ушпарам на грејању. Видим људи масовно купују дрва за огрев, а угаљ више није тако ни јефтин! Сем тога веома је прљаво и цео дан си надимљен к'о димљена вешалица од ложења. Плин је скуп у мајчину! Не знам??? Све у свему Хорор и Ренесанса…Где вас Новосађани најчешће могу чути (и видети)?– На YouTubе-у! Мислим да Нови Сад заслужује један прави концертни простор. Простор који би примио бар 1000 људи, у ком ентеријер није бетончина стакло и плексиглас. Где би људи уживали у звуку свог омиљеног бенда, а не у буци и јеци, где не мозеш ништа да разумеш. Људи плате карту! Желе нешто за узврат! Замислите да одете у биоскоп да погледате врхунски филм (рецимо). Сала је неко адаптирано складиште, хладно је, столице неуредне, прљаве, распарене, звук се одбија од зидове и прави још већу буку. П.С.: Може филм да буде добитник 50 оскара… неће вам остати у лепом сећању! Садашњи чланови бенда:Глас: Горан Бишевац; од 1994. год. до данасГитара: Саша Фриш; од 1993. год. до данасБубњеви: Срђан Голубица; од 2012. год. до данасБас гитара: Андраш Ишпан; од 2014. год. до данасИзвор: novinenovosadske.rs Дидим, GeniusAtWork and Драшко је реаговао/ла на ово 3 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дидим Написано Октобар 26, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2015 Пре започињања успешне музичке каријере, Бишевац је био аутор и водитељ феноменалне емисије "Из субјекта у предикат" која се између осталог бавила категоризацијом унутарсвесних рапидних облика параболе: GeniusAtWork and коЖељ њацИ је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука