Данче* Написано Октобар 15, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 15, 2015 Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић гостујући на РТС-у говорио је захтевима за чланство самопроглашеног Косова у Унескоу. Ђурић је рекао да Приштина покушава да се дочепа српског културног блага и наслеђа. "Они су предвидели да све цркве и манастири, џамије и римокатоличке цркве на Косову и Метохији буду проглашени власништвом такозване Републике Косово. То је нешто што није постојало ни у Албанији Енвера Хоџе", казао је Ђурић. Он је нагласио да је Србија развила живу дипломатску активност о томе са свим државама, чак и са оним земљама које спонзоришу и подржавају ту идеју, истакавши да Србија има мноштво аргумената да је то наше власништво. За велики број српских манастира на Косову и Метохији, који су највеће српске светиње, Србија има "оснивачке повеље и тапије за сваки ар земље хиљаду година уназад и сахрањене наше свете краљеве". "То предочавамо тим земљама и уверавамо их у то да они који су пре 10 година јуришали на те цркве и манастире, због којих и данас морају да уживају међународну оружану заштиту, не могу чувати те манастире ни изблиза онако како то чини држава Србија са Косовом и Метохијом, као део Унескоа", поручио је Ђурић. Информативна служба Српске Православне Цркве 15 / 10 / 2015 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Октобар 15, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 15, 2015 Да ли је неко пустио оне снимке вандализма и ужаса из 2004. УНЕСКО-у или било где? Зна ли неко о томе нешто, дал видеше ове институције тај материјал? "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дидим Написано Октобар 15, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 15, 2015 Како ово жалосно звучи... "Приштина покушава да се дочепа српског блага", а до јуче Приштина била српски град. Драшко and Kaludjerovic Sreten је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Октобар 15, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 15, 2015 Да ли је неко пустио оне снимке вандализма и ужаса из 2004. УНЕСКО-у или било где? Зна ли неко о томе нешто, дал видеше ове институције тај материјал? Ne znam brat moj kako da ti kazem ali vladavina prava vise ne postoji, to nikog ne zanima. Ne znam jos kako da vam kazem, da je rat u toku. Ove bajke koje slusamo svaki dan, ne koriste kiseonik. nana је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Октобар 15, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 15, 2015 Како ово жалосно звучи... "Приштина покушава да се дочепа српског блага", а до јуче Приштина била српски град. A gde si ti video srecan rat? Дидим је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Октобар 15, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 15, 2015 Ne znam brat moj kako da ti kazem ali vladavina prava vise ne postoji, to nikog ne zanima. Ne znam jos kako da vam kazem, da je rat u toku. Ove bajke koje slusamo svaki dan, ne koriste kiseonik. Очигледно "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Октобар 15, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 15, 2015 Zar je moguce da se misleci Srbin cudi i iscudjuje nepravdama i ociglednom krsenju medjunarodnog prava odnosno bilo kakve pravde? Zar je moguce da se misleci Srbin zbunjuje kad zakljuci da vladavina prava vise ne postoji i da ne zna da posle unistene vladavine prava moze da postoji samo vladavina sile.?? Zar je moguce da se misleci srbin upusta u bajkovita trans stanja, gde Srbija i vlast u njoj vodi bitku da OBAVESTI neobavestenu Evropu i Ameriku, sta se zapravo desava na ovim prostorima???? Ko je od vas muzicar? nana је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дидим Написано Октобар 15, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 15, 2015 Не знам да ли ће ово звучати издајнички и да ли се слажете... Мислим да никакви протести, међународне иницијативе, дипломатске акције и сл. не значе ништа и да је овде нешто много духовније на делу. 500 година смо се Богу молили сваког Видовдана да се вратимо на Косово са војском, из генерације у генерацију. Створили смо "Косовски завет" који смо уткали у своје национално биће. И кад смо се коначно вратили на Косово и запевали "Српска се труба с Косова чује", одмах смо кренули од Србије у стварање којекаквих Југославија, а за непуних 40 година од ослобођења Косова смо "раскрстили" са вером. Нисмо на сву срећу прошли као Јевреји који су читаву отаџбину изгубили због сопственог безакоња и нису могли да је поврате 2000 година, али смо због безакоња једном изгубили Косово, након 500 година га повратили, па опет изгубили. А ја мислим, да уместо што само на речима помињемо Косово као светињу, треба као нација да обратимо пажњу на светиње које су нам пред очима: наше фамилије, наше комшије и суграђане, нашу парохију и локалну цркву, да себе обожимо. Губитак Косова је тешка казна која нас је задесила, али је ипак казна која упозорава и која нас није уништила већ нам и даље даје нешто што имамо. А кад посветимо то што имамо, вратићемо и Косово. Ко зна због којих праведника смо као нација поштеђени од тоталног уништења, али генерална слика коју остављамо је врло, врло ружна. Зато и нисам оптимиста по питању Косова. Овима што се политички боре да га "сачувају" задњих 20 година не бих ни нацртану овцу поверио на чување. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Октобар 15, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 15, 2015 Otimaci, varvari, falsifikatori, klevetnici, foliranti! A primice ih, stoka ista. No, sta ce se dalje desavati?! "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Октобар 15, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 15, 2015 Zar je moguce da se misleci Srbin cudi i iscudjuje nepravdama i ociglednom krsenju medjunarodnog prava odnosno bilo kakve pravde? Zar je moguce da se misleci Srbin zbunjuje kad zakljuci da vladavina prava vise ne postoji i da ne zna da posle unistene vladavine prava moze da postoji samo vladavina sile.?? Zar je moguce da se misleci srbin upusta u bajkovita trans stanja, gde Srbija i vlast u njoj vodi bitku da OBAVESTI neobavestenu Evropu i Ameriku, sta se zapravo desava na ovim prostorima???? Ko je od vas muzicar? А бе Марко јел ово на мој рачун? Па питам се?! Џуманџи and nana је реаговао/ла на ово 2 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Октобар 15, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 15, 2015 Ne znam didim, da li ima gneva Bozjeg ili nema u ovom vremenu pa i na ovim prostorima. Ostavimo se istorije, ostavimo se i zaveta, jer nije samo Kosovo i Metohija trenutno oteto. Srbiji je otet zdrav razum!! Srbija je u ratu, jer se ocigledno ne postuje vladavina medjunarodnog prava na kome je Srbija pre ovih muzicara i komedijanata gradila svoju bitku. Da, bila je to bitka. Da li je moguce da vama jos nije jasno zasto su Rusi u Siriji? Da li je moguce da verujete u bajke o NEOBAVESTENOJ EVROPI????? Koga ce Vucic da obavesti i prosvetli, Nemackog rudara? francuskog taksistu? Enfglesku domacicu??? KO JE NEOBAVESTEN?? Ostavite se istorije ljudi sta je vama??? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Октобар 15, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 15, 2015 Treba sve i svuda objavljivati, da se vidi. Iako to nista nece promeniti, treba svuda i svima serovati fotografije. Драшко је реаговао/ла на ово 1 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Октобар 15, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 15, 2015 А бе Марко јел ово на мој рачун? Па питам се?! Ne bre brate nije na tvoj racun sta je sa tobom, govorio svi ono sto znamo i zakljucujemo zajedno. Dzaba meni da pisem sam sa sobom, moram i tebe da ukljucim i da se zajedno pitamo,zapitkujemo istrazujemo. Bas mi je do svadje sa bratom ako vec govorim da je stanje alarmantno. Kaludjerovic Sreten and Драшко је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Октобар 15, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 15, 2015 Ne znam didim, da li ima gneva Bozjeg ili nema u ovom vremenu pa i na ovim prostorima. Ostavimo se istorije, ostavimo se i zaveta, jer nije samo Kosovo i Metohija trenutno oteto. Srbiji je otet zdrav razum!! Srbija je u ratu, jer se ocigledno ne postuje vladavina medjunarodnog prava na kome je Srbija pre ovih muzicara i komedijanata gradila svoju bitku. Da, bila je to bitka. Da li je moguce da vama jos nije jasno zasto su Rusi u Siriji? Da li je moguce da verujete u bajke o NEOBAVESTENOJ EVROPI????? Koga ce Vucic da obavesti i prosvetli, Nemackog rudara? francuskog taksistu? Enfglesku domacicu??? KO JE NEOBAVESTEN?? Ostavite se istorije ljudi sta je vama??? За Вучића нисам ни питао, ок, без нервозе, не знам чему вика и сто упитника Могуће је, није нам јасно, што не значи да нас не боли и да не волимо своју земљу Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Октобар 15, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 15, 2015 Treba sve i svuda objavljivati, da se vidi. Iako to nista nece promeniti, treba svuda i svima serovati fotografije. Ma kome vise da sherujemo i delimo sta je sa vama? Pa tu pricu o neobavestenosti evrope sipaju kao narkotik svakog dana. Vi stvarno mislite da su evropejci neobavesteni???? nana је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука