Jump to content

Предлог за пријем Косова у УНЕСКО уврштен у дневни ред

Оцени ову тему

Препоручена порука

Хајмо следећи потез српске дипломатије:

#NoKosovoindependent

Ти си паметан државник, Жељко. Ал' овај Вучић ће сад на преговорима у Бриселу неким тајним уговором продати оно што је одбрањено данас.

Подели на овим сајтовима

Nije mi toliko zbog zvalavaca sa juga koliko zbog amera i britanaca ... Opet su ga dunuli u srpsku frulici ..

A za arnaute nema problem, sedam dana je pevise da ih Srbija dovede u red i vrati se na juzne srpske granice.

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Наредних недељу дана,нећеш остати жив, од Вучићевог самохвалисња,како је наша влада надчовечанским напорима одбранила косово,како Србија има углед у свету,невиђени економски препород,излазак из рецесије, и тако та прича... sHa_sarcasticlol

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Наредних недељу дана,нећеш остати жив, од Вучићевог самохвалисња,како је наша влада надчовечанским напорима одбранила косово,како Србија има углед у свету,невиђени економски препород,излазак из рецесије, и тако та прича... sHa_sarcasticlol

И како су Американци, Британци, Немци, Марсовци итд. почели да га руше јер брани српске интересе у свету.

Подели на овим сајтовима

Аман бре, човече, можемо ли мало да се радујемо и веселимо?

Хебига ја сам шваба, одма размишљам шта даље чинити

Подели на овим сајтовима

Sava Janjić: Nije vreme za emocije, već za dijalog

Iguman manastira Visoki Dečani Sava Janjić poručio je, nakon odbijanja prijema Kosova u Unesko, da nije vreme za emocije, već za uspostavljanje dijaloga.

Izvor: B92

196111840256267038732da240356923_v4_big.
Foto: B92

Kako je naveo, sada je vreme za ozbiljan rad na mogućem dijalogu, a za one koji ga odbijaju rekao je da nemaju dobre namere.

"Ako me pitate ko je pobedio, dajem jasan odgovor - pobedila je šansa za fer dijalog i izgradnju poverenja, a ne politički pritisci", naveo je Janjić na Tviteru.

Janjić je naveo da se posvećenost Kosova zaštiti baštine mora dokazati na delu, a ne samo rečima.

Iguman je podsetio da već mesecima poziva na uspostavljanje razgovora o zaštiti srpske kulturne baštine na teritoriji Kosova.

"Zato čvrsto verujem da bi Unesko trebalo da se odluči da izbegne političku konfrontaciju i pozove sve strane na dijalog i izgradnju poverenja", naveo je on.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2015&mm=11&dd=09&nav_category=640&nav_id=1061036

Подели на овим сајтовима

Само да се зна,да смо победили за само три гласа и да су црногорци и македонци били за улазак Косова,фукаре покварене...

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Дај неки линк ако имаш  са свим гласовима - ЗА, ПРОТИВ, УЗДРЖАНИ

http://www.blic.rs/Vesti/Politika/604898/NEMA-CLANSTVA-Kosovo-NIJE-primljeno-u-Unesko-falila-im-tri-glasa

Za prijem Kosova su bili: Francuska, Britanija, Hrvatska, Slovenija, Makedonija, Belgija, Estonija, Saudijska Arabija, Austrija, Bugarska, Nemačka, Australija, Ujedinjeni Arapski Emirati, Bahrein, Belize, Bruneji, Burkina Faso, El Salvador, Estonija, Fidži, Japan, Iran, Island, Italija, Kuvajt, Letonija, Monako, Crna Gora, Norveška, Panama, Čad, Salvador, Samoa, Senegal, Sijera leone, Švajcarska, Togo, Turska, Jemen

Гандалф

Подели на овим сајтовима

И Словенија и Бугарска су гласале за "Косово". Босна је била уздржана, Румунија такође.

Куде има зелено куче и добар Бугарин?   :dedica:

Подели на овим сајтовима

Не бих ја то тако...треба имати у виду да су ово урадиле власти тих земаља. Не треба то генерализовати и преносити на народ. Има, наравно, међу Бугарима, добрих људи, и оних који нас воле. Вероватно они који нас воле или симпатишу нису у већини, али не можемо генерално рећи за цео народ да је лош. За било који народ.

Шалим се, наравно. :)

Подели на овим сајтовима

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...