Danijela Написано Фебруар 11, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2013 Gimnazijalci u Dimitrovgradu sami sebi uveli uniforme s kravatama Đaci dimitrovgradske gimnazije “Sveti Kirilo i Metodije” od početka polugodišta pohađaju nastavu u uniformama koja se sastoji od bele košulje, teget radne bluze i kravate. Ideja je potekla od Đačkog parlamenta, a podržali su je učenici, roditelji, direktor i profesori ove jedine srednje škole u Dimitrovgradu. Ideja o uniformama nam se dopada najviše zato što su sada na neki način svi ravnopravni. Uniforme su lepe i svi su ih prihvatili - kaže Stanislav Marinkov, učenik prvog razreda. Predsednica Đačkog parlamenta Melita Georgijev kaže da će na ovaj način diskriminacija među učenicima biti smanjena. Osnovni cilj jeste da se smanje socijalne razlike među učenicima. Čini mi se da smo to i postigli - kaže profesorka biologije Snežana Rangelov, koja je rado prihvatila da i ona nosi uniformu. U školi kažu da će uskoro biti gotov i kodeks oblačenja po kome će nošenje uniformi postati obaveza za sve profesore. Direktorka Gimnazije Snežana Simeonov kaže da je jedan od razloga za uvođenje uniformi eliminisanje diskriminacije, jer se sada ne zna ko je iz bogate a ko iz siromašne porodice i da će tako učenici moći da se razlikuju samo po uspehu. Jedan komplet uniforme košta oko 2.000 dinara. Kupovinu su većinom finansirali roditelji, a siromašnijim đacima pomogli su i opština i donatori. http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/367071/Gimnazijalci-u-Dimitrovgradu-sami-sebi-uveli-uniforme-s-kravatama Anti Palma Crew, Ignjatije, Мара and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Фебруар 11, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2013 Interesantno .. .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Таша Написано Фебруар 11, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2013 Bravo za Caribrod ! Snajka mi je od tu . Salu na stranu, meni se ideja dopada. Sve sto dise neka hvali Gospoda ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џаст Жиле Написано Фебруар 11, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2013 Свака им част! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Фебруар 11, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2013 Ja sam nosila uniformu u osnovnoj školi i meni je bilo to ok. Mama mi je izvezla belu radu na desnom džepu pošto sam stalno brkala levo i desno Devojčice su mogle da ispod kecelje nose zimi: panatalone ili suknje ali sa belim hulahopkama a leti: bele dokolenice i suknje. "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Фебруар 11, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2013 Униформе су им заиста лепе и оригиналне. Што је још значајније, оне одражавају зрелост. Сада би и професори требали да крену њиховим стопама. И да схвате да време гази присутни образовни систем и њихову ускогруду неспособност да одговоре новом веку. Доста је више уврнутих математичких задатака и формула, неприменљиве физике и хемије, заостале лектире... Част изузецима међу профама и њима се унапред извињавам...али ретки су брате... Деца су показала да су напреднија од образовног система...по ко зна који пут... Свака част. R.Žiskar је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Фебруар 11, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2013 Školska uniforma, ne preterana, je za moj pojam okej kako bi se izbeglo razlikovanje dece po odeći i po socijalnom statusu.. Samo, ko plaća? Jedan komplet uniforme košta oko 2.000 dinara. Kupovinu su većinom finansirali roditelji, a siromašnijim đacima pomogli su i opština i donatori. "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Фебруар 11, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2013 А ја мислио да је "rebelde" изашао из моде. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Октобар 2, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2015 Пошто никада до сад нисам поставио тему са гласањем, реко да отворим једну. А подстакла ме је вест од јуче о Средњој медицинској школи овде у Нишу која је то увела (и то једина у Србији, колико сам успео да сконтам): Линк Плутон and Џуманџи је реаговао/ла на ово 2 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Октобар 2, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2015 Пристојно облачење је сасвим довољно и нема преке потребе за неким специфичним дрес кодом...мада се он, руку на срце, и те како подразумева у свим оним образовним установама света где се знање заиста истински цени, дубински преноси и утемељује, где се млади адекватно спремају да постану људи са пуном свешћу о озбиљности живота, неопходности не само знања већ и дисциплине духа, мисли, поступака, потреба, нагона итд,итд...а дрес код је један од конституената циљева које такве установе имају. Да ли су они глупи што захтевају поред многих других ствари и обавезан дрес код? Чисто сумњам. Да ли смо ми паметни што непрестано преиспитујемо потребу и сврсисходност поменутог? У овом случају моје сумње задобијају огромне размере. У сваком случају, то би требало значити - барем у нашем случају - да нема доласка у кратким панталонама, бретел мајицама, папучама, мини сукњама, шорцевима, јапанкама, итд,итд. Као просветни радник сведок сам да код деце у средњошколском узрасту није у питању недостатак свести о потреби и смислу пристојног облачења или немогућност схватања истог, већ је у питању свесно одбацивање поменутог...а разлози таквом ставу су многобројни. Јефимија Крунић, Снежана, Arsenija and 6 осталих је реаговао/ла на ово 9 Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
звончица Написано Октобар 2, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2015 Мислим да је јако важно у свим школама, као и уопште, у свим јавним институцијама поштовати правила одевања. Мало подсетити младе (а и ове старије, који су очигледно заборавили) где се, шта, кад и како носи. Причала ми је једном приликом једна другарица да су у Француској оне жене "јавне делатнице" обученије кад на посао пођу, него наше девојке кад крену у град. Снежана, Данче*, kordun and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Октобар 2, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2015 Као просветни радник сведок сам да код деце у средњошколском узрасту није у питању недостатак свести о потреби и смислу пристојног облачења или немогућност схватања истог, већ је у питању свесно одбацивање поменутог...а разлози таквом ставу су многобројни. Buntovništvo,egzibicionizam..potreba da se bude poseban i izađe iz šablona.Ličnost kao takva ne trpi uniformisanost.Ima potrebu za unikatnošću. Иван ♪♫ and GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 2 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Октобар 3, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2015 Protiv! pa mislim pazi ovo: U školi nisu dozvoljeni ni dugi nokti, jaka šminka, neuredna duga kosa i šiške preko očiju. GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Октобар 3, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2015 Пристојно облачење је сасвим довољно и нема преке потребе за неким специфичним дрес кодом... bas tako! мада се он, руку на срце, и те како подразумева у свим оним образовним установама света где се знање заиста истински цени, дубински преноси и утемељује, где се млади адекватно спремају да постану људи са пуном свешћу о озбиљности живота, неопходности не само знања већ и дисциплине духа, мисли, поступака, потреба, нагона итд,итд...а дрес код је један од конституената циљева које такве установе имају. moze neki primer? У сваком случају, то би требало значити - барем у нашем случају - да нема доласка у кратким панталонама, бретел мајицама, папучама ................ јапанкама a sta ako je - vruce? sta fali bermudama? i papucama? koga to uopste sablaznjava? ako nekoga i sablaznjava taj ima problem sam sa sobom. Razmisli normalno je da nosimo laganu odecu kad je vruce ali je i licemerno da napolju svi nosimo bermude a ovamo je kao nepristojno GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Октобар 3, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2015 sa jedne strane ne volim uniformisanost jer me podseca na neku diktaturu,na neki bezvezan red i pravljenje "filma" o tako necemu. Ne mogu da zamislim da npr vidim 10 klinaca isto obucenih kako cekaju autobus. Sa druge strane,zivimo u takvom vremenu gde klinci nazalost izrastaju u dosta povrsne osobe i ne usmeravaju se dovoljno,pa je to mozda i dobra stvar u smislu pokazivanja da je svako isti,da nije onaj kome je otac kupio air max od 15 soma bolji,veci,bitniji od onoga kome roditelji nemaju. A pre svega ono za sta jesam jeste da se zabrani deci bar do srednje skole nosenje mobilnih telefona i tableta u skolu. Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука