Макрина Написано Септембар 21, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2015 У праву си роде,умири се,слободно Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Н И Н Е Написано Септембар 21, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2015 Tako je, ne treba nikog da plasis i strasis. Srecan praznik. P.S. Psihicki oboleo covek ima neverovatan radar i kad oseti da ga se plasis i to na nacin koji ti opisujes, gde ti prvo pada na pamet kako svakog casa moze da ustane i vitla nozem, onda pogorsavas stanje tog obolelog coveka i vise stete nego koristi mu ucinis. Nemoj vise da im pomazes. Srecan praznik. Шта си се ти успалио као да је тебе лично терала из манастира? Има случајева који нису за манастирски живот као што има манастира који нису за те несрећнике. Некад се може направити више штете него користи. Galija је реаговао/ла на ово 1 Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити; Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Септембар 21, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2015 Nema problema moj prijatelju. Neka vam onda Makrina govori o zaklanim monasima, koji su meta psihicki obolelim ljudima. Ti stvarno ne znas kakav Krst nose ti ljudi? Pa zar treba da izmisljamo zlocine i da plasimo i to na sajtu gde ljubav caruje? Uspalio sam se i slava Bogu na tome zato sto ja poznajem muku psihicki obolelih. I slava Bogu da ne dopustam da se ovde govori i izmislja krvi do kolena, koje teku kad psihicki oboleo covek dodje u manastir da se okrepi i molitveno duhu priblizi. Sramno je izmisljati zlocine koje su navodno pocinili psihicki oboleli ljudi, jedini zlocin je bio kad je onaj nesrecni narkoman udario nozem. Ovde vise nema smisla da vam pricam o lepim dozivljajima i ukrepljenjima koje su psihicki oboleli ljudi dozivljavali u manastirima, vama je bitnije da prenosite vase vlastite i nerealne strahove. Sram me bilo je lda da treba da me bude sram kad kazem da manastiri pomazu psihicki obolelim ljudima, gde im bolest ucine podnosljivijom i ne samo to nego vecina od njih postane i Liturgijski osvescena. Zasto bi ja pricao o lepimm stvarima i Bozjoj blagodati, bolje da lazemo kako ima krvi do kolena u manastirima. I vreme je da se sad posle 5 strana pitamo ko je uveo Krv i Zlocin u ovu temu? Ovde sam jedini ja izgleda koji je napisao da manastir pomaze i ne samo da pomaze nego je i Spas, psihicki obolelom coveku. Napisao sam vam i da postoji razlika izmedju pacijenta koji je Crkven i onih koji to nisu. Sve sam ja lepo napisao samo nisam dozvolio da se unese Krv i Zlocin na ovu temu. I to izmisljen. Psihicki oboleli ljudi nisu opasnost i to vec vrapci znaju i necu dopustiti da neko nekog plasi sa psihicki obolelim robotima koji vitlaju nozem po manastirima. I sta cemo savetovati sada postavljacu teme? Bolje i vruc nego bljutav. Ne znam sto se dopusta kalkulacija da su psihicki oboleli ljudi opasnost?????? Ja to necu dozvoliti. Galija је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Септембар 21, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2015 Наши манастири нису места за такве људе, тј. манастири немају капацитете да их приме, и лече их. Земља живих није манастир, него центар (установа) који ради са благословом манастира Ковиљ. Макрина and Arsenija је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Септембар 21, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2015 Мој став је,вероватно ће многима то да смета,да,манастир није место за уточиште ни наркоманима,ни психички болесним људима. Нажалост,ми немамо апсолутно никакву жељу а ни намеру,да направимо институције при Цркви,да се помаже људима којима је потребна помоћ. Немамо ни сиротишта....а по мени,то је прво што би требало при Цркви,да имамо. Arsenija and Ђорђе Р је реаговао/ла на ово 2 Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Септембар 21, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2015 Наши манастири нису места за такве људе, тј. манастири немају капацитете да их приме, и лече их. Земља живих није манастир, него центар (установа) који ради са благословом манастира Ковиљ. Kako ste pametni, pa otkuda onda psihicki oboleli ljudi u manastirima sirom Srbije? Manastiri nisu bolnica ako na to mislite i nemam pojma odakle vam to. I jos jedna konstatacija, pa vi ljudi pojma nemate kako izgleda psihicki oboleo covek, jer ih zamisljate da opste ne vladaju sobom, da nemaju mozak i da ne poseduju ista osecanja kao i vi. Ja vecu stigmatizacuju, koju su odredjeni ljudi ispoljili na ovu temu , u zivotu nisam video. Galija је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Септембар 21, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2015 Kako ste pametni, pa otkuda onda psihicki oboleli ljudi u manastirima sirom Srbije? Manastiri nisu bolnica ako na to mislite i nemam pojma odakle vam to. I jos jedna konstatacija, pa vi ljudi pojma nemate kako izgleda psihicki oboleo covek, jer ih zamisljate da opste ne vladaju sobom, da nemaju mozak i da ne poseduju ista osecanja kao i vi. Ja vecu stigmatizacuju, koju su odredjeni ljudi ispoljili na ovu temu , u zivotu nisam video. Добро,ајде сад отишо си у претеривање да би доказао своју ствар,ја сам та која види опасност,остали не А што се тиче,психички болесних по манастирима,е то је нека друга тема али и те како важна. Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Септембар 21, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2015 Мој став је,вероватно ће многима то да смета,да,манастир није место за уточиште психички болесним људима. Aha, po tebi neko lepo donese psihicki obolelog coveka u manastir i ostavi ga tamo, onako lepo upakovanog kao poklon i ode. Makrina, pokazala si visok nivo stigmatizacije i to nije dobro. Tvoje ljubav koju nesumljivo imas nije ovde naletela na pravi put. U manastire mogu da dolaze iskljucivo bogate psihopate koje jos nisu registrovane kao bolesnici. Jevandjelije po Makrini 11.09. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anika Написано Септембар 21, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2015 Овде се свашта коментарисало, а да се и не зна у каквом је стању тај млади човек. Поједини манастири су раније били познати као уточиште, лек и спас душевно оболелелим људима. Сада би значи требало све те људе одбацити и послати у неке установе, где су услови и третман катастрофални. Мислим да им вера и искусни духовници могу пуно помоћи. Не морају константно боравити у манастиру, нити негде где су изложени погледима и поругама ових "здравих", али далеко од тога да их не треба нигде примити, бар на неко време, па после према процени... Volim_Sina_Bozjeg and Galija је реаговао/ла на ово 2 "Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Септембар 21, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2015 Што се мене тиче,у манастир,могу и треба да долазе само од Бога призвани људи да Му служе и да се моле за цео свет.Када би нам тако било,где би нам крај био,барем овде код нас у Србији. Ђорђе Р је реаговао/ла на ово 1 Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Септембар 21, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2015 Добро,ајде сад отишо си у претеривање да би доказао своју ствар,ја сам та која види опасност,остали не А што се тиче,психички болесних по манастирима,е то је нека друга тема али и те како важна. Opet ti o opasnosti. Psihicki oboleo covek nije opasnost i kako vise da te zaustavim? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Септембар 21, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2015 Што се мене тиче,у манастир,могу и треба да долазе само од Бога призвани људи да Му служе и да се моле за цео свет.Када би нам тако било,где би нам крај био,барем овде код нас у Србији. Sta bre? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Септембар 21, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2015 Овде се свашта коментарисало, а да се и не зна у каквом је стању тај млади човек. Поједини манастири су раније били познати као уточиште, лек и спас душевно оболелелим људима. Сада би значи требало све те људе одбацити и послати у неке установе, где су услови и третман катастрофални. Мислим да им вера и искусни духовници могу пуно помоћи. Не морају константно боравити у манастиру, нити негде где су изложени погледима и поругама ових "здравих", али далеко од тога да их не треба нигде примити, бар на неко време, па после према процени... Који сестро,манастири? Можеш ли имена да напишеш ако није проблем Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Септембар 21, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2015 Sta bre? Ћути бре мало,имаш пп па ћемо се свађамо... Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Септембар 21, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2015 Opet ti o opasnosti. Psihicki oboleo covek nije opasnost i kako vise da te zaustavim? Значи мој комшија Александар,што запали кућу оцу јер није узимао редовно лекове није опасност? Ок. Живот је леп. :brokoli: Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука