Гости Guest Написано Септембар 18, 2015 Гости Пријави Подели Написано Септембар 18, 2015 Из поузданих извора сам сазнао да је бивши владика канадски Георгије један од главних организатора Артемијеве секте у Америци и Канади. Артемијевци (или Марковци, пошто је Артемије сада световно Марко, име које је имао пре монашења) се на својим страницама јавно хвале како су служили "литургију" у Детроиту, и да је бивши Аретемије "рукоположио" распопа Стефана Икономовског у лажног свештеника http://www.eparhija-prizren.org/index.php?option=com_content&view=article&id=1424%3Aprva-liturgija-i-monasenje-u-novoosnovanom-manastiru-u-detroitu&catid=23%3Aktk&Itemid=13 Веома је занимљиво да се зна да је ту била присутне цела клика бившег Георгија: -Његов кум Брацо Вујић који је са Георгијем продавао свеће у Еп. канадској и зарадио преко 3 милиона долара, лагавши да паре иду у епархијску касу, власник станова на Светом Стефану, Београду, Новом Саду, две куће у Торонту... - Ту је и Драгана Стошић, појац из Мисисаге, распуштеница, оставила мужа и двоје деце због неког Ирца - Александар Лолић из Торонта - Десанка Крстић која је отцепила цркву у Торонту на Delaver St 2009, сад су у грчкој старокалендарској секти - Давор Милићевић, канадски Виловски, Георгијев секретар, најзаслужнији за Георгијев пад. Он је, заправо, водио Епархију. Он је тај који пише на расколничким сајтовима kanadskisrbi.com I istocnik.com . Пријатељ са Владом Димитријевићем који је и довео Георгија код њега. Бивши Георгије је вишегодишњи финансијер сајта Борба за веру. Плаћали су Влади Димитријевићу 500 е. месечно да пише бљувотине по сајту. Но, како је адвокат Епархије канадске послао писмо Влади Димитријевићу да ће га тужити и његов сајт, они више не објављују текстове против свештеника из Епархије канадске. Сад су то преузели артемијевци на сајту kanadskisrbi.com - Ту је и далеко познати расколник, анатемисан од Православне Цркве тзв. Грешни Милоје из Чачка. Слика из Детроита, где су неки ови побројани људи https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=10153075670961606&id=93589526605 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Септембар 18, 2015 Гости Пријави Подели Написано Септембар 18, 2015 Сад Георгије "испипава пулс" Патријарху Иринеју, који се тренутно и налази у Канади. Мислите да је баш случајно бивши Артемије баш сад дошао горе и баш сада Георгијев ђакон да оде код Артемија да га овај "рукоположи"? Уместо да се смирава и спрема за Господа, а зна се да Георгије болује од рака мокраћних канала и бешике, он се увлачи са Марком у секту и што је још горе, друге људе води путем вечне погибли. Наравно, има ту оних који и нису никакви верници, него гледају да се овајде шта и како могу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Септембар 18, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2015 То више није онај човек који је био у Цркви и кога смо знали.То је сада обрис лика једног човека кога смо некад волели и поштовали Гледам и не препознајем га. Шта уради старино?Шта уради.... Васијан је реаговао/ла на ово 1 Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Септембар 18, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2015 Који су то поуздани извори? Каква је ово тема? Како можеш поставити читаву тему која квалификује бившег епископа Канађанског а и даље епископа СПЦ као расколника?! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Септембар 18, 2015 Гости Пријави Подели Написано Септембар 18, 2015 Који су то поуздани извори? Каква је ово тема? Како можеш поставити читаву тему која квалификује бившег епископа Канађанског а и даље епископа СПЦ као расколника?! Извори су веома, веома поуздани. Ево ти слике доле, људи које сам поменуо су ту. Бивши ђакон Стефан је постао расколнички свештеник, а ево га на сајту где брани Георгија. Најближи Георгијеви сарадници су били на овом скупу. Уз то, изнео сам чињеницу да је бивши вл. Георгије био један од главних финансијера сајта Борба за веру. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Септембар 19, 2015 Гости Пријави Подели Написано Септембар 19, 2015 Занимљиво ми је нешто: на сајту Канадски Срби, који одржава екипа око Георгија, стоји овако: На врху позив Његовог Преосвештенства еп. Иринеја бачког да учествује на слави (данашњој), а испод вест оп Артемију и његовој "катакомби" по туђим епархијама. Иначе, Георгије је данас био у бачкој епархији https://picasaweb.google.com/113219297962507317605/19September2015?feat=flashalbum#6196277731248630930 Надам се да ће му неко скренути пажњу да његови сарадници чврсто сарађују са Артемијем. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Септембар 19, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2015 Уз то, изнео сам чињеницу да је бивши вл. Георгије био један од главних финансијера сајта Борба за веру. Ја за сад не видим никакве доказе сем да је неко узурпирао сајт епархије канадске. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Септембар 19, 2015 Гости Пријави Подели Написано Септембар 19, 2015 Ја за сад не видим никакве доказе сем да је неко узурпирао сајт епархије канадске. Има оних који виде и који знају. А сад погледај сајт борба за вечеру... нема ни једна вест о Георгију. Пресушиле финансије. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Септембар 19, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2015 Па добро реци и нама да знамо и ми. Што да ми будемо необавештени? Ево данас је владика Ђорђије био на бачском патрону а овамо колају приче да је расколник. Како сад то? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Септембар 19, 2015 Гости Пријави Подели Написано Септембар 19, 2015 Па добро реци и нама да знамо и ми. Што да ми будемо необавештени? Ево данас је владика Ђорђије био на бачском патрону а овамо колају приче да је расколник. Како сад то? Не верујем да је Патријарх Иринеј превише срећан због тога. У Канади Епископ Георгије има забрану служења у Епархији. Његови нелегитимни одбори не зарезују Патријарха ни 1%, а све се ради са знањем Георгија. Уз то, читава његова екипа код Артемија, где другом епископу упадају у Епископију, праве квази-цркве... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Септембар 19, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2015 Не верујем да је Патријарх Иринеј превише срећан због тога. У Канади Епископ Георгије има забрану служења у Епархији. Његови нелегитимни одбори не зарезују Патријарха ни 1%, а све се ради са знањем Георгија. Уз то, читава његова екипа код Артемија, где другом епископу упадају у Епископију, праве квази-цркве... Не верујем ни да + Иринеј бачки није обавештен. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Септембар 19, 2015 Гости Пријави Подели Написано Септембар 19, 2015 Ето нама радости. А и дуго није било оваквих тема, још од пролетос од сабора, плус "параде" што лгбт што породичне...Поуке у фулу. Право да вам кажем био сам се и забринуо. Нисам имао баш неку жељу да покренем ову тему, али је добро да се зна. Нисмо баш толико мутави да ћутимо на пљувања по Цркви. У овом тренутку могу само да верујем да је Иринеј бачки ово одрадио са намером да га смири и да га дистанцира од ових људи који су га уплели у милион проблема. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Септембар 20, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2015 На крају ће бити да се све опет врти око пара, као и до сад... Човек Жоја је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ламех Написано Септембар 20, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2015 У овом тренутку могу само да верујем да је Иринеј бачки ово одрадио са намером да га смири и да га дистанцира од ових људи који су га уплели у милион проблема. Или да придобије што ширу подршку у СПЦ кад дође време... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Септембар 20, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2015 Или да придобије што ширу подршку у СПЦ кад дође време... Не верујем. Мислим да је ово што је рекао Р2Д2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука