Sanja Т. Написано Септембар 18, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2015 Slazem vezano za zbrku oko teksta i naslova itd, ali bez obzira na to, dobro je mozda da iskoristimo ovu priliku i prodiskutujemo o tome kada, kako i koliko decu seksualno edukovati, razmenimo iskustva, ideje... Додала бих, ако дозволиш,... и о томе шта нам промиче, а дешава се у школи и при школама. Чему нам се све деца све уче? Како уопште сазнати и на крају и спречити, ако не ваља? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дидим Написано Септембар 18, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2015 . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Септембар 18, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2015 Додала бих, ако дозволиш,... и о томе шта нам промиче, а дешава се у школи и при школама. Чему нам се све деца све уче? Како уопште сазнати и на крају и спречити, ако не ваља? A šta nam tek sve izvan škole promiče a što se dešava poslije škole i za školom? Škola je za to mačji kašalj! https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/v/t1.0-9/10888495_751565874879707_8979511662373418292_n.jpg?oh=984d5d19886fb222fd521c57582a44cb&oe=56A3CDF4 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Септембар 18, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2015 NE mozemo da maknemo dalje u diskusiji dokle god ljudi smatraju da je homoseskualnost nesto sto se stice ili je uslovljeno. Ovakva predavanja polaze od osnove da se gej osobe takve radjaju. To znaci da je homoseksualnost prisutna od najranijeg detinjstva s tim sto deca kod koje e prisutna nemaju nikakve sanse da izadju na kraj sa tim osecanjem koje ih u postunosti zbunjuje i pravi sjajnu podlogu za paletu raznih psihickih poremecaja i kompleksa. Pre svega njima treba objasniti da to sto osecaju nije nista strasno, nije nista nenormalno i neprirodno i da je potpuno normalno. ISto to treba objsniti svoj deci da bi i ona koja nisu rodjena s tim mogu da na tu decu gledaju normalno. Znam da bi neki jako voleli da se toj deci od najranijeg detinjstva lepo objasni da su bolesna i nenormalna i da je to sto im se desava veliki greh ili bozija kazna ali smatram da to nije najbolji pristup tom problemu. Druga tacka "razdora" sto svi protivnici ovakvih akcija imaju identican neopravdan strah da ce predstavljanje homoseksualnosti deci kao neceg sto je normalno dovesti do toga da sama deca postanu homoseksualna... ali meni je ta ideja do te mere nebulozna da vise necu ni da je komentarisem... Pretpostavljam da je vecina ljudi ipak svesna da im dete nece postati gej zato sto mu je ucitelj rekao da su istopolni odnosi ok. Dakle, to nije problem. Ono sto mene vise zanima/brine jeste u kom uzrastu je uopste umesno poceti diskutovati o seksualnim odnosima (ne samo homoseksualnim vec uopste). Meni je npr. kao roditelju tesko da prihvatim da ce mi kcerka sve te stvari uciti sa 8g. Doduse, za roditelje je dete uvek dete-cak i sa 20 pa mozda i zato, ali opet... S druge strane, jako je vazno sto je pre moguce poceti sa edukacijom vezano za zlostavljanje (i seksualno) kako bi deca umela to da prepoznaju i prijave. U suprotnom, ako im se ne objasni da je neka radnja zlostavljanje, oni npr. nece ni znati da su zlostavljani... https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Септембар 18, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2015 Pretpostavljam da je vecina ljudi ipak svesna da im dete nece postati gej zato sto mu je ucitelj rekao da su istopolni odnosi ok. Dakle, to nije problem. Ono sto mene vise zanima/brine jeste u kom uzrastu je uopste umesno poceti diskutovati o seksualnim odnosima (ne samo homoseksualnim vec uopste). Meni je npr. kao roditelju tesko da prihvatim da ce mi kcerka sve te stvari uciti sa 8g. Doduse, za roditelje je dete uvek dete-cak i sa 20 pa mozda i zato, ali opet... S druge strane, jako je vazno sto je pre moguce poceti sa edukacijom vezano za zlostavljanje (i seksualno) kako bi deca umela to da prepoznaju i prijave. U suprotnom, ako im se ne objasni da je neka radnja zlostavljanje, oni npr. nece ni znati da su zlostavljani... Nisam sigurna...Imas slucaj kad u porodicama gde su roditelji ateisti,dete pohadja veronauku i postane vernik. Zasto ? Zato sto je dete shvatilo da roditelji nisu uvek u pravu...Tako i dete koje jos uvek nema dovoljno znanja i iskustva moze da se poistoveti sa svojim profesorom...a to uvek znaci da sa njim deli sve stavove...Deca ne znaju sta je manipulacija... Npr. Ako ja zelim da izmanipulisem nekog forumasa,pocecu da se izrazavam kao on,koristicu iste reci,trudicu se da ne obracam paznju na njega,ali ce me zanimati isto sto i njega zanima,tj,pokusacu da mu se priblizim na indirektan nacin...Pa ako deca vole fudbal,pricacemo o fudbalu,ja cu da budem zanimljiva,znam neuporedivo vise,ja ih fasciniram,zasmejavacu ih,deca ce da me zavole,ma obozavace me...posle mogu da pricam sta god zelim...deca ce to prihvatiti ...Nesto slicno postoji i kod odraslih... Smatram da deci treba objasniti kako da se zastite od nasilja...ali im ne treba govoriti o seksualnim odnosima,pre nego sto se upoznaju sa osnovnom anatomijom i foziologijom ljudskog tela...Mnogi ljudi to ni danas ne znaju,pa i dalje nekako zive... Eto,toliko od mene...Nadam se da sam doprinela temi...Veliko pozdrav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Септембар 18, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2015 Pretpostavljam da je vecina ljudi ipak svesna da im dete nece postati gej zato sto mu je ucitelj rekao da su istopolni odnosi ok. Dakle, to nije problem. Ono sto mene vise zanima/brine jeste u kom uzrastu je uopste umesno poceti diskutovati o seksualnim odnosima (ne samo homoseksualnim vec uopste). Meni je npr. kao roditelju tesko da prihvatim da ce mi kcerka sve te stvari uciti sa 8g. Doduse, za roditelje je dete uvek dete-cak i sa 20 pa mozda i zato, ali opet... S druge strane, jako je vazno sto je pre moguce poceti sa edukacijom vezano za zlostavljanje (i seksualno) kako bi deca umela to da prepoznaju i prijave. U suprotnom, ako im se ne objasni da je neka radnja zlostavljanje, oni npr. nece ni znati da su zlostavljani... Ал на крају свега, најбоље је када родитељи сами причају са својим дјететом. Ја сам добио ту лекцију о "пчелама и цвијетовима" кад сам имао 10 година, сажету у двије реченице. Али стари је то добро знао срочити florenntina је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Септембар 18, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2015 Pretpostavljam da je vecina ljudi ipak svesna da im dete nece postati gej zato sto mu je ucitelj rekao da su istopolni odnosi ok. Dakle, to nije problem. Ono sto mene vise zanima/brine jeste u kom uzrastu je uopste umesno poceti diskutovati o seksualnim odnosima (ne samo homoseksualnim vec uopste). Meni je npr. kao roditelju tesko da prihvatim da ce mi kcerka sve te stvari uciti sa 8g. Doduse, za roditelje je dete uvek dete-cak i sa 20 pa mozda i zato, ali opet... S druge strane, jako je vazno sto je pre moguce poceti sa edukacijom vezano za zlostavljanje (i seksualno) kako bi deca umela to da prepoznaju i prijave. U suprotnom, ako im se ne objasni da je neka radnja zlostavljanje, oni npr. nece ni znati da su zlostavljani... Ta drustvena stigma oko seksa je nametnuta. Osecamo nelagodu da pricamo o tome samo zato sto nam je tako objasnjeno i tako smo nauceni... Sto se tice dece, logicno bi bilo da se price o seksu ostave za period kada i sami pocnu seksualno da sazrevaju, 12- 13 godina (ako se ne varam) medjutim, tu su druge stvari u pitanju. Kako ces detetu da objasnis zasto mu se drug ponasa kao devojcica i zasto vise voli da igra lastis nego fudbal? Tu je pitanje seksualnosti nezaobilazno a s tim i prica o tome kako nije nista strasno biti drugaciji. Tu je samo problem kod ovih koji odgovorno tvrde da JESTE strasno biti drugaciji i da ti ljudi pod hitno treba da preduzmu sve sto mogu da to promene... a naravno to im govore ljudi koji su do te mere savrseni da nista kod sebe ne moraju da menjaju... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Септембар 18, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2015 Ал на крају свега, најбоље је када родитељи сами причају са својим дјететом. Ја сам добио ту лекцију о "пчелама и цвијетовима" кад сам имао 10 година, сажету у двије реченице. Али стари је то добро знао срочити To je super,i ja cu slicno sa svojim klincima. Ja nikad nisam imao takav razgovor i sve sto znam o tome sam naucio od drustva i okoline... al sam nekako ipak "ispao" ok. Kad je neko drugaciji od mene ja ga ne gledam kao vanzemalja nego ga zovem da pijemo pivo i da mi blize objasni tu svoju razlicitost. Ja onaj pristup hriscana ne gotivim... misim to menjanje ljudi na silu, nazivnje bolesnicima i batinanje... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дидим Написано Септембар 18, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2015 Ал на крају свега, најбоље је када родитељи сами причају са својим дјететом. Ја сам добио ту лекцију о "пчелама и цвијетовима" кад сам имао 10 година, сажету у двије реченице. Али стари је то добро знао срочити Јел као у оном вицу: - Сине, ти знаш шта тата и мама раде кад се затворе у собу? - Знам, тата. - Е исто то ти раде пчеле и птице... Avocado је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дидим Написано Септембар 18, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2015 To je super,i ja cu slicno sa svojim klincima. Ja nikad nisam imao takav razgovor i sve sto znam o tome sam naucio od drustva i okoline... al sam nekako ipak "ispao" ok. Kad je neko drugaciji od mene ja ga ne gledam kao vanzemalja nego ga zovem da pijemo pivo i da mi blize objasni tu svoju razlicitost. Ja onaj pristup hriscana ne gotivim... misim to menjanje ljudi na silu, nazivnje bolesnicima i batinanje... Нажалост, застрашујуће велик број болесника, кретена и социопата је управо међу хришћанима... што си и сам 100% имао прилике да видиш. Са тиме се ми који смо унутра много више мучимо него ви споља. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Септембар 19, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2015 Нажалост, застрашујуће велик број болесника, кретена и социопата је управо међу хришћанима... што си и сам 100% имао прилике да видиш. Са тиме се ми који смо унутра много више мучимо него ви споља. Ne slazem se... Mislim da vi "unutra" ne radite nista po tom pitanju a "vrhu" cak i odgovara takvo stanje... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Септембар 19, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2015 Pretukli dečaka zato što je "malo feminiziran" http://bulevar.b92.net/bizar.php?yyyy=2015&mm=09&dd=18&nav_id=1041000 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Септембар 19, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2015 Јел као у оном вицу: - Сине, ти знаш шта тата и мама раде кад се затворе у собу? - Знам, тата. - Е исто то ти раде пчеле и птице... Није. Заправо је више било "Стави праву ствар на право мјесто" Дидим је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Септембар 19, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2015 To djeca već znaju kako se prave bebe, vidjeli sa interneta: http://bit.ly/1QpgolO Dijasporka је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Септембар 19, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2015 Pretukli dečaka zato što je "malo feminiziran" http://bulevar.b92.net/bizar.php?yyyy=2015&mm=09&dd=18&nav_id=1041000 Mogu mislit šta to znači za naš, balkanski pojam, njihova definicija "isfeminiziranog". Jedan takav bio u našem razredu u osnovnoj, tukao se stalno sa ženskima i čupao se s njima za kosu, poslije kad je odrastao ga komšinica moje radne kolegice (to je ona Dedeićeva snajka o kojoj sam vam pričao) zatekla "in flagranti" u krevetu s nekim mladencem a znam i jednog koji je bio isto takav a išao u tehničku školu gdje su bili sve bravari i metalostrugari pa mu oni zviždali svi kad je ulazio u školu kao da ulazi nekakva poznata velika svjetska celebrita, Lady Gaga ili Madona ali ga nisu tukli. A pred njegovom mamom dva nekakva mladenca u liftu rekla, ah, na ovom spratu stanuje onaj peder XY i dodali ime, nisu znali da mu je to mama ta žena s kojom su u liftu. https://youtu.be/OsnFHpiqTxw Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука