Walter Написано Децембар 22, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2012 Може Димитријевић ”свештенику Милићевићу” да пљуне под прозор... Може ... .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zeebedee Написано Децембар 22, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2012 Miloslav samardzic i Vladimir Dimitrijevic pricaju o moralu i mkoralnim temama. Mislim da je smak sveta bio samo nismo konstatovali.Kako bi ta dva psihijijatrijska slucaja ista uspeli da razumeju? Млађони је реаговао/ла на ово 1 Not Available Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
irina Написано Децембар 22, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2012 Miloslav samardzic i Vladimir Dimitrijevic pricaju o moralu i mkoralnim temama. Mislim da je smak sveta bio samo nismo konstatovali.Kako bi ta dva psihijijatrijska slucaja ista uspeli da razumeju? Oprostite oce Zeebeede, sto se Dimitrijevica tice sve mi je jasno, ali zasto je Milosav Samardzic psihijatrijski slucaj? Jos samo da dodam, da sam ovu temu zakacila ne sa namerom da neko nekom pljuje pod prozor ili da se u srpskom maniru preganjate ko je koga i zasto je taj neko nekog onda zbog ovog ili onog, vec sam iskreno sokirana cinjenicom da jedan svestenik SARADJUJE, PREGOVARA , OBJASNJAVA ili pak RASVETLJUE nasu muku i nevolju sa Kandickom i njoj slicnima. Sa cijim blagoslovom to radi? Duboko verujem da u Crkvi vlada svesteni poredak jedino onda kada nesto cinimo po poslusanju i sa blagoslovom. μαρὰν ἀθά and PetarP је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nikola Knezevic Написано Децембар 22, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2012 Hehehehehe Ja mislio da je inače odličan press clipping oko tribine koju sam organizovao u MC zaokružen. Kad ono međutim, Vladimir Dimitrijević se pobrinuo za suprotno, čovek je ponovo u elementu "revniteljskom" naravno.... Dugousko је реаговао/ла на ово 1 Центар за истраживање религије, политике и друштва http://www.cirelstud.org Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Децембар 22, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2012 Добро ја из овог текста не видим шта је свештеник Милићевић говорио, шта су говорили његови саговрници од којих је њих двоје овде на форуму чланова. И на који начин је Милићевић повезан са Рекомом сем што је присуствовао овој трибини као учесник. Трибину могу да организујем и ја да зовнем исте људе и онда рецимо на пример Зибиди каже шта Милићевић има да говори на некој трибини коју је организовао један клерофашиста... Искрено и мени је труба да гледам једног српског попа на трибини коју је организовао Реком ... но из овог Владиног текста сем те ставке нема баш много података на који би то начин овај попић компромитовао саму Цркву сем што је учествовао на трибини. Већа би у том случају и са те тачке гледишта компромитација била пријем српског патрије у америчку амбасаду а то се дешава сваке године и то некад и више пута. Кандићка је са својом не владином организацијом ипак нечије владе по задатку плаћеник. Рилски је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Децембар 22, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2012 Hehehehehe Ja mislio da je inače odličan press clipping oko tribine koju sam organizovao u MC zaokružen. Kad ono međutim, Vladimir Dimitrijević se pobrinuo za suprotno, čovek je ponovo u elementu "revniteljskom" naravno.... Сачекај сад Кнежевићу , ти си организовао трибину или Кандићка? Ајд кад си већ овде појасни мало око те трибине шта је било , шта сте диванили или ко је то све организовао и с којим циљем ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Децембар 22, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2012 Али кратко знаш да форумаши тек мало више читају него фејсбукаши. irina је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nikola Knezevic Написано Децембар 22, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2012 Организовао је Центар за истраживање религије, политике и друштва чији сам ја председник у сарадњи са Институтом за студије културе и хришћанства (чији је председник Давор Џалто) гђа Кандић је дошла на мој позив! Овде се може прочитати део онога што су учесници говорили http://www.mc.rs/religija-i-pomirenje-secanje-na-proslost-i-odgovornost-prema-buducnosti.4.html?eventId=8760Овде је комплетан снимак Ако се погледа јасно је да је Владимир извадио речи из контекста и није у праву када је у питању отац Вукашин! Центар за истраживање религије, политике и друштва http://www.cirelstud.org Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Децембар 22, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2012 Трибина обрађује тему улоге Цркава и верских заједница у процесима међунационалног помирења и транзиционе правде као и њихове улоге у (пост)конфликтном друштву.У јавности се неретко улога Цркава и верских заједница у минулим конфликтима перципира као априори негативна, док се мировни капацитет које поседују Цркве и верске заједнице као институције сећања ставља у други план.Неупитан је утицај које цркве и верске заједнице имају на просторима бивше Југославије, пре свега као градивни фактор националног консензуса и свести, од великог културног и духовног значаја са једне, али понекад тенденције политизације и профанизације Светога као производа амалгамације верског и националног са друге стране. Ипак, као неизбежан партнер о овим процесима, као својеврсни conditio sine qua non, Цркве и верске заједнице представљају кључну карику у ланцу без којих регионално помирење једноставно није могуће.Узимајући ово у обзир, нужно се намеће питање улоге коју Цркве и верске заједнице могу имати у процесима механизама транзиционе правде, међунационалног помирења и културе сећања.Трибина се организује у оквиру програма Улога религије у постконфликтном друштву и Улога религије у транзиционој правди под покровитељством организација Kerk in Actie i National Endowment for Democracy. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Децембар 22, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2012 Значи Кандићку си звао због рекламе? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
irina Написано Децембар 22, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2012 Трибина обрађује тему улоге Цркава и верских заједница у процесима међунационалног помирења и транзиционе правде као и њихове улоге у (пост)конфликтном друштву.У јавности се неретко улога Цркава и верских заједница у минулим конфликтима перципира као априори негативна, док се мировни капацитет које поседују Цркве и верске заједнице као институције сећања ставља у други план. Неупитан је утицај које цркве и верске заједнице имају на просторима бивше Југославије, пре свега као градивни фактор националног консензуса и свести, од великог културног и духовног значаја са једне, али понекад тенденције политизације и профанизације Светога као производа амалгамације верског и националног са друге стране. Ипак, као неизбежан партнер о овим процесима, као својеврсни conditio sine qua non, Цркве и верске заједнице представљају кључну карику у ланцу без којих регионално помирење једноставно није могуће. Узимајући ово у обзир, нужно се намеће питање улоге коју Цркве и верске заједнице могу имати у процесима механизама транзиционе правде, међунационалног помирења и културе сећања. Трибина се организује у оквиру програма Улога религије у постконфликтном друштву и Улога религије у транзиционој правди под покровитељством организација Kerk in Actie i National Endowment for Democracy. Hajde da u Zagrebu, Splitu i Rijeci organizujemo jedan ovakav skup. A sta kazete? PetarP је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nikola Knezevic Написано Децембар 22, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2012 Ми се лично познајемо и сарађујемо а њу ова тема јако интересује. Центар за истраживање религије, политике и друштва http://www.cirelstud.org Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
irina Написано Децембар 22, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2012 Ми се лично познајемо и сарађујемо а њу ова тема јако интересује. Pa onda joj predlozite da o istoj temi pricate u Zagrebu, Splitu i Rijeci na primer. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Децембар 22, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2012 Hajde da u Zagrebu, Splitu i Rijeci organizujemo jedan ovakav skup. A sta kazete? Па тамо немаш три Србина представника три хришћанске конфесије , хахахаха... ето предложи Кнежевићу можда и организује. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
irina Написано Децембар 22, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2012 Па тамо немаш три Србина представника три хришћанске конфесије , хахахаха... ето предложи Кнежевићу можда и организује. E pa gresite dragi Zeljko. Ima nas u Hrvatskoj, ali nas pljuju po ulicama i psuju nam srpsku majku. Svestenici u vecim gradovima ne smjeu da hodaju u mantijama. Svestenicka deca u prodavnici ne smeju da traze hleb nego KRUH... E moja pravoslavna Srbijo kojim putem ides? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука