Jump to content

Srbija da podigne zid na granici sa Makedonijom!

Препоручена порука

A zasto si ti otisao iz Bosne u Cesku? I jos iz kuce a ne iz izbeglickog kampa?

Nije riječ o tome kjo je gdje otišao i zbog čega već kako je otišao. Za razliku od njih ja sam svuda gdje sam išao bio LEGALNO a pri prelasku granicxa sam se koristio svojim SFRJ pasošom i koristio se legalnim graničnim prelazima i tražio boravak legalnim načinom u zemljama u kojim sam bio. Tamo gdje nisam imao vizu tamo nisam išao ilegalno preko žica i barikada ili plovio morem na crno niti sam izlagao svoj život ili život svojih saputnika životnoj pogibelji pri tom. Nemam ništa protiv toga da bilo ko hoda gdje hoće ali legalno isto kao što sam to radio i morao raditi ja. A ti si i u Italiju ušao ilegalno ili kako je to bilo?

Подели на овим сајтовима

@@Zayron,

Заки кад почињеш оне твоје лигњославе да продајеш?

Od oktobra, do tada se hoda na praksu ix sedmično. Oni imaju jedan dan sedmično odredjen za obuku novih radnika i to traje 6-8 sedmica, mjesec i po ili dva po 4 sata jer nemaju vremena da se zadržavaju objašnjavanjima šta treba da radiš kad se počne radit.

Подели на овим сајтовима

Nije riječ o tome kjo je gdje otišao i zbog čega već kako je otišao. Za razliku od njih ja sam svuda gdje sam išao bio LEGALNO a pri prelasku granicxa sam se koristio svojim SFRJ pasošom i koristio se legalnim graničnim prelazima i tražio boravak legalnim načinom u zemljama u kojim sam bio. Tamo gdje nisam imao vizu tamo nisam išao ilegalno preko žica i barikada ili plovio morem na crno niti sam izlagao svoj život ili život svojih saputnika životnoj pogibelji pri tom. Nemam ništa protiv toga da bilo ko hoda gdje hoće ali legalno isto kao što sam to radio i morao raditi ja. A ti si i u Italiju ušao ilegalno ili kako je to bilo?

IZbeglice takodje legalno prelaze granice, samo sto granicari se ne ponasaju legalno i ne pustaju ih. UNHCR i UN imaju definisana pravila ponasanja prema izbeglicama sa ratnih podrucja a to nije sprecavanje ulaska u zemlju.

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

I ovi hoce da udju legalno u nemacku ali ih adjari ili recimo makedonci sprecavaju...

Zasto?

Подели на овим сајтовима

IZbeglice takodje legalno prelaze granice, samo sto granicari se ne ponasaju legalno i ne pustaju ih. UNHCR i UN imaju definisana pravila ponasanja prema izbeglicama sa ratnih podrucja a to nije sprecavanje ulaska u zemlju.

Ne puštaju ih s pravom ako dolaze iz bezbjedne treće zemlje koju su napustili a koja im je prije toga pružila politički azil ili humanitarni azil ili privremeno utočište. Svaka policija i graničari ih imaju pravo deportovat nazad u Tursku. Grčka to ne radi jer jednostavno nema novce za to i jer bi ih morala deportovat brodovima a to nešto košta prevoz 2500 izbjeglica jednom, dva puta ili više puta sedmično nazad do Turske o državni trošak a i sami su kao država u bankrotu i finansijski na dnu. Odakle im pare na skupljanje i vozanje hiljada izbjeglica tamo vamo po Sredozemnom moru? Ništa manje Turska ih je obavezna automatski a bez ikakvih okolišanja primit nazad ukoliko bi se to zaista i desilo a Grčka ih vratila nazad. Tako o tome piše u medjunarodnom pravu o izbjeglicama. Zato se oni ne odlučuju putovat avionom jer se deportacije vrše momentalno a na teret avionske kompanije koja ih je bez potrebnih viza dovela a one si onda dobro kontrolišu koga će (ne)pustiti u avion. Provjeri to kod pravnika, specijalista za medjunarodno i izbjegličko pravo, svaki će ti potvrdit to isto.

Подели на овим сајтовима

Ne puštaju ih s pravom ako dolaze iz bezbjedne treće zemlje koju su napustili a koja im je prije toga pružila politički, humanitarni azil ili privremeno utočište. Svaka policija i graničari ih imaju pravo deportovat nazad u Tursku. grčka to ne radi jer jkednostavno nema novce za to jer bi ih morala deportovat brodovima a to nešto košta prevoz 2500 izbjeglica nazad do Turske. ništa manje Turska ih je obavezna automatski a bez ikakvih okolišanja primit nazad ukoliko bi se to zaista i desilo. Provjeri to kod pravnika.

Ali u srbiji nisu trazili azil i nije im pruzen.

I zasto ih onda sprecavaju madjari?

Подели на овим сајтовима

Izmedju Turske i Grčke, Libije i Italije, Tunisa i Španije se odvija vrlo čio pomoreski promet trajektima ali i tamo važi isto pravilo kao i za avione, pomorska transportna kompanija koja je dovela ljude bez potrebnih viza dužna ih je vratiti nazad o svom trošku. Na te trajekte i u te avione se penju samo osobe koje imaju u redu sve ulazne zaležitosti, koji su prije stupanja na brod ili u avion zatražili u ambasadi potreban vizum i dobili ga. Zato se ilegalni migranti odlučuju na svoj rizik po moru plovit u takvim malim drvenim ili većinom gumenim čamcima a ne trajektima kako bi zaobišli ulaznu carinsku procedurui na legalnim graničnim prelazima i aerodromima ili brodskim pristaništima, lukama i zato se to zove ILEGALNOM migracijom organizovanom prevadječskim gangima što je krtiminalna djelatnost gonjena krivičnim zakonima svih zemalja. Istina je da medju njima može biti pravih ratnih izbjeglica ali one ako dolaze iz treće bezbjedne zemlje koja im je pružila bilo kakvu vrstu zaštite: politički azil, humanitarni azil ili privremenu humanitarnu vizu (u Njemačkoj je to bio duldung za osobe iz BiH na primjer) onda se ubrajaju takodjer u ILEGALNE migrante. Takva pravila su potpisale sve zemlje članice OUN, UNHCR i UNICEF, WHO, Crveni krst i sve ostale medjunarodne organizacije i vrijede za sve. Naravno da svaka zemlja ima pravo samoinicijativno odustati od stroge i dosljedne primjene tih pravila ali to potom ništa ne mjenja na tome da se radi o ILEGALNOJ migraciji dobrovoljno primljenoj ukoliko ne ispunjavaju uslov za priznanja statusa izbjeglica ili dolaze iz trećih bezbjednih zemalja koje su bile obavezne primit i prtimile ih kao Turska i Jordan. A zato su i podigle onolike prihvatne centre jer su znali da je to njihova zakonska dužnost prema medjunarodnom pravu a i zato su u tu svrhu i dobili odgovarajuću finansijsku pomoć za izgradnju tih centara od UNHCR-a i OUN-a. Sirijski zbjeglica, pojedinac ili porodica iz Turske koji želi zakonitim načinom otputovati iz Turske u EU, USA, Kanadu, Australiju ili bilo gdje drugdje TAKODJER mora predati zahtjev ili molbu za ulazni vizum na ambasadi te zemljer kuda namjerava imigrovat. To što je dobio status legalnog ratnog izbjeglice u turskoj ga ne oslobadja obaveze tražiti o vizum te dalje zemlje gdje hoće otići. Neko potom taj vizum dobije a neko ne doije. Nijedna zemlja nije obavezna primiti sve njih jer se o njih postarao već UNHCR u Turskoj.

Подели на овим сајтовима

. Nijedna zemlja nije obavezna primiti sve njih jer se o njih postarao već UNHCR u Turskoj.

A radi se to tako kako bi na kraju rata svi lakše a što veći broj njih mogli biti vraćeni u Siriju jer bi inače UNHCR i OUN učestvovali u etničkim ili vjerskim čistkama kad bi postupali drugačije, dovršili bi znači te čistke koje provodi ISIL i tako pridonijeli etničkom i vjerskom čišćenju i napomogli ISIL-u u mjenjaju demografske, populacijske i vjerske mape Sirije. Zato se izbjeglice namjerno koncentrišu i lociraju u najbližim oblastima Siriji što su Turska, Jordan, Libanonm i zato im se masovno a ni ne dijele nikakve dalje vize u druge prekomorske zemlje ili EU. Sve što je zakonito i legalno ima neki svoj smisao! Interesi OUN i UNHCR se znači u ovom slučaju kose sa interesima pojedinaca koji žele pod svaku cijenu na zapad a rade to bilo kakvim načinom pa i ilegalnim. no OUN i UNHCR ne mogu funkcionirat takvim načinom kojidaje prednost pojedincima pored pravima Sirije kao države na svoje stanovnike i izbjeglice i na očuvanje svoje vjerske i etničke mape. Jer sukob u Siriji može biti riječen za 3-4 godine i ti ljudi tamo vraćeni a teško bi to bilo vraćati ljudi koji su se usadili negdje drugdje. Za OUN i UNHCR kad bi rat u Siriji potreajao i 5-7 godina je to mala cijena za kompletno mjenjanje etničke, demografske i vjerske slike Sirije. Sirija ima pravo ostati kakva je bila prije etničkih i vjerskih čistki ISIL-a i sa jezidima i hrišćanima i Kurdima i muslimanima a UNHCR i OUN imaju dužnost i glavni zadatak pomoći joj u tome a ne odmagati daljim raseljavanjem i disperzijom ljudi po svijetu iEvropi. Dakle radi se o dalekoročnim ciljevima koji su itekako legalni i potrebni.

Подели на овим сајтовима

Ali u srbiji nisu trazili azil i nije im pruzen.

I zasto ih onda sprecavaju madjari?

Već sam to objasnio, imaju ih pravo spriječiti i vratiti SVAKA dalja zemlja redom na čijoj se granici nadju akoi se radi o sirijskim izbjeglicama koje nisu u tu zemlju doputovale ravno iz Sirije avionom i sa potrebnim vizumom već preko Turske u kojoj su već bili smješteni u prihvatnim centrima i dobili privremeno humanitarno utočište. To pravo vreaćanja ima i Grčka ali ga nije iskoristila zbog svojih financijskih i ostalih problema i Bugarska i Makedonija i Srbija i Madjarska. Madjarska ih ima pravo vratiti u najbližu zemlju odakle su došli a tom je Srbija, Srbija opet u Makedoniju i Bugarsku a Makedonija i Bugarska opet u Grčku a Grčka konačno u Tursku. Jedina ih Turska nema pravo vratiti u Siriju dok se tamo ne potpiše mir.

Подели на овим сајтовима

Već sam to objasnio, imaju ih pravo spriječiti i vratiti SVAKA dalja zemlja redom na čijoj se granici nadju akoi se radi o sirijskim izbjeglicama koje nisu u tu zemlju doputovale ravno iz Sirije avionom i sa potrebnim vizumom već preko Turske u kojoj su već bili smješteni u prihvatnim centrima i dobili privremeno humanitarno utočište. To pravo vreaćanja ima i Grčka ali ga nije iskoristila zbog svojih financijskih i ostalih problema i Bugarska i Makedonija i Srbija i Madjarska. Madjarska ih ima pravo vratiti u najbližu zemlju odakle su došli a tom je Srbija, Srbija opet u Makedoniju i Bugarsku a Makedonija i Bugarska opet u Grčku a Grčka konačno u Tursku. Jedina ih Turska nema pravo vratiti u Siriju dok se tamo ne potpiše mir.

Ti polazis od pogresne pretpostavke da su turskoj vec bili u smestaju za izbeglice i dobili azil.

Подели на овим сајтовима

управо посматрам ову слику о опасном отпаду

_48594865_e_waste_464map.gif

http://ewasteguide.info/europe-breaking

овде пише да сваке године између 250 хиљада тона и 1,3 милиона тона електронског отпада из ЕУ мигрира у сиромашне земље Африке и Азије, где нарушава животну средину и здравље локалног ставновништва - http://www.theguardian.com/global-development/2013/dec/14/toxic-ewaste-illegal-dumping-developing-countries

Зајроне, зашто тај европски отпад иде илегално на туђе територије

зашто хоће чак у Африку када би нека друга држава чланица ЕУ кроз коју прво пролази исто могла да га прихвати?

Подели на овим сајтовима

управо посматрам ову слику о опасном отпаду

_48594865_e_waste_464map.gif

http://ewasteguide.info/europe-breaking

овде пише да сваке године између 250 хиљада тона и 1,3 милиона тона електронског отпада из ЕУ мигрира у сиромашне земље Африке и Азије, где нарушава животну средину и здравље локалног ставновништва - http://www.theguardian.com/global-development/2013/dec/14/toxic-ewaste-illegal-dumping-developing-countries

Зајроне, зашто тај европски отпад иде илегално на туђе територије

зашто хоће чак у Африку када би нека друга држава чланица ЕУ кроз коју прво пролази исто могла да га прихвати?

Zato što su u afričkim zemljamna najčešće takve vlade koje se daju zkorumpovat za relativno bagatelni uplatek, mito a za primjereno visok uplatek bi i srpska, hrvatska, bosanska, crnogorska, rumunska, bugarska, albanska, grčka i turska vlada objeručke primile ne samo elektro već i svaki drugi toxički i nuklearni otpad ali pod tu cijenu bi se to exporterima tog otpada to baš mnogo NEisplatilo, zato radije traže afrička i azijska (Kazahstan, Tatarstan,  Uzbekistan, Mongolija) i druga slična alternativna i daleko jeftinija i pouzdanija, dugoročnija rješenja.

Подели на овим сајтовима

из твоје поруке би неко могао да закључи да су криви политичари Гане и Нигерије... одлучили су да позову ЕУ да питају да ли је заинтересована за илегалне депоније на њиховим територијама, а ови из ЕУ фини хришћански народи па нису могли да одбију, посебно када су видели колико мало новца те сиромашне земље траже за њихов отпад и колико им се више исплати да баш њима испуне жељу

стално критикујеш једну страну, ствараш  поједностављену слику стварности где је Европа као неки свети континент и ако ти неко покаже колико је Европа лицемерна ти поново нађеш начин да саставиш одговор тако да поменеш корумпираност политичара других земаља 

знаш овај спот Кањета Веста, снимљен је у Чешкој

мени се свиђа крај, кип који у рукама држи мач и књигу, Кање свира, мали црнци утрчавају у катедралу 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...