зеленизуб Написано Септембар 9, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2015 Ovo zaista predstavlja ozbiljnu pretnju po suverentiet i poredak nase drzave Шта ти cloudking уопште рецитујеш овде? after crossing into Hungary Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Септембар 9, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2015 Video sam ovaj snimak i smucio mi se zivot... Stavio sam se na mesto ovog coveka sa detetom i najstrasnije je to sto bih je ja nakon sto je uradila zavalio pesnicom u glavu... medjutim da je ovaj covek to uradio internet bi eksplodirao vestima: "STRAVICNO! Migrant krvnicki udario neduznu novinarku" "DOKLE VISE! Migranti poceli da napadaju ljude koji im pomazu" "NEVEROVATNO! Necete verovati sta je ovaj migrant uradio!" "STRASNO! Evo kako migranti uzvracaju dobrocinstvo!" A zajron i ekipa bi se razgoropadili ko nikad... Mogu govorit u svojhe ime a nemam nikakvu svoju ekipu ovdje jer svako ovdje istupa u svoje ime. Nemam se razlog a ni potrebu razgoropadjivat jer svugdje kažem bobo da je bob a popu da je pop. Izbjeglica je osoba koja je došla prognana ratom a osobe koje su došle iz drugih motiva nego što je ratno progonstvo izbjeglicama NISU! Za UNHCR, OUN i medjunarodne zakone azilanti a ni ratni izbjeglice NISU! Drugi problem su neodgovorni roditelji djece a odrasli ljudi koji su odlučili sami svoju djecu izložiti riziku životne poigibelji i ozljeda te trpljenju gladju i žedju iako su u Turskoj i okolnim zemljama kao Jordan imali već dovoljno siguran azil, prihvatilište i odlučili se sve to ostavit i sjest u gumeni čamac SA DJECOM i vozit se preko mora i kad su znali da je to opasno po živote njihove i njihovih porodica i po živote njihove djece, da je ustvari to skoro samoubistvo i ubistvo ne iz nbehata već iz nedioostatka elementarne ljudske i roditeljske odgovornost. Za tu situaciju koja se tamo desila sa tom reporterkom je na kraju kriv sam taj roditelj koji: 1. Odbio je azil u Turskoj, Jordanu, Libanonu i sl, zavisno odakle je došao i odlučio ići pod svaku cijenu dalje NELEGALNO! 2. Odbio azil u nekoliko daljih država: Grčkoj, Bugarskoj, Makedoniji, Srbiji zavisno kuda je sve opet ilegalno išao i prolazio! 3. Odbio azil u samoj Madjarskoj, pobjegao s djetetom iz prihvatnog centra i utrkivao se s policijom tamo s djetetom! u naručju Onda nije čudo što je skoro usmrtio dijete zalegavši ga bježeći pred policijom prilikom čega mu je od te fašistke bila podmetnuta ta noga. Da je ostao u Turskoj u prihvatnom centru ili barem u bilo kojem drugom u Grčkoj, Bugarskoj, Makedoniji, Srbiji, Madjarskoj desilo bi mu se to ili ne? Ne bi mu se to desiti moglo jer kao odgovoran roditelj ne bi izlagao djecu sasvim suvišnim rizicima niti kakva vjera takvo nešto odobrava, ni islam a ni hrišćanstvo! No, o tom nek razmisle ti takvi roditelji sami pred svojom savjesti i prted Bogom kad takvim svojim kriminalnim ponašanjem koje nije u skladu ni s jednim danas postojećim medjunarodnim zakonom o izbjeglicama izlažu sebe same, svoje porodice i djecu takvim rizicima, trpljenjima i životnom opasnošću i bježe pred policijom od koje bježe samo kriminalci! I nije čudo onda što je skoro zalegao svoje dijete kao što nije čudo što su ovome svoje djece tako slično iskliznula iz ruku u malom čamcu na koji se odlučio neodgovorno s djecom ukrcati na takvu samoubilačku plavbu po moru. Na takav rizik bi se mogao odlučiti samo čovjek po kojem se ravno pali iz mitraljeza i koji spašava sebe i porodicu pred metcima, no, tamo u turskom prihvatno, centru to nije bio slučaj! Bio je sasvim u praktično bezbjednoj situaciji, imali su šta jesti, šta obući i ljekarsku brigu i njegu. S druge strane hrišćani ostaju u Libanonu a to samo djeca i žene a vojno sposobni muškarci ratuju za svoju zemlju! No ovdje možete čuti verziju i njegove sestre iz Kanade, tetke tog dječaka kako je riskovao život djece i svojh zbog svojih zuba/proteze! Da li bi vi vukli svoju sopstvenu djecu bez ikakve prijeke potrebe iz prihvatnog centra u Turskoj preko mora u gumenom čamcu ili plavilu tako malom da je sa 12 ljudi već bio nestabilnim, da li bi s malom djecom u naručju isprobavali šprintat pred evropskom policijom? I da li na kraju smatrate da bi to mogli opravdati vaši zubi, perspektiva njemačke socijalne pomoći, da li bi to bilo ok i etički prema islamu ili hrišćanstvu da direktnoj životnoj pogibelji izlažete sebe sama i članova svoje porodice, ženu i/ili djecu? Neko ko bez toga da bi na njega bilo pucano iz oružja napusti bezbjedno utočište u Turskoj, Libanonu, Jordanu a odluči podstupit sve te rizike a to čak ni sam već sa sve malom djecom i ženom se vama čini normalno odgovornom i razumnom odraslom osobom? http://mondo.rs/a826831/Info/Svet/Ispovest-oca-decaka-iz-Sirije-koji-se-utopio-u-Turskoj.html Syrian boy drowned because his Father wanted new teeth ВИЛМА је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Септембар 9, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2015 Ja ne mogu da verujem Zajrone sta ti pises. Плутон and Кеди је реаговао/ла на ово 2 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Септембар 9, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2015 Ja ne mogu da verujem Zajrone sta ti pises. Ti si obični trol! S tobom se ovako ne budem dalje raspravljat! Ni ja ne mogu vjerovat da neko može biti saglasan s tim kad neko napusti bezbjedan azil u Turskoj da bi sjeo u gumeni čamac sa ženom i djecom za koji je 12 ljudi već biilo previše i plovi se preko mora s njima. Ako si ti takav da bi to isto uradio sa svojom ženom i djecom to je onda tvoj problem! Hrišćanska a ni islamska etika a ni ta sekularna tako nešto ne odobravaju a u mnogim zemljama bi bio gonjen krivično zbvog toga jer je svojim činjenjim prouzročio smrt svog djeteta. Mnoga djeca nisu zaslužila takve roditelje koje imaju, nažalost! Šta je tu tako nerazumljivo i komplikovano a ti si nesposoban to shvatiti? Da se djeca nemaju izlagat sasvim nepotrebnom riziku zbog toga što se nekom prohtjelo pogače preko hljeba? Jer nije htio ostati u bezbjednoj Turskoj? Ili da nije moguće bezbjedno plovit po Sredozemnom moru desetke kilometara, najmanje 20 do Lezbosa u malom gumenom čamcu? To ti nije jasno? A na kraju krajeva mogao je tamo ići sam a ne vući svoju djecu i ženu sa sobom! U ovom drugom linku je članak koji tvrdi da su u Turskoj imali besplatno stanovanje i da je njegova priča puna nelogičnosti, "rupa" i laži i najvjerovatnije će se s njom pozabaviti i turska policija i istražnií sudovi ako utvrde da tamo ima naznaka počinjenog krivičnog djela. http://www.theguardian.com/australia-news/2015/sep/08/australian-senator-cory-bernardi-blames-aylan-kurdis-father-for-childs-drowning https://themuslimissue.wordpress.com/2015/09/04/family-of-drowned-toddler-aylan-kurdi-had-been-given-free-housing-in-turkey-while-fathers-story-is-full-of-holes/ nana and ВИЛМА је реаговао/ла на ово 2 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Септембар 9, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2015 Ti si obični trol! S tobom se ovako ne budem dalje raspravljat! Ni ja ne mogu vjerovat da neko može biti saglasan s tim kad neko napusti bezbjedan azil u Turskoj da bi sjeo u gumeni čamac sa ženom i djecom za koji je 12 ljudi već biilo previše i plovi se preko mora s njima. Mozes li da verujes da srpske izbeglice iz hrvatske napustaju prihvatne centre i rastrkavaju se po srbiji kod svojih rodjaka? Mora da ti je tako nesto bezumno? Ko bi normalan napustio lep, udoban i pristojan orihvatni centar? Pa to je san snova! Zivot da sredis i porodicu tu da osnujes... Ako si ti takav da bi to isto uradio sa svojom ženom i djecom to je onda tvoj problem! Vidis, ova potpuno nepotrebna i nadasve licna obzervacija je i sam dovoljan pokazatelj koliko si odlepio i koliko vise nemas nikakav kantar u glavi sta pises i o cemu pises... Hrišćanska a ni islamska etika a ni ta sekularna tako nešto ne odobravaju a u mnogim zemljama bi bio gonjen krivično zbvog toga jer je svojim činjenjim prouzročio smrt svog djeteta. A vidis ja ne mogu da veurjem da iko normalan moze da pogleda snimak na kome zena SAPLICE COVEKA KOJI NOSI DETE(!!!!!!!!!!!!!!!!!) i za to kaze "pa jbg sam je kriv... sto nije ostao u bezbednom prihvatilistu u Turskoj"... alo bre? Razum? Jel kod kuce mozda? Mnoga djeca nisu zaslužila takve roditelje koje imaju, nažalost! Da ja svog caleta pogledam u prihvatilistu nakon nekoliko godina i pitam ga zasto sedimo u ovoj rupi umesto da se otisnemo u svet u potrazi za boljim zivotom a on da mi odgovori "e moj sine, ovde nam je u centru lepse nego bilo gde u svetu gde bi smo radili, sticali i vremenom stekli svoju dom" ja bih ga pljunuo posred cela i reko bi mu "ovo ti je pozdrav od Zajrona... Šta je tu tako nerazumljivo i komplikovano a ti si nesposoban to shvatiti? Da se djeca nemaju izlagat sasvim nepotrebnom riziku zbog toga što se nekom prohtjelo pogače preko hljeba? Jer nije htio ostati u bezbjednoj Turskoj? Dobro ajde onda da nam objasnis sta ti radis tamo u ceskoj? Ne znam dal si ti otiso ili tvoji preci ali evo, objasni mi zasto su otisli? Cime im je bila ugrozena bezbednost u rodnoj zemlji? KOlkoi bolid treba da budes pa da migracije "dozvoljavas" samo u slucaju povredjene bezbednosti? Jel stotine hiljada Srba trenutno u dijaspori totalno pomerilo pamecu kad su otisli iz Srbije u kojoj trenutno ne postoji ikakav bezbodenosni rizik po ikoga? A na kraju krajeva mogao je tamo ići sam a ne vući svoju djecu i ženu sa sobom! Pa jasta... nek se spasi on a zena i deca nek ostanu sa ISIS-om... taman lepa razvnoteza... Njemu glava u oblacima a njegooj deci glava u prasini... odsecena naravno... U ovom drugom linku je članak koji tvrdi da su u Turskoj imali besplatno stanovanje Kako da ne... i mesecnu karticu za autobus i kurvu jednom nedeljno o trosku drzave... Ne razumem tvoju opterecenost da posto poto pokazes da su izbeglice i migranti stoka... gde je problem? Jel te nekad neki lik tamnije puti seksualno napastvovao pa sad imas podsvesnu zelju da im se svima osvetis? Ili nesto trece? Podeli s nama, mozda mozemo da ti pomognemo... Плутон је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Септембар 9, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2015 https://www.youtube.com/watch?v=KVV6_1Sef9M Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Септембар 9, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2015 Mozes li da verujes da srpske izbeglice iz hrvatske napustaju prihvatne centre i rastrkavaju se po srbiji kod svojih rodjaka? Mora da ti je tako nesto bezumno? Ko bi normalan napustio lep, udoban i pristojan orihvatni centar? Pa to je san snova! Zivot da sredis i porodicu tu da osnujes... Pokaži mi te izbjeglice iz Knina i SAO Krajine koje su u EU, USA, Kanadi i Australiji dobili azil nakon što su proglasili da Srbija nije dovoljno bezbjedna zemlja za njih, odbili se naselit u srpski izbjeglički prihvatni centar ili kod svojih rodjaka ili prijatelja u Srbiji ako su ih tamo imali a oni bili voljni ih primiti i pri tom šprintali s djecom u naručju pred srpskom policijom da pobjegnu u Rumuniju, Madjarsku, Makedoniju, Crnu Goru, BiH ili Bugarsku. Ono što su dobile sirijske izbjeglice u Turskoj dobile su isto srpske izbjeglice u Srbiji: besplatan boravak, hranu i ljekara, eventualno školu za školsku djecu. Ni u Srbiji niko nije dobio ni "mesecnu karticu za autobus i kurvu jednom nedeljno o trosku drzave..." kao što navodiš, zašto bi onda to trebao dobiti neko u Turskoj? Osim toga on je već posljednje 3 godine živio u Turskoj, nikako nije došao ravno iz Sirije prije par mjeseci. Na sve ostalo što pišeš zaista nema cijenu uopšte ni odgovarat jer se radi o besmislenim tvrdnjama i argumentima isto kao što je ovaj. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Септембар 9, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2015 Video sam ovaj snimak i smucio mi se zivot... Stavio sam se na mesto ovog coveka sa detetom i najstrasnije je to sto bih je ja nakon sto je uradila zavalio pesnicom u glavu... medjutim da je ovaj covek to uradio internet bi eksplodirao vestima: "STRAVICNO! Migrant krvnicki udario neduznu novinarku" "DOKLE VISE! Migranti poceli da napadaju ljude koji im pomazu" "NEVEROVATNO! Necete verovati sta je ovaj migrant uradio!" "STRASNO! Evo kako migranti uzvracaju dobrocinstvo!" A zajron i ekipa bi se razgoropadili ko nikad... Ovu bi trebao neko da doceka na volej da celoga zivota cuje sustanje u usima ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Септембар 9, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2015 KOlkoi bolid treba da budes pa da migracije "dozvoljavas" samo u slucaju povredjene bezbednosti? Jel stotine hiljada Srba trenutno u dijaspori totalno pomerilo pamecu kad su otisli iz Srbije u kojoj trenutno ne postoji ikakav bezbodenosni rizik po ikoga? To je tačno da je mnogi došli iz Evrope u USA, Kanadu Australiju i kad nije bilo ratova u njjihovim zemljama aliu isključivo lrgalnim načinom, na pozvanje i kroz sisterm viza inače tamo ne bui drugačije ni ostali a ni opstali. A tako sam došao i ja u Češku a nisam šprintao nikad ni pred kakvom policijom radi toga a sve svoje obaveze prema Češkoj državi imao izvršene do zadnjeg detalja, kad je trebala viza kad je trebalo produženje vize dok na kraju nisam dobio i pasoš. Ovdje to zovu Cizinecka policie a kad se progriješiš protiv nje onda imaš peh, smolu, ne dobiješ ništa! Nisi smio zakasnit ni dan za produženje vize, propadalo ti je sve pa taman da si bio ležao taj dan sav u gipsu u bolnici, to ih nije zanimalo a kamo li šta drugo! Jel sad to jasnije? Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Септембар 9, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2015 Da ja svog caleta pogledam u prihvatilistu nakon nekoliko godina i pitam ga zasto sedimo u ovoj rupi umesto da se otisnemo u svet u potrazi za boljim zivotom a on da mi odgovori "e moj sine, ovde nam je u centru lepse nego bilo gde u svetu gde bi smo radili, sticali i vremenom stekli svoju dom" ja bih ga pljunuo posred cela i reko bi mu "ovo ti je pozdrav od Zajrona... To bi i ja isto uradio da me ćale posadi u čamac s majkom a sam do njega ne sjedne pa se utopimo posred mora negdje izmedju Bodruma i Kosa i kad dodje Bogu na istinu pitao bih ga: e moj ćale što me utopi onomad umjesto da si se više pouzdao u Allaha, svaki dan nosi svoju nafaku ..." ja bih ga pljunuo posred cela i reko bi mu "ovo ti je pozdrav od cloudkinga... Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Септембар 9, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2015 Dobro ajde onda da nam objasnis sta ti radis tamo u ceskoj? Ne znam dal si ti otiso ili tvoji preci ali evo, objasni mi zasto su otisli? Cime im je bila ugrozena bezbednost u rodnoj zemlji? Otišao je s Morave moj pradjed u Moslavinu u Hrvatskoj u doba kad je to bila jedna ista država - Austrougarska i na poziv tadašnje austrugarske države, dakle opet sasvim legalno da se nasele močvarne i Hrvatima neobivane oblasti i razvije zemljoradnja i tehnika ne samo tamo već i u BiH jer su Česi raspolagali i znanjima i tehnikama kultivacije močvarnih i zapuštenih oblasti, umjeli su ih odvodnit, drenirat i sa rudarskim, mašinskim i metalurškim vještinama kojim tada nisu raspolagali domaći stanovnici tih oblasti. Vjerovalo se da će tako biti početni impuls k razvoju takvih dugo vijekova zapuštenih oblasti kao što su i bili jer su tamo razvijali zemljoradnju, zapošljavali se u rudnicima, željezarama, livnicama i staklarijama itd. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Септембар 9, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2015 Ovo su isto djeca iz izbjegličkog prihvatnog centra u Turskoj za sirijske izbjeglice, zdrava, sita, dobro obučena, nasmijana, zadovoljna, okružena dostojnom ljudskom, zdravstvenom njegom i pedagoškom brigom. Zašto niklo od njihovih roditelja nije posadio njih u duplo pretrpani gumeni čamac (bilo ih 16 a max. je 8) pa čak i bez funkcionalnih zaštitnih vesta, spasavajućih pojaseva protiv topljenja? In the early hours of 2 September 2015, Kurdi and his family boarded a small plastic or rubber inflatable boat,[16] which capsized about five minutes after leaving a beach resort at Bodrum in Turkey. Sixteen people were in the boat, which was designed for a maximum of eight people. They were trying to reach the Greek island of Kos, about 30 minutes (or 2.5 miles) from Bodrum.[16] Kurdi's father said: "We had no life vests",[17] but also said they they were wearing life jackets, but they “were all fake.”[18] Other believe that they were wearing what they thought were lifejackets but they were ineffective.[19] https://en.wikipedia.org/wiki/Alan_Kurdi Life for Syrian children in the refugee camps in Turkey Istina je da se tamo nalaze u provizornim uslovima, šatorima, montažnim prenosnimn kućicama ali to ne može biti glavni razlog takve odluke. isto tako žive mnogi i u Srbiji i u Češkoj upravo sada dok o tom pišemo, najčešće Romi pa i ostali gradjani u vrlo lošim stambenim uslovima, poznat nam je primjer člana našeg foruma mladog teologa, vjeroučitelja i blogera koji takodjer sa ženom i dvoje djece boravi u vrlo teškim i nezdravim stambenim uslovima i na malom prostoru, nadam se da je tu situaciju već riješio ili je barem blizu togga. A ni on nije zbog toga izlagao svoju djecu i ženu nekakvim suvišnim životnim pogibeljima i rizicima kako bi se dokopao zapada. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Септембар 9, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2015 poznat nam je primjer člana našeg foruma mladog teologa, vjeroučitelja i blogera koji takodjer sa ženom i dvoje djece boravi u vrlo teškim i nezdravim stambenim uslovima i na malom prostoru, nadam se da je tu situaciju već riješio ili je barem blizu togga. A ni on nije zbog toga izlagao svoju djecu i ženu nekakvim suvišnim životnim pogibeljima i rizicima kako bi se dokopao zapada. Rješavao je to na način koji neće ugroziti živote njegove žene i djece. Nije nepotrebno i neodgovorno rizikovao a ponašao se kao odgovoran roditelj, može biti primjerom, uzorom odgovornog roditeljskog hrišćanskog i etičkog ponašanja u takvoj situaciji. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Септембар 9, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2015 Ovo su isto djeca iz izbjegličkog prihvatnog centra u Turskoj za sirijske izbjeglice, zdrava, sita, dobro obučena, nasmijana, zadovoljna, okružena dostojnom ljudskom, zdravstvenom njegom i pedagoškom brigom. Zašto niklo od njihovih roditelja nije posadio njih u duplo pretrpani gumeni čamac (bilo ih 16 a max. je 8) pa čak i bez funkcionalnih zaštitnih vesta, spasavajućih pojaseva protiv topljenja? In the early hours of 2 September 2015, Kurdi and his family boarded a small plastic or rubber inflatable boat,[16] which capsized about five minutes after leaving a beach resort at Bodrum in Turkey. Sixteen people were in the boat, which was designed for a maximum of eight people. They were trying to reach the Greek island of Kos, about 30 minutes (or 2.5 miles) from Bodrum.[16] Kurdi's father said: "We had no life vests",[17] but also said they they were wearing life jackets, but they “were all fake.”[18] Other believe that they were wearing what they thought were lifejackets but they were ineffective.[19] https://en.wikipedia.org/wiki/Alan_Kurdi Life for Syrian children in the refugee camps in Turkey Istina je da se tamo nalaze u provizornim uslovima, šatorima, montažnim prenosnimn kućicama ali to ne može biti glavni razlog takve odluke. isto tako žive mnogi i u Srbiji i u Češkoj upravo sada dok o tom pišemo, najčešće Romi pa i ostali gradjani u vrlo lošim stambenim uslovima, poznat nam je primjer člana našeg foruma mladog teologa, vjeroučitelja i blogera koji takodjer sa ženom i dvoje djece boravi u vrlo teškim i nezdravim stambenim uslovima i na malom prostoru, nadam se da je tu situaciju već riješio ili je barem blizu togga. A ni on nije zbog toga izlagao svoju djecu i ženu nekakvim suvišnim životnim pogibeljima i rizicima kako bi se dokopao zapada. A zasto si ti otisao iz Bosne u Cesku? I jos iz kuce a ne iz izbeglickog kampa? Плутон and cloudking је реаговао/ла на ово 2 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Септембар 9, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2015 Evo kako žive Romi u Slovačkoj: bez struje, bez plina, bez vode, bez radijatora i centralnog grijanja jer nikad ništa ne žele platiti, ni slučajno a besplatrno im nijedna od tih firmi, vodovod, plin, elekro ništa ne daje. Socijalne pomoći dobivaju tako i da mogu platiti sve to šta trebaju, struju, vodu, plin itd. ali se taj dio socijalni pomoći mora potrošiti namjenski. Oni pošto to ne rade tj. pare za struju, vodu, plin dobiju ali ih ne plate onda im ukinu i taj dio socijalne pomoći jer za sljedeći mjesec ne dobiju ako nisu platili paušal za prošli. A kad ne plate nekoliko puta zaredom onda im sve to isključe. Zato imaju isključen vodovod ali usred sela su im ostavili pumpu za pitni vodu i za kupanje koju su zdemolovali i prodali na šrot u staro željezo. Ne može se to poredit jer su si Romi sami dosta tome svojim dijelom krivi ali stambeni uslovi sirijskih izbjeglica u usporedbi s ovim su Hajat hotel. https://youtu.be/PrPQE8apoAI https://youtu.be/UZ7WHKU_UoY https://youtu.be/c-FjwPTEyuo https://youtu.be/7gHz1x1sr0g https://youtu.be/qYvFg3bDvhw Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука