Jump to content

Peticijom traže ukidanje povlastica CG studentima

Оцени ову тему

Manolis

Препоручена порука

По Уставу је Србија држава српског народа и свих грађана који у њој живе. Не српског народа који живи у Србији, него српског народа на кугли земаљској. Сваки Србин ма где био у свету има право на држављанство Србије, као и нпр. Мађар за држављанство Мађарске где важе иста правила.

Ово није тачно,то јесте није изводљиво,јер се питају и други,  постоје земље које не дозвољавају двојна држављанства,пре свега Немачка,земље Бенелукса, Данска ,па и овде споменута Црна Гора!

Тако да чисто сумњам да ће хиљаде српчића рођених у Немачкој да се одрекне немачког,ради сербишен пасапорта...

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Ne kontam tačno frku oko svega.

Imaju li državljani Srbije koji studiraju u Crnoj Gori iste privilegije kao i državljani Crne Gore koji studiraju u Srbiji?

Imaju - privilegije ostaju.

Nemaju - ukidaju se sadašnje privilegije i izjednačavaju se sa onima koje CG daje našim studentima.

Reciprocitet i kraj priče.

Подели на овим сајтовима

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

Ово није тачно,то јесте није изводљиво,јер се питају и други,  постоје земље које не дозвољавају двојна држављанства,пре свега Немачка,земље Бенелукса, Данска ,па и овде споменута Црна Гора!

Тако да чисто сумњам да ће хиљаде српчића рођених у Немачкој да се одрекне немачког,ради сербишен пасапорта...

Али је Србија и даље њихова држава.

Тешко јер не постоји реципроцитет у величини држава и обостраној заинтересованости, а у ЦГ има 30% декларисаних Срба и још најмање 20% крипто-Срба. Плус је додатни проблем како спречити националне Црногорце да овде потпишу неку изјаву да су Срби, а после да је се одрекну под изговором да су тако морали јер не би могли да студирају. Мислим, и наши би се, да могу, изјашњавали као Немци или Французи да то може да им донесе тамошње студирање на буџету и место у дому. Не видим решење за ово.

Подели на овим сајтовима

Није применљиво у овом случају.

Због догађаја деведесетих, много је Срба остало ван граница Србије. Ако их сматрамо својима, ово је најмање што можемо да им дамо. Некоме ко не добије место у дому или на буџету ово делује огромно, али за државу ово су безначајне паре.Посебно кад је у питању ЦГ, где је дискриминација против Срба огромна, иако су Срби чак и према наштимованом попису, где нико ко има државни посао није смео да се изјашњава као Србин, најбројнија национална групација. 

Ја и даље не контам шта би фалило Влади да врати национални третман студентима из РС, кад га је неки папак од раније прекинуо.

Још једна позитивна ствар је што доста тих људи и заврши факултете и остане овде, што значи да имамо већи потенцијал у сваком погледу.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Због догађаја деведесетих, много је Срба остало ван граница Србије. Ако их сматрамо својима, ово је најмање што можемо да им дамо. Некоме ко не добије место у дому или на буџету ово делује огромно, али за државу ово су безначајне паре.Посебно кад је у питању ЦГ, где је дискриминација против Срба огромна, иако су Срби чак и према наштимованом попису, где нико ко има државни посао није смео да се изјашњава као Србин, најбројнија национална групација. 

Ја и даље не контам шта би фалило Влади да врати национални третман студентима из РС, кад га је неки папак од раније прекинуо.

Још једна позитивна ствар је што доста тих људи и заврши факултете и остане овде, што значи да имамо већи потенцијал у сваком погледу.

Slazem se potpuno smotreba utvrdditi da pomazemo srbbima a ne crnogorskim leeni ...

I kao sto Srba immaobavezu da se gradjane tttttretra ravnorvno, ez zira na veru ili aciju, tako ne mora da tretira strane drzavaerilliikom pisa. Te njima mozeda trazi krsni list iza se vidi da je doticni krsten u SPC minimum 10 gidina pre upisa na faks i pride da izjavi i potpise da je Srbin. Etakve bih ja skolovao pod istim uslovima kao i nekog iz Cacka ili Kragujevca. A ostali bi mi placali tarifu za strance u punom iznosu.

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Te bih po osnovu ova dva "dokumenta" vrsio povracaj novca za skolovanje stranim studentima.

Recimo sa krstenicom se vrsi povracaj 50% skolarine i bez izjave da je Srbin i dodatnih 70% za izjavu da je Srbin. Te bi oni krsteni i Srbi prakticno dobijali pomoc od Srbije u uznosu od nekih 20% od cene skolarine .,.

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Потврђујем, јер сам из РС. Мени да нема буџетског финансирања, не бих ни могао студирати, а свакако планирам остати у Србији.

Петиција је непотребна, најблаже речено. Не долазе људи студирати у Београд да би се касније вратили у Подгорицу или Цетиње. Зна се гдје су паре и послови стационирани највише.

И наравно - ако Србину из Србије може да отме посао неко ко долази да студира/ради са једним хендикепом ( јер долази из друге државе ), па се тај Пречанин/Црногорац покаже квалитетнијим радником, остаје му само да се више потруди. Али наравно, Србијанац који ради и учи се не жали на овакве ствари ( чак штавише одувају нас, дођоше, по квалитету када искористе свој пуни потенцијал, јер долазе спремљенији из средњих школа које су квалитетније од босанских и црногорских ).

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...