Милан Ракић Написано Август 5, 2015 Пријави Подели Написано Август 5, 2015 Ко се сећа, ако жели да се сећа, у тренуцима када су наша браћа из прека надирала преко "Раче" и "Павловића моста", тадашња политичка врхушка оличена у скоту слободану милошевићу, на државној телевизији је пуштала некакав серијал "С циркусом по свету"! Док су колоне избеглица надирале ка Србоји, и док је једина часна телевизија у том тренутку (Студио Б) извештавала са лица места, којекакве сподобе оличене у споменки јовић и комраков милораду су васцелом сорабству ("покривеном" тадањим јавним сервисом), приказивале домете разноразних свеЦких циркуса, уметника на трапези и прочаја... Да ли се и како сећате тих нечасних времена? Драшко, Дидим and Снежана је реаговао/ла на ово 3 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Август 5, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Август 5, 2015 Да ли се сећате да је над "избјеглицама" вршена "тријажа" и да највечи број тих молченика није могао ни да "примирише" главном граду! За "званични" Београд (тада) ВРА "Олуја" није нити постојала... Или је можда била договорена... Снежана and Плутон је реаговао/ла на ово 2 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дидим Написано Август 5, 2015 Пријави Подели Написано Август 5, 2015 Ја сам рођен овде, али скоро цела фамилија ми је оданде и избегла је у Олуји. Сећам се тог периода као дете, кад су ми ствари изгледале црно-бело, зло против доброг. Оно што сам после као старији слушао од бројних рођака и њихових пријатеља и уопште људи који су били пунолетни у време РСК, не може се чути ни на једној телевизији, ни у једној емисији, нити о томе пишу на форуму, само говоре међу својима. Ствар је далеко од црно-беле, а и у Србији и у Хрватској се форсира искључиво црно-бела верзија јер је у питању ствар од прворазредног националног значаја коју је веома опасно релативизовати. Потпуна истина о ономе што се догодило неће никад ни бити састављена, а људи од чијих прича би могла да се састави умреће да ли по Србији или по емиграцији и своје приче однети у гроб. Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
BorisR Написано Август 5, 2015 Пријави Подели Написано Август 5, 2015 Да ли се сећате да је над "избјеглицама" вршена "тријажа" и да највечи број тих молченика није могао ни да примирише главном граду! За "званични" Београд ВРА "Олуја" није нити постојала... Или је можда била договорена... Ko kaze da nisu smeli da primirisu glavnom gradu? Pa moji su u samo par dana primili njih sestoro. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дидим Написано Август 5, 2015 Пријави Подели Написано Август 5, 2015 Да ли се сећате да је над "избјеглицама" вршена "тријажа" и да највечи број тих молченика није могао ни да примирише главном граду! За "званични" Београд ВРА "Олуја" није нити постојала... Или је можда била договорена... Не знам да ли је била договорена или је некоме са наше стране одговарало и то као могућност или просто није постојала воља за ризик да се реагује. Међу нашима је популарно мишљење да се ради о издаји, међу Хрватима мишљење да су полудивљи "ћетници" толико мрзели Хрватску да ни на молбе Туђмана&Готовине нису хтели да остану у својим домовима, а међу Србима да је усташка војска упала у мирне и неприпремљене крајеве и истеривала људе из домова. У либералним хрватским круговима попут оне Рудан и сличних, популаран је став да се радило о договореном рату Туђмана и Милошевића како би обогатили своје породице и своје олигархе, али ја у то не верујем. Реакција Србије као државе је у најмању руку била срамна, али и то је мало једнострано рећи јер, опет, не знамо све факторе. О "званичном" Београду је Бора Ђорђевић рекао своје у горко саркастичној обради песме "Београде, Београде" (препоручујем да се послуша, ако је неко заборавио или није чуо): https://www.youtube.com/watch?v=rgcpBmS-qKY Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Август 5, 2015 Пријави Подели Написано Август 5, 2015 Па опште позната ствар је,да су се Фрањо и Слоба договорили око Крајине,тј овај наш скот ју је продао без борбе... Дакле,све је то био некакав дил,мада мени није јасно ,шта смо ми добили из тога??!! Наводно су крајшки срби требали населити Косово... Иначе,цео тај крај око Книна,који је био центар напада хрвата,је јако неприступачан за ратна дејства, и да су се наши бранили,са логистиком из РС и Србије,то би трајало јако дуго са неизвесним крајем,чак и са Уса подршком ,које су усташе имале... Снежана, Драшко, Милан Ракић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Август 5, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Август 5, 2015 Ko kaze da nisu smeli da primirisu glavnom gradu? Pa moji su u samo par dana primili njih sestoro. Верујем да си у праву. Премда мислим да се може наћи "икс" примера где је било супротно... Не знам да ли је била договорена или је некоме са наше стране одговарало и то као могућност или просто није постојала воља за ризик да се реагује. Међу нашима је популарно мишљење да се ради о издаји, међу Хрватима мишљење да су полудивљи "ћетници" толико мрзели Хрватску да ни на молбе Туђмана&Готовине нису хтели да остану у својим домовима, а међу Србима да је усташка војска упала у мирне и неприпремљене крајеве и истеривала људе из домова. У либералним хрватским круговима попут оне Рудан и сличних, популаран је став да се радило о договореном рату Туђмана и Милошевића како би обогатили своје породице и своје олигархе, али ја у то не верујем. Реакција Србије као државе је у најмању руку била срамна, али и то је мало једнострано рећи јер, опет, не знамо све факторе. О "званичном" Београду је Бора Ђорђевић рекао своје у горко саркастичној обради песме "Београде, Београде" (препоручујем да се послуша, ако је неко заборавио или није чуо): https://www.youtube.com/watch?v=rgcpBmS-qKY Па опште позната ствар је,да су се Фрањо и Слоба договорили око Крајине,тј овај наш скот ју је продао без борбе... Дакле,све је то био некакав дил,мада мени није јасно ,шта смо ми добили из тога??!! Наводно су крајшки срби требали населити Косово... Иначе,цео тај крај око Книна,који је био центар напада хрвата,је јако неприступачан за ратна дејства, и да су се наши бранили,са логистиком из РС и Србије,то би трајало јако дуго са неизвесним крајем,чак и са Уса подршком ,које су усташе имале... Из свог искуства, на основу ваших речи-немам шта лично додати... Сем да је инфлација народа "ишла" строго контролисаним токовима.. Медијски на првом месту... Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Август 5, 2015 Пријави Подели Написано Август 5, 2015 Дакле,све је то био некакав дил,мада мени није јасно ,шта смо ми добили из тога??!! Наводно су крајшки срби требали населити Косово... od 38:43 https://www.youtube.com/watch?v=XyF6iuFSzLI&feature=youtu.be&t=38m43s nana, RYLAH and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
BorisR Написано Август 5, 2015 Пријави Подели Написано Август 5, 2015 Верујем да си у праву. Премда мислим да се може наћи "икс" примера гдеје било супротно... Nema tu sta da se veruje ili ne, to je bilo tako. Bio sam klinac i secam se da je moj ujak poslednji stigao. Nisam mogao da ga prepoznam. Danima je plakao, pa cutao, tek je nakon nekoliko dana poceo da prica kroz kakve je strahote prosao u Dvoru na Uni. Pored njega je u koloni rafalom pokosen mladic i stalno je plakao podsecajuci se toga. Neki od rodjaka su doneli samo par stvarcica sa sobom, a on nista, samo garderoba na njemu. Nikad necu zaboraviti patnju i bol na njihovim licima. I moje komsije su primili neke svoje rodjake, pa su ih kasnije poslali u vikendicu. nana and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Август 5, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Август 5, 2015 Отаџбино моја, отаџбино мила,много си за нас крви пролила.душе хероја, душе јунакастоје над нама и причају причекада је понос и поштењебило врлина, а не као садсамо обична празнина.некад је било част и доброта,дати свој за хиљаду живота.тада су мојом отаџбиномходали џинови прави,витезови великог срцајунаци вечним животом славни.зато, браћо моја, подигнимо главе,и исправимо наше, оковима тешке,вековне грешке генерал Милосав Симовић, командант КоВ Војске Србије Дијана., BorisR and Драшко је реаговао/ла на ово 3 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дидим Написано Август 5, 2015 Пријави Подели Написано Август 5, 2015 Од мојих рођака, што од Олује, што од ранијих протеривања, нико није могао да добије држављанство док је Милошевић био на власти. Сећам се огромих редова у СИВ-у, где су долазили људи из разних крајева јер никакве телефонске или неке друге службе није било, губио се по читав дан у чекању јер проседиш тамо од јутра и не стигнеш на ред до поподне, него ајд поново сутра, ал неколико сати пре нешто отворе шалтере. Знала је власт одлично какав проблем може да направи 150 хиљада нових огорчених гласача који нису мозговима прикопчани на дневну дозу РТС-а у 19:30. Добили држављанство након победе Коштунице. Сви. На најпростији могући начин. Никакви шалтери, никакви редови и лични контакт, него пошаљи поштом образац са потребним документима и за четири-пет месеци ти стигне решење на кућну адресу. Због тога ми је чудна прича да је Милошевић договорио избеглице, он овде није знао шта са њима да ради. Гро људи је отишао код родбине и у домове људи који су их примили. Са онима који нису имали ама баш никог, држава није знала шта да ради. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Август 5, 2015 Пријави Подели Написано Август 5, 2015 Брат ми је на Удбинском аеродрому радио у то време...Добили су обавештење да имају само сат, два времена да се спакују и да крећу за Београд....Издаја???? Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Август 5, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Август 5, 2015 Брат ми је на Удбинском аеродрому радио у то време...Добили су обавештење да имају само сат, два времена да се спакују и да крећу за Београд....Издаја???? На том фону... Није ни битно! Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука