Jump to content

Разговор са о.Ненадом Ђурашиновићем

Оцени ову тему

Препоручена порука

Verujem da se nisam dobro izrazila sa svojim pitanjem...mi mirjani kad prisustvujemo Sv. Liturgiji da li drzimo ruke spustene ispred sebe i tako sto dlanove okrenemo prema gore ne opustene niz telo ili prekrstene na grudima...tako mi rece Gruzijski svestenik....ako prekrstimo ruke na grudima ili sl. da zatvaramo put da primimo Hrista.  0202_238

My wish for you

Be with God-and may God be with you!

Подели на овим сајтовима

• Одговори 55
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

neznam kako ko al imam utisak ,ako neko u crkvu udje pridje sa makarmalim  trudom i vjerom u Boga ,da nase prepustimo Bozijoj volji da onda nije vazno dal ruke skrstene opruzene  za nas jel ako u nama sveti duh  moze  nam i to  da pokaze jel stanam vredi napinjanje il muka oko toga kako i sad citav plan treba uraditi, ja ga licno nesmisljam ni zamisljam kad ulazim il kadsam  na liturgiji vec pokusam  smireno dase molim Bogu, liturgiju slusam a sve drugo sam ubjedjena daje na mjestu tako kakoje ,mozda nemam pravo il gresim  neznam aali tako  uradim

Подели на овим сајтовима

Ne verujem da gresis Suzo...naime moje pitanje je upravo zato sto ti neko uvek kaze nije tako nego ovako ili gresis...i kad ti dodje neko usred Liturgije i ispravlja te....nije lako....stoga i moje pitanje pa kad dobijem odgovor da i ja mogu da odgovorim..... joooj

My wish for you

Подели на овим сајтовима

takve stvari će uglavnom zameriti mirjani koji misle da su veći od monaha 0311_womens

u poslednje vreme često sednem u crkvi, prestala sam da razmišljam o osuđujućim pogledima okoline, imam problem sa kičmom i ili moram da šetam ili da sednem, ili da se svaka dva minuta premeštam sa noge na nogu, i onda umesto da slušam liturgiju ja počnem da razmišljam o bolu u kičmi

šteta što sve više razmišljamo o spoljašnjoj religioznosti a ne o duhovnosti o kojoj treba da razmišljamo, šteta što neki dans idu u crkvu da bi videli i bili viđeni a ne zbog Liturgije..

p.s mislim uopšteno, ni na koga posebno

Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Lazarice,jesi u pravu.Kad je bilo ovo dugacko bdenije kod nas pre dve nedelje,u crkvu su uneli plasticne stolice,posto je mala,i svi su s vremena na vreme sedeli,ipak je trajalo 6,5 sati.Cak niko nikom nije zamerio i da izadje van.Ali,to je mala zajednica.I mnogo je volim,zato sto su svi prirodni i neposredni.I zabavni su.

Подели на овим сајтовима

takve stvari ?e uglavnom zameriti mirjani koji misle da su ve?i od monaha :)

u poslednje vreme ?esto sednem u crkvi, prestala sam da razmišljam o osu?uju?im pogledima okoline, imam problem sa ki?mom i ili moram da šetam ili da sednem, ili da se svaka dva minuta premeštam sa noge na nogu, i onda umesto da slušam liturgiju ja po?nem da razmišljam o bolu u ki?mi

svešteta što  više razmišljamo o spoljašnjoj religioznosti a ne o duhovnosti o kojoj treba da razmišljamo, šteta što neki dans idu u crkvu da bi videli i bili vi?eni a ne zbog Liturgije..

p.s mislim uopšteno, ni na koga posebno

Nazalost mislim da je vecina takvih koji dodju u crkvu radi svega vise nego radi toga da cuju rec boziju. Bitno je da se dolazi pa mozda se i preumimo.

My wish for you

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...

...???  ??????? ????? ?? ?? ???? ?????? ?????? ?????? ????? ????? ?? ???.????? ?? ????? ??? ?? ?? ?? ??? ??????? ????????????? ??????? ?? ?? ??? ???????? ? ???????? ?????? ???? ?????? ??????? ???? ????? ?? ? ??? ?????.

????? ???????? ?? ???? ??? ???? ??????? ? ?? ????? ?? ???????? ? ????????? ??,??? ???????? ?????? ?? ???? ?????????,?? ?? ????? ??? ?? ????? ??? ????  ?????? ???????? ? ??????? ???????? ??? ??? ????.

??????? ?? ??????? ????? ???? ?????????? ?????.

???? ????? ?????

?? ???, ??????? ?? ?? ???????, ??? ??? ???? ???????? ?? ????? ??????, ?? ?????? ?? ?? ????? ????.

?????, ????? ??? ??? ????? ?? ??????, ??? ????? ???????? ????? ????????????.

?????, ??? ??????.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...