Jump to content

Разговор са о.Ненадом Ђурашиновићем

Оцени ову тему

Препоручена порука

??????????, ?????, ?? ??? ?????! ?? ??????? ?? ?? ????????? 2 ??????. ???? ???????, ??? ?????????, ???? ??????? ?? ???, ??????? ?? ??? ???? ??????? ?????? ?????? ?? ???????? ???? ????????????. ?????:

1. ??? ????? `??????????-?????????`

2. ????? ?? ????? ?? ?? ????? ? ????? ????? ? ????? ?? ????? ??? ?? 2 ?????

???? ?????? ? ??????

????? ? ????? ?? ?? ?? ?????????? ???? ???????? ?????? ?????????? ????? ? ???????. ??? ?? ???? ????? ????? ???? ??????, ???? ? ????????? ???. ???????? ?????? . ???? ?????? ?? ??????? ? ???? ?????? ?? ?????? ?????? ??????? ??????, ??? ?????? ??????? ??? ?? ?????? ???? ???? ??????? ?? ?????. ??????????? ???? ?????? ???? ?? ??????? 69 ??????? ??. ????????. ?? ??????? ??? ????? ???? ?? ????? „?? ????“, ????? ? ??? ???????? ???. ???? ? ??? ???? ????? ??????? ?? ??????? ?????? ??? ???????? ???? ?? ??? ? ????????? ?????????? ???????? ?????, ????????? ?? ???????? ??? ? ????. ??? ???? ?? ???? ??????? ?? ??? ? ? ??????? ??????? ????????. ??? ?? ???? ???????? ?????, ?????? ? ?????? ????? ?? ???? ? ???????? ??????, ??????? ???????? ??? ????? ??. ????? ???? ?? ?????? ?? ?????? ??????, ?????? ?????? ? ???????.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 55
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Pomaze Bog, Oce Blagoslovite!

Radujem se da ste se prikljucili na ovaj forum, i lepo je da ste izabrali i ovakav nacin misionarenja. Nadam se da ce mnogima Vasa rec i rec ostalih Svestenika koji su se ovde prikljucili pronaci put do mnogih kojima je "ZIVA REC UTEHE" vise nego potrebna.

Mene jedno pitanje odavno muci, pa bih Vas molila da mi pomognete. Poznato mi je da Pravoslavni vernik  treba da posti, ali sam cesto cula da nije dovoljan samo telasni post, tj, da covek treba da posti i duhom? Mozete li mi objasniti malo blize sta to ustvari znaci? Sta je to sto covek treba da radi da bi POSTIO DUHOM?

Unapred Vam se zahvaljujem...

?????? ?????

??????? ??? ????? ????? ???????? ???? ? ???? ?? ???????? ? ???????? ???????, ??? ? ??????????? ???? ? ??????? ??????. ????? ????, ?????, ??? ??? ??????, ??????? ? ??????? ? ??????? ?? ???? ? ???????? ?? ????? ????? ???? ? ? ?????????? ?? ?????? ?????, ???? ? ????, ?????????? ????????, ????????????? ? ?????? ???? ??????????? ??????.

????? ???????? ???????: „?????? ?? ????? ?? ??????????? ???? ?? ?????????? ?? ????, ???? ??? ?? ???????? ???? ????????? ?? ???? ????.“ ???? ???????? ??????????? ? ??????????????. ???????, ?? ??????????? ???????? ?????? ?? ???????? ???????? ??????? ? ?????? ???????. ???? ?? ????? ??????? ?? ? ?????? ?? ????????. ???????? ?? ????? ? ??????? ??????? ? ??????? ???? ???? ?????????? ?????? ??? ???????? ? ???????? ?????. ????, ?????????? ??? ????? ????? ?? ?? ?????? ????? ???????? ????????? ?? ????? ?????. ??? ??????? ??????? ???? ?? ?????? ??????? ??????? ? ???????? ?????? ?? ?????? ?? ?? ?????????? ???? ? ?????????? ????? ???????, ?? ???? ????????? ??????????? ????? ?????????.

????? ????? ????????? ??? ??? ??? ?? ???????? ?????: „????? ?? ??????. ????? ?? ? ?? ?????? ??????. ? ???? ?? ?? ????? ??? ????? ????????, ????? ?? ?????????. ??? ?? ????? ?? ???????????? ??????, ???????? ?? ???. ????? ?? ?? ????? ???? ???? ????, ??????? ???? ?????? ?? ????.

?????, ?? ???? ?? ?????? ????????, ??? ? ????? ? ??????, ? ?????? ? ?????? ????? ??????? ????. ???? ???? ????? ???????????? ?? ?? ????? ??????????? ? ?????. ???? ???? ????? ???? ??? ???? ?????? ???????? ?????. ??? ???? ????? ???? ??? ??????? ???? ?????????? ???? ???? ???? ? ??????? ??????? ?? ????? ?????? ????. ????? ?? ?? ????? ????. ???, ????? ?? ?? ?? ????? ????????? ????? ??? ??? ????? ??? ????. ????? ? ?????? ?????? ?? ????????? ????????? ? ???????. ?????? ? ??????? ?????? ????? ? ????????? ?? ?? ?????? ???? ? ????. ????? ??? ?? ?????? ??? ?? ?????? ???? ? ????, ? ??????? ? ?????????? ????? ??????.“

????? ?????? ????????? ??????????? ????: „???? ????????????? ???? ?? ???? ???? ??????????? ????? ???????? ?? ????? ? ??????? ?? ?????? ?????, ?????, ???????, ?????????, ????????? ????, ???????????? ? ?????? ????. ???? ???? ????? ???? ??????? ?? ??????? ?? ? ?????? ???? ?? ?????? ???? ?? ???????? ???? ????, ??? ? ??? ???? ?? ??????? ? ??????????.“ ???? ?? ??????????? ??????? ?? ?????????? ? ???? ??? ????? ?????????? ????? ??? ?? ????? ????? ???? ??????? ?? ???????? ??????? ? ??????? ????? ?????? ?? ??????? ??? ????????? ?????????? ? ???????? ?? ???? ????????? ? ??????? ???? ???????? ???????? ????. ? ????? ????? ???????? ?? ?? ???? ??????? ????? ???? ???????? ?? ????? ?????? ???? ?? ????? ???? ?????? ? ???????? ?????????. ?????? ??? ??? ? ???????? ?? ?? ??? ?????? ?????? ?????? ?????? ? ????????. ???? ? ????? ? ????? ??????? ???????? ????? ??????? ?? ???????? ??????? ???? ? ?????????, ???? ? ? ?????? ????????? ??? ????. ???? ??????? ??????? ???? ?????? ? ?????, ??? ? ???????. ????? ??? ?? ?????? ?? ???????? ???? ???? ? ???? ??????? ??????? ? ??????????? ??. ??????? ?? ??????? ???? ??????? ?? ?????? ?? ????? ?????? ???????? ??????? ? ?????????. ? ????? ????? ??????? ?? ??????? ?? ?????????? ????? ?????? ? ??????, ? ?????????? ? ??????? ???????. ? ????? ?? ?? ???????? ???????, ? ????? ?? ? ??? ??????? ?????????? ??????? ? ??????? ?????????? ? ?????? ? ?? ????? ??????????? ? ?????? ?????? ????? ? ?????? ??????? ?????.

Подели на овим сајтовима

?????? ??? ???? ? ????? ??? ?? ???? ????????, ???? ?? ??????????? ??????? ?????? ?? ?? ??? ? ?????? ????????????? ???? ?????? ? ?????, ??? ?? ???????????? ???? ????????????????

????? ?? ??? ?????????? ??? ?????? ?????.????? ????? ?? ????? ? ?? ????? ?????.?????????? ???? ??? ??????? ???????? ????.? ???????? ?? ????? ????? ?? ????? ?????.???? ?? ????? ?? ?????? ???????,??????? ??????? ??? ??? ????? ???? ???? ????,??? ??? ???? ??????? ??????? ??????????,??????? ? ??????? ?????? ????????? ????? ?????.???? ?? ? ????? ??????? ??????? ????? ??????.???? ?? ???????? ??? ????? ????? ???????? ???? ? ??????? ?? ??????,? ????? ? ????? ?????? ???????? ???? ??? ???? ?? ??? ????????,?? ??  ???? ????? ????????.??? ?? ? ?????? ??????? ????? ? ??????.????? ??? ???????? ?????? ???????????? ?????? ? ?? ?? ??????? ????????? ??????????.???? ??? ?????? ??????????? ?????? ?????????? ? ?????????.??? ?? ?? ? ???? ?? ????????? ?? ?????? ????? ??? ???????????  ?????????? ???? ??????????.???? ?? ??????? ??? ????????????? ? ??? ????? ?????? ?? ??????? ???? ?????????,????? ?? ????????? ? ?????,?? ?????? ? ??????? ??? ?? ???????? ???.????? ??? ?? ??????? ?????????? ?????? ???? ???? ?? ????????  ???  ?????? ????? ?????.????? ? ????? ??????? ?? ?????? ?? ??? ?? ?????? ?????? ????.?????? ? ???????? ?????? ?????,? ???? ?? ????????? ?? ??? ? ?????? ?????? ?????? ??????? ? ??? ???? ??? ???????.?? ?? ???????? ?? ????????? ???? ??????? ?? ???? ?? ????.
Подели на овим сајтовима

??? ????????????, ??????? ???????? ????? ? ??????, ??? ?????? ????? ????.??? ????, ???????????? ? ???? ?? ??? ?????????: ????? ??? ?????. ???? ?????? ?? ? ???? ?? ?? ??????????.??? ????????????, ??????? ???????? ????? ? ??????, ??? ?????? ????? ????.

??? ?? ??????? ? ??????.?? ?? ????????? ??? ?????
Подели на овим сајтовима

????? ? ????? `????????` ??????...???? ??, ?????, ???? ? ??????????? ????? ?? ?????, ????????? ? ????????? ?????????, ????...?????? ??? ???? ????? ??????? ????? ???? ?? ???, ?? ??? ?? ?????? ?? ???? ????...

????????? ?? ?????.???? ???? ???? ?? ????.??? ????? ???? ??????? ???? ? ?? ??? ??? ?? ???.???? ????? ? ?? 60 ???????,?  ?? ????? ?????? ????????? ? ????????? ???? ????.?????????? ?????.?? ?????.???? ???? ?? ??????????.???? ???????,???????....
Подели на овим сајтовима

Оче Ненаде, ево ја имам једно компликовано питање.

Наиме, имам једног друга коме сам кумовао на крштењу пре 20 година и сада (како већ традиција налаже) не могу више очима да га видим.  ;D

Шта да учиним?

Има већ неколико месеци како сам прекинуо сваку комуникацију са њим, а то се поклопило са тренутком када сам доживео неку врсту Обраћења.

Схватио сам да смо два света и да немамо више шта да поделимо, а и наше дружење последњих година је било само протоколарно, о рођенданима и Славама.

Он је иначе политичар (жути), успешан је и у струци, а и имућан је материјално.

Ја сам насупрот њему потпуно неамбициозан за тим пролазним вредностима (слава, моћ и сребро).

Нећу више да му будем Кум - разлога има још доста, али нису за Форум.

Шта ми саветујете?

Подели на овим сајтовима

??? ??????, ??? ?? ???? ????? ???????????? ??????.?????, ???? ?????? ????? ???? ??? ??????? ?? ??????? ??? 20 ?????? ? ???? (???? ??? ????????? ??????) ?? ???? ???? ????? ?? ?? ?????.  :)??? ?? ?????????? ??? ???????? ?????? ???? ??? ???????? ????? ???????????? ?? ???, ? ?? ?? ????????? ?? ????????? ???? ??? ??????? ???? ????? ????????. ??????? ??? ?? ??? ??? ????? ? ?? ?????? ???? ??? ?? ????????, ? ? ???? ??????? ????????? ?????? ?? ???? ???? ????????????, ? ??????????? ? ???????.?? ?? ????? ????????? (????), ??????? ?? ? ? ??????, ? ? ?????? ?? ???????????.?? ??? ???????? ???? ??????? ???????????? ?? ??? ????????? ??????????? (?????, ??? ? ??????).???? ???? ?? ?? ????? ??? - ??????? ??? ??? ?????, ??? ???? ?? ?????.??? ?? ???????????

?????? ???''?? ???? ???? ????? ?? ?? ?????.'' ?? ?????? ???? ????????? ??? ????????? ??????????,?? ?????? ? ???? ?? ????,? ???? ?? ? ???????? ???? ,???? ?? ???????.??????? ?? ?? ?? ?? ????? ????? ? ?? ???? ????? ?????.??????? ??? ????? ????????? ? ? ?????? ?? ?? ?????? ? ????? ????? ??? ??????? ????? ?????.?? ?????? ?????? ????????? ?? ?????? ? ?? ???? ?????? ??????? ? ????.??????? ?? ?? ??? ?? ?? ???? ? ??? ????,?????? ??? ? ??? ???.? ?????? ??????? ????? ??????????? ?? ???? ? ??????? ???????? ????????? ?? ????? ???? ???????.??????? ? ????? ?????? ????? ??????? ???????????,??? ?? ???? ?? ??????? ??? ??????????? ? ???????? ?????? ???? ?????.???? ?????? ??? ??? ???? ?? ?????? ???? ? ?????????.?? ?? ????? ??? ??? ?????? ? ??????? ?? ?? ??????? ???? ?? ??????? ?? ????????.???  ??????? ????? ?? ?? ???? ?????? ?????? ?????? ????? ????? ?? ???.????? ?? ????? ??? ?? ?? ?? ??? ??????? ????????????? ??????? ?? ?? ??? ???????? ? ???????? ?????? ???? ?????? ??????? ???? ????? ?? ? ??? ?????.????? ???????? ?? ???? ??? ???? ??????? ? ?? ????? ?? ???????? ? ????????? ??,??? ???????? ?????? ?? ???? ?????????,?? ?? ????? ??? ?? ????? ??? ????  ?????? ???????? ? ??????? ???????? ??? ??? ????.??????? ?? ??????? ????? ???? ?????????? ?????.???? ????? ?????
Подели на овим сајтовима

Бог помогао.

Хвала на поукама.

Искрено, прижељкивао сам овакву вашу реакцију. Јасно ми је да су ми руке везане у овом случају и да не могу ништа да урадим.

Прочитао сам ваш одговор још раније, али морам још да промислим о свему.

Надам се да ћете ми опет изаћи у сусрет по овом истом питању за пар дана.

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

Шта мислите, оче,

колико је добро преношење кумства са генерације на генерацију?

Колико ја знам за такве прилике, кумови се и не позанју

него се виђају једино на крштењима

и евентуално на славама.

Без Господа смо ништа...

Подели на овим сајтовима

Помаже Бог оче Ненаде.

Молим Вас да ми ако сте у прилици, напишете овде на форуму, хијерархију монашких и свештеничких чинова. Хвала унапред..

чтец Филип

Ако желиш да нађеш пут који води у живот, тражи на том путу Који рече ''ЈА САМ ПУТ, ИСТИНА И ЖИВОТ; ЈА САМ ВРАТА'' (Јн.14:6, 10:9), и тамо ћеш наћи, али тражи јако пажљиво јер је ''мало оних који нађоше'' (Мт 7:14)

Подели на овим сајтовима

??????? ?? ?????? ???? ?? ???????? ????.

??? ????? ?????????? -??????????

?? ??? ?? ?? ??? ????????? ????????? ?? ?? ?????? ??????? ??? ???  ????  ? ????????? ? ???????????? ?????.

????????? ? ???????????? ????? ???? ?? ??:

1) ????????? ?????????? (????????????) ?

2) ????????? ???????????? (??????)

????????? ???????????? ??? ??? ???????: ??????????, ???????????? ? ????????, ? ????????? ?????? ???? ????? ??????????? ???? ???????. ??????? ??? ?????? ? ????????? ???????????? ????? ?????? ????????, ??? ?????? ? ???????? ????????? (??? ???????) ??? ???? ?????????? ????????. ??????? ? ????????? ???????????? ?? ???????? ?????????? ? ?? ?????????????. ???? ?? ????????? ???????????? ?????? ?????????? ?? ????????? ??????????, ? ????????? ?????? ?? ??????? ??????????.

???????????? (??????????) ??????

?????????

???????????

??????????

???????

???????????? ??????????? ??????

??????????? ?????????? ?????????

??????????? ??????????

??????

??????         ?????????????

?????????          ?????

???????? ??????

?????????

?????????? ??????????

?????????         ?????

??????? ???????????        ?????? ???????????

???????? ????????

????? ????

??????? ??? ????????????????

?????????? ???

?????????? ??? ?? ??????? ? ???????????? ????? ??? ?? ???????? ?????????? ?????????? ????????. ??? ??????? ?? ?????? ???????: ???=???, ??????=??????; ?????, ???? ???? ???????? ? ??? ?????? ???????? ?????????, ??????? ?? ????????? ??????????? ? ????????? ??????, ?????? ?????? ???? ? ??????? ?? ????????? ? ?????? ??????????? ? ?????? ?????. ?????? ??? ????? ?? ?????????? ?????????? (??????????) ? ??????, ?? ???????? ????? ???? ? ????????. ??????? ?? ?????????????? ????????? ???????? ?? ??????? ??????? - ????????. ??????????? ? ???????? ????? ???????? ?? ?? ?? ?????????? ??????? ????????? ? ?? ?? ??????? ?????????? ? ???????? ???? ??????? ???????. ??? ??? ?? ???????? ???? ????? ???? ?????, ???? ?? ? ????????, ??? ?????? ??????????, ??? ??????? ?? ???? ? ???????, ?? ??? ???? - ? ?????????, ??????, ??????????... ???? ? ?????????? ???? ??? ??? ???? ???????? ? ???????? ?? ???? ?????? ????? ??????? ???? ???? ????? ????????. ??????? ????? ?????????? ?????????? ????? (????? ???? ???????? ????? ???????????? ?????). ???? ???????? ?? ?????? ? ?????????? ????????, ? ??????? ???????? ??????? ????? ?? ?????? ??????????? ? ??????.

???????????? ???

?????????? ?? ?????????? ??????????????? ??????????? ???????, ? ? ????? ???????? ????? ???? ?? ????????? ????????. ????? ??? ??????????? ????? ???????. ?????????? ? ??????? ????? ????? ?? ?????????? ???? ???????? ?????????? ?????? ?? ?????????? ????? ?????? ?????. ?????????? ?????????? ??????? ?? ?????? ????????????? ?????????, ? ????? ?? ???????? ???????? ?? ???????? ????????. ?? ??? ????? ?? ???? ??? ???????????, ??????, ????????????? ? ????? ????? - ???? ????? ????? ??????????? (?? ???? ?? ??????????) ? ????? ????? ???????????? (???????? ?????? ????).

???????? ???

???????? ???? ???? ?????? ?? ? ?????? ??????????? ? ?????? ?????. ?????, ?? ?? ?? ???????? ?????? ????? ??? ??????? ??????? ? ??????? ?? ??????? ? ???????????? ??????????? ???? ??????, ??? ???????? ????????? ????, ????? ??. ???? ? ???????? ?, ????????? ???? ?? ??? ????????? ?? ?? ?????? ????? ? ????????. ???? ????? ????? ?????? ??? ?? ? ??. ????????? ??????, ???? ?? ???????? 9. ???????, ?? ????? ??? ??????, ??? ???? ??????? ?? ???? ????????. ??????? ?????? ?? ???? ?? ?????? ??????????, ??????? ?????????? ? ???????????? ??? ?????? ??????????? ? ? ??????????? ???? ??????. ??????? ?? ?? ??????? (???????? ??????), ???? ?? ? ?????? ??? ?????? (????? ??? ???????? ????? ???? ???? ?????). ? ??????? ???????????? ????? ?????, ?????? ??? ????? ?????????? ?????????, ? ? ????? ? ????? ?????????. ???????? ??? ?? ???? ??? ??????????? ????????. ????? ?? ???? ?????????? ???????? ?? ????? ??????????? (??? ???????? ??? ??????????), ???? ??????? ? ????? (??? ?? ???? ???? ????? ?? ?? ????? ? ??????? ?????????, ? ???? ??????????). ?? ????? ??????? ? ????? ??? ? ????? ?????? ???? ??? ?? ???????? ???????? ??????? ????? ????? ???????. ??? ?? ?????? ?? ???? ??????? ???????? ???????, ????????? ??????? ?????? ?????? ???????, ??? ?? ????????? ??????? ???????, ???? ?????: ??????? ?? ????? ?????? (???) ? ??? ???, ????, ? ????, ????, ? ??????? ????, ????.

? ??????? ???????????? ????? ? ??????????? ???? ??????? ??? ???????: ???????, ?????????? ? ?????????.

??????????

??? ?????????? ? ??????? ?????????? ?????? ????? ???? ?????? ????????, ???? ????????: ??????????-????????? ?? ???????? ?? ??????, ????????????? ?? ???????? ? ???????? ? ??????????-????????? ?? ???????? ? ???????, ???? ???? ????? ???????????, ?? ?????? ???? ? ?????? ??????????? ?????????? ????? ?????? ???????????. ??? ?????????? ?????? ?? ????? ???? ?????????? = ?????? ????. ? ????? ???????? ??????????? ?? ?? ???? ???????? ??????? ???????. ? ??????? ????? ??????????, ???? ??????? ????? ? ????????? ?? ???????? ????????????? ??? ????????? ???? ???????? ? ???????? ????? ? ?????? ????????????? ?????? ???? ?? ??????? ?????????, ???? ????? ????? ??? ??????? ??????????.

?????????

??????? ?????? ? ????????? ?????? ?? ?????????. ?? ???? ???? ????? ?? ???????? ? ???????????????, ???? ??? ??? ???? ?? ???????? ????? ???? ?? ???? ?????, ??? ?? ?? ???? ???? ???????. ?????? ?????, ?????, ???????? ? ??????? ???????? ?? ? ????????? ??????? ??????.

??????? ?????????? ? ????????????? ????:

????? ?????? ??????? ??????

??? ???? ??????? ?????????? ? ????????????? ???? ???? ?? ?????? ???????????? ???? ?? ?????? ????????? ????? ? ?????? ??????????? ??????. ????????? ????? ???????????? ??? ????? ?? ???? ????? ?????. ???? ???????????, ????? ????? ???????? ??????? ? ???? ?? ? ???????? ?????????. ?????? ?????? ?????? ?????? ???? ???? ?????????? ???? ?? ??????? ??? ?????? ??????????? ??????. ????? ? ?????? ????? ?? ?? ???? ? ???? ?????? ????? ? ? ?????? ???????. ???? ?? ???? ???? ?????.

????? ??????????????

?????????? ????????? ? ??? ?????????? ???? ?????? ???? ????? ?? ???????? ?????? ??????????? ??????, ? ???? ?? ?? ??????? ?????? ????? ? ????????? ? ?????. ????????????? ????? ???????????? ???????. ?? ??? ????? ?? ???? ?????? ?????.

??????????

???? ??????? ???????? ??????????? ???????? ??????????? ????????? ?????????? ?? ????? ???????? ?????? ??????????? ??????, ???? ?? ?? ??????? ?????? ????????? ????? ? ???????? ?????? ????? ? ???????? ????? ????????? ? ???? ????. ??? ?????????? ?? ??????? ?? ?????? ????????????? ?????????, ???? ????????? ???? ??????? ????? ????? ??????????? ? ??????? ?? ??????????? (????????? ??????) ???? ?????????? ????? ???? ???? ?? ?????? ?????????. ???? ??? ?????????? ? ??????? ?? ?????? ????? ???? ?????????.

??????????-?????????

???? ???????? ???????? ??????????? ? ????????????? ???? ??????????? ??????? ???? ???????? ?? ??????? ??????? ??????????, ?????? ??? ????? ????? ????????? ??????, ???? ?? ?? ?????? ??????? ? ????? ??????? ??????? ? ???? ? ??? ???? ????? ???????? ? ?????. ??? ?????????? ???? ????? ???????????? ????? ?? ??????? ??????????? ??????????, ? ??????? ?? ??????? ???????????? ?? ?????? ????????????? ????????? ?? ???????? ????? ? ????????. ??? ?????????? ????? ????? ?????? ????? ?? ???????. ????? ? ????? ??????????-????????? - ?????????? ???? ???? ????.

?????????? ? ??????? ? ????????? ????:

??? ?????????? ?? ???? ???????? ???? ?? ???????? ????? ???? ????????? ???? ?? ???????? ??? ???? ?????????? ? ????????????? ????.

??????????

??? ?????????? ?? ?????????? ?????????? ?????????????? ????? ??? ?????????? ? ???? ?? ?????? ????? ????? ?????? ??????. ?????????? ????? ???? ?????, ??????? ?????????? ?????, ???? ?? ?????.

??????? ? ?????????? ??????????? ???????? ????:

????????? ? ???????? ???? ???? ?? ????????????? ??? ?????????. ?????????? ? ??????? ? ????????????? ???? ??? ?????? ??:

??????

? ????? ???????? ??????????? ???????? ?? ????? ???? ? ???????. ??? ?? ?????? ??????????? ?????? ?????? ?? ?????? ?? ??????? ?? ???? ???? ??????. ???? ???? ?? ?? ??????? ? ???????? ?????????? ? ??????? ????????? ????? ?? ?? ???????. ????????? ?? ?? ?????????? ? ??????? ?????? ??? ?? ????? ????? ???? ??? ??????, ????? ? ????? ?????: ???-??????, ??. ??????????.

???????????

??? ?????????? ???????? ???? ??????????? ??? ??????????? ??????? ????. ???? ?????????? ????????? ???????? ?????????????? ??????? ? ???????? ?????? ???? ?????? ????? ????????? ???????? ???????? ??????. ???? ??????????? ?? ?????? ???????? ?????????????? ???? ???? ????? ????????? ? ?????? ???????? ????????. ??????????? ????? ???? ??????, ???? ???? ????????? ?? ?????.

??????

??? ?????? ?? ????? ???? ????????, ??? ????? ??????????. ???? ?? ???? ? ????????? ?????????. ???? ??????????? ???????? ?? ??? ??????? ??? ??? ?????????????? ????.

???????????

??? ?? ??????? ?????????? ? ????????????? ???? ???????? ????. ???? ?? ????? ???????????? ????? ?? ??????? ????????? ??????????? ??????????. ???????? ?????????? ???????????-??????????. ??????????? ??? ????? ?????? ???????? ?????. ??? ?????? ?? ?????? ???? ???? (?????, ???) ? ????????? ???? ?????? (?????). ??????????? ?? ???? ???? ???????? ?????, ??? ??? ?? ??????? ????????? ????? ?????. ??? ?????????? ?? ???? ????????? ???????????????? ? ?????? ???????? ??????? ?????? ? ???? ??????????? ?? ????? ???? ?? ??????? ?? ???????? ???????? ?????? ? ?????.

??????? ? ?????????? ?????? ? ???????? ????:

????? ? ???????? ???? ?????? ?? ????????? (?????????????) ? ???? ???? ????????? ???????? ???????????:

???? ??? ???? ??? ??? ?????? ??????? ????.

?????????

???? ???? ??? ??? ??????????? ? ??????? ????. ??? ?????????? ???????? ???????? ?????????? ?????????.

? ????? ??? ????? ?  ??? ???????????-?????????? ???? ??? ? ???? ????????? ????.

Без Господа смо ништа...

Подели на овим сајтовима

Hvala!  :-[

Ако желиш да нађеш пут који води у живот, тражи на том путу Који рече ''ЈА САМ ПУТ, ИСТИНА И ЖИВОТ; ЈА САМ ВРАТА'' (Јн.14:6, 10:9), и тамо ћеш наћи, али тражи јако пажљиво јер је ''мало оних који нађоше'' (Мт 7:14)

Подели на овим сајтовима

??? ?? ??????,?????? ?? ? ????? ?? ?? ????  :)

hahah desi Milice...da da ali sam prosao odlican 4.67 aplauz molim.  idea

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...