Jump to content

Ситуација у Турској

Оцени ову тему

Препоручена порука

Turska policija uhapsila 1.050 militanata

U sukobima sa militantnim grupama turska policija je poslednjih dana uhapsila 1.050 ljudi

IZVOR: TANJUG PONEDELJAK, 27.07.2015. | 19:45

187655984455b66ddad6c6d124368578_v4%20bi

Foto: Tanjug/AP

Među uhapšenima su pripadnici Islamske države, Radničke partije Kurdistana (PKK) i ultraleve partije DHKP-C.

Među uhapšenima ima i 50 do 60 stranih državljana, izjavio je turski premijer Ahmet Davutoglu u intervjuu za televiziju ATV, prenosi Rojters.

Turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu rekao je danas tokom posete Lisabonu kako kurdski pobunjenici nikad nisu poštovali mirovni proces sa Ankarom. 

Militanti PKK-a, koji su decenijama vodili pobunu na jugoistoku Turske, po Čavušogluu "nikada nisu prestali s terorističkim aktima", prenosi AFP. 

"Mi nikada nismo rekli da je završen proces mirovnih pregovora. Ali ga PKK nikad nije poštovao", rekao je Čavušoglu za portugalsku novinsku agenciju LUSA, nakon susreta sa svojim portugalskim kolegom Ruijem Mašeteom.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2015&mm=07&dd=27&nav_category=78&nav_id=1020483

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

НАТО ХИТНО ЗАСЕДА: Ескалација сукоба у Сирији – Турска у рату!

dot.png

PinExt.png

inShare

БРИСEЛ – НATO ће сутра, на захтев Tурске, одржати ванредни састанак о ситуациjи у Сириjи, саопштено jе из седишта Aлиjансе.

nato-natoint-650x398.jpg

НАТО (Фото: nato.int)

Tурска jе тражила састанак позиваљући се на тачку четири Aтлантске повеље коjа се активира када нека од чланица приjави да jе угрожена.

Aнкара се на оваj потез одлучила након што jе турска авиjациjа почела са ваздушним ударима на положаjе такозване Исламске државе и курдских побуњеника у суседноj Сириjи.

Прочитајте још:

„Укључивање Tурске у сириjски сукоб из основа мења ситуациjу у Сириjи, Ираку и целом региону“, изjавио jе тим поводом турски премиjер Aхмет Давутоглу.

У саопштењу НATO се наводи да ће Aлиjанса „врло пажљиво пратити догађаjе и солидарно стати уз Tурску“.

Извор: Танјуг

http://www.pravda.rs/2015/07/27/nato-hitno-zaseda-eskalacija-sukoba-u-siriji-turska-u-ratu/

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Опирали се Турци, опирали, ал не вреди, не да Јенки.

Не може се градити било какав савез са Русијом, јер сам Ја у фајту са Русијом (и Кином). Кад сам Ја у рату са Русијом сви ће бити у рату са Русијом само ако ја то хоћу. И све ћу вас жртвовати ради свог циља јер Ја сам посебан, изванредан. Једино сам Ја позван да премеравам, јер једино су моји аршини исправни и мој је циљ једино важан.

American exceptionalism, my friend ;)

Подели на овим сајтовима

Turska: Eksplozija na gasovodu, osumnjičen PKK

U eksploziji, do koje je noćas došlo, oštećen je gasovod koji povezuje Iran i Tursku u pograničnoj provinciji Agri na istoku Turske.

IZVOR: BETA/AFP UTORAK, 28.07.2015. | 07:49

15886695655812ac4c1f25658222064_v4_big.j

Foto: Thinkstock/Ilustracija

"Eksplozija je izazvala požar, ali smo uspeli brzo da ga ugasimo. Isporuka gasa će biti nastavljena čim gasovod bude bio popravljen", rekao je turski ministar energetike Taner Jildiz.

"Eksplozija je izazvala požar, ali smo uspeli brzo da ga ugasimo. Isporuka gasa će biti nastavljena čim gasovod bude bio popravljen", rekao je Jildiz.

Turski mediji su tu eksploziju pripisali Radničkoj partiji Kurdistana (PKK), koja je ranije sprovodila slične sabotaže. 

PKK je pojačala operacije protiv turskih snaga bezbednosti poslednjih nekoliko dana na jugoistoku Turske. 

Turski premijer Ahmet Davutoglu juče je obećao da će turska vojna ofanziva protiv PKK biti nastavljena dok Kurdi ne polože oružje. 

Turska je u petak pokrenula vazdušne napade na uporišta Islamske države u Siriji i PKK u Iraku.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2015&mm=07&dd=28&nav_category=78&nav_id=1020573

Подели на овим сајтовима

Odlicno!

Sto je nestabilbiji Bliski Istok i snabdevanje gasom too je bolje za Rusiju i za nas .

Ne nego ce se sukob preneti i na Balkan. Ko god saradjuje sa Rusijom sebi puca u nogu. Empirijskom analizom dolazimo do zakljucka da je Rusija prokleta.

Подели на овим сајтовима

Ne nego ce se sukob preneti i na Balkan. Ko god saradjuje sa Rusijom sebi puca u nogu. Empirijskom analizom dolazimo do zakljucka da je Rusija prokleta.

Odlicmo! Taman da ih otresemo kao sline uz pomic brace Rusa .

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Odlicmo! Taman da ih otresemo kao sline uz pomic brace Rusa .

Овде сви једва чекамо нове ратове и уздамо се у твоју (не)моралну подршку као кључни фактор у наредним биткама.

54383a3bdb5aagrazie.png

Извор

Подели на овим сајтовима

Овде сви једва чекамо нове ратове и уздамо се у твоју (не)моралну подршку као кључни фактор у наредним биткама.

54383a3bdb5aagrazie.png

Извор

Koje ratove? Mislis forumske tripove o ratovima?

Подели на овим сајтовима

Turska policija uhapsila 1.050 militanata

U sukobima sa militantnim grupama turska policija je poslednjih dana uhapsila 1.050 ljudi

IZVOR: TANJUG  PONEDELJAK, 27.07.2015. | 19:45

Među uhapšenima su pripadnici Islamske države  ,   Radničke partije Kurdistana (PKK) i ultraleve partije DHKP-C

"Levati" "levati" i "Levati"... :(

Подели на овим сајтовима

Koje ratove? Mislis forumske tripove o ratovima?

Не зафркавај. Прво си усхићено говорио о новим сукобима на Блиском истоку, а затим си поздравио преношење тих сукоба на Балкан као нешто повољно за Србију (наравно, све са безбедне удаљености и у навијачким манирима). Размисли мало пре него нешто напишеш, нпр. почни од тога да ли би желео да се ти сукоби некако пренесу на Апенинско полуострво и зашто не.

Подели на овим сајтовима

Не зафркавај. Прво си усхићено говорио о новим сукобима на Блиском истоку, а затим си поздравио преношење тих сукоба на Балкан као нешто повољно за Србију (наравно, све са безбедне удаљености и у навијачким манирима). Размисли мало пре него нешто напишеш, нпр. почни од тога да ли би желео да се ти сукоби некако пренесу на Апенинско полуострво и зашто не.

Znaci da ponovim , odlicno, da ih otresemo kao sline uz pomoc brace Rusa .

I opet, o kom ratu se radi osim o forumskim tripovima?

Подели на овим сајтовима

I naravno da ssu sukbi na Bliskom Istokuu i dizanje u vazduh gasovoda odlicna stvar za Ruse aa i za nas.

I samo neka se rokaju medjusobno sto visee i sto bolje.

I otresccemo ih kaoo sline akoo krenu uz pomoc brace Rusa.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...