Гости Guest Написано Јул 24, 2015 Гости Пријави Подели Написано Јул 24, 2015 nahrani uličnog psa: - Sramota me je što živim u ovom gradu u kome su na snazi odvratni i neljudski zakoni, kojih se ni Hitler ne bi dosetio, ali ja te zakone ignorišem jer su mi moralni zakoni iznad svega, ovako za Petface priča Dragana Čikić iz Novog Sada koja je bila samo jedna od žrtvi surovog Zakona koji vlada u Novom Sadu, a o kojem smo i mi juče pisali: SRAMOTA U NOVOM SADU: Ukoliko nahranite psa ili mačku na ulici, dobićete KAZNU! Naime, Dragana je sa svoja dva psa jutros krenula u svakodnevnu šetnju. Na tom putu, u prakiću, naišla je na malenog psa, starog oko tri meseci, koji je cvileo. Naravno, pružila je ruku u kojoj su bile granule, kako bi se mališan bar malo zasladio. U tom trenutku ispred nje se našao komunalni policajac uz upozorenje:„Ne smeš da hraniš džukele“! - Izignorisala sam ga kao da je zid, a on je nastavio povišenim glasom da mi se obraća. Tada sam morala da mu kažem da je džukela ON, a da su ovo jako fine kuce. Naravno, odmah sam bila legitimisana, zatražio mi je dokumentaciju u vezi sa mojim psima, ali sam samo okrenula leđa i otišla dalje. Sada sam saznala da je tog psa neko otrovao, priča nam Dragana! Izrevoltirana ovim, Dragana je i na svom Facebook profilu podelila užasno iskustvo koje joj se upravo dogodilo i dodala: - Pitam trovače, ako je zabranjeno pojiti i hraniti napuštene životinje na plus 40C, kako nije kažnjivo hraniti ih otrovom? I kako nije kažnjivo da komunalci šetaju bez mozga i da ih plaćamo iz budžeta, kad bi od tih para mnogi starci i deca mogli da dobiju koru hleba, makar od juče? Dragana je odlučila jedno: svakog ko bude prijavljivao ljude koji hrane i poje jadne napuštene životinje, uslikaće i „okačiti“ na društvene mreže, snimiće ih, a potom i postaviti na You Tube. Kako kaže, na sve načine će obeležiti zlostavljače, pa „da plašimo decu takvim personama, a ne kojekakvim babarogama“, dodala je ova sjajna Novosađanka. Svoj revolt izražen u postu, Dragana je završila rečima: -Znam ja mnogo džukela, svuda ih ima. Motaju se po zgradama, zapišavaju hodnike i liftove, ne kupe fekalije za sobom, biju se, tuku žene i decu, bacaju smeće s prozora, truju svakog ko im smeta čak i kad ih ne ugrožava.Na žalost, za njih ne postoje rezervati gde bi živeli zatvoreni, obeleženi i kastrirani. Naročito ovo poslednje. Novosađani, sram vas bilo što ćutite! BRAVO, dok je ljudi, LJUDINA, kao što je Dragana bar male olakšice za napuštene životinje Novog Sada neće izostati. Pitamo se samo da li iko od nadležnih zaista, bar jednog minuta, razmisli na ovu temu i da li su ikada ikome pomogli u nevolji – čoveku ili životinji, svejedno je. Dragana, KAPA DOLE! http://petface.net/nahrani-ulicnog-psa-u-novom-sadu/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дидим Написано Јул 24, 2015 Пријави Подели Написано Јул 24, 2015 Помаже Бог! Моју бабу је изуједао пас луталица по рукама и прстима док је штитила главу и од пада је повредила чланак и пола године ишла са штаком. Мог најбољег друга из детињства је ујео пас луталица за лице и оставио му ожиљак на носу, срећом па се једва примети сад кад смо одрасли. Ја много волим псе (и све животиње) и пси природно воле мене и са непознатим псима брзо успоставим контакт. Као Цезар Миљан. Удомио сам или помогао да се удоме неколико напуштених паса и мачака и искрено не знам шта да мислим о људима који хране псе на улици, а неће да их поведу са собом. Да ли тиме чине добро дело или праве штету. Пас је социјално биће и треба да буде део породице и има свој дом, тј. територију коју ће да чува. Он није голуб или врабац да живи у парку, па да му бацимо хране и одемо. Најчешће жртве напада паса луталица су жене и деца. Не знам да ли зато што панично реагују на страх или због високе фреквенције гласа иритирају пса. Пас не треба да буде луталица и не треба да се по насељеним местима самоорганизује у чопоре и даље размножава. То није дивља животиња. -Владимир-, Kaludjerovic Sreten, Sanja Т. and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јул 24, 2015 Пријави Подели Написано Јул 24, 2015 У Америци је забрањено да храниш људе по улици-клошаре. Ето колико смо ми заостали за Америкама! Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јул 24, 2015 Пријави Подели Написано Јул 24, 2015 Пас не треба да буде луталица и не треба да се по насељеним местима самоорганизује у чопоре и даље размножава. То није дивља животиња. А ни насеља нису шуме. Дидим је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Јул 24, 2015 Пријави Подели Написано Јул 24, 2015 Помаже Бог! Моју бабу је изуједао пас луталица по рукама и прстима док је штитила главу и од пада је повредила чланак и пола године ишла са штаком. Мог најбољег друга из детињства је ујео пас луталица за лице и оставио му ожиљак на носу, срећом па се једва примети сад кад смо одрасли. Ја много волим псе (и све животиње) и пси природно воле мене и са непознатим псима брзо успоставим контакт. Као Цезар Миљан. Удомио сам или помогао да се удоме неколико напуштених паса и мачака и искрено не знам шта да мислим о људима који хране псе на улици, а неће да их поведу са собом. Да ли тиме чине добро дело или праве штету. Пас је социјално биће и треба да буде део породице и има свој дом, тј. територију коју ће да чува. Он није голуб или врабац да живи у парку, па да му бацимо хране и одемо. Најчешће жртве напада паса луталица су жене и деца. Не знам да ли зато што панично реагују на страх или због високе фреквенције гласа иритирају пса. Пас не треба да буде луталица и не треба да се по насељеним местима самоорганизује у чопоре и даље размножава. То није дивља животиња. А да ли се пас или мачка или нека друга животиња нашла на улици његовом кривицом ? Ко најчешће стоји иза тога што је животиња на улици? Да ли треба животиња да испашта због тога или треба да испашта онај који је пустио на улицу? Kaludjerovic Sreten је реаговао/ла на ово 1 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дидим Написано Јул 24, 2015 Пријави Подели Написано Јул 24, 2015 nahrani uličnog psa: - Sramota me je što živim u ovom gradu u kome su na snazi odvratni i neljudski zakoni, kojih se ni Hitler ne bi dosetio, Незгодно је уплитати Хитлера у причу јер је он био вегетаријанац и жесток активиста за права животиња. Љубитељи животиња то не знају, али нацистичка Немачка је била прва земља у свету која је забранила експерименте над животињама и донела законе о њиховој добробити који су ишли до тих ситница да су нпр. забранили кување јастога наживо и регулисали начине поткивање коња, да животиње не би патиле. Забранили су постављање замки, строго ограничили лов... Све супротно од оног што су радили Јеврејима. Љубитељи животиња, а нарочито вегани и противници лова, треба много да пазе кад помињу Хитлера јер је он био један од њих. Џуманџи, -Владимир-, Sanja Т. and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Svetlost svetu Написано Јул 24, 2015 Пријави Подели Написано Јул 24, 2015 Следећа ствар како каже Жељко има да буде као у Америци забрана храњења уличара, па онда замрана јавног размишљања па затим приватног ) Па онда не знам ни ја више шта... Уф што се изнервира.. bangin bangin bangin bangin bangin Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Јул 24, 2015 Пријави Подели Написано Јул 24, 2015 Незгодно је уплитати Хитлера у причу јер је он био вегетаријанац и жесток активиста за права животиња. Љубитељи животиња то не знају, али нацистичка Немачка је била прва земља у свету која је забранила експерименте над животињама и донела законе о њиховој добробити који су ишли до тих ситница да су нпр. забранили кување јастога наживо и регулисали начине поткивање коња, да животиње не би патиле. Забранили су постављање замки, строго ограничили лов... Све супротно од оног што су радили Јеврејима. Љубитељи животиња, а нарочито вегани и противници лова, треба много да пазе кад помињу Хитлера јер је он био један од њих. Ali su zato vrsili eksperimente na ljudima ... Inviato dal mio iPad utilizzando Tapatalk Kaludjerovic Sreten је реаговао/ла на ово 1 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука