Jump to content

Фазе развоја у хришћанском животу: неофитство, занос, разочарење, криза,...па опет...

Guest ЖРУ Администрација

Препоручена порука

Јесам, још је то све прилично свјеже.  pravilaa

и како ти се чини после свега ?    crutches

Што те не убије, ојача те crutches  Било је то код мене баш болно. Човјек који је читав живот спортиста,  редовно теретана, излаци до ујутро итд. нагло окреће живот у другом правцу. Први пут сам отишао на литургију у септембру прошле године, па почео да пуштам браду, прекинуо теретену ма хтјео и у манастир ићи  pravilaa-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt='crutches' />

Сада је све другачије  pravilaa

Неку вече сам гледао филм "На путу" који ме мало подсјети на то. Препоручујем свима да погледају

http://www.filmovionline.com/index.php/domaci-filmovi/1070-na-putu-2010

У хришћанству нема пречица

Подели на овим сајтовима

• Одговори 216
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Не. Мада је мало фалило да ме литература Владе Димитријевића однесе где не треба у првим корацима живеће вере.

Dok sam bio veran i ja sam je čitao. Užas.

Jesi li čitao Zašto plače Sveti Sava?

Подели на овим сајтовима

Не. Мада је мало фалило да ме литература Владе Димитријевића однесе где не треба у првим корацима живеће вере.

Ух, имао си среће....Димитријевић је управо одскочна даска за "трајну неофитску фазу".....

Ето човек још се није отргао од тих прича.... 70zfof0qsamomolitva

Istina. Možda mi bude predavao književnost sledeće godine.

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest о. Агапије

...... па почео да пуштам браду,

crutches crutches pravilaa

ово је најјаче !  

crutches

Јој мили брате, сада си ме подсетио.....све сам то радио и ја....

и манастир, и брада, и спорт, и музика.....све био оставио сматрајући да је то зло....

Али шта'ш када се човек префорсира литературом која није прикладна и одговарајућа за његов (духовни) раст....

Подели на овим сајтовима

А зашто више ниси ? Први пут чујем да има и тога  89898989898989

Подели на овим сајтовима

Haha, dok sam bio vernik. To jest.

A kao vernik, ne znam baš da li sam izašao iz te faze, verovatno da jesam.

Bio sam u njojZI.

Подели на овим сајтовима

crutches pravilaa pravilaa

ово је најјаче !  

crutches

и манастир, и брада, и спорт, и музика.....све био оставио сматрајући да је то зло....

Али шта'ш када се човек префорсира литературом која није прикладна и одговарајућа за његов (духовни) раст....

crutches Да, да и музика поготово. Сјећам се да сам обрисао 12 гига музике, па ако је једна пјесма око 4 МБ израчунајте сами колико је то пјесама и онда наскидам неке "духовне" музике, типа служба у манастиру Хиландар и само сам такву музику слушао јер остало "ништа није ваљало"... Али хвала Богу и тај период је прошао и да будем искрен драго ми је што је уопште и био, јер човјек тек када нешто доживи може да искрено разумије   70zfof0qsamomolitva

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest о. Агапије

pravilaa pravilaa bandit

ово је најјаче !  

crutches

crutches Да, да и музика поготово. Сјећам се да сам обрисао 12 гига музике, па ако је једна пјесма око 4 МБ израчунајте сами колико је то пјесама и онда наскидам неке "духовне" музике, типа служба у манастиру Хиландар и само сам такву музику слушао јер остало "ништа није ваљало"... Али хвала Богу и тај период је прошао и да будем искрен драго ми је што је уопште и био, јер човјек тек када нешто доживи може да искрено разумије   70zfof0qsamomolitva

да ли ћеш ми веровати ако ти кажем да сам 1996 год. спалио све постере, плоче и касете Ајрон Мејден са осталим "сатанистима" и почео да слушам Ганс ен Роузис..... pravilaa bandit  Па, када су снимили)обрадили) "Симпати фор д девил" и то престао да слушам.... crutches

Подели на овим сајтовима

Haha, dok sam bio vernik. To jest.

A kao vernik, ne znam baš da li sam izašao iz te faze, verovatno da jesam.

Bio sam u njojZI.

Разумио сам ја тебе одмах да си био вјерник, али није ни јасно како можеш престати бити то. Могу разумити да неко мање неко више "учествује у црквеном животу" па и да престане ићи на литургију али ако једном повјерујеш у Бога чини ми се немогућим престати вјеровати у њега  89898989898989

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest о. Агапије

Можеш да замислиш који је то био подвиг да омиљену групу уз коју си лежао и успављивао се, учио , јео , забављао се и радовао , њене плоче и постере спалиш уз речи "Из ватре изашло у ватру се враћа".... crutches

Подели на овим сајтовима

да ли ћеш ми веровати ако ти кажем да сам 1996 год. спалио све постере, плоче и касете Ајрон Мејден са осталим "сатанистима" и почео да слушам Ганс ен Роузис..... цепање од смеха pravilaa  Па, када су снимили)обрадили) "Симпати фор д девил" и то престао да слушам.... crutches

crutches  crutches  70zfof0qsamomolitva

Подели на овим сајтовима

Можеш да замислиш који је то био подвиг да омиљену групу уз коју си лежао и успављивао се, учио , јео , забављао се и радовао , њене плоче и постере спалиш уз речи "Из ватре изашло у ватру се враћа".... crutches

crutches                pravilaa        crutches

apel.png

Подели на овим сајтовима

pravilaa bandit bandit

ово је најјаче !  

crutches

pravilaa Да, да и музика поготово. Сјећам се да сам обрисао 12 гига музике, па ако је једна пјесма око 4 МБ израчунајте сами колико је то пјесама и онда наскидам неке "духовне" музике, типа служба у манастиру Хиландар и само сам такву музику слушао јер остало "ништа није ваљало"... Али хвала Богу и тај период је прошао и да будем искрен драго ми је што је уопште и био, јер човјек тек када нешто доживи може да искрено разумије   70zfof0qsamomolitva

да ли ћеш ми веровати ако ти кажем да сам 1996 год. спалио све постере, плоче и касете Ајрон Мејден са осталим "сатанистима" и почео да слушам Ганс ен Роузис..... pravilaa bandit  Па, када су снимили)обрадили) "Симпати фор д девил" и то престао да слушам.... crutches

crutches satanisti? ko vam to kazao?

Please allow me to introduce myself...  bicycle bandit

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest о. Агапије

0102_laugh 0102_laugh 0102_laugh

ово је најјаче !  

:cheesy:

0110_hahaha Да, да и музика поготово. Сјећам се да сам обрисао 12 гига музике, па ако је једна пјесма око 4 МБ израчунајте сами колико је то пјесама и онда наскидам неке "духовне" музике, типа служба у манастиру Хиландар и само сам такву музику слушао јер остало "ништа није ваљало"... Али хвала Богу и тај период је прошао и да будем искрен драго ми је што је уопште и био, јер човјек тек када нешто доживи може да искрено разумије   70zfof0qsamomolitva

да ли ћеш ми веровати ако ти кажем да сам 1996 год. спалио све постере, плоче и касете Ајрон Мејден са осталим "сатанистима" и почео да слушам Ганс ен Роузис..... 0110_hahaha joooj  Па, када су снимили)обрадили) "Симпати фор д девил" и то престао да слушам.... 0212_rolleyes

ne_shvata satanisti? ko vam to kazao?

Please allow me to introduce myself...  bleh :cheesy:

Влада Димитријевић...... stadaradim

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest о. Агапије

Можеш да замислиш који је то био подвиг да омиљену групу уз коју си лежао и успављивао се, учио , јео , забављао се и радовао , њене плоче и постере спалиш уз речи "Из ватре изашло у ватру се враћа".... 0212_rolleyes

Постављена слика

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...