Цвеле1993 Написано Март 8, 2010 Пријави Подели Написано Март 8, 2010 Цитат mislim da nema dan muškaraca ... a , dan žena je o.k. da postoji jer su one hiljadama godina bile u mnogo nepovoljnijem položaju u odnosu na muškarce ! Nešto je prihvatljivija situacija u poslednjih nekoliko decenija , iako ni sada osobe ženskog pola nisu skroz ravnopravne , tako da je dobro da se povremeno (recimo 8. marta) prisetimo toga ... i ti si misionar , i znaš da tu titulu prikače onome kome (na zahtev) dozvole pristup podforumu o medjureligijskom dijalogu , tako da ... šta ti širiš? Ширим Евангелиос - Радосну Вест међу муслиманима. Али више учим, тако да је прави мисионар брат Александар. Човек над човетцима, три у један. :smiley: 1.Теолог 2.Модератор 3.Мисионар :cheesy2: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ulični Muzičar Написано Март 8, 2010 Пријави Подели Написано Март 8, 2010 Цитат Цитат mislim da nema dan muškaraca ... a , dan žena je o.k. da postoji jer su one hiljadama godina bile u mnogo nepovoljnijem položaju u odnosu na muškarce ! Nešto je prihvatljivija situacija u poslednjih nekoliko decenija , iako ni sada osobe ženskog pola nisu skroz ravnopravne , tako da je dobro da se povremeno (recimo 8. marta) prisetimo toga ... i ti si misionar , i znaš da tu titulu prikače onome kome (na zahtev) dozvole pristup podforumu o medjureligijskom dijalogu , tako da ... šta ti širiš? Ширим Евангелиос - Радосну Вест међу муслиманима. Али више учим, тако да је прави мисионар брат Александар. Човек над човетцима, три у један. :smiley: 1.Теолог 2.Модератор 3.Мисионар :cheesy2: pitao sam samo da naglasim da je van teme ... . www.ulicni-muzicar.blogspot.com [ izvol'te... ] . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Цвеле1993 Написано Март 8, 2010 Пријави Подели Написано Март 8, 2010 Цитат Цитат Цитат mislim da nema dan muškaraca ... a , dan žena je o.k. da postoji jer su one hiljadama godina bile u mnogo nepovoljnijem položaju u odnosu na muškarce ! Nešto je prihvatljivija situacija u poslednjih nekoliko decenija , iako ni sada osobe ženskog pola nisu skroz ravnopravne , tako da je dobro da se povremeno (recimo 8. marta) prisetimo toga ... i ti si misionar , i znaš da tu titulu prikače onome kome (na zahtev) dozvole pristup podforumu o medjureligijskom dijalogu , tako da ... šta ti širiš? Ширим Евангелиос - Радосну Вест међу муслиманима. Али више учим, тако да је прави мисионар брат Александар. Човек над човетцима, три у један. :smiley: 1.Теолог 2.Модератор 3.Мисионар :cheesy2: pitao sam samo da te podsetim da je van teme što si ti mene pitao isto ... Добро... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Написано Март 8, 2010 Пријави Подели Написано Март 8, 2010 Зашто да не ? Свим припадницама љепшег пола сретан празник :cheesy2: У хришћанству нема пречица Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
дибидусрус Написано Март 8, 2010 Пријави Подели Написано Март 8, 2010 Данас увече се служи јутрења посвећена обретењу главе Јована Предтече. Сутра је тај празник , који је такав велики да има Причешћа. Сво знамо како му је одсечена глава...и сви знамо реакцију Господњу на то. Случајност? Не би реко.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Маша Написано Март 8, 2010 Пријави Подели Написано Март 8, 2010 Цитат Данас увече се служи јутрења посвећена обретењу главе Јована Предтече. Сутра је тај празник , који је такав велики да има Причешћа. Сво знамо како му је одсечена глава...и сви знамо реакцију Господњу на то. Случајност? Не би реко....Ал ти је поређењееее, свака жена је Иродијада за тебе, јел?Не заборави да је Једна родила Бога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
shalom777 Написано Март 8, 2010 Пријави Подели Написано Март 8, 2010 Да ли треба обиљежавати 8.март? По мени,све једно, како ко хоће... није то нека битна ствар.... Лично немам неког осјећаја према 8.марту као Празнику... Иначе, можемо поставити и слично питање- треба ли обиљежавати Дан државности, Нову годину, Празник рада, Дан борбе против рака,дијабетеса...? Ми хришћани имамо наше Празнике, Празнике Цркве, а ове- овоземаљске- по мом скромном мишљењу- можемо и не морамо, просто није ријеч о неком значајном питању... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
šangaj Написано Март 8, 2010 Пријави Подели Написано Март 8, 2010 Не знам да ли сте приметили али на телевизији сваки дан је светски дан нечега, тако је скоро био и светски дан броја 122 (мислим да је тај), ову појаву раније нисам приметио. ЧЕКАМ ВАСКРСЕЊЕ МРТВИХ И ЖИВОТ БУДУЋЕГ ВЕКА Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вера Написано Март 8, 2010 Пријави Подели Написано Март 8, 2010 Цитат Цитат Данас увече се служи јутрења посвећена обретењу главе Јована Предтече. Сутра је тај празник , који је такав велики да има Причешћа. Сво знамо како му је одсечена глава...и сви знамо реакцију Господњу на то. Случајност? Не би реко....Ал ти је поређењееее, свака жена је Иродијада за тебе, јел?Не заборави да је Једна родила Бога. Мислим да нема потребе за оваквим коментаром, пренаглашен је. И ма колико био у праву или не, верујем да брат није имао лоше намере. Но, све је то на нама, како ко гледа на ствари. С друге стране, ми имамо празнике посвећене и женама и мужевима, односно и очевима и мајкама. То су Материце и Оци. Шта ће нам више? Овај "празник" је таква глупост? Запита ли се неко шта се то ту празнује? com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Маша Написано Март 8, 2010 Пријави Подели Написано Март 8, 2010 Цитат Мислим да нема потребе за оваквим коментаром, пренаглашен је. И ма колико био у праву или не, верујем да брат није имао лоше намере. Но, све је то на нама, како ко гледа на ствари.А ја мислим да је твој коментар непотребан. Једино ако ниси ангажована као адвокат .. у том случају те разумем. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вера Написано Март 8, 2010 Пријави Подели Написано Март 8, 2010 Цитат Цитат Мислим да нема потребе за оваквим коментаром, пренаглашен је. И ма колико био у праву или не, верујем да брат није имао лоше намере. Но, све је то на нама, како ко гледа на ствари.А ја мислим да је твој коментар непотребан. Једино ако ниси ангажована као адвокат .. у том случају те разумем. Ма нема проблема. Схватам да си темпераментнија. Колико сам разумела, ово је форум, те свако учествује у дискусији. Можда погрешно схватам? У сваком случају, нема потребе ни за каквим заједљивим коментарима, пре свега зато што смо православни, а негде напослетку и зато што смо одрасли, еманциповани људи. Свако добро и мање једа! :smiley: Поготово не у тако дииииивном и благословеном стању у коме ти тренутно јеси! :smiley: com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Маша Написано Март 8, 2010 Пријави Подели Написано Март 8, 2010 Свиђа ми се што на даљину ''читаш'' људе, благо теби, кад порастем волела бих да будем као ти. пс колико видим ни ти ниси изашла из пост порођајног синдрома, па ти желим срећан излазак (и мање напада на људе приликом истог). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ulični Muzičar Написано Март 8, 2010 Пријави Подели Написано Март 8, 2010 Цитат Цитат Цитат Данас увече се служи јутрења посвећена обретењу главе Јована Предтече. Сутра је тај празник , који је такав велики да има Причешћа. Сво знамо како му је одсечена глава...и сви знамо реакцију Господњу на то. Случајност? Не би реко....Ал ти је поређењееее, свака жена је Иродијада за тебе, јел?Не заборави да је Једна родила Бога. Мислим да нема потребе за оваквим коментаром, пренаглашен је. И ма колико био у праву или не, верујем да брат није имао лоше намере. Но, све је то на нама, како ко гледа на ствари. С друге стране, ми имамо празнике посвећене и женама и мужевима, односно и очевима и мајкама. То су Материце и Оци. Шта ће нам више? Овај "празник" је таква глупост? Запита ли се неко шта се то ту празнује? već sam rek'o u jednom ranijem postu ... mi grešimo što ga SLAVIMO ... u ex-YU državama se preteruje! treba ga jednostavno - obeležiti (ne hvataj me za izraz , nisam siguran da je najsrećniji ...) a zašto ? pa, i tu ću da se ponovim ... da se prisetimo da žene nisu ni danas u potpunosti ravnopravne , a ranije tek NISU bile ... da li se barem u tome slažemo ? ako -DA , onda je u redu što postoji jedan takav dan u godini a , ovaj "balkanski" 8. mart ? ... karikatura, ništa manje ! . www.ulicni-muzicar.blogspot.com [ izvol'te... ] . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вера Написано Март 8, 2010 Пријави Подели Написано Март 8, 2010 Хвала на лепим жељама. Помени ме! Баш зато што и сама знаш како је то кад се породиш па прораде хормони. Да је тешко - јесте. Што се, пак, оног дела "кад порастем волела бих да будем као ти" тиче... Не знам какав сувисли коментар да дам. Људе не "читам", али прилично је лако претпоставити неке ствари. Тако да исправљам оно схватам у претпостављам. Нисам имала намеру икога да нападнем. Стога можеш још једном прочитати пост који сам написала - рекла сам да је Твој коментар пренаглашен. Ако сам тиме увредила Твоју личност или си то доживела као напад на Твоју личност, опрости због тога. С друге стране, није случајно што се догодило да добијем овакав коментар. Као што и ништа што се у животу дешава није случајно. Без патетике и било чега сличног томе, могу да констатујем да ми овакав начин комуникације са православним људима не прија. Праштај ако Те увредих! Одговор не мораш слати, више нисам члан форума. Не видим да су овакви тренуци на било какав начин душекорисни. Знам шта значи друго стање и материнство, зато ти заиста желим пре свега мир и радост у таквом твом стању. Надам се да ћеш моју искрену жељу схватити као заиста такву - искрену. Поздрав и свако добро, Вера com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ulični Muzičar Написано Март 8, 2010 Пријави Подели Написано Март 8, 2010 da dodam ... nije svetski dan žena kriv što ga mi SLAVIMO kako ne dolikuje ! kao i u mnogim drugim stvarima ljudi su ti koji sve pokvare ... . www.ulicni-muzicar.blogspot.com [ izvol'te... ] . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука