Ignjatije Написано Јул 15, 2015 Пријави Подели Написано Јул 15, 2015 Srbija prva na meti islamista? VIDEO U video snimku "Mi smo islamski hilafet - kasida" kao početna meta islamskih terorista označena je Srbija, a za njom slede i ostale zemlje Balkana. Kako se navodi u snimku, ekstremisti su nakon osvajanja Srbije pripremili plan da terorističke akcije sprovedu u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Albaniji i Makedoniji. U videu se nakon citata iz Kurana čuje poruka: "Radujte se svi Balkanci, bliže vam se bolji dani, dolaze vam muslimani, mi smo islamski hilafet". U strofi koja se odnosi na Srbiju kaže se "raduj se, oj ti Srbijo, bit ćeš deo islamija iako ti to ne prija, mi smo islamski hilafet". "'Bosno i Hercegovino eto vam mudžahedina, pašće glave murtedina", deo je teksta koji se odnosi na BiH. Dalje se navodi: "Raduj se, o Kroatija, pašće ti demokratija, Božji zakon, pravda svima mi smo islamski hilfet. Raduj se, o Crna Goro, dolazimo mi uskoro. Bićeš naše mesto novo, mi smo islamski hilafet. Radujte se Albanija, Kosovo, Makedonija, vratićemo vam šerijat, mi smo islamski hilafet". Na kraju snimka upućena je preteća poruka i američkom predsedniku Baraku Obami uz uznemirujuće fotomontaže: "Raduj se i ti Obama, pobeda pripada nama, mi smo sinovi islama, mi smo islamski hilafet". Jutjub kanal "Put Hilafeta" na kojem je objavljen ovaj snimak, već duže vreme poziva na džihad i veliča borbu i borce Islamske države, objavljujući propagande snimke ID, ali i osvajanje Palmire, ekkstremiste iz Nigerije... Podsetimo, Islamska država objavila je nedavno propagandni snimak kojim preti balkanskim zemljama i poziva muslimane sa Balkana da joj se pridruže ili pokrenu napade na Balkanu. https://youtu.be/6R4Bker1kqo http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Marko Dragičević Написано Јул 21, 2015 Пријави Подели Написано Јул 21, 2015 Srbija prva na meti islamista? VIDEO U video snimku "Mi smo islamski hilafet - kasida" kao početna meta islamskih terorista označena je Srbija, a za njom slede i ostale zemlje Balkana. Kako se navodi u snimku, ekstremisti su nakon osvajanja Srbije pripremili plan da terorističke akcije sprovedu u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Albaniji i Makedoniji. U videu se nakon citata iz Kurana čuje poruka: "Radujte se svi Balkanci, bliže vam se bolji dani, dolaze vam muslimani, mi smo islamski hilafet". U strofi koja se odnosi na Srbiju kaže se "raduj se, oj ti Srbijo, bit ćeš deo islamija iako ti to ne prija, mi smo islamski hilafet". "'Bosno i Hercegovino eto vam mudžahedina, pašće glave murtedina", deo je teksta koji se odnosi na BiH. Dalje se navodi: "Raduj se, o Kroatija, pašće ti demokratija, Božji zakon, pravda svima mi smo islamski hilfet. Raduj se, o Crna Goro, dolazimo mi uskoro. Bićeš naše mesto novo, mi smo islamski hilafet. Radujte se Albanija, Kosovo, Makedonija, vratićemo vam šerijat, mi smo islamski hilafet". Na kraju snimka upućena je preteća poruka i američkom predsedniku Baraku Obami uz uznemirujuće fotomontaže: "Raduj se i ti Obama, pobeda pripada nama, mi smo sinovi islama, mi smo islamski hilafet". Jutjub kanal "Put Hilafeta" na kojem je objavljen ovaj snimak, već duže vreme poziva na džihad i veliča borbu i borce Islamske države, objavljujući propagande snimke ID, ali i osvajanje Palmire, ekkstremiste iz Nigerije... Podsetimo, Islamska država objavila je nedavno propagandni snimak kojim preti balkanskim zemljama i poziva muslimane sa Balkana da joj se pridruže ili pokrenu napade na Balkanu. https://youtu.be/6R4Bker1kqo Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Marko Dragičević Написано Јул 21, 2015 Пријави Подели Написано Јул 21, 2015 To nisu pravi muslimani, terorizam nije islamski monopol Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Септембар 2, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 2, 2015 "Rizik od formiranja balkanske ID?" Islamska država bi mogla imati motiv da formira tzv. balkansku ID, smatraju poznavaoci bezbednosne situacije na Kosovu i predstavnici institucija, prenosi RSE. Ekstremistički i teroristički pokreti, navodi Radio Slobodna Evropa, bazirani na verskim interpretacijama mogu da iskoriste balkanske motive, ukljucujući i Kosovo, za stvaranje jedne terorističke grupe. Burim Ramadani, bivši kosovski poslanik veruje da Islamska država može da iskoristi međuetničke motive s ekstremističkim, islamskim ideologijama, koji su prisutni na Balkanu. "ID i ostale organizacije koje funkcionišu pod time mogu da iskoriste ovu situaciju i tako kreiraju, uslovno rečeno, balkanski ID. Balkan je sam po sebi podeljen, postoje međuetnicke i političke tenzije, a međudržavni sukobi su i dalje otvoreni. Ovo je glavni rizik na Balkanu", navodi on. Slično mišljenje ima i Nuredin Ibiši, član skupštinskog Odbora za unutrašnja pitanja, navodeći da militantna grupa može da iskoristi trenutno stanje na Balkanu, a pogotovo na Kosovu. “Smatram da se oni mogu infiltrirani i stvoriti svoj sistem”, naglašava Ibiši. U poslednjem izveštaju Stejt departmenta o borbi protiv terorizma u svetu u 2014. ocenjeno je da na Kosovu postoje rastuće pretnje od islamskog ekstremizma, navodi RSE. Inače, oko 300 osoba sa Kosova učestvovalo je u ratovima u Siriji ili Iraku. http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2015&mm=09&dd=02&nav_category=640&nav_id=1034309 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Goku Написано Септембар 3, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 3, 2015 На жалост, ово не само да је могуће, него је и извјесно. Χριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας, και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενο Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milos Tijanic Написано Септембар 3, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 3, 2015 На жалост, ово не само да је могуће, него је и извјесно. Ја нешто не верујем. Најављивали су и у августу могуће терористичке нападе, ево дође септембар, па се хвала Богу није ништа десило. "You wear a mask for so long, you forget who you were beneath it." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Goku Написано Септембар 3, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 3, 2015 То што се није десило, не значи да неће, тим прије што нико не ради ништа да се спријечи, мити се, реално може спријечити.Ево, навешћу ти примјере са ове стране Дрине:Бугојно, прије коју годину, миран дан, миран град (углавном Бошњаци и Хрвати, нема Срба - нема проблема). Сутрадан ујутру ударна вијест: експлозија у полицијској станици у Бугојну, не знам ни ја колико погинулих - терористички напад. Муслиман на муслимане.Сарајево, прије двије три године, рат одавно завршен, миран "мултиетнички" град (јест да ни тамо нешто нема Срба, али ко им је крив, сами се покупили и отишли, без обзира шта Неле прича(ово је било иронично)), кад сутрадан опсадно стање, Мевлид Јашаревић калашем пуца по Америчкој амбасади у сред бијела дана.Зворник, прије који мјесец, нормално тече живот (овдје су углавном Срби, Бошњаци се неко вратио, неко није), кад одједном вијест: наоружан упао у полицијску станицу, убио једног, ранио више полицајаца. Одмах га Сарајевски медији правдају тиме што му је, ето, отац погинуо у рату (на страну то што су и убијеном полицајцу оца убили на Возући у току рата)Видео објављен на свим могућим порталима прије мјесец-два гдје борац Исламске државе позива муслимане у Босни и Србији да нас како год могу убијају, пале, сипају нам отров у храну....У Маочи се на кућама вијоре заставе ИД-а, зна се и ко је од тих вехабија ратовао или још увијек ратује у Сирији, полиција ту не залази...Скоро се у Бањалуци појавио један од ратних лидера Сејфудин Токић, испред Храма Христа Спаситеља махао ратном заставом тзв Армије БиХ, полиција ништа. Исто тако неко може умјесто заставе извадити калаш и оплести по родитељима и дјеци који се свако поподне скупљају тамо на платоу.Е, сад, питање за тебе, брате мој Милоше, зашто теби све ово дјелује невјероватно? Зашто смо ми, генерално, уљуакани у некој лажној сигурности, па мислимо да нам се у ери свеприсутности информација на мобилним уређајима не могу десити овакве ствари? Колико је заправо Крушевац далеко од Косова, Прешева, Новог Пазара? Мислиш да их нема од тамо који ратују за ИД? Колико је тешко унијети бомбу (рецимо у руксаку на леђима) у Цркву, тржни центар, биоскоп, пијацу....? Колико је тешко из аута у покрету отворити ватру на дјецу у школском дворишту?Нећемо (бар се надам и барем још извјесно вријеме) видјети призоре као са слике горе код нас, али један макар и "мањи" терористички напад је могућ, и извјестан, јер им је у плану. А ономе ко ту изгуби родитеља, дијете... то је трагедија сразмјерна Сирији.Мислите о томе. Χριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας, και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενο Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milos Tijanic Написано Септембар 3, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 3, 2015 Е, сад, питање за тебе, брате мој Милоше, зашто теби све ово дјелује невјероватно? Зашто смо ми, генерално, уљуакани у некој лажној сигурности, па мислимо да нам се у ери свеприсутности информација на мобилним уређајима не могу десити овакве ствари? На ИД терористичке акције гледам као могуће оруђе Америке, да кажњава и васпитава непослушне и да их држи под контролом. Нелогично ми је да сама ИД има неки стратешки интерес да овлада прво Балканом и створи свој калифат. Ту би изгубила много времена и неки свој моментум, јер би то трајало деценијама. Распала би се пре времена. А што се Америке тиче, ова власт је прилично послушна да би нам ударала пацке. Ако желе да затегну омчу Европи и да их заплаше, то неће са неком демонстрацијом терористичке акције у Србији, не би се они много узрујали. С друге стране, мислим да на десет застрашујућих прогноза и вести, једва да се једна оствари. А живети у сталном страху није добро, превише је лоших вести и информација. Боље се уљуљкати и живети нормално без стрпње, а ако се нешто деси, онда реаговати како се може. "You wear a mask for so long, you forget who you were beneath it." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Goku Написано Септембар 3, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 3, 2015 а ако се нешто деси, онда реаговати како се може. Знам брате да не мислиш тако, али ово може да се протиумачи као "а ако се деси (неком другом, а не мени) онда реаговати..." Јер, навео сам ти примјере, колико "од јуче" да се десило, али "са друге стране реке" (како вели Бајага)У сваком случају, боље спријечити него лијечити, зар је потребно да ИКО макар и једна особа страда? Хоће ли дјеци полицајаца страдалих о вим терористичким нападима бити лакше што знају да су им родитељи страдали не због интереса ИД-а, него као оруђе Америке? Куманово, од прије мјесец дана? Не може се то исто десити у нпр Врању? Треба чекати да се деси?Касно је реаговати кад падне мртва глава. Како Његош вели: "мртву главу не диже из гроба..." Χριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας, και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενο Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milos Tijanic Написано Септембар 3, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 3, 2015 Знам брате да не мислиш тако, али ово може да се протиумачи као "а ако се деси (неком другом, а не мени) онда реаговати..." Нешто не верујем да можемо нешто да урадимо медијском халабуком. А ни појединачно, да свако од нас уходи и шпијунира свакога ко личи на потенцијалног терористу (сећам се како је настрадао електричар у Енглеској после оне гужве на Хитроу пре неколико година, полицајцу је изгледао сумњиво, па га превентивно оверио). Да се отвори неки кол центар и свако ко примети особу сумњивог понашања да зове. Немам идеју шта би могло да се уради? Предложи па да дискутујемо. Остаје ми да верујем нашим обавештајним службама, и њиховом сарадњом са другим службама. "You wear a mask for so long, you forget who you were beneath it." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Goku Написано Септембар 3, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 3, 2015 Остаје ми да верујем нашим обавештајним службама, и њиховом сарадњом са другим службама. Управо то, али требало би и да у народу постоји свијест (не страх, не паника) о потенцијалној опасности. А овакви чланци нису медијска халабука него реално упозорење које управо те службе не би смјеле игнорисати. Χριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας, και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενο Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milos Tijanic Написано Септембар 3, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 3, 2015 Екстреман пример, нешто најгоре што може да се деси терористичким нападом, је рецимо у Русији, 2004. у школи, почетак школске године. За овако нешто екстремно, терористи су имали захтеве, била је напета ситуација са Чеченијом. То је што се тиче мотивације, потребан је јак и очигледан мотивациони фактор, за неку велику терористичку акцију. Под медијском халабуком подразумевам да се стално спинује по фејсбуку, форумима, социјалним мрежама, да то стекне такву пажњу од стране власти, да нешто предузму, да се бар уозбиље. Е сад шта би могли више да ураде, чак и да желе, не знам. Није ми јасно ни са оним пожарима да ли су били подметнути или су били спонтани и да ли би постављање мреже осматрачница, у којима би стражари са двогледима ноћу и дању посматрали, нешто допринело. "You wear a mask for so long, you forget who you were beneath it." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћирило Написано Септембар 3, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 3, 2015 Све ово са овим избеглицама је некаква намештаљка са ко зна каквим циљевима. Избеглице су ушле у ЕУ самим уласком у Грчку. Свака чланица мора регистровати избеглице и азиланте ако су се нашли на њеној територији, и место да то одради Грчка јер је она прва земља ЕУ у којој су се нашли, па да онда у договору са другим чланицама ЕУ због својих немогућности шаље даље исте другим чланицама, преко леђа сиромашних државица Македоније и Србије води се унутаревропска политика. Најбоље затворити границу и довиђења, а ЕУ нека решава сама своје проблеме. nana је реаговао/ла на ово 1 Само је једна вера права - вера хришћанска православна! Само је једна црква права Црква Исусом Христом Господом основана - Црква православна! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћирило Написано Септембар 3, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 3, 2015 За терористичке нападе по свету, питање је шта је дело терориста а шта покварених политичара да би постигли ко зна какве своје циљеве. Политичарима није жао жртвовати свој народ због неког циља (Маркале...) nana је реаговао/ла на ово 1 Само је једна вера права - вера хришћанска православна! Само је једна црква права Црква Исусом Христом Господом основана - Црква православна! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milos Tijanic Написано Септембар 3, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 3, 2015 За терористичке нападе по свету, питање је шта је дело терориста а шта покварених политичара да би постигли ко зна какве своје циљеве. Кад помену политичаре, мени одмах на памети она експлозија 3500 тона муниције у војном складишту код Параћина, пре десетак година. Нама терористи много и не требају, ствари екплодирају саме од себе. Ћирило and nana је реаговао/ла на ово 2 "You wear a mask for so long, you forget who you were beneath it." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука