Jump to content

Šta ste po profesiji, čime se bavite, da li ste zadovoljni svojim poslom, kako preživljavate...

Оцени ову тему

Guest Alefshin

Занимање  

118 члановâ је гласало

1. 1. Занимање

• Инжењер
      28
    • Економиста
      9
    • Правник
      6
    • Теолог
      6
    • Техничар
      8
    • Доктор
      6
    • Агроном
      1
    • Музичар
      2
    • Фриленсер
      2
    • Физикалац
      4
    • Остало
      48
    • Војно лице
      1
    • Пензионер
      2
    • Просветни радник
      4
    • Социјални радник
      3

Препоручена порука

????  ??  ?????  ????  ??????  ??  ?  ????????  ???  ?????  ?????, ?????  ?????  ?  ????  ?????.

??, ?? "???? ?????" -  0110_hahaha (?? ???? ? ??????)

БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА...

Цитат:

Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe,

da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka...

Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu...

Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne...

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

Лаве, ја мислим да је по мом аватару  лако закључити. Шалим се. Чим сам завршио факултет у Бг одмах сам добио посо.Убрзо сам се упознао са будућом женом. Владика је хтео да нас венча.Негде се видео почетак иконописне каријере.Али нисам имао кров над главом.Па су ме љубазно "замолили" да се не враћам у Србију.

Подели на овим сајтовима

ЈА МИСЛИМ ЗЕМО ДА СИ ТИ КАО И СВИ ШТО СУ ОТИШЛИ ИЗ СРБИЈЕ.

Не можеш да се вратиш (или нећеш) а жао ти је што ће Србија опустети па када се, можда,

некад вратиш нећеш имати с ким ни да се поштено испричаш.  bleh

Цитат:

Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe,

da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka...

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

Гледао сам људе, дружио се и дружим од Мађарске до Кине, укључујући Азију. Ми Срби имамо многе таленте.Али то сад пропада.Ми јесмо заиста посебан народ.Дешавало се да месецима не прозборим ни једну српску реч.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

??? ???? ??????. ? ?? ???? ?? ?? ?? 2003. ?????? ?????? ???? ????????, ??. ????. ??? ?? ???? ????????? ????? ?? ?? ????....

??? ????, ?? ???? ?? ?????? ???????? ????? ?? ???.  bleh

Цитат:

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

• 4 months later...

Sve cesce cujem razgovor na tu temu.

Bez obzira i na obrazovanje, posao i uslovi rada cesto ne mogu da se biraju. Dosta ljudi oko mene je nezadovoljno svojim poslom, a onda posao postane mucenje. Osam sati dnevno mucenja, malo li je...

Kako resavate taj problem? Ako ne volite posao koji radite...

U mojoj ludoj glavi koja bi sve da popravi, jednom se javila misao da ne treba insistirati na tome da radimo posao koji volimo, nego da volimo posao koji radimo. A volecemo ga ako ga radimo kao za samoga Hrista.

Svaki posao, od najmanjeg do najveceg... Svim sto radimo mozemo slaviti Boga, i svaki nas posao, i svako nase delo moze biti i nasa molitva.

Cak i ako gajimo jedan obican cvet... mozemo ga gajiti tako kao da ce sam Hristos doci da ga ubere...

Постављена слика

Подели на овим сајтовима

• Гости

Mislim da je poent u motivu. Dakle, zasto neto radimo ili, jos bolje, za koga to sto radimo - radimo. U slucaju da smo stekli obrazovanje koje smo zeleli te sada i obavljamo posao koji volimo, onda je to trud koji sa radoscu zivimo ali ako li ne, onda je to podvig, Krst, koji zivimo i kojem se mozemo radovati iskljucivo u odnosu na onoga radi kojeg se trudimo crpeci radost iz srece da smo u mogucnosti drugoga svojim trudom usreciti. Dakle, kao i uvek odnos egocentrizma i egoizma, individualnosti i licnosnosti... dok se ''znaoj sa cela'' mora brisati a da li sa radoscu ili patnjom to, kao i uvek - OD NAS ZAVISI! Mislite o tome...

Bog vas blagoslovio - Ugrin

Подели на овим сајтовима

VOLIM JA ... OVAJ SVOJ POSAO !

Moram da kažem da ja volim svoj posao

Kad već nešto mora da se radi ... ja biram ovo svoje

Govorio sam uvek da je pravi posao onaj koji bi radio i besplatno

E, sad ... kada bi se naprasno obogatio ...

Mislim da bih napravio pauzu ... sigurno ...

Ipak mi je malo dosadilo ... 21-va godina !

Ali , vratio bi se ...

Svirao bih ili besplatno... 

ili za pare ... koje bih posle poklanjao najbližim kolegama , prosjacima ... bilo kome

malo bih promenio i repertoar ...

sada se trudim da ono što sviram zvuči , pre svega , LEPO ...

Jer sviram za prolaznike , pa tek onda za sebe ...

Znači , malo bih više svirao za sebe (tvrđi zvuk ...)

Ne bih svirao po hladnoći , vetru , po kiši –ispod nekog balkona

Manje sati u komadu ...

Itd ...itd...

Ali bih (makar povremeno) SVIRAO ... na ulici !!!

Po tome cenim da sam izabrao pravi posao za sebe !

Početkom devedesetih je izvestan broj ljudi iz bivše SFRJ krenuo da svira po ulici – iz nužde !

Nije bilo para , nije bilo posla ...

pa, kao , bolje je i to nego da kradu...

hehe ...

i meni su nekoliko puta (imajući nameru da me pohvale) ... rekli da ... dobro , bolje je to što sviram nego da kradem ...

Ja uvek ističem da sam počeo da sviram po ulicama zato što sam tako hteo ja...

Nisam morao !

1989. sam mogao da nastavim da radim u fabrici u koju me je doveo otac  , koji je tamo radio puno godina (radio sam 4 meseca ... kol’ko da zaradim za pojačalo ...)

Radno mesto sa perspektivom ... hehe ...

Mogao sam da budem nekakav šef , kasnije ... na bojenju čarapa

pošto tamo niko nije imao hemijsku školu

a , i plata tada (1989, 1990 ... ) je bila fina ...

mislim da za mene , onkakav kakav sam ...

da je ovaj moj - idealan posao ...

nezavisnost ... nema šefa ...

ja odredjujem kada ću da radim , koliko dugo , koliko često , gde ...

nezavisnost mi omogućava i to što sam oduvek svirao sam

(izuzev nešto malo ... na Jadranu ... ali , to je bilo više zezanje , a manje ozbiljan „rad“ ...)

sa moje uličarske teme ...

.

www.ulicni-muzicar.blogspot.com [ izvol'te... ]

.

Подели на овим сајтовима

радиш га као да је посао који највише волиш на свету, само да не пређе шибање које примаш у мазохизам.

е онда лепо отказ. dancedance

Подели на овим сајтовима

радиш га као да је посао који највише волиш на свету, само да не пређе шибање које примаш у мазохизам.

е онда лепо отказ. dancedance

Naravno, ne pricam o stvarima koje je nemoguce trpeti. A poenta jeste da se svaki posao radi kao da se voli najvise na svetu.

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...

Ovo je veoma važno, inače kao i sve u životu što se ne radi iz ljubavi - jalovo je i kratkog daha...

Tako je isto i npr. studiranje... Ako ne učiš ono što voliš, brzo se zasitiš i tražiš nešto drugo...

Kažu da novac može da nadomesti tu ljubav prema radu - poslu. Moje mišljenje je da ne može. Jer sve ima granicu, pa i mogućnosti želja koje novac može zadovoljiti...

Ako čovek nije srećan u ljubavi (prema bio čemu) čemu da se nada i kako život da osmisli na pravi način....?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...