Ацо Конатар Написано Јул 10, 2015 Пријави Подели Написано Јул 10, 2015 Ако узмемо у обзир то да земљама балкана влада демократија а при том структура бирача је таква да већину чине материјалисти, полтрони, подмитљивци и слично онда се може закључити да срби можда и немају своју државу јер су им матерња па и остале српске државе подпале под власт народа који све више губи свој језик, религију... комплетну етничку слику па сами тим тај народ већински престаје бити српски а самим тим нестаје и српске државе ма каквом се она тад буде звала Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јул 10, 2015 Пријави Подели Написано Јул 10, 2015 А шта је држава? Прво то треба дефинисати да би расправа могла уопште да почне. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ацо Конатар Написано Јул 10, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јул 10, 2015 А шта је држава? Прво то треба дефинисати да би расправа могла уопште да почне. већ дефинисан термин. Држава (од ријечи држати што значи руковати, управљати) је назив за одрећену територију којом управља народ или појединац то јест дикттор Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Јул 10, 2015 Пријави Подели Написано Јул 10, 2015 већ дефинисан термин. Држава (од ријечи држати што значи руковати, управљати) је назив за одрећену територију којом управља народ или појединац то јест дикттор Ih mnogo je to uprosceno i nepotpuno. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јул 10, 2015 Пријави Подели Написано Јул 10, 2015 већ дефинисан термин. Држава (од ријечи држати што значи руковати, управљати) је назив за одрећену територију којом управља народ или појединац то јест дикттор Не мислим да је тако једноставно. Ако кренемо од класичних дефиниција, држава је апарат принуде, али контам да то није тако једноставно. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Јул 10, 2015 Пријави Подели Написано Јул 10, 2015 Имамо и мени најдражу на свету . Ту сам рођен , провео све дане живота мог . Ту су рођени моји најмилији и ту је све што имам.Ту сам провео своје срећно детинство , и сад сам срећан . Ја овде не наводим никакву дефиницију , јер понекад осећаш нешто што не може да се објатни дефиницијом. Ацо Конатар је реаговао/ла на ово 1 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ацо Конатар Написано Јул 10, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јул 10, 2015 контам да немамо државу. ако би у Србији дошао референдум за увођење неких закона и норми на корист срба а на штету материјалиста (оних којима је економска ситуација приоритет) плашим се да би дошло до ситуације као у Црној Гори када су срби били надбројани онима који су за по џак кромпира продавали тада наизглед српску државу. Таква слика дала би лошу прогнозу по питању пада Србије или Црне Горе под нато или еу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Јул 10, 2015 Пријави Подели Написано Јул 10, 2015 А шта је држава? Прво то треба дефинисати да би расправа могла уопште да почне. Šta ti je... vidiš da lik barata sa nekom svojom zabavnom definicijom Srba... RYLAH је реаговао/ла на ово 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Давор73 Написано Јул 10, 2015 Пријави Подели Написано Јул 10, 2015 Ја некако правим разлику између отаџбине и државе. Овакву државу пожелео бих само британцима тренутно. Ал најстрашније је то што је прави председник ове квазидржаве амерички, а премијер британски амбасадор. Остало је маскарада за глухе, слијепе и нијеме. Дакле, немамо државу... Ацо Конатар је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ацо Конатар Написано Јул 10, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јул 10, 2015 Tako je to kad nekoga svrbi tuđa sloboda. Šta treba da imamo, ako ne demokratiju? демократија је по схватању древних грка воља свих и то је сасвим уреду демократија је у том домену слобода говора међутим у нашем несрећном времену демократија је схваћена као воља већине и при томе то није никаква слобода већ оно у фазону већина људи који живе на неком простору су нешколовани, необразовани и примитивни полтрони а срби су робови њих и оних које су они изабрали да нас што ефикасније циједе (нпр. опорезују). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Јул 10, 2015 Пријави Подели Написано Јул 10, 2015 демократија је по схватању древних грка воља свих и то је сасвим уреду демократија је у том домену слобода говора међутим у нашем несрећном времену демократија је схваћена као воља већине и при томе то није никаква слобода већ оно у фазону већина људи који живе на неком простору су нешколовани, необразовани и примитивни полтрони а срби су робови њих и оних које су они изабрали да нас што ефикасније циједе (нпр. опорезују). Grcka demokratija nije isto sto i ova sadasnja, postoje tu debele razlike ne samo u vezi onog da je to bila indikretna kod njih, a kod nas preko predstavnika nego i to sto je u grckoj drustvo i drzava bilo spojeno u jedno (polis), a kod nas je to razdvojeno. Takodje, u Grckoj nisu vladali svi, vec samo slobodni gradjani muskarci, a zene, robovi, stranci nisu ucestvovali u politickom zivotu. Sto se tice ovog drugog, nisi mi bas jasan. Kako to volja vecine neskolovanih vlada, a Srbi robovi? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Давор73 Написано Јул 10, 2015 Пријави Подели Написано Јул 10, 2015 Србија је постојала и пре тих клоУнова ( мислим на ове скупштинске пајаце и вуду лутке)...Треба их само побацати лајонима. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Јул 10, 2015 Пријави Подели Написано Јул 10, 2015 Милионским жртвама ,од Карађорђа,преко првог и другог светског рата, Срби су своју слободу и државу скупо платили... Шта данас имамо,непознате,измишљене нације и државе, које су на конто тог српског страдања добиле своје квази-државе, подржане и искројене од главних креатора растурања српских земаља, Сад и Еу. Нажалост,моје мишљење да та прича није готова, Санџак,југ Србије а пре свега Војводина, су нове мете на којима се већ дуже ради, а на нама је само да признамо да смо геноцидан народ,који вероватно и не заслужује да има било какву државу... "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ацо Конатар Написано Јул 10, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јул 10, 2015 Велики број несрба којима су долари на првом мјесту чезне за тим да оде у свијет јер му браћа ништа не значе. За србе из ЦГ је добро што је знатан број отишао у азил у Хановер и по другим мјестима широм Њемачке али биће лоше ако дођу за изборе или буду гласали путем амбасаде па тиме омогуће дописивање још по којег гласа у циљу остваривања анти српске демократије а то подраумијева улазак у нато, пут ка европској унији, уништавање школства, наставак распродаје имовине, извожење шумског ресурса обловине, даље истребљавање српског језика и ћирилице, нови порези, прогон цркве, ...... страхује ме да је слично и у србији Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Јул 10, 2015 Пријави Подели Написано Јул 10, 2015 Dakle, neko treba da vlada samo zato što mu se posrećilo da ispadne iz kraljevske vagine i zato što ima "plavu krv"? Učestvovao sam u sličnoj raspravi svojevremeno na Ihtusu. I tamo su zagovarali monarhiju i blagoslovenu krv i lozu. Samo sam ih podsetio na mladog hemofiličara Alekseja Romanova, koji kad se malo poseče, jedva zaustavi tu blagoslovenu, defektnu krv da mu ne iscuri. Парламентарна монархија са симболичним овлашћењима монарха, као израз сазријевања дуге српске монархистичке традиције. Енде, фин, капут. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука