Jump to content

Једна озбиљна Аллахова интервенција

Оцени ову тему

Guest свештеник Иван

Препоручена порука

50. O Vjerovjesniče, Mi smo ti dozvolili da budu žene tvoje one kojima si dao vjenčane darove njihove, i one u vlasti tvojoj koje ti je Allah dao iz plijena, i kćeri amidža tvojih, i kćeri tetaka tvojih po ocu, i kćeri daidža tvojih, i kćeri tetaka tvojih po materi koje su se s tobom iselile, i samo tebi, a ne ostalim vjernicima - ženu-vjernicu koja sebe pokloni Vjerovjesniku, ako Vjerovjesnik hoće da se njome oženi – da ti ne bi bilo teško. Mi znamo šta smo propisali vjernicima kada je riječ o ženama njihovim i o onima koje su u vlasništvu njihovu. – A Allah prašta i samilostan je.

Сећам се када сам разговарао са једним мојим пријатељем из Ирака на ову тему како смо се слатко смејали на једну његову изречену шалу...рекао је:"један Бог и некако,али једна жена,никако!"  0104_cheesy Мухамед му је у "генима",шта ћеш!  0104_cheesy

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

• Одговори 42
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

Популарни чланови у овој теми

Аако Мухамед каже некој жени: Аллахова је воља да будеш моја! Сме ли да одбије? Бојим се да није било таквих. Што каже Селкоба, можеш ли то поткрепити нечим?

Obzirom da: "ако пророк хоће да се њом ожени", dakle ako hoće.., ne znam gdje je, i zašto bi bila spomenuta prisila.., osim onog:

"Такође, кажите ми где је оно место, када Мухамед тражи жену свога пријатеља, јер је то била воља Божија?"

Ne mogu da skontam na koji dio se odnosi ovo..., ako znate navedite koji je, pa da vidimo..

Часна реч, ја стварно не знам ништа о светом огњу без што сам чуо да долази ни од куд. Нисам никада био у Јерусалиму нити сам изучавао какву литературу. А и не волим да разглабам о чудима. Мислим, ако су аргументи вере само у чудима, онда је то јадна вера. Чуда има на све стране. Сам је човек једно велико чудо.

Da, pitanje je upućeno svešteniku Ivanu, obzirom da se to vodi kao najveće čudo Pravoslavlja, vjerovatno zna više o tome..
Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

Дакле, по овоме, Мухамеду је све дозвољено? Некако се све своди на неке жене и секс, ја овде не видим ништа узвишеније. Можда грешим. Још су ми ови стихови врло сумњиви, да нико не може да има жену коју је Мухамед имао. Зашто?

У сваком случају, све је некако претерано набијено и оптерећено сексом. Не само то, жена готово да нема никакв статус, него само да климне главом и да пође на сношај.

Опростите молим вас, ово је заиста све тако конфузно.

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

Аако Мухамед каже некој жени: Аллахова је воља да будеш моја! Сме ли да одбије? Бојим се да није било таквих. Што каже Селкоба, можеш ли то поткрепити нечим?

Obzirom da: "ако пророк хоће да се њом ожени", dakle ako hoće.., ne znam gdje je, i zašto bi bila spomenuta prisila.., osim onog:

"Такође, кажите ми где је оно место, када Мухамед тражи жену свога пријатеља, јер је то била воља Божија?"

Ne mogu da skontam na koji dio se odnosi ovo..., ako znate navedite koji je, pa da vidimo..

Часна реч, ја стварно не знам ништа о светом огњу без што сам чуо да долази ни од куд. Нисам никада био у Јерусалиму нити сам изучавао какву литературу. А и не волим да разглабам о чудима. Мислим, ако су аргументи вере само у чудима, онда је то јадна вера. Чуда има на све стране. Сам је човек једно велико чудо.

Da, pitanje je upućeno svešteniku Ivanu, obzirom da se to vodi kao najveće čudo Pravoslavlja, vjerovatno zna više o tome..
Ако пророк хоће, не значи и ако она хоће. Дакле, нема слободне воље.

Не знам тачно коме је рекао то, а верујем да Ти знаш, сигуран сам да редновно читаш Куран. Неком свом блиском пријатељу је отео жену, а можда и није, не знам... сигурно да знате за тај податак.

О чуду које се дешава у Јерусалиму ћемо на посебној теми.

Ја такође не дајем пуно на чуда, па не бих пуно да коментаришем, мада и може, али на другој теми.

За мене је чудо и вода, а да не причам за остале ствари.

Подели на овим сајтовима

kršćana-koji ne uzimaju ženu ako između njega i nje ima manje od 7 koljena.

ovo

Ok, moj kiks, nailazio sam na takve informacije, da u ono vrijeme nije bilo dozvoljeno..šta je onda tačan info?

Crkva ne vencava ako iam srostva do 9 kolena
Подели на овим сајтовима

Ако пророк хоће, не значи и ако она хоће. Дакле, нема слободне воље.

Ako hoće, u smislu dozvoljeno je, ali pristanak mora biti obostran, ne može prisiliti nikoga, koliko znate da je Muhamed imao žena na silu?

Не знам тачно коме је рекао то, а верујем да Ти знаш, сигуран сам да редновно читаш Куран.

Otanjio sam i ja u zadnje vrijeme :drugarstvo:

Неком свом блиском пријатељу је отео жену, а можда и није, не знам... сигурно да знате за тај податак.

Pokušat ću naći to, mada mislim da je to malo protumačeno grubo-"oteo ženu", vidjet ćemo..

О чуду које се дешава у Јерусалиму ћемо на посебној теми.

Ја такође не дајем пуно на чуда, па не бих пуно да коментаришем, мада и може, али на другој теми.

За мене је чудо и вода, а да не причам за остале ствари.

Ok

Подели на овим сајтовима

Саладине ја сам питао за слободну одлуку жене а не Мухамеда. Прочитај поново мој пост.

"Аако Мухамед каже некој жени: Аллахова је воља да будеш моја! Сме ли да одбије? Бојим се да није било таквих."

A je li ti poznato koliko je bilo takvih?, kojima je rečeno "Allahova je volja da budeš moja" ?, meni zaista nije poznato nešta slično,,moja sramota, nisam se puno bavio statusom žena prije 1400 godina..,

kakav bi ti bio odgovor na kontra-pitanje:

"Ako Isus kaže nekoj ženi: Volja je Oca, da budeš njegova",ili da joj lično naredi da bude nečija, smije li ona odbiti?

Подели на овим сајтовима

Што год је Христос саветовао човеку увек је говорио: "Ако хоћеш..." Добро, питам ако ти није познато ником ништа.

Подели на овим сајтовима

Саладине ја сам питао за слободну одлуку жене а не Мухамеда. Прочитај поново мој пост.

"Аако Мухамед каже некој жени: Аллахова је воља да будеш моја! Сме ли да одбије? Бојим се да није било таквих."

A je li ti poznato koliko je bilo takvih?, kojima je rečeno "Allahova je volja da budeš moja" ?, meni zaista nije poznato nešta slično,,moja sramota, nisam se puno bavio statusom žena prije 1400 godina..,

kakav bi ti bio odgovor na kontra-pitanje:

"Ako Isus kaže nekoj ženi: Volja je Oca, da budeš njegova",ili da joj lično naredi da bude nečija, smije li ona odbiti?

Sme odbiti
Подели на овим сајтовима

Je li možda ovo:

A kad ti reče onome kome je Allah milost darovao, a kome si i ti dobro učinio: "Zadrži ženu svoju i boj se Allaha!" - u sebi si skrivao ono što će Allah objelodaniti i ljudi si se bojao, a preče je da se Allaha bojiš. I pošto je Zejd s njom živio i od nje se razveo, Mi smo je za tebe udali kako se vjernici ne bi ustručavali više da se žene ženama posinaka svojih kad se oni od njih razvedu - kako Allah odredi, onako treba biti.*

Mada od otimačine je daleko..tako da sumnjam :drugarstvo:, ako je bitno protumačit ću ovaj dio..

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

Je li možda ovo:

A kad ti reče onome kome je Allah milost darovao, a kome si i ti dobro učinio: "Zadrži ženu svoju i boj se Allaha!" - u sebi si skrivao ono što će Allah objelodaniti i ljudi si se bojao, a preče je da se Allaha bojiš. I pošto je Zejd s njom živio i od nje se razveo, Mi smo je za tebe udali kako se vjernici ne bi ustručavali više da se žene ženama posinaka svojih kad se oni od njih razvedu - kako Allah odredi, onako treba biti.*

Mada od otimačine je daleko..tako da sumnjam :drugarstvo:, ako je bitno protumačit ću ovaj dio..

Значи све жене за Мухамеда..  0104_cheesy Шта ћеш, Аллахова је задња.  0104_cheesy

Наш Бог је Бог слободне воље. Никога не присиљава, никада. Када неко постави пиотање, да ли има нешто што Бог не може урадити ми одговарамо: има. Да човека окрене ка Себи, јер му је дао слободну вољу. Зато што човек има слободну вољу, ми можемо говорити о љубави. Слобода је немогућа без љубави, као и љубав без слободе.

То код муслимана не постоји, колико сам успео до сад да закључим.

Ево, нпр. ова жена нема шта да се пита, Бог је решио да је уда за Мухамеда и нема ту да се шта прича. Е, сад да ли је она сама чула Аллаха где то каже и да ли њу неко питао, то није битно.

Подели на овим сајтовима

Je li možda ovo:

Овде нема ни помена о жениној слободи.Само како су је удали за Мухамеда.

Domine, adiuva incredulitatem meam!

Подели на овим сајтовима

Ево, нпр. ова жена нема шта да се пита, Бог је решио да је уда за Мухамеда и нема ту да се шта прича. Е, сад да ли је она сама чула Аллаха где то каже и да ли њу неко питао, то није битно.

Nije baš, prvo pogledamo tefsir, koji za taj dio kaže:

Imam Ahmed prenosi od Enesa r.a da je rekao: "Nakon što je Zejnebi r.a, istekao iddet, Allahov poslanik saws rekao je Zejdu Ibn Harisu: "idi i isprosi mi je". Otišao je i zatekao je kako mijesi tijesto. On veli: "kad sam je vidio, bilo mi je mučno i neprijatno tako da nisam mogao pogledati u nju i reći da ju je Božiji poslanik zaprosio, te sam se okrenuo i vraćajući se rekao Raduj se, Zejneb, Božji Poslanik me poslao, prosi te.' ONA REČE: 'Neću ništa

učiniti dok ne zamolim Allaha za odluku', i ode na mjesto gdje je klanjala,a zatim je sišla Objava..

Nema potrebe dalje, dakle ipak se ova žena imala šta pitati.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...