Jump to content

Разне занимљивости из света спорта

Оцени ову тему

Дејан

За кога навијате од њих?  

5 члановâ је гласало

1. 1. За кога навијате од њих?

• Олимпијакос / Olympiakos
      3
    • Панатинаикос / Panathinaikos
      1
    • АЕК
      0
    • ПАОК / PAOK
      1
    • Арис / Аris
      0
    • Ираклис / Iraklis
      0
    • Остали / Оther
      0

Препоручена порука

Постављена слика

Епитети „најјачи човјек на свијету“ или „најопаснији човјек на планети“ тешко да ће нас асоцирати на побожног, породичног човјека. А управо такав је Фјодор Владимирович Емилијаненко, свјетски првак тешке категорије у дисциплини која се зове ММА, што је скраћено од енглеског Мixed Мartial Аrts, тј. Мјешовите борилачке вјештине.

Као и у већини совјетских породица, тако и у дому Емилијаненкових, о Богу и вјери се није говорило. „Тек касније сам прочитао Јеванђеље“, каже 33-годишњи Фјодор, „ишао сам у храм, запалио бих свијећу, али нисам се молио ни учествовао у Светим тајнама и обредима Цркве“.

Прије двије године, приликом посјете манастиру Дивјејево, у њему се нешто преломило и постао је свјестан да је Православље, како сам каже, „истински живот човјека са Богом“. Недуго након тога, у граду Стари Оскол, у коме је и одрастао, Фјодор се упознао са старјешином храма светог Николе, протојерејем Андрејем. „Када сам упознао оца Андреја, све моје сумње су нестале“, каже Фјодор, „Боравећи у његовој близини увјерио сам се да је ово једини исправни пут. Кроз оца Андреја Бог ме довео до људи који су ми помогли да схватим како сам живио и како би требало да живим“.

Вјенчање Фјодора и Марине Емилијаненко

Постављена слика

Прије сваке важније борбе Фјодор данас одлази код свог епископа Јована и од њега тражи благослов и молитве. „Милиони православних Руса су се молили за мене. Ово је њихова побједа, не моја“, казао је Емилијаненко, када је у новембру добио меч против до тада непораженог Американца Брета Роџерса.

Пјесма уз коју Фјодор увијек излази на ринг је стара козачка пјесма „Сан Степана Разина“, коју је за њега снимио његов духовник, отац Андреј.

http://radiosvetigora.wordpress.com/2009/12/14/%d1%84%d1%98%d0%be%d0%b4%d0%be%d1%80-%d0%b2%d0%bb%d0%b0%d0%b4%d0%b8%d0%bc%d0%b8%d1%80%d0%be%d0%b2%d0%b8%d1%87-%d0%b5%d0%bc%d0%b8%d0%bb%d0%b8%d1%98%d0%b0%d0%bd%d0%b5%d0%bd%d0%ba%d0%be/

Подели на овим сајтовима

Човек је невероватан.Када је почео да се бори у ММА у америци,после првог меча и наравно победе је рекао:"Ово је велика победа за нас Православце".

Подели на овим сајтовима

DEJAN рече:

????? ?? ???????????.???? ?? ????? ?? ?? ???? ? ??? ? ???????,????? ????? ???? ? ??????? ?????? ?? ?????:"??? ?? ?????? ?????? ?? ??? ???????????".

???? ???!  joooj 0202_238 joooj

И данас, кад дође до последњег боја,

Неозарен старог ореола сјајем,

Ја ћу дати живот, отаџбино моја,

Знајући шта дајем и зашто га дајем.

Подели на овим сајтовима

Постављена слика

Братислав Павловић Бата (35), свештеник који је на служби у селу Кличевац код Пожаревца од 2003. године, ватрени је навијач Партизана, а припадност клубу доказује свакодневно носећи дрес вољеног клуба испод мантије.

Захваљујући њему партизановци из Браничевског округа редовно, са неколико комбија или аутобусом, одлазе на кошаркашке и фудбалске утакмице које се играју у Београду. Сада се припремају да иду на утакмицу Партизан -Олимпијакос. Поред тога, свештеник Бата укључен је и у сва збивања у селу, а мештани су га изабрали и за заменика председника МЗ Кличевац. Рођен је у Земуну, а да навија за Партизан, каже, усмерила га је комшиница Рада.

- Од тада нико није могао да ме промени, а када сам дошао у Кличевац, анимирао сам доста људи да постану навијачи Партизана и како Београд од нас није далеко, редовно идемо на утакмице. Сада су актуелне кошаркашке и управа клуба увек нам остави карте да не бисмо куповали од тапкароша. Обично кренемо пет сати пре почетка утакмице, а са нама крену и неки звездаши који воле да гледају добру кошарку или фудбал, прича отац Братислав.

Навијачи Партизана из овог краја, који са свештеником иду на утакмице, веома су задовољни његовим радом и понашањем. Бобан Милошевић каже да је Бата свештеник као и други, али да веома воли Партизан и да не пропушта ни  једну утакмицу у Београду. Дарко Цвејић, чији је отац звездаш, прича да је име добио по Дарку Панчеву.

-  Отац ми је дао име по том голгетеру Звезде, али сам ја навијач Партизана од друге године живота. Када је Бата дошао у наше село, са њим редовно идем на баскет. Увек је са нама, а на утакмицама у Београду је ватрени навијач, веома бучан, а када судије учине неправду, као и сваки човек уме и да звижди - прича Дарко.

И Бојан Милошевић из села Речица прича да је често са свештеником Батом на кошаркашким утакмицама.

- Са њим најчешће одлазимо на утакмице у Пиониру и он је одличан, ватрени навијач црно-белих. Понекад уме и да опсује ако види неправду, али је веома поштен и добар друг - прича Бојан.

Отац Братислав, који је ожењен и има троје деце, признаје да у породици није успео да све чланове убеди да навијају за Партизан.

- Анђела и Матија навијају за Партизан, а најстарија Марија и супруга навијају за Звезду. Све их водим на међународне утакмице у „Пионир" - прича свештеник Бата.

Мештани Кличевца и суседног села Речица воле свог свештеника и пуни су хвале за његов рад. Драгиша Живановић прича да је отац Братислав диван и као човек и као свештеник, и он је вероватно једини који испод мантије носи дрес Партизана.

- Народски речено, имамо најбољег свештеника на свету. Ради се о младом човеку, који је пун снаге и елана, има доста воље за рад. На пример, захваљујући њему уређен је простор око цркве, али и сама црква. Стекао је поверење код људи, а ми смо га максимално прихватили. Сада је чак и члан Савета МЗ, односно потпредседник савета МЗ и увек је када устреба са нама. Прави човек, народски, са којим може да се разговара о свему и који увек хоће да помогне - каже Драгиша.

Постављена слика

Звездаш није дао да му свети водицу

Свештеник Братислав Павловић прича да воли да се шали и да пркоси звездашима, нарочито када изгубе утакмицу и да тада често уме да им испод мантије покаже дрес Партизана.

- Један окорели навијач Црвене звезде поручио ми је у Кличевцу да неће да ме прими у кућу да светим водицу јер испод мантије носим дрес Партизана. Међутим, када сам дошао код њега рекао је да је то било у шали, али ја, за сваки случај, нисам тада испод мантије имао дрес Партизана - кроз смех прича свештеник Бата.

Извор: „Блиц“, среда 25. новембар 2009, рубрика „Србија“.

Подели на овим сајтовима

Пронађите на слици попа Владу Зечевића  0104_cheesy

Постављена слика

Цитат

Члан Комунистичке партије Југославије постао је 1942. године. У рату је био замјеник политичког комесара Ваљевског НОП одреда, члан Врховног штаба НОВ и ПОЈ, члан извршног одбора и повјереник Вјерског одсјека Првог засједања АВНОЈ, члан Националног комитета ослобођења Југославије (НКОЈ) и повјереник за унутрашње послове.

Послије рата је савезни министар унутрашњих послова, грађевина и саобраћаја ФНРЈ, предсједник Савезног вијећа Савезне народне скупштине и др. Био је посланик републичке Уставотворне и Савезне народне скупштине, члан Савезног одбора ССРНЈ, Предсједништва Савезног одбора СУБНОР и друго.

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

Овај у белом што држи руке побожно прекрштене?  8084.gif Можда му остало од његовоог верског живота. Овај са брковима ми личи на Груча из Дилана Дога, па ми све у глави мота да ли ово није нека мистерија...

Подели на овим сајтовима

какав човек овај свештеник Бата, преко Партизана их је све увео у Цркву  8084.gif crvenilo bendoff

што се тиче овог партизана свештеника, било је тога још, у неким крајевима није било четника уопште, па су људи прилазили партизанима или обрнуто. после рата су нормално настављали живот, мислим да су неки добили и одликовања народног хероја и с поносом их носили.

е сад да ме убијете ако будем успео да пронађем слике на нету, имам их у књигама неким, и међу бакиним и декиним, ал немам скенер ...

Подели на овим сајтовима

Meni je moj drug prepričao ono  što je njemu pričao njegov deda.On je ceo rat bio u partizanima,borio se protiv fašista,za tita i partiju nikad nije čuo u toku rata.Tek posle rata se naširoko čulo za tita i njegova ideologija je uzela maha.A sveštenik Bata je stvarno mnogo mudar,svaka mu čast.

Подели на овим сајтовима

Не кажем да није, али... из чега видите да је мудар? Мислим из овог текста нисам видео ништа у том смеру... И кога је увео у цркву? Или одбио?

Уопште нисам приметио да текст има било какву верску садржину...

И зашто је добро ако је неко ватрени навијач Партизана?

Цитат
Следећи пут нечији цитат у потпису-бан
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...