Jump to content

Кур'ан

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 111
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

добро нам дошао ефендија  :drugarstvo:nasznak

Hvala!Dobro vas našao.
и теби желим добродошлицу енизе, али мислио сам на новопридошлог брата муслимана. stadaradim  :drugarstvo:
Подели на овим сајтовима

Е сада ја мало скрећем са теме, зна ли неко где у може да се купи Куран (превод Курана) у Београду?

Не могу да буљим очи у монитор  :drugarstvo: више волим  :drugarstvo:

ЧЕКАМ ВАСКРСЕЊЕ МРТВИХ И ЖИВОТ БУДУЋЕГ ВЕКА

Подели на овим сајтовима

Možda neki uvod u Kur'an i neka pojašnjenja.

Onaj naš čikica što je bio ambasador u Vatikanu je bio diplomirani orijentalista. Možda je on nešto napisao. Ne mogu da mu se setim imena, ali znam da sam ga gledao na TV kada je pričao i Islamu i bio je veoma elokventan i zadovoljstvo ga je bilo slušati.

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

Приметио сам да наши саговорници Муслиманске вероисповести искључиво користе појам светог рата или Џихада у контексту одбрамбеног рата. До сада сам видео да је као пример наведен Ирак. По мени би ту требао да стоји и Афганистан али отом потом. По вашим речима, Џихад је искључиво одбрамбени рат. Ако је то тако онда бих био пресрећан да ми објасните одбрамбени карактер ратова као што су: Мухамедом (пророк Мухамед) рат са Арапским и Грчким народом који није био паганске вере и који није био отворени противник Мухамеда, рат Арабљана против Византије и Ирана у 7. веку, освајање Берберских племена северне Африке, освајање Иберијског полуострва у 8. веку, напад на Франачку и Италију ускоро потом, Освајање долине Инда, Турско освајање Византије, Србије, Бугарске и осталих простора Балкана, освајање Мађарске у 16. веку. Овде нисам навео ни један одбрамбени, племенити рат. Ја не лажем а то и сами знате када кажем да су сви ови ратови били освајачке природе. Сви они до задњег су имали статус Џихада а донели су само смрт, разарање и губитан племенског идентитета милиона људи. Данас 95% Муслимана Африке сматра себе Арапима што је доказано као нетачно. 100% Либанаца себе сматра Арапима иако су модерна генетска истраживања доказала да 90% становништва Либана припада Феничанском, аутохтоном становништву. Ја хоћу да ми објасните племениту природу Џихада за коју су ми сви Муслимани до сада тврдили да постоји а коју ја и поред све моје добре воље нисам спознао. Молим вас да будете конкретни и јасни. Ако желите да узмете пример узмите освајање Србије у 15. веку.

0102_laugh :)joooj

Подели на овим сајтовима

Е сада ја мало скрећем са теме, зна ли неко где у може да се купи Куран (превод Курана) у Београду?

Не могу да буљим очи у монитор   :) више волим  :)

Imate u islamskoj zajednici prevod Kurana.
vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

Не могу да буљим очи у монитор   :) више волим  :)

Imate u islamskoj zajednici prevod Kurana.

Хвала на одговору

Да ли се исламска заједница налази код Бајракли џамије? Пошто мислим да има нешто и код каленић пијаце?

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest nikolastojanoviccuprija

Ja sam i protiv marame kod nas i protiv hizbaba ili burke u islamskom svetu ! naravno postujem odluku svake zene kako ce da se nosi ali zenska lepota je nesto najdivnije sto covecije oci mogu da vide a ti brate budi faca pa je zadrzi pored sebe !

Redovno kresi (zivu ogradu da ne ode kod komsije ) ,zalivaj ,mazi i nece da bude problema

Подели на овим сајтовима

Пошто мислим да има нешто и код каленић пијаце?

то не знам, шта се ту налази?

Mислим да има нешто у Кичевкој улици... али кажем да мислим....  :)

Подели на овим сајтовима

Mислим да има нешто у Кичевкој улици... али кажем да мислим....  :)

стварно нисам знао да тамо имају место за молитву, или како се то већ зове ...
Подели на овим сајтовима

Mислим да има нешто у Кичевкој улици... али кажем да мислим....  mocart

стварно нисам знао да тамо имају место за молитву, или како се то већ зове ...
Vjerovatno ona jedina džamija od stotina koje su nekada bile u prelijepom Biogradu
vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

Приметио сам да наши саговорници Муслиманске вероисповести искључиво користе појам светог рата или Џихада у контексту одбрамбеног рата. До сада сам видео да је као пример наведен Ирак. По мени би ту требао да стоји и Афганистан али отом потом. По вашим речима, Џихад је искључиво одбрамбени рат. Ако је то тако онда бих био пресрећан да ми објасните одбрамбени карактер ратова као што су: Мухамедом (пророк Мухамед) рат са Арапским и Грчким народом који није био паганске вере и који није био отворени противник Мухамеда, рат Арабљана против Византије и Ирана у 7. веку, освајање Берберских племена северне Африке, освајање Иберијског полуострва у 8. веку, напад на Франачку и Италију ускоро потом, Освајање долине Инда, Турско освајање Византије, Србије, Бугарске и осталих простора Балкана, освајање Мађарске у 16. веку. Овде нисам навео ни један одбрамбени, племенити рат. Ја не лажем а то и сами знате када кажем да су сви ови ратови били освајачке природе. Сви они до задњег су имали статус Џихада а донели су само смрт, разарање и губитан племенског идентитета милиона људи. Данас 95% Муслимана Африке сматра себе Арапима што је доказано као нетачно. 100% Либанаца себе сматра Арапима иако су модерна генетска истраживања доказала да 90% становништва Либана припада Феничанском, аутохтоном становништву. Ја хоћу да ми објасните племениту природу Џихада за коју су ми сви Муслимани до сада тврдили да постоји а коју ја и поред све моје добре воље нисам спознао. Молим вас да будете конкретни и јасни. Ако желите да узмете пример узмите освајање Србије у 15. веку.

harp mocart 0110_hahaha

To je tema koja je jako široka za razgovor i ubudućim pisanjima dat ću doprinos ovoj tematici akobogda, samo kada mi vrijeme dozvoli.

Stim da i ja imam pitanja za vas a to je da li ima veze kršćanstvo(bilo koji pravac kršćanstvu)sa patnjama koja trpe muslimani u Iraku , Afganistanu, Filipinima,kašmiru, i u mnogim drugim mjestima gdje su muslimani poniženi)

vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...