Jump to content

Дочек "Орлића" испред скупштине уз "Оче наш" !

Оцени ову тему

Препоручена порука

On 23. 6. 2015. at 17:19, Lepi рече

Grešiš, draga Dijana. Upravo se misli na Očenaš. Pismo u ruke, Matej, glava 6. To je kontekst u kome je Isus rekao što je rekao. Druga je stvar što se tebi to ne sviđa, ali tako je.

Ma ako sam išta naučila na forumu to je da 'nije samo Pismo' naročito ne kako ga ja (neko) blagoizvoli(m) tumačiti, nego kako usvoji Crkva.. a Oče naš je molitva kojom kolektivno NAGLAS ispovijedamo svoju vjeru i na Liturgiji.. ti to znaš bolje od mene. Takodje bolje od mene znaš (učen si o tome) i koje su to tajne molitve koje sam spomenula (mada više ništa s ovim internetom nije tajno i biseri idu pred svinje stalno). Oče naš nam je u kolektivnom nesvjesnom... znaju ga i oni koji bi rado da ga zaborave..

Подели на овим сајтовима

On 23. 6. 2015. at 17:29, Lepi рече

@,

Ne, mislim da promašuješ. Bojim se da bi ista ova masa ljudi koja je danas vikala očenaš sutra opet raspela Isusa kad bi se pojavio.

ma raspeli bi ga fariseji, kao i onda... lako je gomilu izmanipulisati

Подели на овим сајтовима

On 23. 6. 2015. at 17:30, Дијана. рече
'nije samo Pismo'

O jes! Ovo sam čekao ...čuveni argument ljudi koji kažu da vole Isusa i kunu se u Njegove reči, u Njegovu svaku reč koja nikada neće proći! O rock me baby! :brokoli: :brokoli: :brokoli:

Подели на овим сајтовима

On 23. 6. 2015. at 17:28, MiroslavJ рече

Размишљао сам неколико минута да ли да ти уопште одговорим пошто си на оваква и слична питања већ добио милион одговора на форуму. У суштини, мој се закључак грана двојако.

1. Или си глуп, да после толико времена на форуму ниси скапир'о шта је молитва и у чему је њена суштина,

2. Скапир'о си ал' си довољно пакостан и злонамеран да идеш наоколо и тролујући подхебаваш тражећи плен.

Имајући у виду претходно наведено одлучио сам да ти не одговорим на питања.

Brate skroz si ali sasvim u pravu ali pazi na formu... svilene rukavice, zmijska mudrost itd.. :)

Подели на овим сајтовима

On 23. 6. 2015. at 17:35, MiroslavJ рече
Пауновић за епископа и да се репрезент. прикључи СПЦ у мисионарењу.

MOže! Ali samo ako hirotonišu i Caneta Partibrejkera istovremeno! :D

Подели на овим сајтовима

On 23. 6. 2015. at 17:19, Lepi рече

Pismo u ruke, Matej, glava 6. To je kontekst u kome je Isus rekao što je rekao. Druga je stvar što se tebi to ne sviđa, ali tako je.

Тумачење НЗ-а Архиепископа Аверкија Таушева  7896634 Тумачење Лепи-ог  :good2:

Него да те питам, као ученог теолога, шта користиш за мазање главе када постиш?

Подели на овим сајтовима

On 23. 6. 2015. at 17:48, MiroslavJ рече
Замишљам слику папа се сагиње и љуби му руку а Цане са висине уњкаво, е фала , ниси требо :)))

:)) hahaha, to!

Подели на овим сајтовима

On 23. 6. 2015. at 17:33, Lepi рече

O jes! Ovo sam čekao ...čuveni argument ljudi koji kažu da vole Isusa i kunu se u Njegove reči, u Njegovu svaku reč koja nikada neće proći! 

Brate L., nisam dovoljno filozofski ni teološki obrazovana da bih mogla diskutovati s tobom, svakako. Ja sam pročitala par knjiga sv.Nikolaja i opšte vrlo malo vjerskih knjiga...  Imam i nešto duhovnog opita, uglavnom 'ispitujem duhove', čitam i razmišljam...

Imaš problem da voliš da budeš cool, ekstravagantan i u centru pažnje pa kako god. Kad bi mogao da se suzdržiš srazmjerno iskušenju da kažeš nešto pompezno... U Nevidljivoj borbi imaš to, ili neki opitan duhovnik. nek ti objasni.. Brate bježi u introverziju i stvarno stvaraj, tj.koristi talante, u smirennju i zahvalnosti za dar (to je jedino pravo nastrojenje da se ne izazove neka sila da uzmuti um)

U svakom slučaju, ti si mnogo napredovao u odnosu na L. od prije nekoliko godina... sad se čak i raspravljam s tobom (tj.ne ignorišem te :) ). Malo mi je nezgodno što ovo govorim javno; oprosti za tešku riječ prije; nadam se da ne zvučim zlonamjerno :bendoff:

Подели на овим сајтовима

On 23. 6. 2015. at 17:56, Lepi рече

U bogosloviji uče da se mažemo vazelinom ... oni što su to dobro naučili od tada ne menjaju sredstvo, samo menjanju episkopske pozadine.

Ja bio loš đak, ništa nisam naučio, ništa sproveo u delo. A ni ne postim nešto, da ti kažem pravo.

Pa da,volis da budes u centru paznje i da imas razlicito misljenje od vecine jer mislis da ces zato biti u tom centru,bez obzira sto mozda to razlicito misljenje sa sobom nosi epitet -netacnog.

Ovde si dosao napisao si korektnu poruku o tome kako ovo Oce nas je kako ti kazes vasarski ali istovremeno lepo i korektno i sto da ne...dodade.

A onda odmah istog trenutka si na svojoj stranici postavio status gde sad ispada da bukvalisticki pristup toga moze da donese stav da je to bre au mnooogo lose i isti takav stav zauzeo i na temi i to sve u krugu brat brat 10 minuta.

Ok ajde, u centru si paznje...

Oce nas se izgovara i u crkvi glasno i jasno tokom liturgije,ako bukvalno tumacimo sveto pismo kao sto rade svedoci jehove onda cemo doci do toga da je to sto se u crkvi tako izgovora veliki problem,a naravno to nije. A ako budemo bukvalno tumacili sveto pismo...

Uzdravlje brate

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

tek što rekoh da je napredovo... i nemam pink naočare... pih.. 

Подели на овим сајтовима

Цитат
Ovo "Očenaš" fudbalera i naroda vidim kao neki iskreni folklor i vašarski hepening, nešto što je vrlo lepo i narodski spontano. Nešto što i priliči masama. Ne smeta mi. Ok je. A što da ne ...

Posle par minuta

Цитат

Upravo se misli na Očenaš. Pismo u ruke, Matej, glava 6. To je kontekst u kome je Isus rekao što je rekao. Druga je stvar što se tebi to ne sviđa, ali tako je.

opet posle par minuta

Цитат

Bojim se da bi ista ova masa ljudi koja je danas vikala očenaš sutra opet raspela Isusa kad bi se pojavio.

Sta povezuje ove tri naizgled uveliko protivrecne poruke? Autor Lepi!

Dakle od lepog i sto da ne do greha po pismu do ponovnog raspeca onih koji izgovaraju Oce nas. A moze i unatraske? Tipa ti koji to rade bi raspeli Gospoda da se pojavi, veliki greh cine prema svetom pismu,ali ok je i lepo i sto da ne...? Ili bolje kako moze biti lepo da neko cita molitvu Oce nas ako si siguran da bi ti raspeli Isusa? Ili kako je dobro i pozeljno ako je to protivno svetom pismu?

Prastaj bracela,ali...ALI...ALI

Dakle suma sumarum

Odlazak na Novi Zeland pa u nasu crkvu,blagoslov oca Save

Molitva pred i posle svake utakmice

Dres sa motivima i verom u Gospoda Boga

Trijumf male Srbije nad velikim Brazilom i titula sampiona sveta.

Hvala lepo-molim lepo. Slava Bogu.

Oce nas,koji si na nebesima da se sveti ime tvoje,da pridje carstvo tvoje,da bude volja tvoja i na zemlji kao i na nebu,hleb nas nasusni daj nam danas i oprosti nam dugove nase kao sto i mi oprastamo duznicima nasim i ne uvedi nas u iskusenje no izbavi nas od zloga! jer je tvoje carstvo Oca i Sina i Svetoga Duha sila i slava sada i uvek i u vekove vekova. AMIN!

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...