Jump to content

Стиже вакцина против рака

Препоручена порука

Ljudi, uvođenje novih lekova se vrši po jasno definisanim principima u svim zemljama sveta, pa i kod nas. Kada se formulacija leka završi i proizvod se pokaže odgovarajućeg kvaliteta (10-ak godina) prelazi se u pretkliničku fazu na eksperimentalnim životinjama. Nakon toga postoje nekoliko faza kliničkih ispitivanja na živim ljudima (ova ispitivanja moraju prvo da budu odobrena od nacionalne agencije za lekove, ali i od učesnika u studiji-pacijenata). Ova ispitivanja kliničke studije uvek se vrše paralelno u više zemalja i uporedo sa placebom (slepa proba), pri čemu bolesnik i lekar, sem farmaceuta ne znaju šta je bolesnik primio. Ovo se sve radi da bi se isključio subjektivni efekat, rasne, polne razlike...Sve ovo traje preko deset godina i izuzetno je skupo, jer moraju biti plaćeni svi učesnici u tim ispitivanjima. Od svih kliničkih ispitivanja kao efikasno se pokaže svega 10-ak procenata ispitanih preparata. Firme u tih 10% uračunavaju i cene troškova svih onih neuspelih studija...Zeznuto je to za siromašnu zemlju tipa Kube...

Ja stvarno ne znam da li se ovde radi o leku ili vakcini, ali taj file će sigurno doći meni u ruke. Onda ću moći da vam sa sigurnošću kažem o čemu se tu radi.

Господи возвах к Тебе, услиши мя. Да исправится молитва моя,яко кадило пред Тобою,водеяние руку моею,жертва вечерняя.Услиши мя, Господи.

post-4388-0-42760500-1422739834_zps9d7da834.jpg

Подели на овим сајтовима

mislim da bi ljudima trebalo omoguciti uzimanje ovog lijeka na dobrovoljnom nivou, neko ko odbraja dane najmanji mu je problem jel se nesto slaze po pravilima evropskih kancelarisjkih pacova ili ne slaze...

nije ni domaca rakija po propisima evropske unije, nije nam ni rat bio po propisima evropske unije jerbo nismo imali novaca da se kulturnije ubijamo modernijim oruzjem.

Klinička ispitivanja se i vrše na dobrovoljcima. Uslov je da potpišu pristanak za učešće u kliničkoj studiji i da parametri kliničkog i opšteg stanja odgovaraju onim koji proizvođač traži (jer samo na taj način može da dokaže aktivnost).

Господи возвах к Тебе, услиши мя. Да исправится молитва моя,яко кадило пред Тобою,водеяние руку моею,жертва вечерняя.Услиши мя, Господи.

Подели на овим сајтовима

najvise volim ove sto se drze necijih propisa

da nema tih propisa ljudi bi služili kao eksperimentalni kunići onima koji je novac primaran i važniji od života, a takvih je mnogo.

Подели на овим сајтовима

I pored tih silnih propisa postoji citava vojska vas sto neprestano trubite o tome kako nas truju, zarazavaju, ubijaju i vrse eksperimente nad nama...

Ne mogu ni da zamislim sta bi ste mantrali da tih propisa zaista nema...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Postupak standardizacije proizvodnje i dobijanje svih papira u svrhu potvrde bezbednosti i efikasnosti (potvrđene eksperimentalno i statistički) je izuzetno skup, tako da lično sumnjam da Kuba može sebi tako što da priušti....Da može taj lek bi već bio u bolnicama Nemačke, Francuske, Velike Britanije, Španije...Ne bi čekao da se pojavi u Srbiji...

Ma каква Куба! Преко ње само обрћу већи профит. Биће то нека двоструко слепа студија која ће Фонду, Министарству и болничким центрима донети додатне баснословне цифре, огребаће се и неки лекарчићи и то је то.

А ми им одговарамо јер смо наивни и немамо иоле достојанствене услове лечења и лекаре (када је, нпр. проф. др Драгана Јовановић 2009. дигла џеву око злоупотребе студијских лекова и иситивања на државном нивоу прошла је ко бос по трњу и ућуткана је врло брзо на ту тему), па пристајемо на све, а друга повољна ствар за њих јесте чињеница да истраживачи не плаћају испитанике (плаћају лекаре - истраживаче, медицинске сестре и фармацеуте), за разлику од мање ненормалних држава. Свима тако буде лепо, осим пацијенту. Срамота.

Треба људе одговарати од овог зла.

• Волим 1

"Ја сам спреман - нашао сам шлем."

Подели на овим сајтовима

I pored tih silnih propisa postoji citava vojska vas sto neprestano trubite o tome kako nas truju, zarazavaju, ubijaju i vrse eksperimente nad nama...

Ne mogu ni da zamislim sta bi ste mantrali da tih propisa zaista nema...

pa ne znam sta se ti ko narkoman vatas za propise kad si sam nepropisan

Подели на овим сајтовима

da nema tih propisa ljudi bi služili kao eksperimentalni kunići onima koji je novac primaran i važniji od života, a takvih je mnogo.

ne bi se slozio sa tom generalizacijom , plus ovdje govorimo o ljudima koji cekaju smrt, ja sam rekao samo da im treba omoguciti drzava da na dobrovoljnom principu koriste taj lijek o kom se mnogo suska, mislim da je to prece od nekih formalnosti i advokatisanja, zivot nije ni teorija ni pravila ni formalnosti, prema tome nista od toga ne moze biti na prvom mjestu sem ako neko nije na teskoj robiji pa ga silom tjeraju na neke propise

Подели на овим сајтовима

U početku izgleda tako, brate...Ali kasnije, dokumentacija koju dobiješ od strane proizvođača/nosioca dozvole za promet leka i verifikovani dokazi koji u dokumentaciji stoje predstavljaju dokaz da si stanovništvu kome se navedeni lek propisuje obezbedio maksimalni efekat uz minimalne neželjene fekte, tj maximum benefit/risk ratio. Postupak standardizacije proizvodnje i dobijanje svih papira u svrhu potvrde bezbednosti i efikasnosti (potvrđene eksperimentalno i statistički) je izuzetno skup, tako da lično sumnjam da Kuba može sebi tako što da priušti....Da može taj lek bi već bio u bolnicama Nemačke, Francuske, Velike Britanije, Španije...Ne bi čekao da se pojavi u Srbiji...

Овде је реч о узнапредовалом стадијуму рака. О којим нежељеним ефектима причамо?! Хоће ли можда да добије осип или пролив? Цеђење комарца а гутање камиле... Куба је једна од најугледнијих земаља света што се тиче медицине, ако кажу да делује тај лек треба омогућити дистрибуцију.

Проблем је што треба свако свој део колача да узме у бирократији ЕУ. А болесници? Лечиће се за десет година, ко преживи до тад...

Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити;

Подели на овим сајтовима

Овде је реч о узнапредовалом стадијуму рака. О којим нежељеним ефектима причамо?! Хоће ли можда да добије осип или пролив? Цеђење комарца а гутање камиле... Куба је једна од најугледнијих земаља света што се тиче медицине, ако кажу да делује тај лек треба омогућити дистрибуцију.

Проблем је што треба свако свој део колача да узме у бирократији ЕУ. А болесници? Лечиће се за десет година, ко преживи до тад...

Kuba moze da tvrdi i da je nasla lek za smrt ali kod nauke je dobro to sto se nikome ne veruje "na rec" vec sve mora da prodje kroz intenzivna ispitivanja i eksperimente.

Propisi su tu jer za njima postoji potreba. Nisu sve zemlje ko srbija, negde propisi zaista sluze nekoj svrsi...

Подели на овим сајтовима

Sace protivnici vakcinacija da polude... sto ne mogu da prime vakcinu protiv raka.

007410-blue-jelly-icon-arrows-hand-point

Ne, konstrukcija je tu mnogo žešća a glasi: Prvo nam decu zatruju vakcinama a posle nam zabrane da se lečimo;)

mislim da bi ljudima trebalo omoguciti uzimanje ovog lijeka na dobrovoljnom nivou, neko ko odbraja dane najmanji mu je problem jel se nesto slaze po pravilima evropskih kancelarisjkih pacova ili ne slaze...

Подели на овим сајтовима

Најчешће се мисли на облик прогресивне мултифокалне енцефалопатије и на озбиљна оштећења јетре, бубрега, вида, као компликације. Осип и пролив не спадају чак ни у нежељене ефекте, само у пропратне (као обична, занемарљива реакција на лек). Треба узети у обзир да онколошки пацијенти чија је болест чак и у одмаклој фази имају солидних изгледа на успех и уз помоћ стандардних терапија.

Све говори у прилог томе да је у питању клиничко испитивање, а Србија јесте база за такве малверзације и то већ неких десетак година, само што је јавност слабо упозната са тим. Сматрам наивним веровање у тежњу и могућност државе Србије да обезбеди тако скупа и ефикасна средства за лечење, а са друге стране није способна или вољна да обезбеди онколошком болеснику ни најосновније и неопходне услове за лечење - правовремену лабораторију, хоспитализацију, дијагностику и друго. Нигде није речено да је лек регистрован. И како рече Лаб Мен - да је лек ефикасан у високој мери већ би га регистровале државе који имају висок ниво пружања здравствених услуга и бриге о пацијентима.

Подели на овим сајтовима

- "Trenutno se klinička ispitivanja obavljaju u 17 zemalja EU u kojima se za 18 meseci očekuju prvi rezultati kako bi se počelo sa primenom vakcina."

- "O ovoj vakcini nemamo nikakva zvanicna saznanja, tako da tek nakon dobijanja zahteva uvoznika i procene dostavljene dokumentacije mozemo da saopstimo preceznije informacije", kazao je Tucović.

Једини податак који се односи на дужину трајања ремисије након примљене терапије јесте шест месеци у просеку.

И лек ће моћи да прими тридесеторо оболелих, а сваке године имамо по пет хиљада новооболелих од карцинома плућа.

http://www.vama.rs/index.php/sr/press-clipping/80-vakcina-protiv-raka-pluca-uskoro-u-srbiji

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...