Jump to content

Зашто је Мухамед посланик ?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Брате драги, пуно боље би било да си сам прочитао читаво Јеванђеље по Јовану и лично се увериш шта тамо пише, уместо да верујеш некоме и друге руке. Ево можеш прочитати овде: http://www.rastko.rs/bogoslovlje/novi_zavet/jevandjelije_po_jovanu.html

Јован 14:

"16. И ја ћу умолити Оца, и даће вам другог Утјешитеља да пребива с вама вавијек,

17. Духа Истине, кога свијет не може примити, јер га не види, нити га познаје: а ви га познајете, јер са вама пребива, и у вама ће бити."

Ко је тај "Утешитељ"?

Јован 14:

"26. А Утјешитељ Дух Свети, кога ће Отац послати у име моје, Он ће вас научити свему и подсјетиће вас на све што вам рекох."

Јован 15:

"26. А када дође Утјешитељ, кога ћу вам ја послати од Оца, Дух Истине, који од Оца исходи, Он ће свједочити за мене."

Јован 16:

"7. Но ја вам истину говорим: боље је за вас да ја одем, јер ако ја не одем, Утјешитељ неће доћи к вама; ако ли одем, послаћу га к вама.

8. И кад Он дође, покараће свијет за гријех, и за правду, и за суд.

9. За гријех, дакле, што не вјерују у мене;

10. За правду пак, што идем Оцу својему, и више ме нећете видјети;

11. А за суд, што је кнез овога свијета осуђен.

12. Још вам имам много говорити, али сада не можете носити.

13. А када дође Он, Дух Истине, увешће вас у сву истину; јер неће говорити од себе, него ће говорити оно што чује, и јавиће вам оно што долази.

14. Он ће мене прославити, јер од мојега ће узети, и јавиће вам."

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Одговори 265
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Брате драги, пуно боље би било да си сам прочитао читаво Јеванђеље по Јовану и лично се увериш шта тамо пише, уместо да верујеш некоме и друге руке. Ево можеш прочитати овде: http://www.rastko.rs/bogoslovlje/novi_zavet/jevandjelije_po_jovanu.html

Јован 14:

"16. И ја ћу умолити Оца, и даће вам другог Утјешитеља да пребива с вама вавијек,

17. Духа Истине, кога свијет не може примити, јер га не види, нити га познаје: а ви га познајете, јер са вама пребива, и у вама ће бити."

Ко је тај "Утешитељ"?

Јован 14:

"26. А Утјешитељ Дух Свети, кога ће Отац послати у име моје, Он ће вас научити свему и подсјетиће вас на све што вам рекох."

Јован 15:

"26. А када дође Утјешитељ, кога ћу вам ја послати од Оца, Дух Истине, који од Оца исходи, Он ће свједочити за мене."

Јован 16:

"7. Но ја вам истину говорим: боље је за вас да ја одем, јер ако ја не одем, Утјешитељ неће доћи к вама; ако ли одем, послаћу га к вама.

13. А када дође Он, Дух Истине, увешће вас у сву истину; јер неће говорити од себе, него ће говорити оно што чује, и јавиће вам оно што долази.

E ovako tvoja braca mi dadose online bibliju prijevod od danicica koji vi koristite i koji ja ovdje citiram.Tvoja sugestija je na ovom mjestu potpuno suvisna.

Nego kao sto i sam ovdje stihove navodis vidis da se ovdje jednom govori o "Duhu Svetom" a drugi put o "Duhu Istine".Znaci a "Duh Istine" nije isto sto i "Duh Sveti".Ja ti napisah da Duh Sveti se izvodi iz krijena rijeci "Pneuma".I nijedan krscanbski ucenjak ne govori ovdje o "Duhu Svetom". I navedoh ti verzije Biblijeod Kralja Dzejmsa..A ti mi na ovo ne dade odgovor nego mi samo navede stihove koje sam i ja naveo.

Zatim o Utjkesitelju ne rece ti ni jedne rijeci.Utjesitelj tj. hvaljeni koji je isto kao Isus.

Подели на овим сајтовима

Povijest nam kaže da je Muhamed s.a.w.s imao oko 40 godina. Bio je u špilji nekih 3 milje sjeverno od Meke. To je bila 27 noć muslimanskog mjeseca Ramadana. U špilji mu arkanđeo Gabrijel zapovijeda: "IQRA" što znači ČITAJ! OBJAVI! RECITIRAJ! Muhamed je bio užasnut i u svojem strahu je rekao kako NE ZNA. Anđeo mu zapovijeda drugi put sa istim rezultatom. Treći put Anđeo progovara a Muhamed PONAVLJA za njim! I ponavlja riječi kako su mu kazane, stavljene u usta.

1. Čitaj, u ime Gospodara tvoga, koji stvara,

2. stvara čovjeka od ugruška!

3. Čitaj, plemenit je Gospodar tvoj,

4. koji poučava peru,

5. koji čovjeka poučava onome što ne zna. (Quran 96:1-5)

Ovo su prvi stihovi objavljeni Muhamedu,a sada se nalaze na početku 96. poglavlja Qurana.

Kuran, 42

52. Na takav način Mi i tebi objavljujemo ono što ti se objavljuje. Ti nisi znao šta je Knjiga niti si poznavao vjerske propise, ali smo je Mi učinili svjetlom pomoću kojeg upućujemo one robove Naše koje želimo. A Ti, Zaista, upućuješ na pravi put,

Muhamed s.a.w.s je bio nepismen i nije nista znao od vjerskih propisa

a vidis sta Biblija kaze nece govoriti po svom nahodjenju

Подели на овим сајтовима

E ovako tvoja braca mi dadose online bibliju prijevod od danicica koji vi koristite i koji ja ovdje citiram.Tvoja sugestija je na ovom mjestu potpuno suvisna.

Даничић није превео Нови Завет (одакле је овај цитат) него Стари Завет, што још једном потврђује моју сумњу да ти то ниси самостално прочитао, него само цитираш "доказ" из неког исламског апологетског текста. Није битно, то штети само теби па сам те зато и упозорио. Мени не смета ништа.

Nego kao sto i sam ovdje stihove navodis vidis da se ovdje jednom govori o "Duhu Svetom" a drugi put o "Duhu Istine".Znaci a "Duh Istine" nije isto sto i "Duh Sveti".Ja ti napisah da Duh Sveti se izvodi iz krijena rijeci "Pneuma".I nijedan krscanbski ucenjak ne govori ovdje o "Duhu Svetom". I navedoh ti verzije Biblijeod Kralja Dzejmsa..A ti mi na ovo ne dade odgovor nego mi samo navede stihove koje sam i ja naveo.

Zatim o Utjkesitelju ne rece ti ni jedne rijeci.Utjesitelj tj. hvaljeni koji je isto kao Isus.

Дух Истине је исто што и Дух Свети - оба се изводе из речи "pneuma" (дух), мења се само друга реч ("aletheia" = истина, "agion" = свет). Ако Алах у Курану има више (99) имена, онда можемо и ми да имамо више имена за Духа Светог зависно од тога коју особину желимо да нагласимо. Сви хришћански тумачи слажу се да се овде ради о Духу Светом из простог разлога што је - очигледно.

Ево кључних цитата из Јована поново:

Јован 14:

"16. И ја ћу умолити Оца, и даће вам другог Утјешитеља (paraklhton) да пребива с вама вавијек,

17. Духа (pneuma) Истине, кога свијет не може примити, јер га не види, нити га познаје: а ви га познајете, јер са вама пребива, и у вама ће бити."

Ко је тај "Утешитељ"?

Јован 14:

"26. А Утјешитељ (paraklhton) Дух (pneuma) Свети, кога ће Отац послати у име моје, Он ће вас научити свему и подсјетиће вас на све што вам рекох."

Јован 15:

"26. А када дође Утјешитељ (paraklhton), кога ћу вам ја послати од Оца, Дух (pneuma) Истине, који од Оца исходи, Он ће свједочити за мене."

Јован 16:

"7. Но ја вам истину говорим: боље је за вас да ја одем, јер ако ја не одем, Утјешитељ (paraklhton) неће доћи к вама; ако ли одем, послаћу га к вама.

...

13. А када дође Он, Дух (pneuma) Истине, увешће вас у сву истину; јер неће говорити од себе, него ће говорити оно што чује, и јавиће вам оно што долази."

Свака означена реч "Утјешитељ" у тексту је у грчком оригиналу "Parakletos". Сваки израз "Дух Истине" и "Дух Свети" има за основу грчку реч "pneuma". Могу да ти наведем и оригинални текст на грчком ако ми не верујеш.

То значи да не треба да верујеш извору одакле си преузео тај аргумент, јер не говори истину.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

A Kuran potvrdjuje sve Poslanike od Adema s.a. oah Mojsije preko Isusa(Isaa a.s)

Куран има своју верзију догађаја, што се нас хришћана тиче - ништа не "потврђује", него оспорава оно што ми верујемо.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Isus govori o jednom drugom utjesitelju, znaci o jednom koji je kao i on o poslaniku.Malo logicno razmisljajte o tome.Bitno je ovdje da se radi o jednom koji je kao Isus znaci jedan novi Poslanik.

Kazem ti cak i hriscanski ucenjaci(mislim ucenjaci a ne laici) ne kazu uopste da se radi o Duhu Svetom.

Duh Sveti je uvijek u Bibliji kao Duh Sveti predstavljen to nema veze za osobinom koju trenutno pokazuje.Duh Sveti je uvijek kao Duh Sveti aprikazan. A cak i razne verzije to pokazuju jer inace bi prijevod uvijek bio isti.

Ali to se sada moze uvijek na taj nacin objasniti.

Malo logike nije naodmet kada se radi o ovakvim stvarima.nama se uvijek prebacuje da smo bukvalisti ali mi rado i uvijek uz pomoc logike rjesavamo stvari

Подели на овим сајтовима

Pa onda ide dalje

Izaija 29

12 Ili da daju knjigu onom koji ne zna čitati govoreći: Čitaj to; a on reče: Ne znam čitati.

Poslanik Muhamed s.a.w.s nije znao da cita

Pa onda ovo neslaganje u vezi Ilije Poslanika

19 I ovo je svedočanstvo Jovanovo kad poslaše Jevreji iz Jerusalima sveštenike i Levite da ga zapitaju: Ko si ti?

Lk. 3:15

20 I on prizna, i ne zataji, i prizna: Ja nisam Hristos.

Jn. 1:8, Jn. 3:28, Dela 13:25

21 I zapitaše ga: Ko si dakle? Jesi li Ilija? I reče: Nisam. Jesi li prorok? I odgovori: Nisam.

Mal. 4:5, Lk. 1:17

22 A oni mu rekoše: Ko si? Da možemo kazati onima što su nas poslali: Šta kažeš za sebe?

23 Reče: Ja sam glas onog što viče u pustinji: Poravnite put Gospodnji; kao što kaza Isaija prorok.

Isa. 40:3, Jn. 3:28

24 I behu poslanici od fariseja,

25 I zapitaše ga govoreći mu: Zašto, dakle, krštavaš kad ti nisi Hristos ni Ilija ni prorok?

Tri pitanja i sva tri NE kao odgovor

nije Hristos naravno da nije

nije Ilija ?

nije Prorok?

Ilija ili Jahja kod nas a i kod vas je jedan od velikih POslanika ali ovdje u Bibliji on daje ovakve odgovore?

Opet odredjene nesuglasice

Подели на овим сајтовима

Да видимо шта кажу јеванђеља:

26. A utešitelj, Duh Sveti, kog će Otac poslati u ime moje, On će vas naučiti svemu i napomenuće vam sve što vam rekoh.Jovan, glava 14  

Дакле,ти кажеш да је Мухамед Дух утјешитељ?Значи Мухамед је дошао у име Исуса Христа и учио је све што је рекао Христос:да људи треба да се крштавају у Име Оца и Сина и Светога Духа.Ја ли тако?

26. A kad dođe utešitelj, koga ću vam poslati od Oca, Duh istine, koji od Oca izlazi, On će svedočiti za mene.

Jovan, glava 15  

Ти кажеш да је Мухамед утешитељ а овдје по теби стихови говоре да ће Христос послати Мухамеда.Значи ти вјерујеш да је Христос послао Мухамеда?

Даље,пошто вјерујеш даје Дух свети Мухамед,покажи нам гдје то Мухамед сведочи у Курану за Христа,гдје то Мухамед потврђује Христово учење типа да је Христос Син БОЖЈИ.

7. Nego vam ja istinu govorim: bolje je za vas da ja idem; jer ako ja ne idem, utešitelj neće doći k vama; ako li idem, poslaću Ga k vama.Jovan, glava 16  

Ти дакле вјерујеш да је Христос послао Мухамеда.Ти значи вјерујеш да је Христос већи од Мухамеда?

14. On će me proslaviti, jer će od mog uzeti, i javiće vam:Jovan, glava 16  

Ти значи вјерујеш да је Мухамед Дух свети и ти онда вјерујеш да је Мухамед прослављао Христа?

Да је Дух свети Дух БОЖЈИ а не Мухамед показују нам следећи стихови:

6. A kad Pavle metnu ruke na njih, siđe Duh Sveti na njih, i govoraše jezike i proricahu.Dela apostolska, glava 19  

Ово се никако не може односити на Мухамеда јер Мухамед не силази ни на кога кад се неко рукополаже.Фино пише:Павле метну руке на њих,сиђе Дух свети на њих.Дакле,ово се ен може односити на Мухамеда.

18. A kad vide Simon da se daje Duh Sveti kad apostoli metnu ruke, donese im novce

19. Govoreći: Dajte i meni ovu vlast da kad metnem ruke na koga primi Duha Svetog.

20. A Petar mu reče: Novci tvoji s tobom da budu u pogibao, što si pomislio da se dar Božji može dobiti za novce.Dela apostolska, glava 8

По твом вјеровању овдје је неко давао Мухамеда?

8. Nego ćete primiti silu kad siđe Duh Sveti na vas; i bićete mi svedoci u Jerusalimu i po svoj Judeji i Samariji i tja do kraja zemlje.Dela apostolska, glava 1

Да Дух свети не представља никаквог Мухамеда видимо овдје гдје се каже:Примићете силу кад сиђе Дух свети на вас.Овдје се Христос обраћа Апостолима и говори им да ће примити силу кад на њих сиђе Дух свети.Да се ово не односи на Мухамеда видимо јер су Апостоли живјели у првом а Мухамед у седмом вијеку а Христос се Апостолима обраћа у првом вијеку.

16. Ljudi braćo! Trebalo je da se izvrši ono pismo što proreče Duh Sveti ustima Davidovim za Judu koji beše pred onima što uhvatiše Isusa;Dela apostolska, glava 1

Овдје видимо да се говори у првом вијеку да је Дух свети нешто прорекао.Да се ово не односи не Мухамеда знамо јер је Мухамед живио у седмом вијеку а овдје се говори да је Дух свети прорицао много прије рођења Мухамедовог.

28. Jer nađe za dobro Sveti Duh i mi da nikakvih tegoba više ne mećemo na vas osim ovih potrebnih:

Dela apostolska, glava 15  

Овдје видимо да је Дух свети обитавао међу Апостолима у првом вијеку.Дакле,ово нема везе са Мухамедом.

3. A Petar reče: Ananija! Zašto napuni sotona srce tvoje da slažeš Duhu Svetome i sakriješ od novaca što uze za njivu?

4. Kad je bila u tebe ne beše li tvoja? I kad je prodade ne beše li u tvojoj vlasti? Zašto si dakle takvu stvar metnuo u srce svoje? Ljudima nisi slagao nego Bogu.Dela apostolska, glava 5

Овдје видимо да је Дух свети личност и да је ананија слагао Духа светога.Дакле,ово опет нема везе са Мухамедом.

Подели на овим сајтовима

Narode da li vi citate sta ja pisem.Po Bibliji i to raznim verzijama Utjesitelj,Duh Istine.Ovdje se ne govori o Duhu Svetom kao takvom nego o jednom utjesitelju koji je nazvan od Isusa Duh Istine.Tu Isus ne misli na MUhameda kao Duha Svetog, nego kao jednog kao sto je on Duh Istine.Nemojte brkati poijmove.Ovdje se ne radi o Duhu Svetom.

I u Kuranu je Muhamed s.a.w.s. od Gabrijela dobio potvrdu od ASllaha swt da je Isus bio Poslanik a ne Sin Boziji!

Zato je i Kuran objavljen da ispravi greske!

Подели на овим сајтовима

Pa onda ide dalje

Izaija 29

12 Ili da daju knjigu onom koji ne zna čitati govoreći: Čitaj to; a on reče: Ne znam čitati.

Poslanik Muhamed s.a.w.s nije znao da cita

10. Jer je Gospod izlio na vas duh tvrdog sna i zatvorio vam oči, oslepio proroke i videoce, glavare vaše.

11. I svaka utvara biće vam kao reči u zapečaćenoj knjizi, koju daju čoveku koji zna čitati govoreći: Čitaj to; a on reče: Ne mogu, jer je zapečaćeno.

12. Ili da daju knjigu onom koji ne zna čitati govoreći: Čitaj to; a on reče: Ne znam čitati.Isaija, glava 29  

Значи,ти тврдиш да је Мухамед проклет од БОГА?Ти си цитирао стихове који говоре о томе да је Господ излио дух тврдог сна и затворио очи људима и да због тога неће моћи да читају.То стоји у стиховима:

Jer je Gospod izlio na vas duh tvrdog sna i zatvorio vam oči, oslepio proroke i videoce, glavare vaše.

Онда даље каже:I svaka utvara biće vam kao reči u zapečaćenoj knjizi, koju daju čoveku koji zna čitati govoreći: Čitaj to; a on reče: Ne mogu, jer je zapečaćeno.

Овдје се не говори о човјеку који не зна читати него који зна читати а он ће одговорити да не зна читати јер је запечаћено.

Даље:Ili da daju knjigu onom koji ne zna čitati govoreći: Čitaj to; a on reče: Ne znam čitati.

Овдје видимо да ће књиге бити једнако даване и онима који не знају да читају јер се каже:Ili da daju knjigu onom koji ne zna čitati govoreći

Дакле,овдје се помиње никакво пророчанство за Мухамеда,можда се и помиње,можда си га ти видио,али се овдје не говори у позитивном контексту о онима којима ће књига бити давана да је читају јер су они од БОГА било одбачени и зато је неће моћи читати.

Pa onda ovo neslaganje u vezi Ilije Poslanika

19 I ovo je svedočanstvo Jovanovo kad poslaše Jevreji iz Jerusalima sveštenike i Levite da ga zapitaju: Ko si ti?

Lk. 3:15

20 I on prizna, i ne zataji, i prizna: Ja nisam Hristos.

Jn. 1:8, Jn. 3:28, Dela 13:25

21 I zapitaše ga: Ko si dakle? Jesi li Ilija? I reče: Nisam. Jesi li prorok? I odgovori: Nisam.

Mal. 4:5, Lk. 1:17

22 A oni mu rekoše: Ko si? Da možemo kazati onima što su nas poslali: Šta kažeš za sebe?

23 Reče: Ja sam glas onog što viče u pustinji: Poravnite put Gospodnji; kao što kaza Isaija prorok.

Isa. 40:3, Jn. 3:28

24 I behu poslanici od fariseja,

25 I zapitaše ga govoreći mu: Zašto, dakle, krštavaš kad ti nisi Hristos ni Ilija ni prorok?

Tri pitanja i sva tri NE kao odgovor

nije Hristos naravno da nije

nije Ilija ?

nije Prorok?

Ilija ili Jahja kod nas a i kod vas je jedan od velikih POslanika ali ovdje u Bibliji on daje ovakve odgovore?

Opet odredjene nesuglasice

Ово је одговорио СВети Јован Крститељ.Не видим о каквим неслагањима говориш?Свети Јован фино каже да није Месија.

Подели на овим сајтовима

Narode da li vi citate sta ja pisem.Po Bibliji i to raznim verzijama Utjesitelj,Duh Istine.Ovdje se ne govori o Duhu Svetom kao takvom nego o jednom utjesitelju koji je nazvan od Isusa Duh Istine.Tu Isus ne misli na MUhameda kao Duha Svetog, nego kao jednog kao sto je on Duh Istine.Nemojte brkati poijmove.Ovdje se ne radi o Duhu Svetom.

I u Kuranu je Muhamed s.a.w.s. od Gabrijela dobio potvrdu od ASllaha swt da je Isus bio Poslanik a ne Sin Boziji!

Zato je i Kuran objavljen da ispravi greske!

Ту демгагогију ћеш да оставиш па ћеш да почнеш са доказима да бараташ и да стихове цитираш.

Даље,те потенцијалне софизме да Библија говори о Мухамеду,а не знате ни која Библија,а кад не можете да нађете сведочанство о Мухамеду унутар Библије онда је она по вама мијењана,можеш оставити по страни јер је базирано на демагогији.

За даљу дискусију ћемо давати цитати и објашњења истих а сопствена убјеђења ћемо оставити.

Подели на овим сајтовима

Јован 14:

Ко је тај "Утешитељ"?

Јован 14:

Јован 15:

Јован 16:

Која је разлика између Духа истина и Духа светога?

Даље:ти заиста не знаш ништа о Хришћанству.Не каже се пнеума него пневма,и какве то има везе са дискусијом?

Подели на овим сајтовима

A Kuran potvrdjuje sve Poslanike od Adema s.a. oah Mojsije preko Isusa(Isaa a.s)

Куран има своју верзију догађаја, што се нас хришћана тиче - ништа не "потврђује", него оспорава оно што ми верујемо.

Da Kuran ima svoju verziju a Biblija svoju, u nekim stvarima se slažemo a u nekima ne kako doći do objaktivnog saznanja gdje je istina a da neuzmemu ni Kuran ni Bibliju kao metod istraživanja?
vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

Да видимо шта кажу јеванђеља:

26. A utešitelj, Duh Sveti, kog će Otac poslati u ime moje, On će vas naučiti svemu i napomenuće vam sve što vam rekoh.Jovan, glava 14  

Дакле,ти кажеш да је Мухамед Дух утјешитељ?Значи Мухамед је дошао у име Исуса Христа и учио је све што је рекао Христос:да људи треба да се крштавају у Име Оца и Сина и Светога Духа.Ја ли тако?

26. A kad dođe utešitelj, koga ću vam poslati od Oca, Duh istine, koji od Oca izlazi, On će svedočiti za mene.

Jovan, glava 15  

Ти кажеш да је Мухамед утешитељ а овдје по теби стихови говоре да ће Христос послати Мухамеда.Значи ти вјерујеш да је Христос послао Мухамеда?

Даље,пошто вјерујеш даје Дух свети Мухамед,покажи нам гдје то Мухамед сведочи у Курану за Христа,гдје то Мухамед потврђује Христово учење типа да је Христос Син БОЖЈИ.

7. Nego vam ja istinu govorim: bolje je za vas da ja idem; jer ako ja ne idem, utešitelj neće doći k vama; ako li idem, poslaću Ga k vama.Jovan, glava 16  

Ти дакле вјерујеш да је Христос послао Мухамеда.Ти значи вјерујеш да је Христос већи од Мухамеда?

14. On će me proslaviti, jer će od mog uzeti, i javiće vam:Jovan, glava 16  

Ти значи вјерујеш да је Мухамед Дух свети и ти онда вјерујеш да је Мухамед прослављао Христа?

Да је Дух свети Дух БОЖЈИ а не Мухамед показују нам следећи стихови:

6. A kad Pavle metnu ruke na njih, siđe Duh Sveti na njih, i govoraše jezike i proricahu.Dela apostolska, glava 19  

Ово се никако не може односити на Мухамеда јер Мухамед не силази ни на кога кад се неко рукополаже.Фино пише:Павле метну руке на њих,сиђе Дух свети на њих.Дакле,ово се ен може односити на Мухамеда.

18. A kad vide Simon da se daje Duh Sveti kad apostoli metnu ruke, donese im novce

19. Govoreći: Dajte i meni ovu vlast da kad metnem ruke na koga primi Duha Svetog.

20. A Petar mu reče: Novci tvoji s tobom da budu u pogibao, što si pomislio da se dar Božji može dobiti za novce.Dela apostolska, glava 8

По твом вјеровању овдје је неко давао Мухамеда?

8. Nego ćete primiti silu kad siđe Duh Sveti na vas; i bićete mi svedoci u Jerusalimu i po svoj Judeji i Samariji i tja do kraja zemlje.Dela apostolska, glava 1

Да Дух свети не представља никаквог Мухамеда видимо овдје гдје се каже:Примићете силу кад сиђе Дух свети на вас.Овдје се Христос обраћа Апостолима и говори им да ће примити силу кад на њих сиђе Дух свети.Да се ово не односи на Мухамеда видимо јер су Апостоли живјели у првом а Мухамед у седмом вијеку а Христос се Апостолима обраћа у првом вијеку.

16. Ljudi braćo! Trebalo je da se izvrši ono pismo što proreče Duh Sveti ustima Davidovim za Judu koji beše pred onima što uhvatiše Isusa;Dela apostolska, glava 1

Овдје видимо да се говори у првом вијеку да је Дух свети нешто прорекао.Да се ово не односи не Мухамеда знамо јер је Мухамед живио у седмом вијеку а овдје се говори да је Дух свети прорицао много прије рођења Мухамедовог.

28. Jer nađe za dobro Sveti Duh i mi da nikakvih tegoba više ne mećemo na vas osim ovih potrebnih:

Dela apostolska, glava 15  

Овдје видимо да је Дух свети обитавао међу Апостолима у првом вијеку.Дакле,ово нема везе са Мухамедом.

3. A Petar reče: Ananija! Zašto napuni sotona srce tvoje da slažeš Duhu Svetome i sakriješ od novaca što uze za njivu?

4. Kad je bila u tebe ne beše li tvoja? I kad je prodade ne beše li u tvojoj vlasti? Zašto si dakle takvu stvar metnuo u srce svoje? Ljudima nisi slagao nego Bogu.Dela apostolska, glava 5

Овдје видимо да је Дух свети личност и да је ананија слагао Духа светога.Дакле,ово опет нема везе са Мухамедом.

Od pravednosti je značenje uzimati o krščanstvu od krščana a o islamu od muslimana.Zato je najobjektivnije da kada ulazimo u dijalod pitati i čekati odgovor druge strane a ne donositi proizvoljne konstatacije.Mislim da je to najobjektivnije!
vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...