Никола Ђоловић Написано Септембар 30, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 30, 2011 Ignjate, uz svo postovanje prema gorenavedenom, ta perspektiva se moze odnositi na nase generacije koje su stasavale tako kako su stasavale par decenija unazad, ali gledajuci neke nove klince, osnovce i srednjeskolce koji pohadjaju versku nastavu, i one koji su uveliko na studijama po zvarsetku ss spreme, taj pritisak vise ne postoji, ili minimalno postoji. Јефимија Крунић је реаговао/ла на ово 1 http://upodobljavanje.wordpress.com/ https://www.facebook.com/Upodobljavanje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Септембар 30, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 30, 2011 a sta je sa starijima ? 0409_feel није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Септембар 30, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 30, 2011 Мислим да људи који су верујући,па постану неверујући,су били неутврђени довољно у вери,без обзира колико година имали и колико дуго су били верујући.Они су се ослањали на људе много више него на Бога.И онда када су их људи разочарали ( углавном верујући људи ) и они су се разочарали,у људе,па и парадоксално у Бога.Али суштински,они су одустали.Одустали су од труда,одустали су од покушаја,вера им је пољуљана,али мислим да ипак већина и ако је постала не верујућа и даље има зрно вере у својој души.Увек сам сматрала да колико су сами криви за "губитак" вере,да смо за то криви и сви ми,у Цркви за оне који више нису. Олимп, Благовесник, Жедни and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
jermel Написано Септембар 30, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 30, 2011 Πα чак и стара земља ако није ваљано обрађена односно ако постоји подвиг али у погрешном смеру остаје камењар који не прима семе дубоко у себе и род вене бесплодан... Иван Ивковић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелина Написано Септембар 30, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 30, 2011 Додала бих као разлог и неиспуњена очекивања. Некако поједностављена и пренаглашена. Када се вера сузи на димензију добити. Када престане да буде једино битна одгонетка (живот и радост). Олимп, Иван Ивковић and Silence је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Мај 7, 2012 Пријави Подели Написано Мај 7, 2012 Црква је за мене једна грађевина у којој се обављају обреди и ритуали, који су у суштини једна велика представа и обмана. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Apis Написано Мај 7, 2012 Пријави Подели Написано Мај 7, 2012 Црква је за мене једна грађевина у којој се обављају обреди и ритуали, који су у суштини једна велика представа и обмана. Crkva je dom molitve i mesto sabranja pred Bogom.I nemoj tako plitko da gledas na Crkvu.Crkvu cine ljudi ne zgrade.Ti si deo crkve i svako od nas je pozvan da bude Hram Bozji. Цркву чине и људи, али ти исти људи учествују у тим ритуалима који су,по мом мишљењу, обмана, како оних који их изводе тако и оних који верују у њих. Zasto mislis da je prevara? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Мај 7, 2012 Пријави Подели Написано Мај 7, 2012 Цркву чине и људи, али ти исти људи учествују у тим ритуалима који су,по мом мишљењу, обмана, како оних који их изводе тако и оних који верују у њих. И,да се допуним - била сам део те исте цркве док сам плитко размишљала. Ово је моје мишљење и не желим да се било ко увреди или осети прозваним. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Мај 7, 2012 Пријави Подели Написано Мај 7, 2012 Како да лепо одговорим на ово а да не увредим осећања и интелект верника ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Мај 7, 2012 Пријави Подели Написано Мај 7, 2012 Slobodno reci, nismo mi bas tako uvredljivi... Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Apis Написано Мај 7, 2012 Пријави Подели Написано Мај 7, 2012 Како да лепо одговорим на ово а да не увредим осећања и интелект верника ? iskreno,ja to najvise cenim. Ajde Magdalena opusti ruku i pisi tvoje razloge ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Мај 7, 2012 Пријави Подели Написано Мај 7, 2012 Ух, био би то пооооодужи пост. А зар вам је толико стало до мог мишљења ? Рекла сам свој став, мислим да нема потребе да га разрађујем. Верујем да Бог постоји, али не верујем у цркву и религију и начин на који ми представљају Бога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Мај 7, 2012 Пријави Подели Написано Мај 7, 2012 Црква је за мене једна грађевина у којој се обављају обреди и ритуали, који су у суштини једна велика представа и обмана. шта је тебе натерало на такво мишљење? Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Мај 7, 2012 Пријави Подели Написано Мај 7, 2012 Iskren da budem, mene zanima. Ali ako ti neces - tvoja stvar. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Мај 7, 2012 Пријави Подели Написано Мај 7, 2012 Iskren da budem, mene zanima. Ali ako ti neces - tvoja stvar. Перице, ево дајџест верзија - слажем се са скоро свим ставовима атеиста који се односе на цркву као институцију и на религију,уопште, било коју, а оно где се не слажем са њима то је питање има ли Бога и да ли је он све створио. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука