cloudking Написано Мај 28, 2015 Пријави Подели Написано Мај 28, 2015 Deca model ponasanja preuzimaju od odraslih. Ako vam se cini da se deca ne ponasaju kako treba obratite paznju na svoje ponasanje. Najlakse je okriviti decu. Zapravo su krivi roditelji. Eno ignjatije pise kako deca nece da jedu zdravu hranu jer im je bljak nego jadni" sve oce virslice i pastetice... Aj sad da vidimo koliko se roditelja ovde hrani zdravo? Koliko roditelja daje pozitivan primer svojoj deci u vidu bavljenja sportom, odlazaka u prirodu da se malo "uprljaju" i slicno ili konzumiranjem zdrave hrane? Koliko vas radije jede ribu i belo meso nego kobasice i rebarca? Kolko vas radije jede grilovano povrce umesto zaprzenog pasulja a'la kevina kuhinja? Mi smo se prljaji i padali kao deca ali nasi roditelji nisu buljili u kompjutere po ceo dan... Kako mislite da deca idu u prirodu da trce padaju i prljaju se ako mi prvi to ne radimo? Kad ste ih odveli poslednji put na takvo mesto? Opet pitam koliko vas samo na forumu (da ne krenem celom nacijom) vodi racuna o unosu povrca, izbegavanju masne, zacinjene i slatke hrane? Moj apsolutni ponos i zivotni najveci uspeh je upravo klinac koji ne spada u tu kategroizaiju "demonske" dece, ali i ja i supruga negujemo zdravu hranu i odlaske u prirodu i na selo kao i redovno vezbanje i odrzavanje kondicije. Moj klinac se najvise obraduje kad mu kupimo knjigu a ne igracku, obozava brokoli a svezu sargarepu i krastavac dozivljava kao poslasticu pritom normalno jede slatikise ko i druga deca samo u manjoj kolicini. Zasto ja nemam problem koji gore opisujete? Ne. Nije moj klinac nista posebniji u odnosu na drugu decu ali ja i supruga jesmo itekako posebni u odnosu na druge roditelje... e tek kad svi to shvatimo nece vise biti potrebe za ovakvim tupavim clanicima po novinama... To je onaj stari sindrom u srba sto nema vece radosti nego kad trogodisnjak potegne pivo pred svima na slavi (dika i ponos familije) ili kad opali masnu psovku pred gostima a svi se valjaju od smeha... naravno posle cemo da se cesemo po glavi sto je izrastao u kretena i da krivimo drustvo, ameriku, televiziju, parove, kosmos.... vucica Јанко, Биљана and arizan је реаговао/ла на ово 3 On 24. 10. 2020. at 11:02, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Expand Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Мај 29, 2015 Пријави Подели Написано Мај 29, 2015 On 28. 5. 2015. at 14:23, cloudking рече Moj apsolutni ponos i zivotni najveci uspeh je upravo klinac koji ne spada u tu kategroizaiju "demonske" dece, ali i ja i supruga negujemo zdravu hranu i odlaske u prirodu i na selo kao i redovno vezbanje i odrzavanje kondicije. Moj klinac se najvise obraduje kad mu kupimo knjigu a ne igracku, obozava brokoli a svezu sargarepu i krastavac dozivljava kao poslasticu pritom normalno jede slatikise ko i druga deca samo u manjoj kolicini. Zasto ja nemam problem koji gore opisujete? Ne. Nije moj klinac nista posebniji u odnosu na drugu decu ali ja i supruga jesmo itekako posebni u odnosu na druge roditelje... e tek kad svi to shvatimo nece vise biti potrebe za ovakvim tupavim clanicima po novinama... Моје дијете је најбоље! Шалим се. Потпуно се слажем са тобом и сад кад боље размислим прије ћу се сложити с тобом него са мојим претходним писањем овдје. Ја сам многе особине и навике научио од своје мајке, јер сам највише времена проводио са њом. Отац је зујао около са комшијама, није био смирени тип, али и од њега сам узео баш особине које су се испољавале у том његовом зујању по околини А угледао сам се на њих јер сам их обоје поштовао и мислио да су узори на које се треба угледати. Да их нисам поштовао као дијете, много мање бих усвојио од њих. Значи важно је и да дијете поштује родитеља. Али знаш шта? Видјећеш ти када зажалиш што сина ниси тјерао да сједи у ћошку док једе, па да се обрадује кад му ти пружиш неко најбоље парче, као награду јер је добар дечко cloudking је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Мај 29, 2015 Пријави Подели Написано Мај 29, 2015 On 28. 5. 2015. at 14:23, cloudking рече Ne. Nije moj klinac nista posebniji u odnosu na drugu decu ali ja i supruga jesmo itekako posebni u odnosu na druge roditelje... Посебни у смислу како вас дете доживљава или посебни у смислу другачији и исправнији у односу на остале родитеље ове мале земаљске кугле? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Мај 29, 2015 Пријави Подели Написано Мај 29, 2015 On 29. 5. 2015. at 18:35, Volim_Sina_Bozjeg рече Посебни у смислу како вас дете доживљава или посебни у смислу другачији и исправнији у односу на остале родитеље ове мале земаљске кугле? У смислу да раде оно што већина не ради Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Мај 29, 2015 Пријави Подели Написано Мај 29, 2015 On 29. 5. 2015. at 18:42, Ћириличар рече У смислу да раде оно што већина не ради Не знам, сачекаћу одговор. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Мај 29, 2015 Пријави Подели Написано Мај 29, 2015 On 29. 5. 2015. at 18:44, Volim_Sina_Bozjeg рече Не знам, сачекаћу одговор. Морам престати бити адвокат... Ал стварно... Опрости, то ми је мана код форумског понашања :с Volim_Sina_Bozjeg and cloudking је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Мај 30, 2015 Пријави Подели Написано Мај 30, 2015 On 29. 5. 2015. at 18:04, Ћириличар рече Моје дијете је најбоље! Znam da se salis al ipak da ponovim, ni najmanje nisam u fazonu "moje dete je najbolje"... ali sam zato u potpunosti u fazonu "ja i supruga rasturamo kolko smo dobri" On 24. 10. 2020. at 11:02, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Expand Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Мај 30, 2015 Пријави Подели Написано Мај 30, 2015 On 29. 5. 2015. at 18:04, Ћириличар рече Али знаш шта? Видјећеш ти када зажалиш што сина ниси тјерао да сједи у ћошку док једе, па да се обрадује кад му ти пружиш неко најбоље парче, као награду јер је добар дечко Sve to radim. Prekjuce je sedeo u cosku pola sata jer se inatio ... kazem samo da deci pre svega treba primer, a ne gvozdeno vaspitanje. On 29. 5. 2015. at 18:44, Volim_Sina_Bozjeg рече Не знам, сачекаћу одговор. Hvala Cirilicaru sto je ispravno odgovorio umesto mene. Ne da smatam nego sam siguran da nesto radimo dobro. Na primer (a to sam i pisao vec cini mi se) situacija od pre pola godine. Prelazim bulevar ispred svoje zgrade sa svojim sinom. Apsolutno se podrazumeva da se ulica prelazi na pesackom prelazu pa makar to znacilo da treba da idemo sto metara niz ulicu pa posle ponovo nazad. SItuacija ispred moje zgrade nije bas da treba 100 metara vec jedva nekih 30-ak. Pored mene moj komsija sa dva klinca sa istom namerom. Naravno boli ga uvo da pesaci 30 metara nanize pa opet 30 metara navise nego lepo i ekonomcino s dva deteta preko blevara... al ajde to nego sto mene pita "de' cete?". Ja mu kazem "na pesacki", a on odgovori "haha!". Eto ispadoh budala. Poenta price. Moj sin ne poznaje koncept prelaska ulice van pesackog. Ne zato sto je mnogo lepo vaspitan pa zna "kako treba" nego mu je to nesto najnormalnije i podrazumevano. Prelazak bilo gde drugde se jednostavno - ne radi, a da bi to naucio nije morao da dobije ni JEDNU JEDINU cusku niti dizanje glasa niti bilo kakvu manifestaciju autoriteta... O tome govorim... Јанко and Биљана је реаговао/ла на ово 2 On 24. 10. 2020. at 11:02, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Expand Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Мај 30, 2015 Пријави Подели Написано Мај 30, 2015 On 29. 5. 2015. at 19:02, Ћириличар рече Морам престати бити адвокат... Ал стварно... Опрости, то ми је мана код форумског понашања :с Ovog puta si me dobro zastupao On 24. 10. 2020. at 11:02, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Expand Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sanja Т. Написано Јун 6, 2015 Пријави Подели Написано Јун 6, 2015 On 30. 5. 2015. at 7:32, cloudking рече Sve to radim. Prekjuce je sedeo u cosku pola sata jer se inatio ... kazem samo da deci pre svega treba primer, a ne gvozdeno vaspitanje. Hvala Cirilicaru sto je ispravno odgovorio umesto mene. Ne da smatam nego sam siguran da nesto radimo dobro. Na primer (a to sam i pisao vec cini mi se) situacija od pre pola godine. Prelazim bulevar ispred svoje zgrade sa svojim sinom. Apsolutno se podrazumeva da se ulica prelazi na pesackom prelazu pa makar to znacilo da treba da idemo sto metara niz ulicu pa posle ponovo nazad. SItuacija ispred moje zgrade nije bas da treba 100 metara vec jedva nekih 30-ak. Pored mene moj komsija sa dva klinca sa istom namerom. Naravno boli ga uvo da pesaci 30 metara nanize pa opet 30 metara navise nego lepo i ekonomcino s dva deteta preko blevara... al ajde to nego sto mene pita "de' cete?". Ja mu kazem "na pesacki", a on odgovori "haha!". Eto ispadoh budala. Poenta price. Moj sin ne poznaje koncept prelaska ulice van pesackog. Ne zato sto je mnogo lepo vaspitan pa zna "kako treba" nego mu je to nesto najnormalnije i podrazumevano. Prelazak bilo gde drugde se jednostavno - ne radi, a da bi to naucio nije morao da dobije ni JEDNU JEDINU cusku niti dizanje glasa niti bilo kakvu manifestaciju autoriteta... O tome govorim... Свесно сад улећем у шбб-кбб ,наравно да не мора да значи, али просто морам, само као пример.Сватићете. Немој Клоуди да се наљутиш,молим те ово ми се само чини као добар пут ка ономе што Ћириличар прича од почетка. Ти си најприродније и најспонтаније научио своје дете да прелази на пешачком.То је за пример и понос свакако. То исто дете ће да одрасте.Постаће самостално. Утицај друштва и околине ће учинити своје. Својим очима ће сваки дан да гледа како гомила њих прелази ван пешачког. Шта мислиш, колико ће му требати да и он пређе 100 м. даље , јер он сад то "зна боље", " његов стари није имао слободу" или не дај Боже, под ко зна којим изговором....и ето, шта тад. Он је " нешто променио" , у уверењу да је то лакше, а можда и боље. Тако мамо,по мало, додје до померања и окретања текронских размера. Што исто тако не значи, да његов син неће да увиди да је то погрешно,(заправо и без знања да је деда радио како треба) и да се врати прелажењу улице онако како треба и где треба. П.С. Мисли чак да је боље да са тобом,мало осети, тј. упозна концепт преласка улице на другом месту и да му се то представи у лошем издању, него да касније упознаје сам . П:С:С. Све су то релативне ствари. Нека нам је Бог у помоћи у сваком случају. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sanja Т. Написано Јун 6, 2015 Пријави Подели Написано Јун 6, 2015 Надам се да ти он није животни узор Шалим се мало. Ово је велика ствар, веома битна,што си рекао: "poštovanje propisa u tom trenutku "... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јун 6, 2015 Пријави Подели Написано Јун 6, 2015 On 6. 6. 2015. at 7:54, Сања Т. рече Свесно сад улећем у шбб-кбб ,наравно да не мора да значи, али просто морам, само као пример.Сватићете. Немој Клоуди да се наљутиш,молим те ово ми се само чини као добар пут ка ономе што Ћириличар прича од почетка. Ти си најприродније и најспонтаније научио своје дете да прелази на пешачком.То је за пример и понос свакако. То исто дете ће да одрасте.Постаће самостално. Утицај друштва и околине ће учинити своје. Својим очима ће сваки дан да гледа како гомила њих прелази ван пешачког. Шта мислиш, колико ће му требати да и он пређе 100 м. даље , јер он сад то "зна боље", " његов стари није имао слободу" или не дај Боже, под ко зна којим изговором....и ето, шта тад. Он је " нешто променио" , у уверењу да је то лакше, а можда и боље. Тако мамо,по мало, додје до померања и окретања текронских размера. Што исто тако не значи, да његов син неће да увиди да је то погрешно,(заправо и без знања да је деда радио како треба) и да се врати прелажењу улице онако како треба и где треба. П.С. Мисли чак да је боље да са тобом,мало осети, тј. упозна концепт преласка улице на другом месту и да му се то представи у лошем издању, него да касније упознаје сам . П:С:С. Све су то релативне ствари. Нека нам је Бог у помоћи у сваком случају. Potpuno razumem sta hoces da kazes. To je drugi nivo vaspitanja. Prvi nivo je da svojim primerom i procesom vaspitanja ustanovis jednu zdravu osnovu. Drugi nivo vaspitanja (do kojeg ja jos nisam stigao i nemam pojma da li ce biti uspesan) jeste da dete samo stvori odnos prema "dobrom" i "losem". Kao sto rekoh moj sin trenutno nema pojma dal je prelazak ulice na pesackom dobar ili los, za njego je to samo normalna pojava jer (kao sto si dobro primetila) nije upoznat sa suprotnim. Na meni je da nadalje probam da mu objasnim zasto je prelazak bas tu dobar i zbog cega mi to tako radimo. Ako on ukapira koncept bezbednosti onda sam miran. A treci nivo vaspitanja je naravno kad krene okolina i drustvo da utice na njega. Bicu najnaivniji roditelj na svetu ako bih pomislio da ce njegovi drugari kad krenu u grad da predju ulicu van pesackog a da ce on jedini da ode na pesacki... ali taj nivo mi je jos daleko i o tome trenutno ne razmisljam i pojma nemam kako ce vaspitanje tinejdzera da izgleda Биљана and Sanja Т. је реаговао/ла на ово 2 On 24. 10. 2020. at 11:02, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Expand Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Candy Butcher Написано Јун 6, 2015 Пријави Подели Написано Јун 6, 2015 "U naše vreme..." Početak rečenice koji mi se popeo na vr' glave i još me kljuca u mozak... Биљана је реаговао/ла на ово 1 Царство Божије није у речи него у сили Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sanja Т. Написано Јун 6, 2015 Пријави Подели Написано Јун 6, 2015 @cloudking Драго ми је да се разумемо. За даље нико не зна. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана Написано Јун 6, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јун 6, 2015 On 6. 6. 2015. at 9:05, Candy Butcher рече "U naše vreme..." Početak rečenice koji mi se popeo na vr' glave i još me kljuca u mozak... Ја једва чекам да дођем у "то" вријеме кад ћу моћи да кажем; "ееееее, у моје вријеме", чисто да осјетим "чари" те реченице Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука