Jump to content

Rehabilitovan Draža Mihailović

Оцени ову тему

Препоручена порука

...Istina kad tad izadje na videlo...pa ce i ovo izaci. Jos jednom cu pomenuti selo u Bosni,moj komsija komunjara iz jna kasnije ciji je mladi brat stradao u ratu kao jos dosta mestana tog sela,spomenik je posle podignut gde pise od cetnicke ruke stradali i nabrojani,simbol tog mesta,a ono svi znaju tacno iz koje kuce je ubica i da je bio pripadnik partizanskog pokreta i sto je ubijao te civile i svi se prave ludi,ali sustina je da istina izbija koliko god je sahranjivali nadje ona neku zicu i izbije na povrsinu.

Uostalom partizani su i Boga sahranjivali,ali su time sebe sahranili.

Potpuno se slazem.

Btw, jako mi je interesantna "teza" nekih mislilaca da istina ne treba da se dokazuje jer ona sama nadje svoj put da izadje na videlo tj. govori sama za sebe. O ovome cesto razmisljam kada se uhvatim kako ubedjujem nekoga u to da je "mleko belo" i nekako me to uvek smiri i "stisa"...

Подели на овим сајтовима

• Одговори 212
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Nikad mi neće biti jasno što su se slikali kada su klali (ubijali) nekog čoveka kao ovi bezumnici sa slike?  http://www.telegraf.rs/vesti/1468350-ovako-su-cetnici-klali-koja-je-bila-poenta-ovog-slikanja-za-uspomenu-i-dugo-secanje-foto Da li ove slike idu u prilog četničkom atnti-fašističkom pokretu? Teško.

Isto tako bezumna strahovlada pod vojnim režimom tj. zakonom je vladala punih 10 godina gde su mnogi nevini ljudi stradili i osuđeni kao izdajnici Jugoslavije a npr. glavni akteri ustaških klanja i upravnici logora ostali pošteđeni i osuđeni na neke kazne zatvora koje nisu bile realne. Draža je osuđen na jednom smešnom procesu nedostojnom ozbiljne države. Zašto se tako brzo žurilo sa tim streljanjem ne znam i koliko je Draža uopšte imao moć da komanduje tim svojim raštrkanim jedinicama nemam pojma, iskreno sumnjam da je bio neki autoritet pogotovo od 43-će.

Teško da će se skoro ova tema ugasiti u narodu i prestati da deli već podeljene Srbe. Možda zato što nam je budućnost izvesna pa se 100 puta dnevno vraćamo u prošlost pitajući se da je to moglo sve drugačije biti.

Подели на овим сајтовима

Мени је једнако убиство Ђинђића, Драже, Краља Александра, династије Обреновић, Карађорђа, Мехмед Паше Соколовића, Лазара, Милоша итд.

Ala si ih poredjao - od najvece sramote do najveceg ponosa. Uz postepen prelaz...

Солидарност ће спасити свет.

Подели на овим сајтовима

И не волим кад се људи трипују да је то била нека партизанска антифашистичка борба. То је била најобичнија борба комуниста за власт у околностима светског рата и ту су околност комунисти добро искористили.

Дјелимично тачно. Јесте била борба за преузимање власти, али истовремено и за ослобођење од фашиста.  

Подели на овим сајтовима

Ala si ih poredjao - od najvece sramote do najveceg ponosa. Uz postepen prelaz...

Мислиш што даље у прошлост то светлији лик јер има мање података о њему?

:)):))

Подели на овим сајтовима

Надам се да ће ова тема послужити српском помирењу.

Мада ја нешто не верујем у српство комуниста и партизана, ипак њихова деца хтела не хтела су Срби. Тако да мораћемо се мирити, јер кад немаш коме дођи макар себи.

Што се тиче оне моје хронологије од Ђинђића писао сам је на брзину, треба ту ставити на прво место Милошевића па онда Ђинђића па даље. Док год ми судимо убијеним Србима да ли су заслужно или незаслужно убијени ми пре свега нисмо нормални, а потом ни слоге неће бити па ни помирења.

Подели на овим сајтовима

Мене лично вређа када неко лаје на четнике јер родбина и преци су ми.

Али 90-их кад се једном приликом повела прича о четницима и партизанима у црквеним круговима ја сам говорио да је то прошлост коју треба оставити за собом и да савремену омладину сасвим заболе и за једне и за друге.

Данас гледам ове слике испред суднице и видим маскембал. С једне стране срби се маскирали у четнике с друге у партизане.

Па то је циркус.

Драго ми је што већина Срба о томе ни не мисли. Драго ми је и што је званично скинута комунистичка пресуда чичи, али у суштини кога заболе бре више за то ( сем усташа).

Подели на овим сајтовима

Надам се да ће ова тема послужити српском помирењу.

Само се ти надај,ево ти корпус деликт од овог Мирослава...

Са друге стране, комунисти се нису заустављали, наставили су, што физички - злочинима, што на друге начине, да унесрећују народ. Обичан народ. Је л' треба то помињати, па људи моји сви имамо некога у фамилији ко је нахебо од комуниста, појео га мрак. 

Последње кога су партизани дирали је обичан народ,дај  ми примере из рата ,где су то унесрећивали обичан народ ? Ето ја немам никога,нити знам било кога од мојих ближих и даљих да је најебао...

И ја волим и поштујем свог деду и једног и другог,од  црвених су први пут су добили своје парче земље,нико их никад није дирао ни уцењивао,радили су и живели од свог рада...

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Ево има и оваквих Срба којима је дојадило и четништво и партизанство:

http://www.kurir.rs/vesti/drustvo/foto-ne-voli-cetnike-besan-na-partizane-iznerviran-srpskom-svadom-u-besu-cepao-odecu-preteci-svima-clanak-1782641

Подели на овим сајтовима

Савремену омладину заболе и за треће и четврте и за....у ствари заболе их за све живо а некмоли мртво.

Рекох 90-их, дакле тад сигурно нисам говорио о садашњој омладини  ;)

Подели на овим сајтовима

Само се ти надај,ево ти корпус деликт од овог Мирослава...

Последње кога су партизани дирали је обичан народ,дај  ми примере из рата ,где су то унесрећивали обичан народ ? Ето ја немам никога,нити знам било кога од мојих ближих и даљих да је најебао...

И ја волим и поштујем свог деду и једног и другог,од  црвених су први пут су добили своје парче земље,нико их никад није дирао ни уцењивао,радили су и живели од свог рада...

Evo dacu ti ja par primera i to samo onih za koje sam licno cuo od svedoka ili pak ljudi koji iz prve ruke su to pricali.

- Mog dedu su posle njegovog ranjavanja u Uzicu kad su partizani i nemci napali zajedno cetnike jurili da  ubiju nekoliko meseci,deda se izvukao bezeci iz kuce i ziveci u nekim rovovima u selu. 

- Slucaj mog komsije komunjare cijeg brata civila,dosta mladog coveka partizani ubili,kasnije naravno su napravili spomenik na kome pise od cetnicke ruke stradao.

- Otac prote Dejana svestenika u crkvi kod Topciderskog groblja je ubijen dan dva posle ulaska crvenih u Beograd, razlog ziveo je u Beogradu pod okupacijom pa jerbo logicno onda da je saradnik okupatora,a u stvari...

- Sestre iz manastira Celije kod Valjeva su tokom drugog svetskog rata za dlaku izbegle smrt jer po njihovom kazivanju na lupanje po manastiru i dranjem mi smo cetnici,sestre su odgovorile skrivanjem i molitvom i po njihovom svedocenju da su tada do njih dosle partizanske jedinice da bi bile pobijene.

- Na Badnje vece 1942 ili 1943 su u okolini Tare poubijali preko 300 ljudi,poznat dogadjaj po tome sto su u tom egzodusu stavili lesinu psa u obliku krsta i napisali "pasje groblje"

- Pored egzodusa nad cetnicima vrsili su egzoduse i nad porodicama tih cetnika

O ubistvima,odmazdama i zlocinima posle rata da ne pominjem posto si se osvrnuo na samo sam rat.

Dakle to je samo ono sto su mi ljudi koje znam prepricavali,a kad bi samo malo zasao u istorijske spise nasao bih puno vise od ovoga.

Ali jebiga tebi niko nije stradao od crvenih i jos pride su dobijali zemlju pa onda to automatski znaci da niko nije ni stradao... ili je poenta u onom "poslednje koga su dirali je obican narod"

Ne razumem ljude sa ovim stavovima,ajde da razumes ziveo si vecinski u tom komunistickom dobu,sa Bulajicevim filmovima i sa skrabanom istorijom,dede ti dobijali zemljicu neku,ali zaboga 2015 je.

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

Ми неаутентичнобивствујући бивши срби са кризом идентитета тешко можемо појмити да једна "судска" пресуда неће ништа променити, иако јој се, ипак, наивно, радујемо.

Подели на овим сајтовима

Данас гледам ове слике испред суднице и видим маскембал. С једне стране срби се маскирали у четнике с друге у партизане.

Život je maskenbal svako se krije ako u sebe siguran nije! Život je maskenbal ljudi su krivi sa tuđom maskom lakse se zivi!

Подели на овим сајтовима

Nikad mi neće biti jasno što su se slikali kada su klali (ubijali) nekog čoveka kao ovi bezumnici sa slike?  http://www.telegraf.rs/vesti/1468350-ovako-su-cetnici-klali-koja-je-bila-poenta-ovog-slikanja-za-uspomenu-i-dugo-secanje-foto Da li ove slike idu u prilog četničkom atnti-fašističkom pokretu? Teško.

Logikom koliko je zlocina bilo na obe strane i koliko bolesnika (dakako kod partizana vise) ovom tvojom logikom,mozemo doci do toga da tada Jugoslavija nije imala antifasisticki pokret u zemlji.

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...