Jump to content

Како је Мухамеду откривен ислам?

Оцени ову тему

Guest свештеник Иван

Препоручена порука

• Одговори 343
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

• Гости
Guest свештеник Иван

Од кад то муслимани толико постадоше научници? Ја познајем велики број муслимана који уопште не гледају на веру као на науку, нити их се тиче наука.

Иначе, од ових научника које си поставио једва да знам двоје. Наравно, моја је грешка и моја некултура, па зато нека друга браћа кажу којег научника муслимана познају да је утемељивач савремених наука.

Мада опет не видим какве то везе има са Мухедовим виђењем. Три пута сам поставио питање, али одговора нема. како ћеш научно да оправдаш виђење Мухамедово када нико то није видео, па да се и сам увери. Дакле, исламску веру градите потпуно на поверењу једном човеку, а за Христову (Исусову) мајку кажете да је највећа од жена. Па зашто није мајка Мухамедова највећа од жена?

Наравно, одговоре немамо...

Подели на овим сајтовима

Нема смисла даља расправа са овим човеком. Он је једноставно утриповао неке ствари и тврдоглаво нешто доказује чега нема. Не вреди му говорити да Библија не садржи научне истине већ истине спасења. Оставимо га нека ужива у својој науци. Нојево јаје је доказ да је Мухамед Божији посланика. 0205_whistling

Подели на овим сајтовима

Од кад то муслимани толико постадоше научници? Ја познајем велики број муслимана који уопште не гледају на веру као на науку, нити их се тиче наука.

Иначе, од ових научника које си поставио једва да знам двоје. Наравно, моја је грешка и моја некултура, па зато нека друга браћа кажу којег научника муслимана познају да је утемељивач савремених наука.

Мада опет не видим какве то везе има са Мухедовим виђењем. Три пута сам поставио питање, али одговора нема. како ћеш научно да оправдаш виђење Мухамедово када нико то није видео, па да се и сам увери. Дакле, исламску веру градите потпуно на поверењу једном човеку, а за Христову (Исусову) мајку кажете да је највећа од жена. Па зашто није мајка Мухамедова највећа од жена?

Наравно, одговоре немамо...

POgledaj bolje na kojim poljima nauke je islam sta dao 0205_whistling Na ovoj stranici stoje i polja kao algebra ...A ne gledaj islam kroz muslimane nego kroz Kuran.

A rekao sam prije da Kuran sa sobom nosi cuda i dokaze na svim poljima i ne postoji nijedna kontradikcija.Zato ga i cini Bozijom Rijeci.

Kuran je objavljen Muhamedu s.a.w.s. preko Gabrijela.

A Biblija sa greskama...kako ona da bude istina o Boga?Szta je u njoj tacno?

Подели на овим сајтовима

Нема смисла даља расправа са овим човеком. Он је једноставно утриповао неке ствари и тврдоглаво нешто доказује чега нема. Не вреди му говорити да Библија не садржи научне истине већ истине спасења. Оставимо га нека ужива у својој науци. Нојево јаје је доказ да је Мухамед Божији посланика. 0205_whistling

Aleksandre reci mijedno.ti si procitao bibliju jel tako?sta rade ona onoliki stihovi o stvaranju svijeta?cemu oni sluze?
Подели на овим сајтовима

Кuran je objavljen Muhamedu s.a.w.s. preko Gabrijela.

Христос је Бог.

Ми сведочанство примамо од Бога.

Наше сведочанство је поузданије.

Наведи те грешке?

Подели на овим сајтовима

Кuran je objavljen Muhamedu s.a.w.s. preko Gabrijela.

Христос је Бог.

Ми сведочанство примамо од Бога.

Наше сведочанство је поузданије.

Наведи те грешке?

evo samo nekoliko za sada

26 Ahazji bijahu dvadeset i dvije godine kad se zakraljio, a kraljevao je godinu dana u Jeruzalemu. Mati mu se zvala Atalija, a bila je kći izraelskog kralja Omrija.

Druga knjiga o kraljevima 8:26

1...tako se zakraljio Ahazja, sin judejskoga kralja Jorama.2 Bile su mu četrdeset i dvije godine kad se zakraljio. Kraljevao je jednu godinu u Jeruzalemu. Materi mu je bilo ime Atalija, Omrijeva kći.

Druga knjiga Ljetopisa 22:2

__________________________________________________________________________________________________

8 Jojakinu je bilo osamnaest godina kad se zakraljio i kraljevao je tri mjeseca u Jeruzalemu. Materi mu je bilo ime Nehušta, kći Elnatana, i bila je iz Jeruzalema.

Druga knjiga o Kraljevima 24:8

9 Osam je godina bilo Jojakinu kad se zakraljio, a kraljevao je tri mjeseca i deset dana u Jeruzalemu; činio je što je zlo u Jahvinim očima.

Druga knjiga Ljetopisa 36:9

________________________________________________________________________________________________

4 David zarobi od njega tisuću i sedam stotina konjanika i dvadeset tisuća pješaka

2. Samuelu 8:4

4 David zarobi od njega tisuću bojnih kola, sedam tisuća konjanika i dvadeset tisuća pješaka

1. Ljetopisa 7:4

________________________________________________________________________________________________

11 Evo popisa Davidovih junaka: Hakmonijev sin Jašobam, glavar nad tridesetoricom; on je mahnuo svojim kopljem na tri stotine i pobio ih odjednom.

1. Ljetopisa 11:11

8 Ovo su imena Davidovih junaka: Išbaal, Hakmonac, prvak među trojicom; on je zavitlao svojim kopljem protiv osam stotina i pobio ih najedanput.

2. Samuelu 23:8

13 Adonikamovi sinovi: šest stotina šezdeset i šest

Ezra 2:13

18 sinova Adonikamovih: šest stotina šezdeset i sedam

Nehemija 7:18

23 A evo nadzornika koji su upravljali Salomonovim radovima: njih pet stotina i pedeset koji su zapovijedali puku zaposlenu na radovima

1. Kraljevima 9:23

10 Bili su poglavari nad upravnicima, kojih je kralj Salomon imao dvjesta i pedeset, i upravljali su narodom.

2. Ljetopisa 8:10

1...Kiš, sin Abiela

1. Samuelu 9:1

33 Ner rodi Kiša

1. Ljetopisa 8:33

11 Jošiji se rodi Jehonija

Matej 1:11

15 Jošijini su sinovi bili: prvenac Johanan, drugi Jojakim...... 16 Jojakimovi su sinovi bili: Jekonija, njegov sin, i Sidkija, njegov sin

1. Ljetopisa 3:15-16

nemojte reci da su to greske u prepisivanju

Подели на овим сајтовима

Prema genealogiji Isusa Hrista u Bibliji, od Isusa preko Ibrahima (AS) do prvog čovjeka na Zemlji, tj. Adema AS prošlo je otprilike 5800 godina:

Od Adema AS do Ibrahima AS .........1948

Od Ibrahima AS do Isusa AS............1800(otprilike)

Od Isusa AS do danas......................2000

UKUPNO..........................................5800(zaokruženo)

Postoji više nego dovoljno dokaza iz arheologije i antropologije koji kažu da se prvo ljudsko biće na Zemlji pojavilo prije više desetina hiljada godina, a ne samo 5800, kao što Biblija kaže.

Qur’an kaže da je Adem AS bio prvi čovjek, ali nije rekao kada se pojavio, za razliku od Biblije. Ono što je Biblije rekla sasvim je nekompatibilno sa modernom naukom

Подели на овим сајтовима

Aleksandre reci mijedno.ti si procitao bibliju jel tako?sta rade ona onoliki stihovi o stvaranju svijeta?cemu oni sluze?

Већ сам ти написао на која питања даје одговоре књига Постања, не могу да понављам. Књига Постања говори одакле свет и Ко га је створио, а не научно како га је створио. Такав одговор не даје ни Куран, немојте да умишљате ствари. Одговор како је настао свет још потпуно није дала ни наука, а тешко да ће икада и дати. Мораћемо да се задовољимо само научним теоријама, које ће једна другу смењивати.

Рекох ти, Библија нема грешке, јер она открива истинитог Бога. За разлику од тога, Куран има суштинску грешку јер учи да Христос није Бог. За мене је то ФАТАЛНА грешка и више него довољна да закључим да Куран НИЈЕ БОЖИЈА КЊИГА. Јесмо ли се разумели? Или ћеш и ово да прећутиш и да поново све вртиш у круг?

Могли су древни Египћани и Вавилонци и Грци да напишу књигу са савршено тачном науком, математиком, астрономијом, медицином. Да ли би то значило да је ро Божија књига? Не би. Јер би у научне истине увили лажно учење о Богу. Дакле, то што је Мухамед написао да Земља има облик нојевог јајета (а нема, видесмо властитим очима), чак и када би то било научно тачно, то не значи да је Мухамед открио истинитог Бога. Са друге стране, богонадахнути људи су писали истину о Богу, иако су им биле стране научне истине какве данашња наука познаје.

Подели на овим сајтовима

Prema Bibliji, i Sunce i Mjesec, zrače svoju svjetlost.

U Knjizi Stvaranja, poglavlje 1, stih 16, se kaže: „I načini Bog dva velika svjetlila - veće da vlada danom, manje da vlada noću - i zvijezde.“

Međutim, nauka nam danas kaže, da mjesec nema svoje sopstveno svjetlo. To potvrđuje Qur'anski koncept da je svjetlost Mjeseca reflektovana (op: tj. Mjesečeva svjetlost je samo Sunčeva svjetlost koja se odbila od površine Mjeseca). Misliti da je poslanik Muhammed SAVS prije 1400 godina ispravio ove naučne greške u Bibliji, a onda to prepravljeno prepisao u Qur'an je nešto potpuno nezamislivo.

Подели на овим сајтовима

Prema Bibliji, i Sunce i Mjesec, zrače svoju svjetlost.

U Knjizi Stvaranja, poglavlje 1, stih 16, se kaže: „I načini Bog dva velika svjetlila - veće da vlada danom, manje da vlada noću - i zvijezde.“

Međutim, nauka nam danas kaže, da mjesec nema svoje sopstveno svjetlo. To potvrđuje Qur'anski koncept da je svjetlost Mjeseca reflektovana (op: tj. Mjesečeva svjetlost je samo Sunčeva svjetlost koja se odbila od površine Mjeseca). Misliti da je poslanik Muhammed SAVS prije 1400 godina ispravio ove naučne greške u Bibliji, a onda to prepravljeno prepisao u Qur'an je nešto potpuno nezamislivo.

Гдје пише да зраче своју свјетлост?

То је Мухамеду могао да открије и демон.

Подели на овим сајтовима

У Библији, у једном догађају, још кад су веровали да је земља равна, наговештава се да је земља као лопта.

Земља више личи на лопту, него на јаје...пази још и нојево. :smiley:

Подели на овим сајтовима

Већ сам ти написао на која питања даје одговоре књига Постања, не могу да понављам. Књига Постања говори одакле свет и Ко га је створио, а не научно како га је створио. Такав одговор не даје ни Куран, немојте да умишљате ствари. Одговор како је настао свет још потпуно није дала ни наука, а тешко да ће икада и дати. Мораћемо да се задовољимо само научним теоријама, које ће једна другу смењивати.

Рекох ти, Библија нема грешке, јер она открива истинитог Бога. За разлику од тога, Куран има суштинску грешку јер учи да Христос није Бог. За мене је то ФАТАЛНА грешка и више него довољна да закључим да Куран НИЈЕ БОЖИЈА КЊИГА. Јесмо ли се разумели? Или ћеш и ово да прећутиш и да поново све вртиш у круг?

Могли су древни Египћани и Вавилонци и Грци да напишу књигу са савршено тачном науком, математиком, астрономијом, медицином. Да ли би то значило да је ро Божија књига? Не би. Јер би у научне истине увили лажно учење о Богу. Дакле, то што је Мухамед написао да Земља има облик нојевог јајета (а нема, видесмо властитим очима), чак и када би то било научно тачно, то не значи да је Мухамед открио истинитог Бога. Са друге стране, богонадахнути људи су писали истину о Богу, иако су им биле стране научне истине какве данашња наука познаје.

Ti tvrdis odredjene stvari bez argumenata.Kako da razgovaramo ako ne uzimas dokaze?Kazes da to ne stoji u Kuran.DOKAZI da je tako.Molim vas narode jel mi ovdje pricamo rekla kazala ili kao razumni ljudi potkrijepljujemo nase teorije dokazima?Bog je najrazumniji i naravno ono sto ON stvori je potpuno u vezi sa logikom 0442_feel a drevni egipcani nisu mogli da napisu savrsenu knjigu sa savrsenom naukom jer nisu imali znanje na podrucju astronomije,geologije,embriologije...a sve to stoji u Kuranu. Zato molim te nemoj samo onakopisati nego mi daj pkoji dokaz..Allah swt je rekao ovo je za razumom obdarene...trazite istinu..znaci ispitujte dokazujte.ne mozes mi nesto reci a da ja ne provjerim je li to istina jel tako?
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...