Срђан Шијакињић Написано Април 8, 2015 Пријави Подели Написано Април 8, 2015 Ко зна да ли су нешто и могли да ураде. Како је социјализам бледео, тако се појављивао национализам свуда по Југи. На неки начин неизбежно је било цепање, а ово са Косовом је само закаснило десетак година. Е сад, могли су у Југи дати Албанцима нека већа права или касније Србија, као Бугари што су Турцима ако се не варам па се они не буне. Мада и да су добили таква права, Албанци би их вероватно искористили за брже стицање независности. Мислио сам више на време после рата, негде до 1974. и оног чувеног Устава... Све после... Шта знам, много је тешко сачувати земљу у којој си велика мањина... Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Април 8, 2015 Пријави Подели Написано Април 8, 2015 А имали смо много утицајних комуниста- Крцун Bila je emisija o Krcunu u magazinu Oko, u kojoj se spekulise da je Krcun poceo da pravi otklon od Tita i radi na srpskoj stvari (oko 26:30), i onda je nakon toga imao saobracajnu nesrecu te poginuo. Naravno, nikad se nece saznati istina Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Април 8, 2015 Пријави Подели Написано Април 8, 2015 Мислио сам више на време после рата, негде до 1974. и оног чувеног Устава... Све после... Шта знам, много је тешко сачувати земљу у којој си велика мањина... Колико сам ја разумео таква политика према Србији је била због тога што је Србија у Југославији била јача по неким економским и војним аспектима од остатка, па су ови други решили да је ограниче са АП Војводином и АП Косовом које су у том уставу имале статус налик републикама, не знам могле су вето да ударају Србији и шта већ. То је у суштини ово што кажеш за национализам унутар југословенског комунизма, јер једини који су се ложили на југословенство су били Срби, сви остали су тежили некаквим аутономијама. Но, овде ја мислим баш на Косово и Албанце. Да ли би се они бунили и тражили независност да је била другачија политика Срба? По мени би, јер је таква била структура Југославије - са више народа и вероисповести. Са друге стране, пропашћу социјализма порасла је пораст десници и национализму свуда у постсоцијалистичком свету ако се не варам. Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Април 8, 2015 Пријави Подели Написано Април 8, 2015 @@feeble, Хвала ти за ово, погледаћу. Да, чуо сам и пре за то, погинуо је у практично новом кецу, кога је добио непосредно пре несреће... Занимљиво је како време брзо пролази и све се брзо мења, у току једне генерације нешто што је топ државна тајна, и о чему се није смело ни писнути кад се догодило, псотаје тема на форуму, и то историјска... feeble and Тања1 је реаговао/ла на ово 2 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Април 8, 2015 Пријави Подели Написано Април 8, 2015 Но, овде ја мислим баш на Косово и Албанце. Да ли би се они бунили и тражили независност да је била другачија политика Срба? По мени би, јер је таква била структура Југославије - са више народа и вероисповести. Са друге стране, пропашћу социјализма порасла је пораст десници и национализму свуда у постсоцијалистичком свету ако се не варам. Претпсотављам да се би бунили сигурно, само да смо имали бољу политику (рецимо, у интервјуу времену, наш генерал, нажалост не памтим имена, који је дуго био командант аеродрома у Приштини је причао да је доле међу нашим властима владао потпуни јавашлуј, а Београд то није занимало; једном приликом су извели експеримент, послали су лојалног Албанца да проба да пређе давањем мита преко 10ак граничних прелаза, очекивали су да успе бар на 7, а успео је на свих 10) можда бисмо задржали пола Косова или тако нешто... У крајњој линији, да Слобо није заратио са светом, можда би нам допустили да се изборимо са терористима, њих '98. није ни остало на КиМ... Бугари су депортовали Турке, па им нико није замерио... Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Април 8, 2015 Пријави Подели Написано Април 8, 2015 У крајњој линији, да Слобо није заратио са светом Nije Slobo zaratio sa svetom nego je svet napao Slobu, i to na osnovu falsifikovanog izvestaja o incidentu u Racku. Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Април 8, 2015 Пријави Подели Написано Април 8, 2015 Nije Slobo zaratio sa svetom nego je svet napao Slobu, i to na osnovu falsifikovanog izvestaja o incidentu u Racku. Нисам мислио конкретно на бомбардовање, него на политику нашу од почетка распада Ју... Кажу да постоје званичне изјаве Стејт департмента из 1992, које подржавају опстанак Југославије. Можда је у том периоду могло да се неком мудром, обреновићевском политиком, придобије САД на нашу страну? Не кривим неког што није био политички геније па успео у свему, само ми се чини да смо лоше одиграли у распаду Ју, јер су тада и даље владали југоносталгичари и много крути људи... Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Април 8, 2015 Пријави Подели Написано Април 8, 2015 Nije Slobo zaratio sa svetom nego je svet napao Slobu, i to na osnovu falsifikovanog izvestaja o incidentu u Racku. Иначе, једна нормална држава би бар озбиљно размислила да сакупи све материјале који раскринкавају Рачак, који говоре о злочинима и штети за време бомбардовања, и да, ако не сада, онда када буде повољан тренутак, крене у дипломатски обрачун и тражење ратне одштете... Шта фали Грчкој што тражи одштету од Немачке, рачун је рачун, нема љутиш... Плутон је реаговао/ла на ово 1 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Април 8, 2015 Пријави Подели Написано Април 8, 2015 Нисам мислио конкретно на бомбардовање, него на политику нашу од почетка распада Ју... Кажу да постоје званичне изјаве Стејт департмента из 1992, које подржавају опстанак Југославије. Можда је у том периоду могло да се неком мудром, обреновићевском политиком, придобије САД на нашу страну? Не кривим неког што није био политички геније па успео у свему, само ми се чини да смо лоше одиграли у распаду Ју, јер су тада и даље владали југоносталгичари и много крути људи... Pod pritiskom nemacke su promenili taj pristup podrske Jugi. javor је реаговао/ла на ово 1 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Април 8, 2015 Пријави Подели Написано Април 8, 2015 Pod pritiskom nemacke su promenili taj pristup podrske Jugi. Могуће свакако. Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Април 8, 2015 Пријави Подели Написано Април 8, 2015 Verujem u to. Siguran bi bio da se nije dogodio Briselski sporazum i predavanje Kosmeta u ruke siptara ove vlasti,onda bi u taj scenario bio siguran ovako samo verujem u to. Prosto tvoje je nesto dok ga se ne odreknes sam,ma koliko mozda to realno nije u tvojim rukama,nazalost Vucic i com su se toga odrekli i samim tim otezali put nekim novim Srbima dostojnim i boljim da vrate ono sto je nase. I uopste to ne mora da se dogodi nekim ratom. Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Април 8, 2015 Пријави Подели Написано Април 8, 2015 Искрено у овом тренутку, 2 милиона гладних и бедних шиптара у оквиру Србије био би терет који би Србију одвео право у амбис, јер она не зна шта да ради и са својом сиротињом... Тамо ништа живо не ради нити се производи,осим шверца,дроге пре свега... Чак шта више,мислим да им добро дође што запад сад има туторство над Косовом,јер је то једна велика брига мање... Једино што треба,инсиситирати на заштити свих културних,историјских и духовних вредности,које Космет има , јер је то семе за сва наша будућа поколења... nana, Crveni Baron, Deki992 and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Април 8, 2015 Пријави Подели Написано Април 8, 2015 Pitanje je bolno. Ali pitam vas,verujete li u povratak Kosova? Mislite li da su Srbi krivi pre svih drugih? Mislite li da je cilj samo teritorijalno vratiti Kosovo,ili treba prvo se Bogu vratiti,? Verujem da ce se promeniti okolnosti jer nicjia nije gorela doveka i tada cemo,ako bog da,da proteramo sve siptare sa kosova i da vratimo nasu svetu zemlju.Ratom otislo ratom ce se i vratiti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Април 8, 2015 Пријави Подели Написано Април 8, 2015 Verujem da ce se promeniti okolnosti jer nicjia nije gorela doveka i tada cemo,ako bog da,da proteramo sve siptare sa kosova i da vratimo nasu svetu zemlju.Ratom otislo ratom ce se i vratiti.Nije sve u ratu ima nesto i u nekretninama Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Април 8, 2015 Пријави Подели Написано Април 8, 2015 Nije sve u ratu ima nesto i u nekretninama Napravicemo mi bolje.Ko Pariz. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука