Jump to content

Nacionalizam i komunizam – najveći neprijatelji slobode

Оцени ову тему

Препоручена порука

Slatka si... ali necu. :*

D aponovim.

"jedan od naj" nije isto sto i "naj".

Federer je jedan od naj tenisera, ali samo je jedan Djokovic.

U sustini je jaaaaako prosto da se skapira. Samo ako coveka ne mrzi da ukljuci vijuge.

Ne ljutim se na tebe sto mi pricas da sam dosadan, oprastam ti jer si zanimljiva i pametna.

Da, ali ti si sada u igru uveo ”sa tacke gledista tenisa”. U Mladjonijevoj poruci nema odredjenosti, vec se samo kaze u jednoj od najliberalnijih. Po cemu? Znaci potice od necega? Pa po liberalizmu. Ti bi po tenisu? Ok. Oba su teniseri. Novak je jedan od najboljih po tenisu. I Federer je jedan od najboljih po tenisu. Sve to pre pocetka meca, oba su od najboljih po tenisu, i nisu ”jedan”, vec dvojica (mnozina). Kad Novak pobedi, on pobedi Federera, ne pobedi teniski sport. Federer ostaje MEDJU najboljima po tenisu, nije najbolji U tenisu, nije broj 1.  U prevodu ( ovo shvati kao da ti crtam): Jedna od najliberalnijih, bez odredjenosti ( na primer po ustavu, po pitanju vere i tako dalje...)  i dalje je NAJLIBERALNIJA u svetu medju najliberalnijima u svetu,  ko sto su i Federer i Novak pre pocetka meca  MEDJU najboljima U tenisu. Ne zna se ko ce biti broj jedan U tenisu. S druge strane, ne moze se reci, ko ce biti najliberalniji  U najliberalizmu, jer "najliberalizam" ne postoji (postoji neoliberalizam). A tenis  vidis postoji. I nastavi da ga igras sam, jer ces jedino tako pobediti i biti broj.1. U prevodu, zaobidji me. Dosadan si. Ili ukljuci vijuge.

ГЕНИТИВ други падеж значи припадати нечему – тениском спорту, од „најлибералнијих“, значи потицање од нечега – либерализма.

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

• Одговори 96
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Da, ali ti si sada u igru uveo ”sa tacke gledista tenisa”. U Mladjonijevoj poruci nema odredjenosti, vec se samo kaze u jednoj od najliberalnijih. Po cemu? Znaci potice od necega? Pa po liberalizmu. Ti bi po tenisu? Ok. Oba su teniseri. Novak je jedan od najboljih po tenisu. I Federer je jedan od najboljih po tenisu. Sve to pre pocetka meca, oba su od najboljih po tenisu, i nisu ”jedan”, vec dvojica (mnozina). Kad Novak pobedi, on pobedi Federera, ne pobedi teniski sport. Federer ostaje MEDJU najboljima po tenisu, nije najbolji U tenisu, nije broj 1.  U prevodu ( ovo shvati kao da ti crtam): Jedna od najliberalnijih, bez odredjenosti ( na primer po ustavu, po pitanju vere i tako dalje...)  i dalje je NAJLIBERALNIJA u svetu medju najliberalnijima u svetu,  ko sto su i Federer i Novak pre pocetka meca  MEDJU najboljima U tenisu. Ne zna se ko ce biti broj jedan U tenisu. S druge strane, ne moze se reci, ko ce biti najliberalniji  U najliberalizmu, jer "najliberalizam" ne postoji (postoji neoliberalizam). A tenis  vidis postoji. I nastavi da ga igras sam, jer ces jedino tako pobediti i biti broj.1. U prevodu, zaobidji me. Dosadan si. Ili ukljuci vijuge.

ГЕНИТИВ други падеж значи припадати нечему – тениском спорту, од „најлибералнијих“, значи потицање од нечега – либерализма.

Zaobidji me.

Dosadna si.

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Ne.

Novak je najbolji. Federer je jedan od najboljih. 

Znaci, Novak je najliberalniji (superlative forms, najliberalniji), a Federer je jedan od najliberalnijih. Znaci, Federer je jedan od Novaka, a ne od tenisa, i ne moze nikada biti  prvi (najliberalniji) dok je Novak najliberalniji. hahahaha

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

Znaci, Novak je najliberalniji (superlative forms, najliberalniji), a Federer je jedan od najliberalnijih. Znaci, Federer je jedan od Novaka, a ne od tenisa, i ne moze nikada biti  prvi (najliberalniji) dok je Novak najliberalniji. hahahaha

Можда да се мало одмориш и прочиташ шта си управо написала као одговор на једно врло смислено објашњење. 

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Можда да се мало одмориш и прочиташ шта си управо написала као одговор на једно врло смислено објашњење. 

Могао би ти да се мало одмориш, па без тениске лоптице, да прочиташ тему, да видиш да се без одређености, према било чему, каже, у једној од најлибералнијих држава у свету, дакле, написано је без одређености. На пример, по чему би се од најлибералнијих издвојила једна као најлибералнија у свету, као број 1?  Није нигде речено.

Ево те поруке:

Lako je tebi da ne budes dosadna kad zivis u jednoj od naajlibelarnijih drzva sveta, naspram nas koji zivemo u komunisticko-demokratskom-partokratskom cumezu.

Овде је како видиш узето у обзир само „наспрам нас“. А наспрам вас, значи живим у најлибералнијој. Да ли то што живим у једној најлибералниjој умањује да је она „најлибералнија“? По чему су те друге најлибералније земље, односно једна од њих, по чему је број 1, читајући Млађонијеву поруку изнад? Тамо где сам написала из најлибералније државе света, и,наспрам вас, одговорила сам из „најлибералније“, не и из свих држава света, и то сам већ једном објаснила, јављам се из једне. А кад је нешто „најлибералније“ без одређености, на пример нема речи о  најлибералнија према уставу, и тако даље, не може бити а да нисам мислила на све најлибералније државе света и спојила их у једну – НАЈЛИБЕРАЛНИЈА држава света!  Јер оне су све као такве без одређености најлибералније и наспрам вас, и ни по чему се није тражило прво место, већ наспрам вас. Акценат је, дакле, на „најлибералније“. А оне јесу државе у свету, нису на месецу.

Шта да кажем, у свему сте савршени, први. ;-)

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

А наспрам вас, значи живим у најлибералнијој.

Не пише ако. Пише "у једној од најлибералнијих", дакле, једној од неколико. Не знам одакле ти тај порив да убијаш скоро сваку тему на којој се појавиш зарад обичних глупости.

Одмори, и нема потребе да тераш мак на конац.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Не пише ако. Пише "у једној од најлибералнијих", дакле, једној од неколико. Не знам одакле ти тај порив да убијаш скоро сваку тему на којој се појавиш зарад обичних глупости.

Одмори, и нема потребе да тераш мак на конац.

Да, живим у једној најлибералнијој од неколико. А ти живиш у  једној најнај. Одмори.

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

Прави националисти су либерали. Ето у случају Данске прво су се либерализовали, а сад уживају у плодовима своје либералне економске политике. Јер им се може. И то највише због тога што је остатак свијета у економској небулози, па су у односу на њих "швеЦка".

Загребите испод површине сваке успјешне економске приче, и наићићете на либерализам. 

Наведите коју год хоћете земљу па да је "сецирамо", и видимо како ствари стоје.

Подели на овим сајтовима

Прави националисти су либерали. Ето у случају Данске прво су се либерализовали, а сад уживају у плодовима своје либералне економске политике. Јер им се може. И то највише због тога што је остатак свијета у економској небулози, па су у односу на њих "швеЦка".

Загребите испод површине сваке успјешне економске приче, и наићићете на либерализам. 

Наведите коју год хоћете земљу па да је "сецирамо", и видимо како ствари стоје.

У реду ако си под „либерализовали“ мислио на то да дански порески – свакодневни људи доживљавају одузимање у порезу од 48-68 одсто на стечени доходак. Затим долази ПДВ од 25 одсто, поврх свих куповина свакодневних предмета и услуга. То значи да платите либералних 73-92 одсто. ...

Измењено од RYLAH
Батали више ситничарење и расправе.

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

@@Тања1,

Брише се сваки даљи пост који се своди на личне расправе и ситничарење, небитно с ким. Гушиш безвезе тему.

Онај горе пост сам уредио у другом делу, јер је рви крајње конструктиван и доприноси расправи. 

Подели на овим сајтовима

@@Тања1,

Брише се сваки даљи пост који се своди на личне расправе и ситничарење, небитно с ким. Гушиш безвезе тему.

Онај горе пост сам уредио у другом делу, јер је рви крајње конструктиван и доприноси расправи. 

Мени умећеш у поруку да ситничарим? Па ви сте овде ситничарили око тога која је од најлибералнијих држава на првом месту у свету, број 1, па сад мени уваљујете ситничарење и скретање са теме. И то нисте хтели ни рећи по чему је то најлибералнија та ваша на првом месту. У ствари, рекли сте да  ће се све од најлибералнијих такмичити у тенису, да ће једна да победи. Одакле мени сазнање да ће играти тенис?! Немој ово брисати, јер ово није ситничарење, ово је истина која те боли, јер ти си адвокат, и не би смео правити такве пропусте.

Него, дански либерални пример, порез на добит:

Порез на добит: 543.541 кр.

ПДВ: 92 050 кр.

Аутомобил порези: 79,810 кр.

Порез на електричну: 3028 кр.

Порез на грејање: 2.016 кр.

Порез на дизел: 3.134 кр.

Порез на остале производе: 79 810 кр.

Порез на некретнине и земљиште: 25 626 кр.

Порез на пензију: 4.131 кр.

Што више радите, више ћете бити либерализовани. Што сте способнији, и што више зарађујете, либерализација  је већа. То се зове прогресивно либерално кажњавање. Ако варате систематски велики део времена, слободни сте. А власти не јуре велике рибе. А већина политичара се слаже да порезни притисак мора бити још већи.

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

Немој ово брисати, јер ово није ситничарење, ово је истина која те боли, јер ти си адвокат, и не би смео правити такве пропусте.

Види, убила си неколико мојих тема сличним ситничарењем, скрећући тему на тоталне баналности, као што си сада пет страница расправљала око семантике која ништа у целој причи не мења.

Нећу да бришем нити да уређујем поруку, али, за име Бога, најлепше те умољавам да то више не радиш. Веруј ми да не волим да изигравам полицајца, нит ме тако нешто интересује.

Посебно што имаш аргумената за ову тему. Изнеси их лепо као што си урадила у другом делу поруке и тема ће опет да се врати на колосек и супер. 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...