сербон Написано Март 14, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Март 14, 2010 Po meni je brat "samo dijalog" sasvim u redu.Ne znam zašto ga uopšte napadate.Koliko ja znam nikoga nije uvredio,već se ponaša sasvim korektno prema svima,a vi kako hoćete... Није увредио никог појединачно, али је увредио све правдољубиве и слободномислеће људе, а Србе поготову. (Уводни постови на теми о генералу Младићу) Покажимо својом трпљењем величину и лепоту своје вере хришаћнске. Нема бољег начина да сведочимо Христа. Трпљење, не може да буде основ нашег односа са иновернима, јер би се ти брате данас звао Скендер. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Март 14, 2010 Пријави Подели Написано Март 14, 2010 Po meni je brat "samo dijalog" sasvim u redu.Ne znam zašto ga uopšte napadate.Koliko ja znam nikoga nije uvredio,već se ponaša sasvim korektno prema svima,a vi kako hoćete... Није увредио никог појединачно, али је увредио све правдољубиве и слободномислеће људе, а Србе поготову. (Уводни постови на теми о генералу Младићу) Покажимо својом трпљењем величину и лепоту своје вере хришаћнске. Нема бољег начина да сведочимо Христа. Трпљење, не може да буде основ нашег односа са иновернима, јер би се ти брате данас звао Скендер. Не такво трпљење. То и није трпљење. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Март 14, 2010 Пријави Подели Написано Март 14, 2010 Све у овом животу има своје границе па и хришћанско трпљење и та граница није нешто нехришћанско. Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
сербон Написано Март 14, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Март 14, 2010 Све у овом животу има своје границе па и хришћанско трпљење и та граница није нешто нехришћанско. Управо сам о томе и мислио кад сам карикирао у одговору Александру. Заправо међу иновернима се став трпељивости у правилу тумачи као слабост, а слаб је њихова једина мета. Снажни их одбијају као могући супарници, погодите зашто. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Март 14, 2010 Пријави Подели Написано Март 14, 2010 Po meni je brat "samo dijalog" sasvim u redu.Ne znam zašto ga uopšte napadate.Koliko ja znam nikoga nije uvredio,već se ponaša sasvim korektno prema svima,a vi kako hoćete... Није увредио никог појединачно, али је увредио све правдољубиве и слободномислеће људе, а Србе поготову. (Уводни постови на теми о генералу Младићу) To je njegovo pravo da ima drugačije mišljenje.Isto tako on može reći da smo mi njega uvredili kada smo rekli da Muhamed nije prorok(poslanik).Nikoga nije uvredio u smislu da je koristio ružne i uvredljive reči. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Март 14, 2010 Пријави Подели Написано Март 14, 2010 Кад претерају ја пређен на Нушићеву сатиру и буде све опет ок...једно време...па опет... 0104_cheesy Наравно, имамо у Јеванђељима Христово упутство како поступати са иновернима. Сигурно да постоје границе, али до тих граница треба показати трпљење и љубав. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Март 14, 2010 Пријави Подели Написано Март 14, 2010 Кад претерају ја пређен на Нушићеву сатиру и буде све опет ок...једно време...па опет... 0104_cheesyВала и ја исто радим. 0104_cheesy Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
сербон Написано Март 14, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Март 14, 2010 Па ви имате границу, али Петар М има посве друкчије мишљење, а и треба му превод за : uvaženi gospodine Dejane, ne mogu da vjerujem, poredite Hristosa sa Ratkom Mladićem.Ubicom, čovjekom monstrumom.Divan li je govor mog prijatelja Dragana iz Beograda: Ja se ponosim što sam srbin.Ali me je stid što je iz takvog divnog naroda nikao takav zločinac poput Ratka Mladića, i Karadžića koji će biti vjećna mrlja na historiji moga naroda.Dejane molimte, ako djeliš stavove sa Ratkom Mladićem , molim te nemoj ga porediti niukom kontekstu sa Isussom,ili Isaom a.s. Mislim da je to hajde da budem blag koliko mogu krajnje neozbiljno, neodgovorno, a i neljudski. Mislim da ne želim razgovarati o pomiskuitetnim temama, kao što je ova.Uz dužno poštovanje prema onima koji ne slave lik zločinaca i koji ne prestavljaju sramotu srpskog naroda. Па ваљда на павославном форуму постоји неко ко се осећа СрБином и то сме да каже, а успут и постави нека питања? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Marko Vesic Написано Март 15, 2010 Пријави Подели Написано Март 15, 2010 Људи опустите се па ако су дошли и постављају своје ставове не значи то одмах ево постали смо муслимани. Нека их нек писакрају...мало. Сами ће пасти они у своје речи и сами ће се показати ко су заиста. Ови муслимани што пишу уопште нису теолошки потковани... Само износе ко папагаји неке наводе Библије које поједини учени муслимани износе и ништа више од тог они немају. Полако, полако сами они себи копају јаму.... 0110_hahaha Само кад се оклизну... много ће их болети.... 0104_cheesy А дотле предлажем вам да пијете кафицу или ко шта већ пије и да их само 0110_hahaha Јел знате ви ону Његошеву: ...барјактару даривати Европу, греота је на то и помислити.... Их тај Његош ... да ми је макар пола његове памети... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
сербон Написано Март 29, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Март 29, 2010 На жалост, повод за ово јављање је више него трагичан. У Москви у две експлозије, страдало много невиних,.. Прве информације, казују нам да су починиоци овог злочина мухамедови ратници. Па да нам браћа мисионари Мухамедове вере објасне, о каквој се то љубави братској ради. Има ли краја овој пошасти, или да и хришћани крену у несвети рат? Новоизабрани Патријарх Српски не стиже ни да седне на трон Светог Саве, а мораше да се извини браћи муслиманске вере, а хоће ли се сад, неко од високо рангираних имама, огласити, оће ли рећи нешто о овом злу које управо њихова верска браћа одгајају? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
сербон Написано Април 13, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Април 13, 2010 Не издржа срце јуначко, Možda nisu dobili dozvolu od Milorada Dodika, možda čojek svoj procenat traži? 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha dada 319.gif 319.gif bliss jeeee bliss jeeee а овако је било у случају Ејупа Ганића Koliko sam vidio da ovaj dio je posvečen međureligijskom dijalogu.Gospodin Ejub Ganić nije vjerska ličnost niti ikakvo vjersko pitanje da bi se našao na ovom djelu vašeg foruma.Sa strane vjere se tu nema što komentarisati.Gospodine Serbon što me spominjete,vidim da se brinete da li ću što napisati.Dokažite mi da je ova tema vjersko pitanje i nema problema tu sam valjda mi niknejm govori o meni da sam samo za dijalog. Само да подсетим , неке заборавне форумаше. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gospodin Jakov Написано Април 16, 2010 Пријави Подели Написано Април 16, 2010 Odakle se uopšte ovaj podforum stvori odjednom? To je moje prvo čuđenje.... Drugo, mišljenja moderatora koje ovde iznosite, uopšte se ne slažu sa vašim "javnim" mišljenjem na forumu (To je zabrinjavajuće, da ne kažem dvolično) .... Treće, ako tako stvarno mislite (neka, neka, naleći će oni na rudu, meni se uopšte ne sviđaju, itd...) čemu onda međureligijski dijalog? I najvažnije, ako ste sve ovo gore napisano znali i sa tom svešću i takvim mišljenjem to uradili, onakve teme i onakve riječi dopustili da se pišu za vreme posta, onda stvarno ne znate šta radite..... Oprostite na iskrenosti, ali tako stvarno mislim.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
сербон Написано Април 20, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Април 20, 2010 Odakle se uopšte ovaj podforum stvori odjednom? To je moje prvo čuđenje.... Drugo, mišljenja moderatora koje ovde iznosite, uopšte se ne slažu sa vašim "javnim" mišljenjem na forumu (To je zabrinjavajuće, da ne kažem dvolično) .... Treće, ako tako stvarno mislite (neka, neka, naleći će oni na rudu, meni se uopšte ne sviđaju, itd...) čemu onda međureligijski dijalog? I najvažnije, ako ste sve ovo gore napisano znali i sa tom svešću i takvim mišljenjem to uradili, onakve teme i onakve riječi dopustili da se pišu za vreme posta, onda stvarno ne znate šta radite..... Oprostite na iskrenosti, ali tako stvarno mislim.... Претпостављам да је ово обраћање модератору Марио, или грешим? За подфорум су "криви" уредници форума, а тему сам ја отворио bliss jeeee Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука