Zawisza Написано Децембар 1, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2010 Цитат Мидраше јесам ли те шта питаО? 319.gif Лицемерно је говорити како "црква" код Артемија НИЈЕ Црква а са друге стране говорити како је РКЦ Црква...ово није напад на твоју вјеру. Ако сте ви Црква, онда је богами и Артемије. Ја сам брате мој искрен и не желим да се улизујем некоме...говорим оно што мислим (п.с многи на овом форуму не вјерују да је РКЦ Црква али нису искрени да то јавно кажу klapklap). Ako mi treba da tražimo dozvolu ili da odgovaramo samo kad nas ti pitaš, onda bi se odavno nas četvoro povukli sa foruma. Tvojom nekakvom kao nacionalnom ostrašćenošću možeš da se k...., da laprdaš koliko hoćeš po forumu, da pretiš i Srbima koji ne misle kao ti, nama to za sada ne smeta. Midraš je lepo rekao, mazneš lovu pa si kao 4chsmu1 na ekumeniste a oni su svi papisti i sad raspravljajmo ko je papista a ko nije a onaj ko je maznuo lovu neka krcka. Isto je u Smederevu, bio pop Žika, pa maznuo lovu kad su na carini gradili crkvu, posle ga vidim eno ga kod onog nesretnika Dedajića a svaki dan pio kafu kod nas papista. Dal smo mi Crkva il nismo, hiljadu puta sam ponovio, mi smo dovoljno veliki da sami o tome odlučimo i dajemo definicije. Istorija je bila takva kakva jeste, na žalost sve je tačno što je Solomon napisao, da ne ponavljam šta je pisao, al kakve veze sad mi "papisti" imamo sa maznutom lovom. Postoji mogućnost da je maznuo jedino i neku pomoć koju su slali papisti iz Italije, jer znam da su Talijani slali. Ili je iz fonda "Majke Tereze" koji deluje na Kosovu i Metohiji maznuta lova. A najpre će biti da možda nisu mogli da maznu kintu od nas pa se zato ljute. Samo treba znati, potroše se pare brzo, ma koliko izgledalo da ih ima puno, i šta posle? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Децембар 1, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2010 Добро је...сви ми знамо став скоро сваког форумаша по питању РКЦ,екуменизма и осталих пропратних питања везаних за међусобни однос РКЦ и ПЦ и нека у овом топику то остане на реченом...а сада да се вратимо теми. Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zeebedee Написано Децембар 1, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2010 Цитат Цитат Цитат И by the way, дал је тачно да је отац Ђаковац члан демонократа? :291291291: Овде се види његово "дело" http://www.izdavackicentar.ds.org.rs/strategijeL.html#vera Ово је за плакање... 0409_feel Али је зато митрополит Амфилохије индиректно на сахрани Ђинђића рекао да је изрод Србства nesiguran Па мене ништа онда не чуди...имамо партијаше у СПЦ као и за време комунизма. Што је пре била комунистичка партија то је данас Демократска Странка. Зар по канонима није забрањено партијашење за клир? Ajde mali ne bali o stvarima o kojima nemas pojma. Not Available Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Написано Децембар 1, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2010 Комисија за истраживање пословања Епархије Рашко-призренске установила је бројне злоупотребе службеног положаја од стране сада рашчињеног Епископа Артемија и његових најближих сарадника, посебно С. Виловског. Међу нарочитео запрепашћујуће примере спада и ЗАКИДАЊЕ ПЛАТА свештеницима на Косову и Метохији којима је преко Епархије Министарство вера исплаћивало новац због изузетно тешких услова живота и оскудне ситуације у парохијама од којих би у нормалним условима могли да живе. СВЕШТЕНИЦИ СЕ ЖАЛЕ МИНИСТАРСТВУ ВЕРА ДА ИМ ЕПАРХИЈА ЗАКИДА НОВЧАНА ПРИМАЊА Двадесет свештеника Епархије Рашко-Призренске су 26. маја 2004.г. упутили писмо Министру вера Србије др Милану Радуловићу са својеручним потписима и захтевом да им се помоћ од државе уплаћује директно, а не преко Епархије, с обзиром да до њих не стижу намењени износи. Треба имати у виду да је реч о најстрадалнијој години Мартовског погрома 2004. у којој су, како се види, сада рашчињени Епископ Артемије и његови сарадници закидали новац који држава упућује као помоћ страдалном свештенству. Чињеница да се парохијски свештеници обраћају Министарству вера и да не могу да обезбеде да им Епархија исплаћује оно што им држава уплаћује, само по себи показује колико су још тада били поремећени односи између самог Епископа и највећег дела парохијскокг свештенства. ПИСМО СВЕШТЕНИКА ЕРП МИНИСТАРСТВУ ВЕРА, 26. МАЈ 2004. http://www.eparhija-prizren.com/sites/default/files/users/4/svestenici_min.vera_2004.pdf Жалбу су потписали свештеници Ранђел Денић из Липљана, Милан Радуловић из Грачанице, Никола Трајковић из Доње Гуштерице, Драгиша Јеринић из Косова Поља, Зоран Ковачевић из Партеша, Веља Стојковић из Пасјана, Драги Којић из Витине, Емил Ферковић из Новог Брда, Радивоје Живковић и Светислав Трајковић из Гњилана, Синиша Миленковић из Каменице, Аца Ђурић из Ранилуга, Ненад Стојановић из Ропотова, Велимир Стојановић, Борислав Кевкић и Станиша Арсић из Митровице, Радета Дончић и Милан Кевкић из Дубоког Потока и Милорад Цветковић из Лапљег Села. Свештеници су написали да "има још свештеника који треба да потпишу жалбу. Али због безбедносних разглога нисмо могли да их све обиђемо и известимо о овој неправди. Такође, има свештеника који желе да потпишу, али тренутно нису били код куће кад смо их обишли". АРХИЈЕРЕЈСКИ НАМЕСНИЦИ ЕРП ЖАЛЕ СЕ НА ЕПИСКОПА И ЊЕГОВЕ САРАДНИКЕ ЗБОГ СТВАРАЊА РАЗДОРА МЕЂУ КЛИРОМ Две године касније свих пет архијерејских намесника, заједно са тадашњим секретаром Епархије протојерејем Срђаном Станковићем, упућује писмо тадашњем Епископу Артемију али и Св. Арх. Синоду поводом медијске хајке коју је бивши Владика покренуо против викарног Епископа Теодосија и братства манстира Високи Дечани. Да подсетимо, на Васкрс 2006. год. манстир Дечани је са шефом УНМИК-а и представницима КФОР-а посетио и тадашњи председник привремених косовских институција Фатмир Сејдиу (било је то пре проглашења самозване државе Косово). Иако је игуман манастира Еп. Теодосије предходног дана обавестио надлежног Епископа о овој посети и притом добио дозволу да га прими, два дана по Васкрсу 2006. бивши Епископ Артемије са својим секретаром Виловским покренуо је невиђену медијску кампању против овог манстира што је изазвало оправдано незадовољство свештенства и верног народа, посебно имајући у виду да је бивши Владика и сам имао већи број сусрета са албанским политичарима од Тачија до Ругове и први позвао Србе да учествују у косовским институцијама 2000. год. Архијерејски намесници изражавају незадовољство што се медији користе за обрачун са дечанским братсвом "када се зна колико је ово братство чинило за српски и албански народ, пре, за време и особито након оружаног сукоба 1999. год". Свештеници такође изражавају незадовољство што им из Епархије Еп. Артемије и С. Виловски редовно прослеђују текстове политичке садржине чиме се ствара "раздор у Епархији". Те године ће и Св. Архијерејски Сабор тражити од Еп. Артемија да смени свог секретара С. Виловског због стварања "раздора у Епархији" и злоупотреба везаних за пословање књижаре "Атос" и фирме "Раде Неимар". Архијерејски намесници помињу и једно фантомско саопштење СНВ Косова и Метохије које је према изјави достављеној Св. Арх. Синоду од стране Ранђела Нојкића саставио С.Виловски без редовне процедуре, а са циљем медијске кампање против Еп. Теодосија и дечанског братства. ПИСМО АРХИЈЕРЕЈСКИХ НАМЕСНИКА, МАЈ 2006. http://www.eparhija-prizren.com/sites/default/files/users/4/pismo_namesnika_maj2006.pdf Ово су само неки од примера у којима је свештенство реаговало због бахатог понашања епархијских власти, новчаних злоупотреба и стварања политичког раздора међу клиром. Такође ова два изабрана писма из архиве ЕРП показују да у току овогодишњих збивања у Епархији нико од епархијских свештеника није подржао сада рашчињеног Епископа Артемија у сукобу са одлукама Св. Арх. Синода и Сабора СПЦ, управо зато што је његов углед међу парохијским клиром рапидно деградиран бахатим и нецрквеним понашањем сада рашчињеног и од Цркве одлученог С. Дејана Виллвског, негадашњег свемоћног секретара бившег Еп. Артемија. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Написано Децембар 1, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2010 из овог горе наведеног мог поста а у вези са насловом теме могу рећи да је Артемије и прије био ово друго! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Децембар 1, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2010 Вуче, брате мој, немој се чудити ако за неколко мјесеци овакве документе будеш читао и за најчистијег владику СПЦ- владику Јефрема. :291291291: Тад ћу видјети како ћеш реаговати... "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Evgenik Написано Децембар 1, 2010 Гости Пријави Подели Написано Децембар 1, 2010 Семберац, или радиш за ДБ, или си видовит. Откуд ти знаш какав је ко од четрдесет Епископа СПЦ па са таквом слободом причаш ко је "чист" а ко није? Али нема везе, ако може да се кладимо, имамо читав форум за свједоке: ако следећих неколико мјесеци не буде "насртаја" на в.Јефрема да обећаш да ћеш јавно да се свима извиниш зато што си прелешћено се позивао на некакве имагинарне политичке утицаје у СПЦ. Важи ли опклада? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Написано Децембар 1, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2010 сумњам, код њега је битно да само имаш што више дјеце, што више анђела имаш то те владика више пази... на њега се никад нико није нити ће жалити по питању било каквих финанцијских малверзација није он ко неки да краде од своје паствеи и да пуца на своје свештенство! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Децембар 1, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2010 Цитат Семберац, или радиш за ДБ, или си видовит. Откуд ти знаш какав је ко од четрдесет Епископа СПЦ па са таквом слободом причаш ко је "чист" а ко није? Али нема везе, ако може да се кладимо, имамо читав форум за свједоке: ако следећих неколико мјесеци не буде "насртаја" на в.Јефрема да обећаш да ћеш јавно да се свима извиниш зато што си прелешћено се позивао на некакве имагинарне политичке утицаје у СПЦ. Важи ли опклада? Важи...али та опклада мора да траје бар годину дана 4chsmu1 Ако хоћеш да се кладимо и за владику Василија и владику Никанора? dada Наравно ја би волио да изгубим опкладу. Ја само имам осјећаш да се уклањају неподобни. "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Децембар 1, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2010 Цитат Добро је...сви ми знамо став скоро сваког форумаша по питању РКЦ,екуменизма и осталих пропратних питања везаних за међусобни однос РКЦ и ПЦ и нека у овом топику то остане на реченом...а сада да се вратимо теми. Mišeljenja sam, mada me semberac ništa ne pita, da o.Aleksandar Đakovac svojim komentarima ništa ne rešava niti objašnjava, samo pravi još veću podelu u narodu. O. Aleksandra Đakovca lako će da diskredituju borci za večeru, i umesto da se rešava institucionalnim putem krađa, zna se kako ide to po zakonu jedne države, opet se sve svodi na "istine su samo jedne". Ne mogu da postoje dve pravoslavne Ckve u Srbiji i to je svima jasno , kao što je bilo jasno i velečasnom Kopiloviću kada je odbio dijalog u prisustvu Miraševog, nazovi sveštenika. Toliko otrova po forumoma, komentara na tekstove protiv nas katolika, pa nije ovde nikakav međukonfesionalni spor. Krade se i kod nas, ima i pedofilije i zloupotreba, čega sve nema, a jel ste pročitali ili čuli da zbog toga crnimo pravoslavce? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Децембар 1, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2010 Цитат Mišeljenja sam, mada me semberac ništa ne pita, da o.Aleksandar Đakovac svojim komentarima ništa ne rešava niti objašnjava, samo pravi još veću podelu u narodu. O. Aleksandra Đakovca lako će da diskredituju borci za večeru, i umesto da se rešava institucionalnim putem krađa, zna se kako ide to po zakonu jedne države, opet se sve svodi na "istine su samo jedne". Ne mogu da postoje dve pravoslavne Ckve u Srbiji i to je svima jasno , kao što je bilo jasno i velečasnom Kopiloviću kada je odbio dijalog u prisustvu Miraševog, nazovi sveštenika. Toliko otrova po forumoma, komentara na tekstove protiv nas katolika, pa nije ovde nikakav međukonfesionalni spor. Krade se i kod nas, ima i pedofilije i zloupotreba, čega sve nema, a jel ste pročitali ili čuli da zbog toga crnimo pravoslavce? Нема лукавијих људи од вас латина dadaЗезам се мало... 4chsmu1 "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Децембар 1, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2010 Цитат Цитат Добро је...сви ми знамо став скоро сваког форумаша по питању РКЦ,екуменизма и осталих пропратних питања везаних за међусобни однос РКЦ и ПЦ и нека у овом топику то остане на реченом...а сада да се вратимо теми. Mišeljenja sam, mada me semberac ništa ne pita, da o.Aleksandar Đakovac svojim komentarima ništa ne rešava niti objašnjava, samo pravi još veću podelu u narodu. O. Aleksandra Đakovca lako će da diskredituju borci za večeru, i umesto da se rešava institucionalnim putem krađa, zna se kako ide to po zakonu jedne države, opet se sve svodi na "istine su samo jedne". Ne mogu da postoje dve pravoslavne Ckve u Srbiji i to je svima jasno , kao što je bilo jasno i velečasnom Kopiloviću kada je odbio dijalog u prisustvu Miraševog, nazovi sveštenika. Toliko otrova po forumoma, komentara na tekstove protiv nas katolika, pa nije ovde nikakav međukonfesionalni spor. Krade se i kod nas, ima i pedofilije i zloupotreba, čega sve nema, a jel ste pročitali ili čuli da zbog toga crnimo pravoslavce? Ок,то је твој став у вези са изјавама о.Александра и њиховом (не)ефикасношћу,лично сматрам да ниси у праву,али Боже мој...свако има право на своје мишљење.Идемо даље. Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Децембар 1, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2010 Цитат Цитат Mišeljenja sam, mada me semberac ništa ne pita, da o.Aleksandar Đakovac svojim komentarima ništa ne rešava niti objašnjava, samo pravi još veću podelu u narodu. O. Aleksandra Đakovca lako će da diskredituju borci za večeru, i umesto da se rešava institucionalnim putem krađa, zna se kako ide to po zakonu jedne države, opet se sve svodi na "istine su samo jedne". Ne mogu da postoje dve pravoslavne Ckve u Srbiji i to je svima jasno , kao što je bilo jasno i velečasnom Kopiloviću kada je odbio dijalog u prisustvu Miraševog, nazovi sveštenika. Toliko otrova po forumoma, komentara na tekstove protiv nas katolika, pa nije ovde nikakav međukonfesionalni spor. Krade se i kod nas, ima i pedofilije i zloupotreba, čega sve nema, a jel ste pročitali ili čuli da zbog toga crnimo pravoslavce? Нема лукавијих људи од вас латина 1414_feelЗезам се мало... 0304_smile4 Midraš je sveštenik, ne mora da se slažeš sa njegovim stavovima, ne moraš ni da iskazuješ poštovanje koje se iskazuje sveštenicima vaše Crkve, ali ako treba nas četvoro rimokatolika da trpimo uvredljive komentare na račun našeg velečasnog, koji nije svojim komentarom nikoga uvredio, za nas je to nedopustivo. Tačno je da se razlozi zbog kojih je Artemije smenjen pokušavaju objasniti nekakvim posrnućem čitave vaše Crkve i svih vaših episkopa na čelu sa patrijarhom, samo eto jedan bivši episkop nije posrnuo. Sad će ceo vaš kler da potrči u zagrljaj papi jer eto nema više ko da ga u tome spreči sklonili su jedinu odbranu! Ma daj Semberac gledaj kako vreme učini svoje, da o.Đakovac se nije pojavio po današnjim novinama ne bi niko ni pisao više o Artemiju a za mesec dana niko neće ni da se seti, ko to beše. Crkva ti je kao brod, plovi, pa naleti na plićake, oluje, stene, mirno more, uplovi u mutne vode al uvek isplovi na pravi put. Jedino oni koji se plaše kad naiđu na sve opisane muke iskoče sa broda, uz to maznu nku bocu ruma da im se nađe. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Децембар 1, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2010 Зависа: Ја не вређам већ кажем шта мислим...овај задњи пост је била шала. Шта желиш брате, да будем искрен или да те лажем и да ти причам оно што ти волиш да чујеш? Опрости ако сам било гдје увриједио тебе или неког другог римокатолика. 1414_feel "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Децембар 1, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2010 1:10 - 1:37 ЈАКО БИТНО! prstgore prstgore sokiran Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука